st_adam 25.01.16, 13:18 Kojarzycie może jakieś firmy w Krakowie, które mogłyby naprawić mi nissana patrola y61? w pewnym momencie zaczął mi dziwnie zgrzytać podczas jazdy :\ nie mam pojęcia co to może być :\ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kit_sune Re: Serwis Offroad - Kraków 25.01.16, 13:39 a w normalnym serwisie samochodowym nie da się naprawić tego? Odpowiedz Link Zgłoś
zawirowany_jestem78 Re: Serwis Offroad - Kraków 26.01.16, 15:31 wydaje mi się, że mało serwisów jest przystosowanych tak, aby przyjmować terenówki Odpowiedz Link Zgłoś
ivvonicky Re: Serwis Offroad - Kraków 26.01.16, 10:27 Jest kilka serwisów w Krakowie, które przyjmują samochody terenowe, ale też różnie bywa z markami. Jeśli chodzi o Nissana Patrola to znalazłem spartanast.pl - spróbuj się do nich zgłosić to może się uda. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pool_boy Re: Serwis Offroad - Kraków 17.02.16, 15:58 klasyczny serwis może mieć problem, wszystko zależy od stopnia tuningowania auta wczesniej, jeśli dłubałes przy silniku albo kupiłeś taki już po wizji twórczej poprzedniego właściciela to raczej nie naprawia ci tego w samochodowym. Wyślij tym gościom maila i zobacz co odpiszą spartanast.pl/o-nas/ Odpowiedz Link Zgłoś
ivvonicky Re: Serwis Offroad - Kraków 23.02.16, 12:00 Potwierdzam problem, - gadałem raz z jednym mechanikiem, który na codzien zajmuje się przeróbką aut pod off-road. Nie ma nic gorszego nież "patenty" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drty Re: Serwis Offroad - Kraków IP: *.vpnbook.com 25.02.16, 23:04 też szukam. wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
coleslawkolee Re: Serwis Offroad - Kraków 26.02.16, 14:26 Problem u mnie pojawił się po próbie przeforsowania strumyka, musiałem za mocno wjechac i mogła dostac mi się woda do środka. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubblond Re: Serwis Offroad - Kraków 26.02.16, 16:06 A patrzyłeś na odpowietrzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
bentofit Re: Serwis Offroad - Kraków 28.02.16, 19:58 Może być problem z filtrem do pompy, tak się dzieje zjesli za szybko wjezdza się w wodę albo w błoto, wystarczy ze silnik troche łyknie szlamu i po zabawie. Widziałem ze ktos juz proponowal Spartan AST, maja na stronie rozpisane najczęstsze problemy początkujących kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
coleslawkolee Re: Serwis Offroad - Kraków 29.02.16, 15:33 hej a czy jest opcja zabrac sie z nimi na jakas trase? przyznam ze najlepiej by mi było zebrac troche wiedzy w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
areyo-usure Re: Serwis Offroad - Kraków 15.03.16, 10:09 myślę ze wyjazd z doświadczona ekipa na strat to naprawde najlepsze rozwiązanie, nawet jesli nie masz samochodu to możesz spróbować, pojedziesz z kims i zobaczysz tez co cie właściwie interesuje. Jedni lubią przeprawy, inni lubią bardziej jazdę turystyczną na dłuższe dystansy. Odpowiedz Link Zgłoś
blabla-bla23 Re: Serwis Offroad - Kraków 21.03.16, 12:22 szukam kogoś kto tanio i w miarę szybko zrobi mi przegląd dla Nissana Patrola i najlepiej zeby zrobić od razu wymianę filtrów i oleju. Czy jest opcja zgłaszania się pod linki wrzucone powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
dobie-miest Re: Serwis Offroad - Kraków 22.03.16, 14:01 Pewnie tak napisz i sprawdz co Ci odpisza. Odpowiedz Link Zgłoś
tangomotyla99 Re: Serwis Offroad - Kraków 25.03.16, 15:40 Czy jest opcja załapać się na jakieś szkolenie, nigdy nie jeździłem po błotnistym terenie na drodze nie asfaltowej i nie bardzo wiem jak zachowa mi się samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
bentofit Re: Serwis Offroad - Kraków 25.03.16, 16:14 z tego co wyczytałem na stronie to jest opcja zeby instruktor pojechał z toba na wypad Odpowiedz Link Zgłoś
bedov-en Re: Serwis Offroad - Kraków 27.04.16, 16:10 panowie czy w aucie terenowym potrzebny jest snorkel koniecznie? czy jest to raczej dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
szlarnik63 Re: Serwis Offroad - Kraków 28.04.16, 12:31 snorkel ma kilka zasadniczych funkcji, warto poczytac tutaj o rodzajach samych snorkeli spartanast.pl/co-to-jest-snorkel/ Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnik18 Re: Serwis Offroad - Kraków 28.04.16, 14:23 sa jednak głosy w internecie ze snorkel i jego posiadanie daje tez wiele negatywnych konsekwencji jak chociazby wzrost spalania etc. Mniej powietrza wiecej wysiłku dla silnika Odpowiedz Link Zgłoś
lam-parcik Re: Serwis Offroad - Kraków 29.04.16, 11:05 niby tak ale przeciez takim autem ze snorkelem to i tak jeździsz po terenie ciezkim a nie po miescie długodystansowo. Fakt ze trzeba pilnowac by ci filtra nie zapchało ale tak poza tym to posiadanie snorkela czesto sie przydaje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dodo Re: Serwis Offroad - Kraków IP: 82.221.102.* 19.08.16, 09:59 wiele zalezy od tego, JAK zamontowano ten snorkel. ostatnio przyjechał do mnie na kanal kolega bo cos mu rzeziło i dyszało kombinował kombinował a okazało sie, że nowozałozony snorkel to totalna fuszerka. nie chce mowić gdzie zakładał, ale naprawde kiepskie to było. gołym okiem było widać błędy Odpowiedz Link Zgłoś
super_toldi Re: Serwis Offroad - Kraków 23.08.16, 11:58 i co mu poradziłeś? sami to zrobiliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dodo Re: Serwis Offroad - Kraków IP: *.centertel.pl 23.08.16, 12:24 no właśnie nie - skonczyłoby sie jeszcze gorzej. mam znajomego w jednym warsztacie w krk to podjechaliśmy. kolega był u mnie na pare dni, wiec bez problemu zdążyli mu to połatać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mareczek2385 Re: Serwis Offroad - Kraków 15.09.16, 09:39 a co to za warsztat? Typowy serwis offroad? myślałem o tym, żeby trochę zmodyfikować samochód, zainstalować wreszcie wyciągarkę, bo z kinetykiem nie pociągnę dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-przybylski Re: Serwis Offroad - Kraków 26.09.16, 09:39 akurat ja robiłem w Krakowie na Płaszowie w firmie spartan ast i to jest akurat serwis dedykowany pod offroad. może o to chodizło koledze Odpowiedz Link Zgłoś
19loc-zek90 Re: Serwis Offroad - Kraków 03.10.16, 09:24 a nie wiecie, jak mają otwarte? w sensie w jakich godzinach i dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
tyczkarz928 Re: Serwis Offroad - Kraków 18.10.16, 14:20 w tygodniu od 8 do 18, a jak w weekendy to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
sp0rto-viec Re: Serwis Offroad - Kraków 20.10.16, 09:42 www.facebook.com/SpartanAST/about/?section=hours&tab=page_info tu mają napisane że zamknięte ale wydawało mi się że w weekendy też są, chyba że chodzi o to że robią wyjazdy w weekendy pewnie często. najlepiej zadzwonić i się upewnić, albo przyjść w normalny dizeń Odpowiedz Link Zgłoś