Dodaj do ulubionych

nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow...

IP: *.hd.pl 13.06.04, 20:58
oto mandat, ktory otrzymala pewna kobieta z polski...
www.munio.republika.pl/mandat.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: pro Mocne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:05
      Ale nie ma się co dziwić. Jesli używala polskiego p. jazdy to no przeciez jest
      jednojęzyczne a w USA mozna na nim dosc dlugo jezdzić. Ja na przyklad zrobilem
      sobie US driving licence bedac tam, ale dlugo jezdzilem na naszym PL. A ona
      sprytna kobitka :) nie wyprowadzla go z bledu co do imienia i nazwiska.

• Gość: Mar ale to chyba był facet! IP: *.skorosze.2a.pl 13.06.04, 21:57
        Sex: M. Więc chyba chłop, bo baba było F!
    • Gość: Erwin My mamy mądrzejszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:03
      i.joemonster.org/mg/albums/zyciowe/kwity/kwity084.gif
      • Gość: Michal Re: My mamy mądrzejszych IP: *.fornfyndet.se 13.06.04, 22:40
        Wszyscy sa jednakowi na calym swiecie.Mnie jeszcze w roku 1979 wlepil wakt
        mandat za zle parkowanie w garazu podziemnym na osiedlu, wypisal mandat i
        wlepil za szybe.Nieduzo na trzysta sek,ale wtedy do byla kupa forsy.Ogladam i
        sie zorientowalem ze przekrecil jedna litere.Nigdy nie placilem nigdy nie bylo
        problemu.Pzdr.Michal
        P.S Swoja droga ten z "czysta" to swietny dowcip, a ten z Prawo to normalka
        widac nie umial rozszyfrowac polskiego nazwiska i szukal bardziej lagodnych
        liter no i znalazl.
    • Gość: Szymi Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:44
      ciekawe co ty bys zrobil jakbys byl policjantem i zlapal chinczyka z chinskim
      prawkiem
      • szym_k Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow 14.06.04, 10:46
        Gość portalu: Szymi napisał(a):

> ciekawe co ty bys zrobil jakbys byl policjantem i zlapal chinczyka z chinskim
        > prawkiem

ja bym zapytał o nazwisko i zarządał paszportu
        • mar_elx ormowskie nawyki? 14.06.04, 12:58
          szym_k napisał:

> Gość portalu: Szymi napisał(a):
          >
          > > ciekawe co ty bys zrobil jakbys byl policjantem i zlapal chinczyka z chins
          > kim
          > > prawkiem
          >
          > ja bym zapytał o nazwisko i zarządał paszportu

To jeszcze gorzej niż nieduczony policjant. Otóż w normalnym kraju policjant
          może POPROSIĆ o paszport, a nie żądać, jeżeli akutat nie przestępstwo
          imigracyjne chodzi. Trzeba mieć tzw. przesłankę (probable cause się to chyba
          nazywa), żeby żądać wylegitymowania się. To tylko za opkupacji niemieckiej, a
          potem sowieckiej trzeba było mieć w Polsce kennkartę albo dowód osobisty i na
          każde żądanie demontsrować go w pozycji na baczmność przed tzw. władzą.

Przekroczenie prędkośći nie wymaga przeprowadzania rewizji osobistej u sprawcy
          wykrocznenia. Wystarczy mandat albo pouczenie.
    • blackmessiah Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow 14.06.04, 07:47
      Co się dziwić? A ty myślisz, że jakby się Amerykanin przedstawił polskiemu
      gliniarzowi jako Drivers Handbook, to co by było?
    • wichura Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow 14.06.04, 10:59
      To teraz Polacy muszą w USA uważać - bo przy jakiejkolwiek kontroli może się
      okazać, że mamy (jako p. Jazdy Prawo) niezapłacony mandat.
      Moje doświadczenia z idiotami w mundurach służby drogowej:
      a) wypisał mandat na moje nazwisko i adres, ale imię Andrzej (skąd - nie wie
      nikt, bo ja jestem Mikołaj, a ojciec Adam)
      b) po kolizji, w której uczestniczyłem jako jeden z pięciu (prosta kolizja, w
      mini-korku, przód w tył). Do czasu przyjazdu funkcjonariusza nic nie
      ruszaliśmy, a on i tak pomylił w raporcie kolejność aut. Na szczęście
      ubezpieczyciel się nie czepiał, po sprawca (ostatni w kolejce) pozostał bez
      zmian.
      • blackmessiah Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow 14.06.04, 12:20
        Inny autentyk: "Za niemanie świateł mandat ... zł". No cóż, jak się robiło
        maturę na tajnych kompletach...
        • Gość: Jarek Re: poradnik inteligentnego kierowcy IP: 217.8.186.* 14.06.04, 13:21
          www.joemonster.org/article.php?sid=3507&mode=thread&order=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka