Dodaj do ulubionych

80 lat Bridgestone

IP: 162.74.70.* 16.09.11, 18:06
Bridgestone Turanza - najgorsze opony na swiecie. Pierwszy raz mialem je na Toyocie Solarze, po 2 miesiacach wymienilem na inne bo nie dalo sie jezdzic. Teraz kupilem Subaru Legacy i znowu Turanzy i znowu trzeba bedzie je wymieniac.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz* Re: 80 lat Bridgestone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 19:03
      Z autopsji wiem że Dębica robi świetne opony zimowe więc mogę polecić ten rodzimy produkt na zimę, ale na sezon letni lepiej jakieś Toyo, Yokohama, Federal, Nitto i inne w ten deseń. Nasi jeszcze nie robią opon które mogły by zagrozić starym wyjadaczom ze świata. Michelin to przepłacanie. Są lepsze i tańsze produkty co wiadomo nie od dziś.
      Frigo - zima
      Proxes T1R - lato (Advan SDrive, Sport, , NEOVA, Federal 595 Evo, Federal 595 Super Steel, NT450, NT420S,)
      Proxes R888 - zabawy na torze, 1/4 mili etc. :D (A048, Federal Fz-201, Toyo Proxes R1R , Kumho V70A, NT01, NT05R, NT555R, NT555R II(2), Yokohama PARADA Spec-2 )

Ale znając polskie realia większość gania na chińskich które bardziej przypominają plastik albo na nalewkach.
      A z tych drugich:
      Wyczyn: Markgum N rally, Markgum EVO-1, Markgum Colway Intermediate, MAXSPORT RB5-F3( ponoć lepsze od Toyo R888 :O ) Dobre i tanie tak że nawet można by się pokusić o jazdę na co dzień w autach które mają ponad 200 KM na osi i są ostro jeżdżone. Wadą jest to że jazda na mokrym to prawie jak jazda po lodzie ale za to na suchym robią każde uliczne Michelin'y ;) No i głośne jak diabli :(
    • Gość: 3MPS-owiec Re: 80 lat Bridgestone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:47
      Ja bardzo wysoko oceniam Bridgestone Potenze S001. Jeździłem na Dunlopach, Michałach i innych (mówię o codziennych oponach - nie o upalaniu na torze) i powiem że naprawdę Potenza S001 to najwyższa półka... Na żadnej z innych opon nie miałem tyle trakcji (zarówno na suchym jak i mokrym) i przewidywalności na granicy jej pracy. Dla mnie rewelacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka