Gość: harry IP: *.hd.pl 13.06.04, 20:58 oto mandat, ktory otrzymala pewna kobieta z polski... www.munio.republika.pl/mandat.jpg Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pro Mocne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:05 Ale nie ma się co dziwić. Jesli używala polskiego p. jazdy to no przeciez jest jednojęzyczne a w USA mozna na nim dosc dlugo jezdzić. Ja na przyklad zrobilem sobie US driving licence bedac tam, ale dlugo jezdzilem na naszym PL. A ona sprytna kobitka :) nie wyprowadzla go z bledu co do imienia i nazwiska. Link Zgłoś
Gość: Mar ale to chyba był facet! IP: *.skorosze.2a.pl 13.06.04, 21:57 Sex: M. Więc chyba chłop, bo baba było F! Link Zgłoś
Gość: Erwin My mamy mądrzejszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:03 i.joemonster.org/mg/albums/zyciowe/kwity/kwity084.gif Link Zgłoś
Gość: Michal Re: My mamy mądrzejszych IP: *.fornfyndet.se 13.06.04, 22:40 Wszyscy sa jednakowi na calym swiecie.Mnie jeszcze w roku 1979 wlepil wakt mandat za zle parkowanie w garazu podziemnym na osiedlu, wypisal mandat i wlepil za szybe.Nieduzo na trzysta sek,ale wtedy do byla kupa forsy.Ogladam i sie zorientowalem ze przekrecil jedna litere.Nigdy nie placilem nigdy nie bylo problemu.Pzdr.Michal P.S Swoja droga ten z "czysta" to swietny dowcip, a ten z Prawo to normalka widac nie umial rozszyfrowac polskiego nazwiska i szukal bardziej lagodnych liter no i znalazl. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:44 ciekawe co ty bys zrobil jakbys byl policjantem i zlapal chinczyka z chinskim prawkiem Link Zgłoś
szym_k Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow 14.06.04, 10:46 Gość portalu: Szymi napisał(a): > ciekawe co ty bys zrobil jakbys byl policjantem i zlapal chinczyka z chinskim > prawkiem ja bym zapytał o nazwisko i zarządał paszportu Link Zgłoś
mar_elx ormowskie nawyki? 14.06.04, 12:58 szym_k napisał: > Gość portalu: Szymi napisał(a): > > > ciekawe co ty bys zrobil jakbys byl policjantem i zlapal chinczyka z chins > kim > > prawkiem > > ja bym zapytał o nazwisko i zarządał paszportu To jeszcze gorzej niż nieduczony policjant. Otóż w normalnym kraju policjant może POPROSIĆ o paszport, a nie żądać, jeżeli akutat nie przestępstwo imigracyjne chodzi. Trzeba mieć tzw. przesłankę (probable cause się to chyba nazywa), żeby żądać wylegitymowania się. To tylko za opkupacji niemieckiej, a potem sowieckiej trzeba było mieć w Polsce kennkartę albo dowód osobisty i na każde żądanie demontsrować go w pozycji na baczmność przed tzw. władzą. Przekroczenie prędkośći nie wymaga przeprowadzania rewizji osobistej u sprawcy wykrocznenia. Wystarczy mandat albo pouczenie. Link Zgłoś
blackmessiah Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow 14.06.04, 07:47 Co się dziwić? A ty myślisz, że jakby się Amerykanin przedstawił polskiemu gliniarzowi jako Drivers Handbook, to co by było? Link Zgłoś
wichura Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow 14.06.04, 10:59 To teraz Polacy muszą w USA uważać - bo przy jakiejkolwiek kontroli może się okazać, że mamy (jako p. Jazdy Prawo) niezapłacony mandat. Moje doświadczenia z idiotami w mundurach służby drogowej: a) wypisał mandat na moje nazwisko i adres, ale imię Andrzej (skąd - nie wie nikt, bo ja jestem Mikołaj, a ojciec Adam) b) po kolizji, w której uczestniczyłem jako jeden z pięciu (prosta kolizja, w mini-korku, przód w tył). Do czasu przyjazdu funkcjonariusza nic nie ruszaliśmy, a on i tak pomylił w raporcie kolejność aut. Na szczęście ubezpieczyciel się nie czepiał, po sprawca (ostatni w kolejce) pozostał bez zmian. Link Zgłoś
blackmessiah Re: nie tylko my, mamy inteligentnych policjantow 14.06.04, 12:20 Inny autentyk: "Za niemanie świateł mandat ... zł". No cóż, jak się robiło maturę na tajnych kompletach... Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: poradnik inteligentnego kierowcy IP: 217.8.186.* 14.06.04, 13:21 www.joemonster.org/article.php?sid=3507&mode=thread&order=0 Link Zgłoś