Dodaj do ulubionych

Z Łodzi do Świnoujścia

14.06.11, 07:49
Jak w temacie. Wybieram się w lipcu do Świnoujścia, może pomożecie w wyznaczeniu trasy. Będę podróżować z czterolatkiem, wiec podróż powinna trwać jak na krócej. Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • lesio5 Re: Z Łodzi do Świnoujścia 14.06.11, 11:08
      NA 2/3 drogi masz autostradę i jeszcze pytasz którędy?
      • lila1974 Re: Z Łodzi do Świnoujścia 18.06.11, 13:01
        autostrada, potem S3 aż do Świnoujścia, ale koniecznie jedź nocą, tak, by do Świnoujścia dotrzeć nad ranem ... na S3 na jej końcowym odcinku trwają prace budowlane i tworzą się tam korki, koszmarne korki bywają również w oczekiwaniu na przeprawie promowej.

Przeprawa promowa Karsibórz-Świnoujście:
        www.swinoujscie.com.pl/index.php?option=com_statyczne&Itemid=177
        Patrz przeprawę z Ognicy do Świnoujścia. Na prom wchodzi około 60 aut osobowych.

W Świnoujściu są dwa miejsca przeprawy promowej:
        - przeprawa Warszowo-Świnoujście czyli CENTRUM, ale ona jest dla mieszkańców i ich aut, czyli numerów rejestracyjnych ZSW, dla obcych dostęp jest mocno ograniczony:
        - w dni powszednie od godziny 22.00 do 4.00,
        - w weekendy tj. od piątku od godziny 17.00 do poniedziałku do godziny 4.00

- przeprawa Karsibórz-Świnoujście - bez ograniczeń

Gdybyś jechała jednak za dnia i na odcinku ekspresówki za Goleniowem napotkała korki, to możesz zjechać z niej na Stepnicę, a za Stepnicą kierować się na Wolin (trasa przez małe miejscowości, ale lepiej wolniej jechać niż tkwić w korku).

W Wolinie wrócisz na tę samą drogę, z której zjechałaś, ale ominiesz roboty drogowe.

Z Wolina rzut beretem do Międzyzdroi, które omijasz obwodnicą i dalej już Świnoujście.
        • biedronka44 Re: Z Łodzi do Świnoujścia 21.06.11, 09:52
          lila1974 - serdecznie dziękuję za pomoc, nie jeżdżę w tym kierunku zbyt często. Pozdrawiam i miłych wakacji..smile))
          • lila1974 Re: Z Łodzi do Świnoujścia 23.06.11, 21:41
            Bardzo proszę smile

To moje rodzinne strony, więc jestem na bieżąco smile

Mam nadzieję, że droga będzie szybka, bezpieczna i bez niespodzianek ... super wakacji życzę ... ja kocham Świnoujście, więc mam nadzieję, że i Tobie będzie się podobało smile
            • biedronka44 Re: Z Łodzi do Świnoujścia 27.07.11, 22:05
              Rada z objazdem korków przydała się, dojechałam szybko i sprawnie. Nawet kolejka na prom nie była długa. Gorzej z pogodą ale nie jest źle. Jeszcze raz dziękuje za pomoc...smile))
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka