Dodaj do ulubionych

Lodówka samochodowa

IP: *.netia.pl 26.02.02, 09:35
Czy ktoś używał coś takiego, podłączane do gniazda zapalniczki. Jest coś warte?
Skoda chyba cos takiego produkuje jako oficjalne akcesorium do Felicji.
Obserwuj wątek
    • Gość: benc Re: Lodówka samochodowa IP: *.polkomtel.com.pl 26.02.02, 11:26
      Ja używałem. No cóż - jeśli chodzi o sprawność i wydajność to wprawdzie cudów
      nie nalezy się spodziewać (może schłodzić max. jakieś 20 C poniżej temperatury
      otoczenia, pobiera ok. 4A co oznacza, że może być włączona tylko podczas jazdy
      i nie za długich postojów. Na noc można włączyć na campingu do 220V). Ale przy
      40 C upale oznacza, że w środku będzie 20 C i masło nie będzie w płynie. Tak
      więc na południe Europy zdecydowanie polecam, te 20 C w środku to naprawdę coś -
      wybierz tylko model z elementem chłodzącym NA GÓRZE - w pokrywie (a nie na
      dole kiedy zgodnie z prawami fizyki zimne powietrze osiada na dole, nie ma
      cyrkulacji i góra jest wyraźnie cieplejsza - ja kupiłem niestety taką właśnie)
      pzdr
      benc
      • Gość: Michal Re: Lodówka samochodowa IP: *.telia.com 26.02.02, 11:37
        Jezeli masz w samochodzie AC to mozna odciagnac czesc instalacji do schowka i
        tam zalozyc mala lodoweczke na knapke lub dwie male cole,tak ma zrobione P-607.
        Jezdizc z pudlami i kablami to juz przezytek.
        Pzdr.Michal
        • gregjpl Re: Lodówka samochodowa 26.02.02, 11:40
          Ja w espace (wiem, wiem, Michał nie lubisz tego auta :-)) mam w wielkim schowku
          pod tablicą rozdzielczą taką małą zasuwkę właśnie z nawiewem od klimatyzacji.
          Zmieści się tam dużo więcej niż cola i kanapka, a lodówkę i tak wożę.

G.
    • gregjpl Re: Lodówka samochodowa 26.02.02, 11:36
      używam systematycznie lodówki Camping Gaz.
      Tak naprawdę to nie lodówka tylko cooler - nie schłodzi samo, ale utrzyma niską
      temperaturę. Dobrze jest wcześniej schłodzić to, co tam wkładasz i dołożyć
      takie zwykłe pojemniki z lodem (albo jak jesteś w drodze, to poprosić w
      restauracji albo supermarkecie o lód)

Byłem z tym na wakacjach m.in. w upalnej Francji i jest genialnie - jak wozisz
      np. własne jedzenie albo napoje to zawsze masz chłodne i np. sery Ci
      nie "chodzą" po samochodzie.....

pozdrawiam,
      Grzegorz
    • Gość: Wiktor Re: Lodówka samochodowa IP: *.netia.pl 26.02.02, 11:42
      Dla zainteresowanych: taka lodówka made in Skoda kosztuje 1700 zł. Czarna
      polewka :-)
      • gregjpl Re: Lodówka samochodowa 26.02.02, 11:45
        ja swoją (prod. Camping Gaz) kupiłem chyba za 400 czy 500 złotych 6 lat temu.
        Ma zwykłą pokrywę i elektryczną, chłodzącą. Pojemniki na lód też były w
        komplecie.
        G.
      • Gość: Wojtek Re: Lodówka samochodowa IP: *.rgsa.pl 26.02.02, 11:50
        W Norauto dostaniesz za kilkaset złotych.
        • Gość: Ryszard Re: Lodówka samochodowa IP: *.abo.wanadoo.fr 26.02.02, 12:02
          taka lodowka we FR w norauto kosztowala mnie cos ok. 150 Pln (300 FRF). Trzymam
          to pod napieciem nawet na postojach. Kielbasa z PL mi nie przechodzi w kolorek
          zielony po 2 dniach jazdy. Trzeba tylko jesj zapewnic minimalny obieg powietrza
          bo mo w pokrywie m.in. wiatraczek. W sumie na wyjazd letni to nie jset zly
          pomysl. pozdr. R.
          • Gość: Sawa Re: Lodówka samochodowa IP: 157.25.128.* 26.02.02, 12:48
            Napoje tez bardzo dobrze chlodzi. Nawet z Francji do Polski można przewiesc
            ostrygi i nic im nie szkodzi.
            Pozdrowienia
            Sawa
    • Gość: Marek Re: Lodówka samochodowa IP: 172.18.118.* 26.02.02, 13:02
      Na poludniu USA na kazdej stacji mozna kupic wielki wor lodu za dolara. Taki
      wor + w miare dobry cooler wystarcza na utrzymanie w odpowiedniej temperaturze
      piwka przez caly dzien na plazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka