Dodaj do ulubionych

Motocykle: Suzuki GS 500F

IP: *.konopnicka.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 11:30
cool 8-) chyba zaczne zbierac kase :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jon Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:40
      "Pozycja arcywygodna..."
      Czy ktoś wie może ile Lemski ma wzrostu? Ja mam 190 cm i niewiele motocykli
      daje mi pozycję zwyczajnie "wygodną", a chciałbym się przymierzyć do czegoś
      fajnego i najlepiej za niewielkie pieniądze - wygląda na to, że ten byłby OK
      • Gość: skitt Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: 80.72.38.* 06.08.04, 13:22
        Mam 188cm wzrostu. W tej chwili jeżdżę na gieesie 500e. Pozycja kierowcy jest
        istotnie arcywygodna, takiego komfortu nie doświadczyłem w innych motorkach (w
        sumie jeździłem na pięciu, może to nie jest jakaś zawrotna ilość, ale na GS500
        jest najwygodniej).
        • Gość: Magda Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.yamanouchi.com.pl / 217.153.47.* 05.10.04, 13:30
          Mam do ciebie pytanie.Mam 165cm wzrostu i jak sie domyslasz mam problem z
          dobraniem motocykla jak myslisz czy ten bedzie dla mnie oki?? Moj nr gg 7750876
          albo jak wolisz nr kom 508355642 albo mail
          magdalena.romiszowska@yamanouchi.com.pl.Dzieki
      • Gość: Cyngiel Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:54
        Ja mam 196 cm wzrostu/96 kg wagi i czuję się na mym GS 500 jak wrośnięty. Tyle,
        że pupa boli po 300 km non stop.
    • Gość: Gusman Za slaby!! IP: *.desy.de 15.07.04, 10:16
      Troche za slaby jak na mnie.
      No pojezdzic idzie, ale jak sie raz przejedzie na czyms mocniejszym to nie chce
      sie wracac na takie "motoreczki".
      Sam jezdze na 18-letniej suzi gs1100 i ciezko bylo by mi bylo wsiasc na cos
      slabszego. Troche stary, zre olej i czasami sie psuje, ale piekny ma klank,
      dusze no i duzo wiekszego kopa (3.1 do setki) :)
      • Gość: gusman Re: Za slaby!! IP: *.desy.de 15.07.04, 10:18
        No i to moja pierwsza maszynka....
        Przy kupnie tez myslalem ze za mocna bedzie, ale starczylo sie przejechac kilka
        minut zeby sie w nim zakochac :)
        • Gość: tania jest Re: Za slaby!! IP: *.class146.petrotel.pl 06.08.04, 19:37
          tania jest 20 kawalkow myslalem ze wincyj
        • Gość: przemasFZR Re: Za slaby!! IP: *.pcz.pl 15.11.04, 09:41
          gusman = napraw se te twoja suzi bo nie mamy z kim jezdzic pie..:)

i tak dostaniesz od nas baty :)

thundercat i FZR z lesnej1 :D
      • Gość: Cyngiel Re: Za slaby!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:12
        Dla mnie istotne jest to, że jadąc na granicy "walki z żywiołem", tj. ok. 140
        km/h nie niszczę silnika (ok.7000 obr./min). Lubię dalekie trasy, 120 km/h to
        max. w normalnym trybie. A do 130km/h ze startu i tak niemal żadne auto mi nie
        podskoczy. Mam w nosie, czy do setki bujam się 3,1 sek., czy 5,6sek. I tak
        urywa łeb. 20 lat tłukłem się CZ350, Junakiem, WSK 175, CZ175. Teraz nówka GS
        500 naked bike to dla mnie kosmos. Mam rodzinę... .UWAGA! kręcąc silnik często
        i długo w górnych granicach obrotów sprawdzaj olej przy każdym tankowaniu. Jak
        w mym poście wyżej, wysoko oceniam ergonomię nawet przy mych 196 cm. Jadąc w
        trasie 80-110 km/h spalisz ~3,6 litra. Średnio zaś 4,2. Oby mój GS okazał się
        tak niezawodny, jak go opisują w Internecie, również niemieckim.
        • Gość: unknown Re: Za slaby!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 00:24
          nie no nowy bierze olej??????bez przesady,moj stary poczciwy gs 500e najwyzej
          0,1 na 1000 weźmie.....skrecana kierownica nie pasuje mi w wersji F ,ale to
          moje zdanie...pozdrawiam
          • Gość: Cyngiel Re: bierze olej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:03
            No niezupelnie "bierze". Mam na myśli przejazd np. 200 km z prędkością obrotową
            rzędu 8-10 tys. rpm., w upale i na oleju Mobil 4T 10W/40. Rozmawiałem z gośćmi
            już długo kulającymi się różnymi motorami z siln. wysoobrotowymi i
            potwierdzają.
            Typowe branie oleju, czyli efekt zużytych prowadnic zaworów lub ukł.
            cylinder/tłok/pierścienie rezultuje przedostawaniem się oleju do komory
            spalania albo kanału wylotowego . Mamy wtedy do czynienia z zauważalnym
            niebieskim dymem i charakterystycznym smrodem. W mej nowej maszynie nie ma o
            tym mowy. Oleju w wyżej wym. warunkach ubywa bo: 1. jest b. gorący i paruje
            (przecież to półsyntetyk i nie ma chłodnicy oleju jak w modelu 500f) zaś pary
            przedostają się do odpowietrzenia skrzyni korbowej i skraplają w rurce koło
            prawego podnóżka.2. Wysokie obr. to olbrzymia prędkość liniowa tłoka i
            pierścieni, których siła sprężystości jest zbyt mała, aby docisnąć je i
            prowadzić po mikronierównościach cylindra (np. progach)w tempie wielokrotnie
            przewyższającym prędkość wylotu pocisku z lufy armatniej- stąd minimalne
            palenie oleju(niezauważalne), sprężystość ta obliczona jest na wariant
            umiarkowany, by zapewnić dobrą żywotność zestawu, 3. Olej Mobil 4T 10W/40 ma
            opinię mało trwałego, ulegającego szybkiemu zużyciu termicznemu. Wtedy, np. po
            4 tys. km ulatnia się szybciej. Dla ścisłości, na 4 tys. km umiarkowanej jazdy
            dolałem 0,3 l Mobil 4T 10W/40. Na zimę wymieniłem/zmieniłem na MOTUL 10w/40
            5100 Ester, ma myć o klasę lepszy od Mobila. POZDRAWIAM
            • Gość: Piotrek Re: bierze olej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:59
              Nie podoba mi sie wersja z owiewką, wybralem gołego i jestem zadowolony.Nie
              zauważyłem specjalnie duzego ubytku oleju( nie uzupełniałem ), a przejechalem
              od wymiany 4700 km.
        • Gość: CYNGIEL DODATKOWE INFORMACJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:13
          Polecam stronę www.gs500e.republika.pl/ . Między innymi znajdziecie tam
          dobrą serwisówkę GS 500e i wiele ciekawych informacji. Aktualna serwisówka w
          jęz. polskim jest oficjalnie niedostępna - pisałem do Suzuki Motor Poland. GS
          500e niewiele się różni od GS 500/500F. BYLE DO WIOSNY!
    • Gość: Asteniusz Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 10:55
      Bardzo Fajny motocykl! POLECAM.
    • Gość: Norb Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.zsi.kielce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:08
      Ten artykuł to oczywisty plagiat artykułu ze "Świata motocykli" sprzed paru
      miesięcy. Wstydz się panie "autorze"
      • Gość: Norb Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.zsi.kielce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:13
        Shit! nie spojrzalem na adres:). No cóż, teraz bede mial opinie "zakreconego",
        trudno...A na motocyklu jezdziłem i powiem jedno: ten motocykl RZADZI. Jest
        prawie lepszy od mojego ukochanego AVO SIMSONA:)
        • Gość: Cyngiel Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:19
          Avo w swych najlepszych latach było rzeczywiście miłe. Milsze od "Dziada" -
          Junaka. Nie wiem jednak co Ty porównujesz?! Chyba tylko emocjonalne
          przywiązanie, jakie motocykl jest w stanie wzbudzić we właścicielu.
    • Gość: Cyngiel Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:32
      Dla mnie gs 500 fairing ustępuje znacznie urodą wersji gołej. W tym roku
      miałem przyjemność stanąć przed wyborem w salonie. Ponadto gs 500 jest o 1500
      PLN tańsza. Wersja obudowana ma ciekawy profil, lecz gdy spojrzałem na nią od
      frontu, to mnie odrzuciło. Ciekawe, czy tylko ja słabo toleruję sytuację, w
      której reflektor nie podąża za skręcaną kierownicą?
    • motodawca1 Re: Motocykle: Suzuki GS 500F 15.11.04, 10:27
      GS 500F nie nadaje sie dla wysokich osób - ja mam 190 cm wzrostu i
      przymierzałemsie do niej no i okazalo się ze niby OK,ale... niewygodnie!
      Za te pieniadze można kupić coś używanego i mocniejszego i większego - np.
      Suzuki GSX-600F. jest dużo wygodniejszy, mocniejszy, szybszy,prosty w obsłudze
      i tani w eksploatacji, a w tej cenie znajdzie się naprawde "wypasioną sztukę".
      Nie polecam GS500F dla "dużych osób" i osósb ktore pokonują na motocyklu dużoe
      odległości. Moim zdaniem będą się b. męczyły.
      Dodam również że mi sie podoba wersa obudowana. Nie wiem dlaczego, ale ma w
      sobie coś.
      Kiedyś sporo było o Suzuki GS500F na 4um motocyklistów - na górze jest link do
      nas. Wypowiedzialo sie kilka osób, moze warto ich zdaniepoznac...?
      Pozdrawiam
    • Gość: Kolec Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: 5.5.* / 80.58.3.* 04.12.04, 20:08
    • Gość: Kolec Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: 5.5.* / 80.58.3.* 04.12.04, 20:11
      GS 500 S=Spoks. Zbieram na starszy model, bez owiewek. Polecam to dobry motor.
    • Gość: Krzysiek Łowicz Lipa za cene nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:02
      Lipa za cene nowego Gs można kupic o wiele lepszą F4 albo dołożyć pare groszy i
      mieć R6 i o wiele lepszą przyjemność zjazdy mając do wyboru nowego Gs a nawet
      Honde Cbr F2 wybrałbym hondzine z wielu powodów cena za 10000 zajebsity sprzet
      sie kupi osiągi moc komfort i wiele innych
      nara all łowicz druid41@poctza.onet.pl
      • Gość: Cyngiel Re: Lipa za cene nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:34
        Krzychu, pisz starannie swe posty. Niechlujstwo, również słowne, odejmuje Ci
        powagi. Odczułem już "need for speed" na mym GS 500 przy 175 km/h, ale to nie
        powód, by zaprzeczać jego niewątpliwym zaletom.
        Opisz proszę konkretnie czym góruje jazda wymienionymi przez Ciebie modelami.
        Ja mam nieodparte wrażenie, że hołdujesz utartym opiniom, że GS 500
        to "motoreczek", "listonosz" albo moto "dla amazonek".
        Każdy zadbany motor jest piękny. GS - owi nie brak mocy na codzień, jest
        nieawaryjny i pali tyle, co stary motorower. Ja nie jeżdżę na pokaz. Odczuwam
        więź z motorem jako jeździec. Często mówię o mej Suzi "szalona klacz". Kocham i
        podziwiam motocykle jako takie od 22 lat(patrz posty wyżej), jestem średnio
        sytuowany... .
    • Gość: Krzysiek Łwoicz Jak dla mnie lipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:04
      Honde Cbr F2 wybrałbym hondzine z wielu powodów cena za 10000 fajny sprzet sie
      kupi osiągi moc komfort i wiele innych
    • Gość: Krzysiek Łowicz Re: Motocykle: Suzuki GS 500F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:04
      Honde Cbr F2 wybrałbym hondzine z wielu powodów cena za 10000 zajebsity sprzet
      sie kupi osiągi moc komfort i wiele innych
    • Gość: newbie Motocykl dla początkującego? IP: 53.122.194.* 17.12.04, 09:38
      Witam,
      korzystając z okazji, chciałbym zapytać, jaki motocykl polecilibyscie osobie, ktora dopiero zaczyna przygode z motocyklami (czytaj: oprocz kursu i egzaminu z prawa jazdy, nie mialem stycznosci z jednosladami)? Czy GS 500 lub 500F to dobry wybór? Jak wyglada sprawa awaryjnosci? Czy chlodzenie powietrzem w wersji bez chlodnicy oleju wystarcza na dluzsze trasy, itd.? Mam 187 cm wzrostu, wiec rozumiem, ze 500F odpada ze wzgledu na niewygodna pozycje?
      Z gory dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: Cyngiel Re: Motocykl dla początkującego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:38
        Kliknij "wszystkie opinie na forum" na stronie gdzie jest artykuł.
        Następnie "pokaż treść wszystkich" i PRZECZYTAJ SOBIE. Pod względem ergonomii
        obie wersje są identyczne. GS ma opinie spokojnego i trwałego, b. ekonomicznego.
        Moje kolejne doświadczenie GS 500 (golas, bez chłodnicy): po przebiegu ok. 2500
        km od wym. oleju Mobil 4T 10W/40 (ASO po pierwszym tysiaku) przy 5500
        obr./min.wystąpił słyszalny dźwięk rezonującego w prowadnicach łańcucha
        rozrządu. Mechanik, który jeździł w pucharze GS twierdzi, że to normalne i nie
        ma co się obawiać. Dolałem ww. oleju pod górną kreskę i na jakiś czas ucichło.
        Teraz po wymianie oleju i filtra na zimę na MOTUL 4T 5100 ESTER 10W/40 ucichło.
        Świadczy to szybkiej zmianie właściwości Mobila w wyniku termolizy.
        Ten "motoreczek" w wersji 47 KM nadaje się do łagodnej jazdy, ciągnie równo od
        3000 obr. Lecz może też ponieść. Moim skromnym zdaniem to max dla
        początkującego, choć i na WSK 125 można się ukrzywdzić... . Niestety często w
        mieście jazda przypomina walkę o przetrwanie, a w lesie latają sarny... .
        Trzeba uważać i czerpać z życia, bo jazda na motocyklu to jedna z
        najpiękniejszych jego dziedzin. Pomacham Ci na trasie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka