Dodaj do ulubionych

Opinie o Feu-vert w Warszawie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 15:13
Witam. Zastanawiam się nad serwisowaniem tam auta( sieć warszawska) ale nie
mam żadnych prawie opinii o nich. Znajomy oddaje do nich audi A6 2005 i sobie
chwali,

Jakie są wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Beemka Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 23:06
      Witam. Ja swoją e39 tam serwisuję i jak się trafi na promocję to wychodzi
      czasami dużo taniej. Ostatnio w promocji wymieniłem klocki bosha:) i jestem
      zadowolony
      • grandepunto Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie 01.09.09, 15:14
        A ja chciałem zapytac ile zapłaciłes za wymiane klocków ?
        Słyszałem ze Feu Vert jest dosyc tanim warsztatem,to prawda ?
      • khamil87 Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie 14.09.09, 16:11
        Można powiedzieć że jestem stałym klientem, i do tej pory nic się nie wydarzyło
        takiego co mogło by mnie zniechęcić i mam nadzieję się nie zdarzy bo lokacja mi
        odpowiada :P. Najbardziej podoba mi się w tym wszystkim to że mają obok sklep z
        akcesoriami.
    • Gość: RAF Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: 85.232.226.* 20.11.09, 10:51
      Szczerze nie polecem na Ursynowie przy REAL-u. Nie potrafią sobie
      poradzić z takimi czynnościami jak wymiana tumika, musiałem wracać
      na poprawki. Trudno tez jest zareklamować usługi. Dyrektor warsztatu
      (bo tak ten pan o sobie mówi :) ) śmierdzi cwaniakiem. Jeśli
      kiedykolwiek do nich pojadę to tylko po żarówki :)
    • Gość: portmanteau Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 21:57
      Tragedia . Kompletnie niekompetentni ludzie. Po wymianie oleju wskazanie poziomu przekraczał dwukrotnie wyższy poziom w stosunku do maksimum. Idioci do kwadratu. Niby tak prosta usługa. Mogłem zapytać znajomych wcześniej. Nikt nie poleca tego punktu. Nawet wymianą oleju mogą Ci popsuć samochód. To jest zespół debili i kretynów. Nawet słowa przepraszam nie usłyszałem. Nie poczuwają się do niczego. OMIJAJ JAK ŚMIERDZĄCE GÓWNO.
    • Gość: mike Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.omd.pl 02.07.13, 10:36
      Omijaj ich szerokim łukiem ,szczególnie tych z REALA. Partacze, trzeba jeździć po kilka razy na poprawki, zero diagnostyki.
    • Gość: renata Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.centertel.pl 09.09.13, 09:27
      Wielcy naciagacze.odwiedzilam zaklad przy ostrobramskiej na tylach real przy hotelu ibis.kierownik zamiast doradzic aby minimalizowac koszt staral sie naciagac na wszystkie uslugi.w warsztacie wymyslili wiele napraw, z pewnoscia pewnosci dodal im fakt ze jestem kobieta i przeciez sie nie znam.uznalam ze zabieram samochod i sprawdze wymienione usterki w innym miejscu.okazalo sie ze wiekszosc jest duzo przesadzona.wystarczylo troche dospawac i uzytkowac kolejny rok. W malym zakladzie za naprawe zaplacilam w sumie 550 zl razem z czesciami. W feu vert wycenili mi na 2200. Jesli mozecie omijajcie te serwisy.to wielcy naciagacze. Wymyslaja aby wyludzic pieniadze, sa aroganccy i niemili. Nigdy w zyciu nie skorzystam z ich uslug. A kierownikowi zycze aby sam musial naprawiac swoj samochod co miesiac bo tak beszczelnego czlowieka dawno nie spotkalam.
    • Gość: Marek Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.13, 13:49
      No to ja mam takie same doświadczenia jak poprzednicy (też za realem).
      Nieprzyjemnie, przeciąganie terminów i ogólne wrażenie, że sami nie wiedzą co robią.
      Z bmw warto podjechać do Autoreduty na Zwycięzców - warsztat sprawdzony i mogę polecić.
      • Gość: saabolot Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.13, 17:39
        Warsztat za realem. Nie umiejąc przykręcić koła, gdyż powinno się to robić kluczem dynanometrycznym. Poniszczyli mi nasadki na śruby, ukradli mi zaślepkę do zbiornika spryskiwacza - nie przyznali się. Olej silnikowy nalali za dużo, przy turbo i ciśnienia oleju to duże ryzyko ! Poniszczyli mi mocowania przewodów wspomagania. Geometrii też nie umieją zrobić.

Jeżeli chcesz cokolwiek tam zrobić to tylko zakupy, nie naprawiajcie tam samochodu !!
    • Gość: Wzm Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.14, 08:41
      Witam i nie polecam,
      Po wymienia końcówek drążków kierowniczych (marzec 2014) trzeba było ustawić zbieżność, udałem się więc do warsztatu Feuvert na Ostrobramskiej przy Realu zostawiłem samochód i po około 30 minutach Pan zadzwonił że gotowe. Zadowolony opłaciłem rachunek dostałem wydruk ustawień wsiadłem do samochodu ….i na tym koniec pozytywów  Po przejechaniu 300 metrów dało się odczuć że samochód ściąga w lewo zawróciłem na rondzie i udałem się do warsztatu poinformowałem pracownika że nie da się jechać bo samochód ściąga. Było późno więc umówiliśmy się na następny dzień. Po przyjechaniu do warsztatu na ponowną regulację była inna zmiana, nie zbyt miły Pan z odczytów jakie mu dałem stwierdził że wszystko jest OK. i nie mają co poprawiać, mówię że samochód ściąga i nie da się jechać przy 60km/h i puszczeniu kierownicy po 50 metrach samochód jest już na drugim pasie. Po krótkiej wymianie zdań udało się przekonać (niezbyt miłego) Pana na ponowną regulacje i znowu z odczytów wychodzi że wszystko OK. więc proszę o przestawienie zbieżności lekko w prawo żeby samochód jechał prosto na co Pan się oburzył że oni ustawiają do ustawień fabrycznych i nie mogą tak sobie przestawiać zbieżności bo spowoduje wypadek i kto będzie za to odpowiadał oraz będzie mi darło opony Mówię że muszę i tak trzymać kierownicę w prawo bo nie da się jechać i jest to bardzo niebezpieczne w końcu się udało Pan powiedział pracownikowi żeby ustawił zbieżność na graniczną wartość która wynosi 0,05 stopnia zadowolony że tym razem będzie dobrze dostaję wydruk z ustawieniem zbieżności na 0,03 stopnia i znowu wkurzenie mówić i prosić a i tak zrobią swoje w końcu zrezygnowałem bo rozwalą mi coś jeszcze. Na moje pytanie co może być przyczyną i jak to naprawić Pan stwierdził może trzeba zamienić opony z lewej na prawą stronę (uśmiechnąłem się chyba myślał że jestem debilem) samochód nie ustawiony.
      Udałem się do innego warsztatu prywatnego koszt usługi niższy niż Feuvert czas regulacji około 30 minut i poprawne ustawienie zbieżności wow samochód jeździ prosto !!!.
      Do Panów z Feuvert da się no jak się chce to się da tylko trzeba może umieć ?
      Podsumowując koszt usługi w Feuvert stracone 89,00 PLN przyjemność z wystawienia opinii BEZCENNA !!!
      • Gość: yogibaboo Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.play-internet.pl 24.03.14, 19:23
        Wystarczy obejrzeć 2 odcinek "będzie Pan zadowolony"na tvn turbo i zobaczyć jak pani kierownik z targówka i "mechanicy" nie znając się na robocie naciągnęli kobietę na gruby szmal.Smutna rzeczywistość w większości warsztatów.
    • Gość: Wojtek Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.14, 19:02
      W październiku 2013 roku w Serwisie przy ulicy Braci Wagów w Warszawie wymieniłem tylny wieszak tłumika (koszt usługi 130 złotych).
      Wieszak ten urwał się po niecałych trzech miesiącach (grudzień 2014)
      Ponowna wizyta zakończyła się montażem nowego wieszaka tylnego a także środkowego.
      Tym razem koszt usługi wyniósł 120 złotych.
      Złożyłem więc reklamację dotyczącą zamontowanego w październiku 2013 wieszaka tylnego.
      Po miesiącu bezowocnego oczekiwania na odpowiedź sam udałem się do Serwisu i otrzymałem ustną informację, że reklamacja nie została uznana.
      Niestety nie udało mi się uzyskać tej decyzji na piśmie.

W kwietniu 2014 oba wieszaki uległy ponownemu urwaniu.
      Po oględzinach w Serwisie dostałem propozycję...odpłatnej wymiany obu wieszaków.
      Oczywiście zrezygnowałem z tej ,,fantastycznej’’ oferty. Nie zamierzałem więcej sponsorować tak zwanej fuszerki robionej przez mechaników jak również producenta bubli.
      Wszyscy wiemy, że wieszaki tłumików urywają się raz na 10 lat, albo...wcale.

Napisałem o moim przypadku do Centrali Feuvert, domagając się zwrotu straconych pieniędzy. Już tydzień czekam na odpowiedź.

Reasumując:

1.Pracownicy Serwisu na ulicy Braci Wagów nie są zdolni do należytego wykonania tak prostej naprawy jaką jest montaż gumowych wieszaków tłumika. (prawdopodobnie były zamontowane zbyt ,,ciasno’’ i dlatego się urywały)

2.Serwis ten sprowadza i montuje części bardzo słabej jakości, czyli po prostu buble.
      (jeśli uznamy, że pracownik zamontował je poprawnie)

3.Efektem opisanych wyżej sytuacji jest narażanie klienta na dodatkowe koszty.
      Innymi słowy : celowe naciąganie, czyli zwykłe oszustwo.

4. W tym warsztacie nie istnieje termin ,,reklamacja''.

4. Nigdy więcej żadnego warsztatu Feuvert !
      I każdemu stanowczo odradzam.
      • Gość: zazuzi Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.play-internet.pl 14.06.14, 03:35
        To jeszcze nic!!!!! Chciałem wymienić rozrząd w hondzie Civic, w tym serwisie krzyknęli mi 1900 pln,a w autoryzowanym serwisie Hondy za to samo 1100 pln Jaki ma to sens,skoro "mechanicy" z feu nie mają pojęcia o serwisowaniu aut?????
      • skrawa Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie 23.11.14, 20:42
        Z warsztatem przy ul Braci Wagów (Ursynów) też mam nieprzyjemne doświadczenie. Pojechałem tam na wymianę klocków. Mechanik wymienił klocki ale zapomniał dokręcić kół. Wyjechałem na drogę i autem zaczęło rzucać. Wróciłem, powiedziałem o sprawie, Pan kierownik podstawił innego mechanika, a sprawcę ukrył:) Nie usłyszałem nawet słowa przepraszam. Nie polecam.
    • aleks3232 Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie 22.06.14, 20:21
      Nie znam, ale właśnie tak chodzę i szukam info o serwisie mile - bmw i audi ?
      nie wiecie czy są ok?

• Gość: Być Kobietą Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.14, 00:24
        tragedia. myślą, że jak przyjeżdża kobieta to można ja naciągnąć i zrobić z niej debila. Pojechałam zmienić klocki i olej a okazało się, że mój samochód jest w takim stanie, ze nie powinien w ogóle wyjechać z serwisu. Całe zawieszenie do wymiany !!! Sytuacja zagrażająca życiu !!! Koszt naprawy co najmniej 1400 zł - w 10 letniej jarisce ! Wystraszyłam się bardzo bo jutro mam jechać na przegląd a tu taki kwas. Na szczęście nie skorzystałam z wymiany. Ale chyba trzech kolesi nade mna pracowało, żeby mnie umówić na wymianę zawieszenia. Wcześniej też chcieli mi wymieniać tarcze a nie tylko klocki, ale jak powiedziałam, że skoro tarcze są do robienia to niech oni zakładają stare klocki i ja jadę - to nagle się okazało, że tarcze nie są ścięte. Czary mary. Mój znajomy mechanik oglądał ten samochód i jego zdaniem nie ma absolutnie potrzeby wymiany zawieszenia. Nie polecam. Szczególnie osobom, które na mechanice się nie znają. Nie potrzebne nerwy i nadmiarowe wydatki.
        • Gość: Feu Vert Polska Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.itsa.net.pl 16.09.14, 14:29
          Dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi uwagami. Chcielibyśmy wyjaśnić tę sytuację, dlatego prosimy o przesłanie na adres komentarze@feuvert.pl informacji; który warsztat odwiedziła Pani w Warszawie, kiedy, jakim samochodem oraz (jeśli Pani pamięta) jaki był numer zlecenia.
          Pozdrawiamy.
          Zespół Feu Vert Polska.
        • Gość: Zespół Feu Vert Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.itsa.net.pl 03.10.14, 10:00
          Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Chcielibyśmy bliżej przyjrzeć się opisanej przez Panią sprawie, dlatego prosimy o przesłanie dodatkowych informacji na adres komentarze@feuvert.pl. Potrzebujemy takich danych jak nazwa serwisu, model i rok produkcji samochodu oraz data, kiedy odwiedziła Pani warsztat Feu Vert. Prosimy również o wszelkie inne dodatkowe informacje, które pomogą nam rozwiązać tę sprawę. Pozdrawiamy.
    • Gość: Kate Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.dynamic.vectranet.pl 07.11.14, 23:21
      Najlepiej feuvert omijać szerokim łukiem. Mój samochód po naprawie związanej z problemami z odpalaniem następnego dnia po odebraniu z warsztatu musiał być odholowywany bo nie odpalił w połowie trasy. Zero profesjonalizmu. Pieniądze wyrzucone w błoto.
      • Gość: Feu Vert Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.itsa.net.pl 12.11.14, 11:30
        Dziękujemy za przesłanie opinii. W celu wyjaśnienia sprawy prosimy o przesłanie szczegółów takich jak numer rejestracyjny, numer zlecenia i datę wizyty w serwisie na adres: komentarze@feuvert.pl. Pozdrawiamy, Zespół Feu Vert Polska
    • Gość: DobryMechanik Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: 213.17.206.* 10.11.14, 10:13
      W zależności od dzielnicy, warto poczytać:
      dobrymechanik.pl/szukaj/?city_slug=warszawa&szukaj=feu-vert&usluga=&specjalizacja=&miasto=warszawa
    • Gość: juliusz Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.15, 14:27
      odradzam feu vert w Jankach. Nieżyczliwa obsługa, z oporem respektuja gwarancje swoich produktów, tworzą biurokratyczne przeszkody aby zwrócić pieniadze za wadliwy towar. Nie znają słowa przepraszam, wręcz przeciwniwe. bardzo niska jakość towarów i obsługi. pozdrawiam, juliusz
      • Gość: Feu Vert Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.itsa.net.pl 11.02.15, 09:17
        Panie Juliuszu, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Wina leży po stronie serwisu - nie poinformował Pana o rozpatrzeniu reklamacji. Serdecznie przepraszamy też za zachowanie naszego pracownika - został on już pouczony i w przyszłości takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Mamy nadzieję, że to nieporozumienie nie wpłynie całkowicie na Pana opinię o naszych usługach i że do tej pory był Pan zadowolony z naszej pracy.
        Pozdrawiamy, Zespół Feu Vert.
    • Gość: Artur Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.15, 20:22
      BARDZO NIE POLECAM!!!!
      Wymianę dwóch tylnych żarówek mijania w Citroenie C4 wycenili na 40 zł za sztukę!
      10 minut pracy mechanika i 80zł + cena żarówek !!!! Wystarczyło 1 śrubkę odkręcić.
      Łaskawie mi obniżyli cenę samej wymiany do 60 zł.
      • theclient Re: Opinie o Feu-vert w Warszawie 31.01.16, 01:26
        To trzeba było samemu zrobić skoro to za drogo i to tylko 1 śrubka i takie łatwe.
        Dostałeś wycenę to robisz albo idziesz gdzie indziej a nie jakieś negocjacje.
        I na koniec; pokaż mi tylne żarówki mijania. hahahahah... Normalnie ze śmiechu spać nie będę mógł ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka