Gość: natka Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 22:23 Nie mogę pojąć dlaczego słupek A w tym modelu się ROZDWOIŁ ? Do dzisiaj w tym modelu tego nie było. Moim zdaniem to utrudnia obserwację na skos. W nowym Hultaju i30 tego błędu nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JVC Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 00:26 Taki Focus to cienki bolek przy Kia,ale coz... NIE KAZDA MORDA PASUJE DO FORDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.dynamic.mm.pl 31.03.12, 08:07 Jezdzilem, rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djkecaj Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.internetia.net.pl 31.03.12, 08:59 Proszę was... z zewnątrz może i ładne (chociaż poprzednia wersja była bardziej z pazurem) ... jednak deska rozdzielcza - porażka na pełnej linii, uboga nie proporcjonalna, bez polotu - jak w autach końcówki lat 90 - i ta kierownica wygladem przypominająca pad od konsoli, tysiące guzików - Jak byłem zachwycony wersją wcześniejszą, tak ta odpada - mówię od strony wizualnej, poneiważ nei miałem okazji się przejechać ! ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djkecaj Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.internetia.net.pl 31.03.12, 09:02 co do Focusa ... jestem szczęśliwym posiadaczem nowego modelu i sorki ale ten model ceed'a raczej mu nie zagrozi .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 09:40 Ja pitole, jakie to auto w środku jest obrzydliwe. Jak można tak spie...ć środek, niech się bujają z gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Kia Cee'd | Nowa galeria 31.03.12, 10:48 @djkecaj "jednak deska rozdzielcza - porażka na pełnej linii, uboga nie proporcjonalna, bez polotu - jak w autach końcówki lat 90 " Co ty pitolisz?! Właśnie pod koniec lat 90. robili kokpity ładne, proste i funkcjonalne, a teraz większość to jakieś nieproporcjonalne powykrzywiane gów.na upstrzone świecidełkami rodem ze snu naćpanego dizajnera. To, że ta Kijanka nawiązuje do sprawdzonych wzorców, to świetnie - szkoda że przy okazji zje.bali zegary (w "tubkach") i jak zauważyłeś zrobili z kierownicy pad do xboxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 10:49 Pogromca golfa póki co jest na 20 miejscu sprzedaży w D, a golf na pierwszym. Już między 1-szym a 2-gim miejscem w tabeli jest przepaść, co dopiero 20 pozycji. No ale D to nie cały świat, ale kia chyba jednak nie wysiuda golfa z tytułu króla segmentu golfa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .I.. Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 11:19 To nie ważne że jest to niezbyt ładne i koreańskie auto bez reputacji. Ważne że będzie poprawnie zmontowane, będzie miało przyzwoitą cenę, wyposażenie i dobrą gwarancję. Sponsorowana prasa zadba też o odpowiednio dobre testy i autko będzie się sprzedawać lepiej niż Renault, Citroen, Fiat i VW. Ta strategia przyniosła dobry skutek z poprzednimi modelami z Korei. Ma być prosto, tanio, w miarę bezpiecznie, niezawodnie i nie kłuć w oczy jakąś brzydotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 11:59 Problem jest jeden, ten samochód kosztuje teraz zbliżone pieniądze do konkurencji z Francji oraz Focusa czy Astry. Może wygląda nie gorzej ale wystarczy się przejechać na jeździe próbnej by zrozumieć, że KIA jest przynajmniej o generację do tyłu względem tych aut, choć to już chyba taka specyfika azjatów bo w przypadku japończyków jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JCV Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 12:48 Nie będę się wdawał w słowne przepychanki, rynek oceni co jest lepsze Golf czy Ceed. Jestem jednak pewien, że Golf będzie się sprzedawał lepiej i nie bez powodu no ale fanów koreańczyków i tak nie przekonam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.dyn.iinet.net.au 31.03.12, 16:39 O co wam ludzie chodzi.Czy Golf jest lepszy od Ceed. Może i jest ale jakie to ma znaczenie.Czy się rozpedza do 100 w 11s czy 10.2 co za różnica. Czy spala 5.7 czy 6.0.Jak chcesz kupić samochód to najpierw zobacz z zewnątrz czy ci się podoba potem w środku i jak ci odpowiada wsiądź i zobacz jak się prowadzi. No i teraz jak wszystko ci odpowiada to zobacz czy masz kasę i kupuj.Kupujesz dla siebie a nie dla tych snobów co najpierw patrzą na markę bo chcą się pokazać. A że niemcy kupują swoje samochody to normalne,Szwedzi kupują Volva i Saaby, Francuzi Citroeny, Renówki i Peżoty a włosi swoje Alfy ,Fiaty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 17:58 Samochód ma totalnie gó...ane silniki. Gdyby miał jakieś wolnossaki około 150 koni czy uturbione benzyny (bez bezpośredniego wtrysku paliwa - GDI, FSI) to trochę osób by się skusiło. A tak to ma jeszcze gorsze silniki niż VW. VW produkuje badziewne silniki wyliczone na około 150 tys. kilometrów-ALE SILNIKI VW JADĄ, a koreański paździerz stoi w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alster Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.12, 13:07 Mam już swoje latka /po 60 tce / i miałem okazje jeżdzić różnymi autkami.Nawet miałem Huyndaia Pony.To nie te same autka co pierwszy huyndai/zawieszenie zgroza/ Mój zięć we Włoszech ma pierwszego i30 z silnikiem diesla 90 koni.Świetnie sie spisuje po górskich kretych drogach środkowych Włoch.Równolegle jeżdzi pierwszym Fokusem,a wiecie jakie on ma zawieszenie,bajeczka.I30 nic mu nie ustępuje w prowadzeniu.I mało pali.W silniku 1,6 GDI nie ma się co popsuć,ma łańcuszek rozrządu,nie ma koła dwumasowego i filtra PDF.Sam jeżdżę teraz Zafirą B ale przed autami z Korei świetna przyszłość.Uczą się bardzo szybko i na wyniki nie trzeba będzie długo czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PoloTeam Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 07:41 Dajcie lepiej jakąś galerię nowego Golfa VII (na zachodnich portalach już są!) bo to model który znowu będzie bił rekordy sprzedaży a nie jakąś Kijanę która ma słabe silniki i tandetne wnętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 17:08 Głąby poczytajcie tygodnik "Motor" z tego tygodnia.Jest tutaj porównanie Golfa i i30,a Kia ceed to przecież i30.I co wy na to barany.Motor to profesjonalny tygodnik a testy porównawcze wykonywane są przez niezależnych ekspertów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1101 Re: Kia Cee'd | Nowa galeria IP: *.zepter.com 06.04.12, 11:25 Cee'd to fajne auto, mam takie sprzed FL i jestem zadowolony. Były 2 akcje serwisowe: rdzewiejąca blacha na tylnych drzwiach i przeprogramowanie turbo, teraz choroby wieku dziecięcego są pousuwane i jeździ się ekonomicznie i bezproblemowo (5,6 L diesla, 50/50 trasa/miasto). Z drugiej strony kontakt z Kia Motor Poland i ASO jest wyjątkowo upierdliwy: przyzwyczajcie się do TTTM (ten typ tak ma), a jeśli coś objętego gwarancją się zepsuje to i tak była Wasza wina. Do tego przeglądy wymagane do gwarancji są drogie! Za stosunkowo proste i popularne auto płacę tyle co za jakieś Volvo niższego modelu.. Odpowiedz Link Zgłoś