Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Początek separacji Forda i koncer...

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.12, 08:29
Brakuje mazdy rx7
Obserwuj wątek
    • Gość: sail-or73 Motodziennik: Początek separacji Forda i koncernu PSA IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 08:37
      wspominki z japońskiej motoryzacji fajne , ale ja się pytam kiedy będzie ranking dwu sprzęgłowych skrzyń automatycznych ? może cały odcinek na ten temat ?
    • Gość: yanek Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 09:32
      WItam ciepło;)
    • Gość: ... Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.range81-159.btcentralplus.com 10.04.12, 09:37
      ostatnie ujęcie - rzekome zegary NSX'a - V max 180 km/h ?
    • Gość: MM Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.rzeszow.mm.pl 10.04.12, 10:34
      180 mil/h?...
    • Gość: aaa Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 10:34
      ostatnie ujęcie - rzekome zegary NSX'a - V max 180 km/ ?

180 mil/h = 290 km/h

• Gość: //*-*/ Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: 83.2.179.* 10.04.12, 10:40
      Prius to nawet z wyglądu lipa ale nie jest taki tragiczny.
      Natomiast VW to przepraszam za wyrażenie ale zwykły syf i każdy kto twierdzi inaczej to na motoryzacji nie zna się !NIC! a ten kto to kupuje jest po prostu frajerem!!!
    • Gość: JK Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.12, 10:43
      Jeśli ktoś straci na tym rozwodzie to Ford a nie PSA.
      TDCI to było jakieś 70-80% sprzedaży Fordów w Europie.
      Wątpię by Niemcy byli w stanie zrobić równie udaną jednostkę co Francuzi.
      Zresztą które niemieckie marki prócz premium mają niemieckie diesle?
      Fordy-silniki z PSA, Ople z koncernu Fiata, jedynie VW próbuje ale widać nie potrafi skonstruować czegoś więcej niż 1.6 MPI bo stopień niedopracowania i awaryjności nowych TDI i TSI jest porażający.
    • wwx1 Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc 10.04.12, 10:48
      Supra moje marzenie w manualu najlepiej nie targa. Oglądałem widziałem parę egzemplarzy na żywo super samochód. 3000gt już bardziej w zasiągu tylko smutek mnie ogarnia że nie można jeździć tymi samochodami bo ceny paliw... Ekonomia zabija motoryzacyjne marzenia :(
    • Gość: awde Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: 83.2.179.* 10.04.12, 11:08
      @aaa nie 180 km/h przecież piszę ci km/h a nie mp/h a jeśli ta honda zamyka licznik to i tak 180 to dużo na taki... samochód.
      @JK od kiedy Ford jest firmą niemiecką ?!?!?!?!
    • Gość: Mistrzu Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 11:33
      ehh...kiedyś to były czasy...az sie łezka w oku kreci.

• Gość: Sam on Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: 194.29.132.* 10.04.12, 11:38
      @adwe
      Fordy dostępne w europie to dzieła niemieckiego oddziału. Nie zdziwiło Cię nigdy, że fordy w europie i stanach to zupełnie inna bajka?
      Tak jak chevrolety dostępne u nas to głównie projekty koreańskie.
      Swoją drogą coś mi się obiło o uszy, że kia i hyundai swoje ostatnie konstrukcje zawdzięczają ichniemu biuru projektowemu umieszczonemu gdzieś w europie właśnie, poprawcie mnie proszę jeśli się mylę.
      Z drugiej strony co za różnica? W dzisiejszych czasach wyprodukowanie jednego samochodu odbywa się w tylu krajach, że ciężko dociec. Np. poprzednia generacja pandy jest włoska czy polska, avensis brytyjskia czy japońskia, a X5 amerykańskie czy niemieckie?
    • Gość: lansCar Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.12, 11:42
      Różnica jest kolosalna.
      Nie porównuj aut złożonych przez perfekcjonistę Hansa do klepanych przez Giuseppe.
    • Gość: Afordos Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.izoo.krakow.pl 10.04.12, 12:40
      Dokładnie, brakuje Mazdy RX-7. Przypominają się czasy NFS I SE, gdzie upalało się żółtą RX-7 z przepięknym dźwiękiem Wankla, albo Czerwoną Suprą.

Panie Jacku B. Proszę się wreszcie ustosunkować. Od 2,5 roku czekam na nagrodę wygraną w konkursie. Tutaj link do PANA WYPOWIEDZI, gdzie się Pan zobowiązuje to załatwić. A Ja czekam, czekam i czekam....

forum.gazeta.pl/forum/w,1057,116249637,116256660,Re_Motodziennik_Sekrety_Swifta.html
    • Gość: 666 Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 15:36
      można by zrobić ranking samochodów egzotycznych nie dostępnych w Polsce, np skylainy, mazda cosmo, soarery, nissany laurell, silvia s15, toyoty chaser, mark 2, altezzy, verossa, mitsu fto?
    • Gość: Necro Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 15:50
      Ciekawi mnie, jak wygląda kwestia użytkowania NSXa jak chodzi o opony. Gdzieś czytałem, że dla tego samochodu na każde koło została zaprojektowana inna opona. I teraz- jak to się ma do przepisów i jak się ma do zakupu nowego kompletu?
    • Gość: sail-or73 Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 17:21
      @ JK - masz dużo racji z tym rozwodem ale ford chyba czuje się na tyle silny że i ma już na tyle doświadczenia ze poradzi sobie ze zrobieniem swojego diesla w CR( o ile już tego nie przygotowuje ) ale chyba chodzi o coś innego , w fordzie mogą przewidywać spadek sprzedaży aut z silnikiem diesla dlatego idą z benzyną w ten dałnszajzing i jeszcze to cudo " uturbiają ", do taczek na miasto wystarczy , jak kogoś stać na większy wydatek na fokę z 1,6 - 160 koni albo mondralę 2.0 ponad 200 żrebaków
    • Gość: gość Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.cable.smsnet.pl 10.04.12, 17:40
      Licznik w NSX do 180km/h bo samochody sportowe z JDM maja ogranicznik 180km/h. Nawet najnowszy GTR ma blokade, która zostaje "unieszkodliwiona" po wjezdzie na tor. W latach 90 GPS nie bylo stad blokada na stale i licznik do 180km/h :P
    • Gość: ac Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.12, 19:50
      Coz Francuzi robia najlepsze silniki wysokoprezne na swiecie i nie lezy w ich interesie nadal karmic Forda ktory jest chyba najwiekszym motoryzacyjnym pasozytem.
    • Gość: zgleba Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.12, 20:30
      jak wyżej - RX7
    • Gość: Gość Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.231.52.57.koba.pl 10.04.12, 20:53
      Panie Jacku, a może Pan płaci abonament i wie kto jest ojcem Pablito???
    • Gość: anfran Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: 213.146.54.* 10.04.12, 22:27
      Znów sie Pan uparł na Subaru
      Nie wspomniał Pan o SVX
      Powinie znaleźć sie w tym rankingu tak jak RX7
    • Gość: h Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.12, 09:16
      chciałbym wykreślić Citigo... to auto jest paskudne....
    • Gość: darek Re: Motodziennik: Początek separacji Forda i konc IP: *.range86-184.btcentralplus.com 11.04.12, 21:28
      @ Sam on
      Ford w Europie to wspolne dzielo konstruktorow brytyjskich i niemieckich. W latach 60-tych doszlo do polaczenia dwoch oddzialow Forda w Europie (niemieckiego i brytyjskiego. Siedziba glowna tej firmy znajduje sie w Kolonii. Tudaj masz wiecej o strukturze Forda w Europie:
      en.wikipedia.org/wiki/Ford_of_Europe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka