Dodaj do ulubionych

prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ??

IP: *.kolornet.pl 06.11.07, 17:08
ktory osrodek nauki jazdy w Krakowie wybrac? Podzielcie sie swoimi
spostrzezeniami. Myslalam nad LOKiem, ale nie wiem czy to dobry
wybor?
z gory thx za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: aleksis Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.chello.pl 06.11.07, 18:28
      ja robilam kurs w autostradzie maly osrodek 3 instruktorow
      indywidualne podejscie do kazdego , bardzo milo wspominam
      • Gość: Tomasz Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 08:39
        Ja polecam szkołę STACH I INSTRUKTORA MICHAŁA, wszystko było w
        porządku !!!
        • Gość: Mika Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 12:30
          Ja też polecam szkołę Stach i instruktora Pawła oraz wykłady u Pana
          Stanisława
      • Gość: KTR BBC Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.chello.pl 01.09.10, 00:06
        Moge szczerze Ci polecić Autosalwator z okolic błoń krakowskich.
        Robiłem u nich jazdy dodatkowe i mam wrażenie że nauczyłem się tam więcej niż na
        całym kursie w Lok-u. Polecam Ci Pana Krzyśka.
        • Gość: Gina Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.home.aster.pl 23.07.11, 18:43
          też polecam SALWATOR , szczególnie Pana Marcina!
    • Gość: Luzaczka Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 19:20
      Wg.mnie wiekszosc osrodkow jest taka sama.Podobnie ucza.Na egzaminie
      spotkalam/poznalam dziewczyne z Loku-mowila,ze dopiero 3 raz
      podchodzi do egzaminu,a zaczynala we wrzesniu zeszlego roku!
      Skonczyla w lutym,bo np.jezdzila 2 razy w tygodniu i 3 tygodnie
      przerwy,pozniej znow 2 razy i kolejna dluga przerwa.Mnie Lok nie
      chcial przyjac na dodatkowe :/ Mialam dosc swojego OSK i chcialam
      odmiany-zeby z innego osrodka ocenili jak jezdze.Kiedy weszlam i
      zapytalam czy sa jakies mozliwe najblizesze terminy jazd pani w
      biurze zapytala:"A czy pani jest nasza kursantka"a,ja,ze nie,na co
      ona"No to nie mamy o czym rozmawiac"Zaskoczylo mnie,ale postanowilam
      sprobowac i tlumaczyc,ze zalezy mi,zeby ktos inny zobaczyl jak
      jezdze,ze moze znajda sie jakies terminy to pani nieco
      lagodniej/delikatnej:"Przeciez mowie,ze nie ma wolnych
      terminow.Trzeba pytac gdzie indziej"Efekt byl taki,ze gdzie indziej
      traktowali tak samo i uczyli tak samo jak w moim OSK.
      • Gość: aleksis Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.chello.pl 06.11.07, 22:29
        ja w autostradzie mialam nawet 4-5 razy w tygodniu jazdy pod
        tym wzgledem bylo super a mialam tylko okreslone 4 godziny
        dziennie o kturych moglam jezdzic a instruktor to wlasciciel
        osrodka wiec mu zalezalo na reklamie i umial sie dostosowac a i
        dobrze tlumaczyl i jeszcze jeden plus grupy na wykladach to 6- 10
        os wiec kazdy mooze zapytac o co chce co jeszcze go trapi ja
        jestem zadowolona a z tego co wiem to kursanci z loku czesto
        biora jazdy w innym osrodku bo sa niedouczei bo to za duzy
        osrodek za duzo chetnych wiec traktuja kursanta z gory . jest
        jeszcze duzo malych osrodkow i w takim radzila bym ci zapisac sie
        na kurs, poszukaj w internecie tak abys miala latwy dojazd na
        wyklady bo wygoda przedewszystkim
      • Gość: miki Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 15:21
        Niekoniecznie wszędzie Cie zleją, chyba zależy jak trafisz. Ja też miałam problem ze szkołą bo zlewali mnie i to jak sobie radzę, ale na szczęście namówiła mnie koleżanka na zmianę szkoły i zabrałam papiery. Poszłam do instruktorki z którą jeździła koleżanka do Pani Moniki Sudek ze szkoły Autosalwator. To instruktorka która ma uprawnienia egzaminatora i wie jak i czego uczyć.Poza tym ma świetne podejście do człowieka. Nie wiem jak inni instruktorzy z tej szkoły uczą , ale ja stwierdziłam jedno - niebo a ziemie z tym co widziałam wcześniej. Ja kierowałam się na początku ceną i w sumie wyszło mnie to dwa razy drożej , ale w salwatorze jeździłam co 2 dzień po 2 godziny zawsze, bez oszustw, dlatego polecam te instruktorkę.
    • Gość: ola Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.fdk.airbites.pl 07.11.07, 18:21
      Ja polecam auto-ster na grzegorzckiej 17.
      Jeździlam z panem marianem.

• Gość: tosia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 23:08
        Lepiej zapytaj o instruktora , a nie o ośrodek . Jeżeli instruktor
        jest super to Cię dobrze nauczy . Wiem po sobie .
        • Gość: ona_19 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.kolornet.pl 08.11.07, 17:41
          dzieki za rady, to prawda z tym Lokiem, kogo znam a kto tam sie
          uczyl jezdzic, bral dodatkowe godziny u innych instruktorow.
    • Gość: Monia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.76.classcom.pl 08.11.07, 23:57
      Ja moge Ci śmiało polecić osk Mustang i pana Krzysztofa jako instruktora.
      • Gość: RR Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.2-0.pl 19.12.07, 13:02
        napewno nie Auto-fan na kurdwanowie. Właściciel szkoły to najgorszy
        instruktor jakiego znam i o jakim słyszałem!!!
        • Gość: SS Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.kolornet.pl 23.04.09, 12:22
          To prawda.Właściciel bardzo brzydko traktuje kursantów w czasie
          jazd.Odznacza sie brakiem kultury osobistej i niewiele nauczy.Jazdy
          zawsze konczy 5-7 min przed czasem i zalatwia prywatne
          sprawy...naprawde jesli ktos chce sie naprawde nauczyc jezdzic to
          nie polecam
          • Gość: Ewa Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.centertel.pl 31.05.09, 10:51
            Dzień dobry. Po wielu rozmowach z koeżankami i kolegami którzy
            robili niedawno prawa jazdy postanowiłam wybrać osrodek
            Orzeł.Trafiłam dobrze a szczególnie jeśli chodzi o instruktora nauki
            jazdy pana Mariana S.Cierpliwy,świetny nauczyciel,kulturalny wobec
            ucznia.Rozmawiałam o nim z innymi - podzielaja moje zdanie
            calkowicie.Polecam ,nauczy świetnie praktyki,lekcje są
            przyjemnością.
            • Gość: Dominik Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.centertel.pl 31.05.09, 13:29
              Popieram, uczył mnie ten instruktor, oaza spokoju, cierpliwości i
              wiedzy. Polecam dla tych co boją się nerwowych instruktorów. Ma przy
              tym ogromną wiedzę. Fajna osobowość i super instruktor.
    • Gość: scorpion Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.markom.krakow.pl 19.12.07, 15:09
      Raczej kieruj sie instruktorem bo to on cie uczy jeździć a ośrodek nie ma z tym
      wiele wspólnego. Popytaj kto z kim miał jazdy i jaki był instruktor i na tej
      podstawie wybierz ośrodek .
    • Gość: Mała Mi Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.chello.pl 19.12.07, 17:35
      Ja mogę Ci polecić OSK ORZEŁ na ul. Dzielskiego (Olsza). Zrobiłam
      tam kurs i zdałam egzamin za pierwszym podejściem. Niestety mój
      główny instruktor już nie jeździ ale polecam również pana Zbyszka:)
      Byłam bardzo zadowolona, bo instruktorzy są cierpliwi, spokojni i co
      najważniejsze kompetentni (a jeździłam w sumie z czterema, bo
      chciałam porównać:))
    • Gość: czajniatko Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 20:14
      ODRADZAM LOK NA CENTRALNEJ A ZWłASZCZA PANA JACKA HUDASZKA ,ZALEZY MU TYLKO NA
      TYM żEBY WYJEZDZIć NIE KONIECZNIE NAUCZYć RZEKłABYM MA WSZYSTKO W
      DUPIE!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECA ZA TO SZKOłE ELITE NA 29 LISTOPADA JEST TO
      śWIETNA SZKOłA JA BYłAM TAM PO NIEWYPALE W LOKU !
      • Gość: Dominik Stodolny Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.gprs.plus.pl 22.01.08, 15:58
        Szczerze polecam AUTOSTRADE Pana Wilka. Świetni instruktorzy!
        Naprawdę polecam!
        • Gość: Kamelia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.autocom.pl 22.01.08, 18:27
          Tak: Motorex (ul. Studencka) i pan Zbyszek
          Nie: OSK na ul Dauna (nawet nazwy toto nie ma:P)
          • Gość: miszczuuu Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.autocom.pl 26.01.08, 10:14
            Polecam : OSK Orzeł na Olszy
            Zdecydowanie ODRADZAM : OSK na ul.Dauna - tam straciłem czas i
            pieniądze (i to nie tylko moja opinia o tym ośrodku!!)
            • Gość: Albin Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.ksknet.pl 04.08.08, 08:39
              W szkole na ul Dauna Instruktorzy opanowali do perfekcji teorie
              ściemniania i okradania ludzi z godzin jazdy . To nie powinna być
              szkola jazdy tylko szkola ściemy !!!!
              • arioso1 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 28.09.08, 14:20

> W szkole na ul Dauna Instruktorzy opanowali do perfekcji teorie
                > ściemniania i okradania ludzi z godzin jazdy . To nie powinna być
                > szkola jazdy tylko szkola ściemy !!!!

Nie rozumiem- ja uczyłam sie w tej szkole i wiekszośc ludzi zdawała
                za 1 razem testy za maksymalnie drugim jazdę-zawsze kiedy miałam
                wątpliwosci co to wykładów teoretycznych mogłam przyjśc na dodadkowe
                spotkania bezpłatnie- kurs trwał od wrzesnia do połowy pazdziernika-
                bo mało nas było ok 12 osób i każdy chcial szybko-wykłady po
                południu jazdy rano od 6 tej wymiennie bo tylko 8 samochodów bylo-w
                grudniu prawko miał kazdy chociaz kilka osób zdawało w Tarnowie i
                Nowym Sączu-
                Nie zarzekam sie ale nigdy nie slyszalam złego slowa nt tej szkoły-
                mieszkam blisko niej obecnie-choc jak sie uczyłam mieszkałam w
                odległej dzielnicy-terazmieszkam bardzo blisko ok 300metrow widze
                ich plakaty i widze ludzi jak wracaja z kursu zawsze maja chetnych,
                zawsze komplet -nie wiem więc dlaczego skoro tyle negatywnych
                opinii-moze akurat tobie nie podpasowalo ?mnie sie bardzo
                przyjemnie jezdziło ,potem po kilku latach miałam wypadek i
                calkowita blokade na jazde- poszłam pogadałam- i jeden z intruktorów
                pomógł mi przełamac lęk.
                Ale nie zapomne pierwszej jazdy- druga godzina i juz na ulice- bałam
                sie i tzęsłam jak osika a dłonie mi spływały po kierownicy,jednak
                wiem że warto bylo bo sama sie przekonalam że nie taka jazda
                straszna.Nie bede polecac zadnej szkoły- wszystko zależy na
                pierwszej godzinie albo zostaniemy albo nie-lub tez zalezy to od
                tego co sami sobą reprezentujemy- bo jak ktoś jest niezaradny za
                kierownicą to mu zadna zkoła w tym nie pomoże-sami musimy chciec sie
                nauczyć
              • koko00000 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 07.12.12, 23:11
                Chciałabym się wypowiedzieć na temat powyższej "szkoły jazdy". Każdemu kto planuje naukę radzę trzymać się od tej szkoły z daleka, a jeżeli już się tam zapisał to może warto zastanowić się nad zmianą szkoły nawet jeśli wiązałoby się to ze stratą wpłat wstępnych (bo zapewne i tak słono dopłacicie).
                A więc zacznę od tego, że część teoretyczna jest jakąś pomyłką. Pan dyrektor który uważa, że jego szkoła jest najwspanialsza na świecie niejednokrotnie omawia ten sam temat... (Co chwilę do grupy dołącza nowa grupa więc są osoby, które mają pierwsza lekcję, środkową i ostatnią). Cóż z tego, że ja już miałam temat rond, przecież są nowe osoby i trzeba to znowu po raz dziesiąty omówić.. Koniec końców olałam wykłady bo stwierdziłam, że szybciej się sama naucze, bo to strata czasu słuchać tego samego. Kolejna rzecz to koszt kursu. Kurs kosztował zgodnie z opisem na stronie 1150zł, ale jak się później okazało tylko jeśli ktoś płaci całą kwotę z góry. Jeśli ratami to 100zł trzeba dopłacić. Tylko, że nikt mi tego wcześniej nie powiedział..
                Kolejna rzecz to jazdy. Notoryczne rozpoczynanie jazdy nawet kilkanaście minut po czasie i kończenie przed czasem!!! Któregoś dnia przyszłam na jazdę ( w jednym czasie jazde zaczyna kilka innych osób), ja akurat przyszlam jako pierwsza, ale moj instruktor musial sobie jeszcze posiedziec w biurze wiec wyszedl najpozniej i została tylko toyota 6 -biegowa, a instruktor do mnie, że jesli dopłace 10zl to moge nią jezdzic jesli nie to nie bedziemy miec jazdy!!! Następny zarzut to sytuacje, które powtarzały się kilkukrotnie- czyli - podczas jazdy zatrzymujemy się, instruktor bez zadnych wyjasnien wychodzi (do centrum handlowego), kaze czekac i nie ma go 15min! po czym wraca i jakby nigdy nic zmienia temat. Kilka razy prosiłam, aby pojechac na nową hutę bo nigdy tam nie byłam.. na ostatniej jezdzie sie wreszcie doprosilam i pierwszy raz w zyciu pojechalismy na rondo do huty. Gdy zapytałam, czy zaswiadczenie o skonczeniu kursu moge odebraz po jezdzie czy na nastepny dzien, instruktor stwierdzil, ze on mi wyda zaswiadczenie tylko jesli wykupię sobie minimum 3 jazdy (2-godzinne), bo jeszcze musze po hucie pojezdzic (nagle sobie przypomnial ze wypadaloby tam poznac trasy). A na dużym i trudnym rondzie mogilskim nie bylam nigdy chociaz tez prosilam... W efekcie wyprosilam, ze zalezy mi zeby miec papierek bo moge wtedy juz sobie ustalic termin egzaminu a na jazdy obiecuje ze sie jeszcze zapisze. Jakims cudem instruktor mi to wydal twierdzac ze robi to warunkowo jesli obiecam ze zapisze sie na dodatkowe godziny. Przytakując oczywiscie juz dawno wiedzialam ze nigdy wiecej sie tam nie pokaze. Potem wykupilam 10h jazd w innej szkole bo nie czulam sie dobrze przygotowana i dopiero wtedy poznalam jakies miejscu w ktorych rzeczywiscie najczesciej jezdza egzaminy itd. Niestety codzinnie musze przejezdzac kolo tej szkoly i patrzec na ich ośrodek i niedobrze mi sie robi na sam widok. Jeśli ktoś ma jakieś opinie na ich temat to niech się podzieli. Może ja mialam akurat takiego pecha.. choc juz slyszalam kilka podobnych zdan jak moje (typu ze instruktor w kolko jezdzil z kursantem po ziemniaki ;P).
                Na szczeście egzamin już zdałam i nie chce mieć już nić wspólnego ze szkołami jazdy :P
                Powodzenia w wyborze szkoły
          • Gość: ania2012 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.prnet.pl 05.03.12, 12:25
            Witam!!ja zapisalam sie do szkoly na dauna nie polecam patrza zeby jak najwiecej kasy wyciagnac z ludzi wlasciciel bardzo bardzo niesympatyczny.Problemy z zapisaniem sie na jazdy bo ciagle nie bylo juz miejsc(bylo boom na prawko przyjeli nie wiadomo ile kursantow i nie wyrabiali bo brakowalo i aut i instruktorow)oszukuja na godzinach koncza przed czasem i tez zalatwiaja swoje sprawy w czasie jazd tragedia a na koniec mowa zeby godziny dokupic bo jeszcze duzo rzeczy nie zrobilismy!!!masakra!!!
            • Gość: ania2012 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.prnet.pl 05.03.12, 12:28
              Polecam bardzo szkole Motorex i p.Zbyszka albo jego brata super podejscie do kursanta indywidualne nie chca naciagac ludzi na kase dokladni i chca jak najwiecej nauczyc!!sprawdzeni instruktorzy
            • Gość: lilian Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.2-0.pl 13.08.12, 16:16
              Calkowicie popieram!!!Ta szkola to jedna wielka sciema! stracicie tam czas i pieniadze a im wlasnie o to chodzi!To straszne ze wlasciciel liczy tylko na kase jego wyklady to masakra wiecej sam sie nauczysz w domu.Jazdy lipa.Brakuje miejsc a podczas zajec instruktorzy zalatwiaja swoje sprawy kosztem kursanta!!!Skandal!NIE POLECAM NIKOMU!!!!!
        • Gość: Pablo Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.2-0.pl 19.02.10, 16:37
          Wilkar POLECAM !!!
      • Gość: sylvik Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.ghnet.pl 22.06.08, 17:08
        potwierdzam powyższa opinie!!! ten gość zniechęcił mnie do jazd,
        zawalał terminy, urządzał sobie prywate podczas moich godzin -
        np.zawoziłam go do domu - na obiad chyba...PORAŻKA! obecnie chce
        zacząć uczyć sie jeździć u kogoś normalnego, w LOK-u to był
        zmarnowany czas...:(
      • Gość: expert_krk Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.noc.fibertech.net.pl 16.01.12, 10:49
        Ja z kolei polecam Expert Bożena Fabicka. Jak szukasz niekompetentnego i antypatycznego instruktora, któremu wydaje się, że jest zajebisty to zapraszam na www.nk-naukajazdy.pl/
    • Gość: kursantka Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.fdk.airbites.pl 08.02.08, 19:15
      Ja bardzo polecam szkołę Auto - ster :) zdałam bez wiekszych problemow ;) choc
      nie za pierwszym razem.
      Kilku moich znajomych tez sie tam uczylo i byli zadowoleni.

Szczegoly znajdziesz na www.autoster.com.pl

Pozdrawiam
      • Gość: a. Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:00
        zdecydowanie odradzam LOK na Pomorskiej! robiłam tam prawko, bo skusił mnie błyskawiczny kurs teoretyczny. natomiast instruktorzy - masakra. wulgarni, nie mają czasu, do niektórych trzeba się umawiać z miesięcznym (!) wyprzedzeniem, a mojemu instruktorowi chyba w ogóle nie zależało, żeby mnie nauczyć jeździć (co się okazało właściwie dopiero po fakcie, gdy miałam porównanie z innym).
        ale ostatnio się dowiedziałam, że jest też oddział na Centralnej, koło M1 - tam bardzo, bardzo fajnie mi się jeździło z jednym instruktorem.
        • Gość: Monia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 12:25
          A czy pamiętasz może nazwisko tego instruktora, jestem w trakcie
          kursu na centralnej, i nie wiem którego instruktora wybrać, bo o
          żadnym nie słyszałam ani dobrych ani złych rzeczy.
          Może ktokolwiek jest w stanie mi pomóc dziekuję i będę wdzięczna za
          informacje
          • Gość: mee Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.08, 23:18
            Monia polecam pana Króla- cudowny czlowiek o anielskiej cierpliwosci i potrafi nauczyc nawet najbardziej upartego ;) z tym,ze ma swietna renome i czasami moze byc za tloczno u niego.
    • tymon99 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 09.02.08, 08:16
      malutki ośrodek dimax na zwycięstwa - uczyłem się tam najpierw 7 lat temu na
      kat. b, a później w zeszłym roku na a, jedno i drugie zdałem za pierwszym razem!
      • Gość: kasia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 13:45
        polecam Elite na 29 listopada,wykłady cykliczne w duzych grupach ale super
        klimat i pan andrzej fajnie wykłada duzo mozna sie nauczyc i zrozumiec,z tego co
        wiem jazdy tez tam sa ok,kolezanka jezdziła z kilkoma instrukatorami i była
        zadowolona ,kulturka.
        • Gość: valle Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:03
          Polecam OSK ORZEŁ na ul. Dzielskiego i P.Adama
          prawdziwy profesjonalista.
        • Gość: postrak Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: 57.66.197.* 16.01.09, 11:59
          nie polecam NOrberta w elicie szkoda czasu na takie jazdy
          • Gość: Lidka Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.bg.agh.edu.pl 06.11.10, 11:06
            Norbert jest świetnym instruktorem i ma anielską cierpliwość. Nie oczerniaj go nie pisząc konkretów. Dla mnie i wielu moich znajomych, którzy u niego robili był świetny. Uczy przede wszystkim jak bezpiecznie jeździć a nie jak zdac egzamin na odwal się. Poświęca duzo czasu, energii i cierpliowści, a nie zawsze jest łatwo. Miałam kila sytuacji takich, że gdyby nie jego szybka reakcja to pewnie juz bśmy nie żyli. To dobry instruktor...
      • Gość: xxx UWAGA NA DIMAX!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 19:05
        Przestrzegam Was z dobrego serca. Robiłam tam niedawno kurs. Właściciel prowadzi teorię i dużą część jazd. O tym kilka słów: zapisuje mnóstwo osób na kurs, obiecuje, że zacznie jeździć z kimś, jeśli ten ktoś będzie bezbłędnie rozwiązywać próbne testy. Kiedy ja doszłam do tego etapu, powtarzał mi za każdym razem, kiedy chciałam się umówić na jazdę: "Cały czas o Tobie myślę." albo "W przyszłym tygodniu się rozpiszemy.". A kiedy już zaczęliśmy jeździć: ciągle jeździliśmy za jego sprawami, jazdy kończyły się jakieś 10-15 minut wcześniej, ciągle krzyczał, że jeżdżę po dziurach, a jak zrobiłam jakiś błąd, to też "tłumaczył" go krzykiem. Koszmar! A, i jeszcze mały drobiazg: zawsze przy zmianie biegów trzymał rękę na mojej i przez większą część jazd trzymał lewą ręką kierownicę, uważając, że znosi mnie na prawo (jak miałam się nauczyć, żeby mnie nie znosiło skoro nie mogłam sama kierować???). Na egzaminie wewnętrznym (za który uiszczana jest dodatkowa opłata), kazał mi zrobić zadania jakich nigdy wcześniej nie realizowałam. Powiedział, że nie wyda mi papierów, jeśli nie wykupię dodatkowych godzin... Cieszę się, że mam już prawko w kieszeni, a to dzięki instruktorowi, który NAUCZYŁ mnie jeździć na dodatkowych godzinach. To, co tu napisałam nie jest bynajmniej tylko moją opinią. Jeśli ktoś z Was już zdecyduje się tam jeździć, to niech chociaż weźmie pokwitowania wpłat na wszelki wypadek, bo sami nie wydają...
        • Gość: gość UWAGA NA DIMAX!!! IP: *.ha3.agh.edu.pl 11.08.08, 22:33
          Podpisuje się pod każdym słowem napisanym na temat przebiegu kursu w
          DIMAX-ie...beznadziejna szkoła, dzięki której prawo jazdy kosztowało mnie drugie
          tyle, bo musiałam opłacić prawie drugi kurs w innej szkole, żeby zdać egzamin za
          drugim razem...Kurs zaczęłam w czerwcu, zaświadczenie po wielkich bojach
          dostałam w październiku...
          szkoda pieniędzy i czasu na Dimax, bo tak naprawdę szkoła ta jest nastawiona na
          to, by wyciągnąć od ludzi jak najwięcej pieniędzy a nie nauczyć jeździć - jedna
          wielka porażka...no chyba, że pójdziecie na dodatkowe jazdy wtedy traktują was
          dobrze, moi znajomi byli zadowoleni, ale oni nie robili tam kursu...
          • Gość: fiona Re: Uwaga na Dimax!!! IP: 87.206.10.* 27.11.10, 18:48
            Uważajcie na tą szkołę!!!! Instruktor uczy tak,żeby nie douczyć a następnie po 30 godzinach praktycznej nauki jazdy nie wydaje zaświadczenia o ukończeniu kursu.Trzeba co najmniej w tej szkole wykupić dodatkowych 10 godzin jazdy = Interes rodzinny :-(.
            Dopiero po wykupieniu kilku godzin pokazano mi parkowanie tyłem. Podczas jazd instruktor tracił mój czas na załatwianie swoich spraw.
            W 100% zgadzam się z negatywnymi opiniami.Widzę,że po 2 latach nic się nie zmieniło na + w tej szkole!!!
            • Gość: majka89 Re: Uwaga na Dimax!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.11, 19:06
              większość moich znajomych i ja sama zdawałam w dimaxie i mają indywidualne podejście i 100% zdawalności na A i na B a wy narzekacie? oni chcą nauczyć a nie uczyć a skoro kazali wam wykupić godziny to świadczy o tym że ich zdaniem nie byliście jeszcze gotowi na egzamin i żeby was nie rozczarować rozczarowawszy chcieli pojeździć dłużej.Przeliczacie prawo jazdy na złotówki? i tak mają według mnie tanio.Zależy im żeby każdy ich kursant zdał a że ktoś nie ma predyspozycji do jazdy to sorry.Ja szczerze polecam właśnie dlatego, że czasem dają może wycisk ale na egzamin idzie się pewnie
            • Gość: ola86 Re: Uwaga na Dimax!!! IP: *.180.146.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.08.14, 16:34
              Witam
              Jesstem po kursie w dimax i jestem zadowolona w 200% chcialam sie nauczyc jezdzic a nie tylko zdac egzamin i z takim podejaciem polecam te szkole!!!!
              owszem po 30 godz praktycznych jazd nie oczekiwalam cudow bo nie jezdzilam nigdy wczeaniej samochodem wyjezdzilam kilka lekcji dodatkowo i zdalam za pierwszym razem bez najmniejszych klopotow :)) POLECAM TYM CO CHCA SIE NAUCZYC JEZDZIC A NIE TYLKO ZDAC EGZAMIN ------
    • crar Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 09.04.08, 14:31
      Straszne historie tu opowiadacie! Ja jezdzilam u Pawła Syryca w
      szkole jazdy "Crazy" kurs w 2 tygodnie a potem jazdy. Poza tym jako
      dziewczyna otrzymałam dosatkowo 2h jazdy za free!! Miłe
      zaskoczenie :) jest tano moim zdaniem 1000zł studenci. Byla
      kameralna grupa bo to mała szkoła. Jezdzilam 3-4 razy w tygodniu,
      tak jak bylo mi wygodnie. i najwazniejsze ZDAŁAM EGZAMIN ZA 1
      RAZEM :) dla chetnych podam linka.
      www.oskcrazy.pl
      Pozdrawiem i polecam :)
      • Gość: xxx Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 20:18
        Hmm... Może Twój instruktor nie wierzył w Twoje umiejętności i dlatego
        zafundował Ci 3 godziny "dodoskonalenia" ;). A tak na serio to po prostu
        trafiłaś do fajnej szkoły jazdy, nie tak jak ja, niestety...
        • Gość: zadowolona Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 13:28
          bardzo polecam ośrodek TWOJA ELKA , został mi polecony i nie
          żałuje , że skorzystałam. cierpliwi instruktorzy , którym bardzo
          zależy na naszym sukcesie , nawet wykłady są ciekawe , nie sztywne.
          celem jest to , żeby jazda byla przyjemnością , i tak właśnie się
          dzieje . pozdrawiam Twoją Elkę!
      • Gość: Ola Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ??CRAZY!! IP: *.ghnet.pl 25.07.08, 20:59
        Zgadzam sie!!!Ja niestety nie mialam zaszczytu uczyc sie u Pawła w Crazy szkole
        od poczatku.Swoją edukacje zaczelam w LOKu gdyz tam podobno mieli uczyc
        najlepiej.Zaczełam kurs w listopadzie,skonczylam luty/marzec ;/:/:/ Znudzilo mi
        sie załatwianie spraw instruktora podczas moich jazd i zaraz po pierwszym nie
        zdanym egzaminie ( nawet z łuku nie wyjechalam) poszukałam w necie innej
        szkoły.NASZCZESCIE trafilam na to forum, na ktorym dziewczyna zachwalal szkole
        CRAZY!!Nie zawiodłam sie!! Wczoraj zdałam na prawo jazdy!!!!!Oprócz mnie wczoraj
        zdaly jeszcze dwie osoby za pierwszym razem z Crazy szkoly :):)Przede wszytskim
        panuje tam baaaaaaaardzo miła luźna i sprzyjająca kursantom atmosfera,instruktor
        Pawel indywidualnie podchodzi do kazdego kursanta,potrafi znalesc taki sposób
        aby jak najlepiej wytlumaczyc cały ten proces poruszania sie samochodem :)
        Liczne promocje,dogodne godziny jazdy.Z reką na sercu polecam kazdemu tą
        szkołe!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Aneta Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ??CRAZY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 20:04
          ZDECYDOWANIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ,JA ROBIŁAM PRAWKO U PAWŁA I JESTEM
          BARDZO ZADOWOLONA,ŚWIETNA ATMOSFERA W SZKOLE,INYWIDULNE PODEJŚCIE DO
          KURSANTA(INSTRUKTOR WYKAZUJĄCY SIĘ DUŻĄ CIERPLIWOŚCIĄ :))JEŚLI
          MIAŁABYM WYBIERAĆ SZKOŁĘ JESZCZE RAZ NAPEWNO BYŁA BY TO SZKOŁA
          CRAZY!
          • Gość: SugarMice Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ??CRAZY! IP: *.chello.pl 15.01.09, 12:14
            Ja tez sie uczylam w Crazy, świetna szkoła, świetni instruktorzy :)
            • Gość: DoR Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ??CRAZY! IP: 80.50.54.* 12.10.09, 14:50
              POLECAM!!! Zdałam za pierwszym razem. Super szkoła :) A Paweł to oaza spokoju :)
              • Gość: K Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? CRAZY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 19:49
                Ja również polecam. Cały kurs zrobiłam w 2 miesiące. Oczywiście zdałam przy pierwszym podejściu;)
    • Gość: Stashekk Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 18:05
      Nie polecam szkoly jazdy przy alejach słowackiego 41. Zenada...
      • Gość: Ola Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: 83.1.103.* 12.04.08, 20:39
        Polecam LUZ. Nie wiem czy ktoś już o nim pisał, ale ja muszę wspomnieć, że jestem stanowczo na TAK. Mają bardzo dobre wyniki, w rankingach plasują się w okolicach pierwszych miejsc. Skończyłam tam kurs jakieś 1,5 miesiąca temu. Nie mogę Ci powiedzieć o wyniku egzaminu, bo mam go dopiero 21 kwietnia:), ale czuje się dobrze przygotowana i jeśli obleję to będzie to tylko i wyłącznie moje gapiostwo albo nerwy. Naprawdę polecam ten ośrodek. Nauczą Cię tam jeździć.
        • Gość: monia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.76.classcom.pl 16.04.08, 22:49
          Luz dobre wyniki??? W jakim rankingu???
        • Gość: migia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 18:50
          A kim jeżdziłaś? Tzn. kto był Twoim prowadzącym??
          • Gość: zorro AS w krakowie dobra szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:41
            co o niej sadzicie?
          • Gość: kursantka Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 07:47
            Nie polecam małego ośrodka na Ul. Dworcowej w Krakowie-EDEX
            Instruktur a zarazem włąsciciel, marnie przygorowuje i uczy jazdy.
            Podam przykłąd, iz ów pan ręczny hamulec pokazał mi koło 22j lekcji,
            Na moje reakcje, kiedy mnie nauczy tego -odpowiadał"spokojnie, mam
            czas, nie wszystko naraz..." jednym słowem kurs tam to strata
            czasu,
    • Gość: AgataChristi Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: 195.136.244.* 11.07.08, 08:34
      Ja gorąco polecam szkołe Auto-Top Czubaj i Kurek.
      Teoria wyłożona w 2 tyg(10 dzni roboczych) Podczas wykładów świetna
      atmosfera Mozna sie pośmiać bo Panowie czasem opowiadają bardzo
      śmieśne historie ale z życia wzięte. Więc czas szybko leci. Do tego
      fajny program multimedialny no i testy. Po kazdym wykładzie kursanci
      mogą sobie sprwadzić co zapamietali Ale nie jest to oczywiście jakis
      egazmin tylko tak dla sprawdzenia samego siebie W razie
      wątpliowości Panowie wszystko wyjaśniają.
      A po teori cześć praktyczna. Której sie obawiałam. Wszystkie jazdy
      sa rospisywane w dniu ukończenia terori. Ja większą część
      przejeździłam z Panem Robertem, który jest fantastyczny i któremu
      serdecznie dziekuje za cierpliwość. Nigdy na mnie nie krzyczał
      wszystko tłumaczył i przy tym starał sie mnie jakoś odstresować i
      opowiadał zabawne historyjki. Tak wiec jazdy to sama przyjemność
      Miałam tez do czynienia z Panem Edwaredm i Panem Bogusiem. Obaj są
      bardzo mili i zabawni
      Niedawno ukończyłam tam kurs i ciesze sie ze szkoliłam sie w tym
      ośrodku bo na prawde warto Dojeżdzałam ponad 30 kilometrów ale nie
      załuje.
      Moim istruktorom serdeczne dziekuję za wyrozumiałaośc i cierpliwośc
      bow wiem ze moja jazda pozostawia wiele do zyczenia
      I przed egzaminem na pewno wykupie sobie jazdy w tym ośrodku
      W razie pytań piszcie Chętnie odpowiem
      PS. co do LOK-u to ja dużo słyszałam opinii negatywnych
      • lewelina Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 16.09.08, 20:15
        Również gorąco polecam ten ośrodek, w szczególności pana Edwarda.
    • Gość: rycząca_30 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:42
      po moich doświadczeniach i niestety 2 nie zdanych egzminach, mam
      radę dla szukających szkoły nauki jazdy - trzeba szukać instruktora,
      szkoła jazdy to pikuś - teorię nietrudno dobrze wyłożyć, gorzej jest
      z praktyką...
      jak instruktor wie co robi i stara się nauczyć, to jest to skarb ;)
      a jak odwala robotę, to niestety nie zdaje się egzaminu
      ja się zapisałam do "wiodącego" ośrodka i co? trafiłam na
      instruktorów, którzy mieli akurat tzw. zakręt życiowy - narodziny
      dziecka, jakieś swoje egzaminy - i jako kursantka, byłam traktowana
      jak piąte koło u wozu - byle do przodu, wyjeżdzić godziny, wydać
      papiery i bye, bye - przy odrobinie szczęścia może się uda zdać
      (buahaha)
      a poniewaz mam juz swoje lata, potrzebuję żeby mi wytłumaczyć
      bardziej i poćwiczyć więcej... nie pisze, że nic się nie nauczyłam,
      ale mam świadomość czego nie umiem i mam z tym teraz problem - bo
      jak tu znaleźć wymagającego instruktora, któremu by się chciało???
      • Gość: mig Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 15:59
        dlaczego nie napiszesz, który to ośrodek??
        • Gość: Domina Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.kolornet.pl 24.07.08, 15:57
          Ja robiłam Kurs w jednej ze szkół w Nowej Hucie,Bardzo długo
          czekałam na jazdy. Pozapisywali dużo ludzi, trzy samochody, dwóch
          nstruktorów, nie miał kto ze mna jeździc i przszłam do nowej szkoły
          też w hucie KORMORAN. mogę podaj link bo prosty jakby ktoś chciał
          szybko odbyc jazdy praktyczne. www.kormoran.krakow.pl
          • Gość: g.p. Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 17:14
            Czyżby autoraklama Kormorana?? Najpierw wypowiada sie instruktor,
            potem kursanci??:) Pozdrawiam wszystkich Kormoranowiczow;)
            • Gość: niunia0929 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.chello.pl 26.07.08, 19:29
              polecam Autoszkołe na oś.Uroczym Zbigniewa Chrzana.Świetne wykłady,miła
              atmosfera.A najważniejsze super przekazuja wiadomości i właśnie dzieki temu
              wczoraj zdałam za pierwszym podejściem! :):)
            • Gość: GOSĆ Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.kolornet.pl 08.12.08, 22:19
              Najpier sie naucz pisać Autostardowiczu zanim pojawisz się na forum
              hehehe :P
              • Gość: Autostradowicz Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.gprs.plus.pl 29.12.08, 23:02
                Właśnie się mylisz nigdy nie zejdę do Twojego poziomu. Boli Cię że
                ktoś się poznał na Tobie. Dobrą opinie trzeba wypracować, a nie
                wypisać.
                • Gość: papa smerf Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.kolornet.pl 09.01.09, 22:31
                  Zobaczymy kto się bedzie śmiał ostatni, już się grunt pod nogami Wali heheh.
                  Bedzie jeszcze niespodzianka :P
        • Gość: 30 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 09:25
          autosalwator
      • Gość: Inka Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.bg.agh.edu.pl 06.11.10, 11:09
        Masz rację...instruktor to podstawa. A ja znam takiego co mu się chce...nazywa się Norbert i jeździ w Elicie na 29-go listopada. Gwarantuję, że ma anielską cierpliwość. Wiele ze mną przeszedł, dokupiłam trochę jazd bo te 30 kursowych to zdecydowanie za mało jak dla mnie i efekt jest. Naprawdę polecam bo uczy ciekawie, dokładnie i wkłada w to całe swoje serce. Tacy powinni byc wszyscy instruktorzy
        • Gość: ann Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:36
          Jak prawo jazdy to Elita,z panem Norbertem. Naprawdę bardzo miły i wyrozumiały instruktor. 30 h mija szybko w bardzo miłej atmosferze co pomaga rozładować stres po pierwszym wejściu do samochodu. Solidna nauka. Instruktor godny polecenia.
    • tymon99 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 04.08.08, 23:00
      DIMAX na zwycięstwa. zdałem za pierwszym razem B siedem lat temu i A w zeszłym roku.
      • sarawi prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 28.09.08, 16:15
        a wracajac do LUZu, ktory instruktor wg. Was jest
        najsympatyczniejszy i najlepiej sie z nim jezdzi?
        • Gość: spir Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 14:35
          Jeździłam z kilkoma:) Mi najbardziej odpowiadał p. Robert Grochal.
          Miałam go jako proawdzącego i byłam bardzo zadowolona. Przygotuje
          Cie nie tylko na egzamin na 100%, ale też do normalnej jazdy po
          egzaminie. Rzeczowy i bardzo sympatyczny. Polecam go z czysteym
          sumieniem!
          • Gość: marmic Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 20:56
            Pan Robert chyba już nie jeździ w LUZ-ie!
    • Gość: rysiek Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.chello.pl 21.10.08, 11:44
      najgorszy jest ADEPT na kapelance!!! mała szkoła i na siłe trzymają kursantów nie podpisując papierów!!!tragedia!szczerze odradzam nauke tam
    • Gość: Ela Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.ghnet.pl 21.10.08, 14:04
      Autosalwator i pana Zbyszka L. jako instruktora- bo w sumie
      instruktor ważniejszy niz szkoła :)
      • Gość: formalina Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 21:13
        polecam bardzo OSK "OES" :-)))i instruktora Roberta :)
        • Gość: goofi Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 20:29
          A ja polecam nową szkołę ELEGANCE i instruktora Darka. Goście się
          starają i pracują uczciwie bo chcą zyskać klientów więc to dobry
          czas na szkolenie u nich. Podaję tel. 662 083 481
          • Gość: magda883 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.ghnet.pl 25.11.08, 22:31
            Polecam Albar - a zwłaszcza jako instruktora P. Bogdana N. Zdałam za piewszym podejściem. Osoba naprawdę kompetentna i zna się na rzeczy
            • cra-zy Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 29.11.08, 00:07
              Osobiście mogę polecić instruktora ze szkoły ELEGANCE w Krakowie, pana Darka.
              Sympatyczny facet z ogromnym poczuciem humoru, doświadczony profesjonalista,
              który potrafi wbić do głowy ważne rzeczy, a w razie potrzeby okaże wsparcie i
              pocieszenie. Jazdy z nim są ciekawe, pouczające i wesołe. Wierzcie, bo
              przejeździłam z nim wiele godzin po krakowskich drogach i jestem pewna, że jeśli
              zostaniesz kursantem pana Dariusza nie będziesz chciał go zamienić na innego
              choćby Ci dopłacali...
        • Gość: gosia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.tpnet.pl 25.03.09, 12:52
          polecam OSK MAX Marta Kiryk - atrakcyjne ceny miła atmosfera cały
          kurs ok. półtora miesiąca i za pierwszym podejściem zdałam
          pozdrawiam instruktora Janusza
          • Gość: lewy Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.acn.waw.pl 25.03.09, 15:47
            Mam prośbę - jeżeli trafiliście gdzieś na fajny Ośrodek (lub na beznadziejny) to
            wpiszcie go na www.lewojazdy.pl W ten sposób pomożecie innym wybrać.
    • Gość: Helena Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 21:59
      Warto zwrócić uwagę na Osrodek Szkolenia Kormoran. Młoda kadra, która ma
      cierpliwość do kursantów. Moja córka, która nie miała pojęcia o jeździe
      samochodem zdała egzamin bez problemów.
      • Gość: bogusia800 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.gprs.plus.pl 09.03.09, 18:09
        w Kormoranie prawko nie wydaje mi sie zeby uczyli dobrze. Na
        skrzyżowaniu na Ul. Lipskiej (nie znam tej drugiej ulicy co tworzy z
        nią skrzyżowanie) wszystkie elki zawracaja przy lewej stronie a oni
        uczyli kursantke przy prawej i jeszcze nas strąbili :))
        na poczatku zgłupiałam ale przecież wszyscy tak tam zawracają (przy
        lewej)
    • Gość: gość_kursantka Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.centertel.pl 09.12.08, 23:34
      Witam.

Uważajcie na Ośrodek ART-MOT na al. Słowackiego.
      Warunki techniczne: sala, wyposażenie - minimalne, wręcz ślizga się
      na granicy przepisów. Ośrodek nie stosuje umów z kursatami i
      niechętnie udostępnia regulamin. Zmienia cennik w trakcie kursu.
      Właściciel jest podobno dobrym instruktorem, ale jego pracownik - Pan
      Piotr B., który prowadził część moich lekcji praktycznych, raczej nie
      lubi przestrzegać obowiązków instruktora, a tym bardziej praw
      kursanta. Początkowe lekcje jeszcze były w porządku, ale im dalej tym
      gorzej. Kartę przeprowadzonych zajęć podstawiał do podpisu na
      początku lekcji i później czuł się jak młody bóg, niewiele go
      obchodziło, grał na czas (jazda w korkach), prowadził rozmowy przez
      komórkę, albo próbował zagadywać na tematy nie związane z lekcją. W
      razie jakichkolwiek pretensji ze strony kursanta ośrodek próbuje tak
      przedstawić sytuację, jakby winę za rezygnację ponosił kursant.
      NIE POLECAM, UWAŻAJCIE!!!
      • Gość: IK Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.cable.ziggo.nl 10.01.09, 23:57
        Nie polecam szkoly Elkar. Dokupilam sobie tam lekcje i pan
        instruktor zrobil ze mnie szofera. Katastrofa.
        Natomiast moge polecic z czystym sumieniem szkole Traffic, po tej
        porazce zwanej Elkar tam dokupilam lekcje i bylo bardzo fachowo a
        teraz ... wsiadam do swojego autka!
    • Gość: tom Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.09, 21:30
      ja bym polecił ośrodek Wega, ul. Grzegórzecka 69, tam się uczę, jest
      super, miła atmosfera, instruktorzy wspaniali,wytłumaczą i pomogą,
      pożartują, strach i sters gdzieś ulatuje. Jest naprawde super i
      atrakcyjna cena, aha lekarz na miejscu, wykłady w piatek, sobotę i
      niedzielę, potem już praktyka.
      • Gość: natka Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 23:25
        Elita Elita i jeszcze raz Elita:) o tej szkole slyszalam wiele
        dobrych slow , kolega robil tam kurs chwalil sobie bardzo
        atmosfere , instruktorow,i zdal za 1 razem:) wiec ja tez poszlam do
        tej szkoly i nie zaluje czasu ani pieniedzy, szkola naprawde b
        dobra, wyklady ciekawie prowadzone, w dobrej atmosferze.Na jazdach
        rozniez milo, bardzo sympatyczni instruktorzy:) Ja uczylam sie z
        p.Norbertem bardzo sympatyczny i dobry nauczyciel:) wczoraj mialam 1
        termin egzaminu i zdalam:) Pamietajcie, nie nalerzy oceniac
        instruktora tylko pod wzgledem waszych osiagniec , bo jesli cos wam
        sie nie udaje to nie jest to wina instruktora, wiele zalerzy od
        waszego nastawienia, koncentracji, a przede wszystkim od checi.
        Instruktor jest wam potrzebny tylko po to zeby wam mowic gdzie
        jechac, jak jechac, przypominac lub zwracac wam uwage o bledach
        jakie robicie i ewentualnie w razie zagrozenia interweniowac :)
        instruktor chodzby chcial to nie nauczy was jezdzic jesli nie
        bedziecie sie starac i robic to co mowi bo to od was duzo zalezy:) Z
        czystym sumieniem polecam osk Elita :)
    • Gość: e-go Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.ists.pl 08.03.09, 01:32
      najważniejszy jest instruktor :)
      ja polecam gorąco Bogdana i jego szkołę SPEED na Podchorążych
      już tu gdzieś pisałam, ze po trzech instruktorach z którymi
      jeździłam, ten jest godny polecenia - po prostu lubi to, co robi
      największą rekomendacją są sukcesy, więc:
      najpierw zdał mój kolega - za 1 razem,
      polecił mi Bogusia
      i ja też zdałam - wprawdzie za 3 razem,
      ale te 2 pierwsze były jeszcze "przed" Bogusiem :)))
      • Gość: zawiedziona Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.net.pl 31.07.10, 16:20
        Odradzam p. Bogdana. Niestety, jeżdżąc z nim miałam nieodparte wrażenie, że mnie
        podrywa i czeka na mój ruch. A teraz mam problemy z dokończeniem kursu, bo Speed
        został zlikwidowany i od trzech tygodni czekam na wydanie papierów.
    • Gość: EWA Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:54
      Ja polecam profesjonalna szkołe OSK JOLA
    • Gość: Kinia OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:59
      Ja polecam szkole pani JOLI to dobra instruktorka z duzym
      doswiadczeniem i cierpliwoscia
      • Gość: były kursant Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.xdsl.centertel.pl 28.02.12, 20:34
        NIE POLECAM!
        szkoła beznadziejna! zero zorganizowania, Pani Jola nie panuje nad liczbą kursantów w szkole! terminy jazd strasznie długie! na jedne jazdy można czekać miesiąc czasu jak nie wiecej! nie polecam zdecydowanie! w wszelkie uwagi jakie mówi sie do szanownej Pani Joli po prostu po niej spływają... nic sobie z tego nie robi! Wyłudza pieniądze jeżeli kursant chce zrezygnować z kursu! Zastanówcie sie tysiąc razy za nim do niej pójdziecie! Ja przerwałęm tam kurs i w ciągu 2 tygodni wyjeździłem wszytskie godziny w miłej i przyjemniej atmosferze w innej szkole gdzie zakończyłem kurs!

SZKOŁA PANI JOLI - DO BANI! STANOWCZO NIE POLECAM!!!
        • Gość: Kursantka Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.230.86.69.rk-tech.pl 27.12.12, 00:29
          Ja jestem bardzo zadowolona ze szkoły. nie mogę nic złego powiedzieć. Spotkałam się z milo atmosfera, fachowa kadra instruktorska. Polecam szczerze szkołę.
      • Gość: paula Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.ghnet.pl 23.03.12, 19:06
        nie polecam!!!!! to strata pieniędzy i czasu. na ustalenie terminu czeka się kilka tygodni, ustalić termin może tylko 1 osoba na całą szkołę! w biurze powiedziano mi że niestety nie mogą mi ustalić jazd i muszę dzownić cały czas na 1 numer. próbowałam mailowo,smsami, cały czas słyszałam różne wytłumaczenia co spowodowało że czekałam kilka tygodni na ustalenie terminów i to na cały miesiąc. dodatkowo sama osoba tym się zajmująca jest zdecydowanie mało ogranięta oraz niemiła podczas rozmowy. zero szacunku do klienta, bezczelne traktowanie.
      • Gość: kursant Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 26.05.13, 16:55
        Ja tez jestem zadowolony. Polecam
      • Gość: Maciek Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 20.06.13, 20:32
        Zgadzam się z tobą.
      • Gość: Zadowolona Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.static.sitel.net.pl 13.11.13, 02:02
        zgadzam się z tobą. Polecam szkołę.
      • Gość: obywatel x Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.mt.pl 22.06.14, 19:48
        Witam wszystkich, jestem byłym instruktorem osk jola i przestrzegam wszyskich innych instruktorów i kursantów przed tą szkołą. napiszę tutaj cała prawdę: osk jola - stawka jest 8 zł na godzine, o wypłate trzeba sie prosić i upominać jednemu z kolegów zostało wypłacone w ratach przez pół roku a byli i tacy którzy wogóle nie dostali wypłaty z całą pewnoscia co miesiac instruktor wypłaty nie otrzymuje bo w ten sposób jola zabezpiecza sie na wypadek jakby intstruktor udeżył samochodem,tam zawsze instruktor jak odchodzi do innej szkoły, króry zobaczy co tam sie dzieje jest awantura o niewypłacone pieniądze które sie należą za wykonana prace, ale jola tego nie rozumie, że każdy ma zapłacić płatnosci co miesieczne tylko jest ważne zeby ona miała a inni ludzie sie nie liczą, zapytajcie każdego kto tam pracował czy jest inaczej? instruktor musi sie prosic o pieniadze na paliwo bo jak sie nie poprosi to jest że cytuje (nikt mi nie powiedział),wspomnę też ze instruktor jest tam zatrudniany bez umowy tylko sie podpisuje taką fikcyjną która jak potrzeba jest targana, nie otrzymywałem informacje o co miesiecznych obowiązkowych składkach za zus i zdrowotne,tam pamietajcie każdy jak jest jakaś sprawa wyniknie to nigdy jola nie jest według niej winna tylko inatruktor zawalił lub kursant przykład nieraz 3 osoby przychodziły na jedną godzinę, kłamstwo goni kłamstwo, kręcenie,ogólnie panuje tam chaos i burdel z kartami a kursanci są tak szkoleni żeby z nich wyciągnąć jak najwiecej godzin na szkolenie uzupełniające,sposób w jaki jola traktuje ludzi jest poprostu nie do opisania, ona przekracza wszelkie granice, tam nikt nie przychdzi na kurs z ulicy ponieważ jest to dobrze znana szkoła wśród kursntów i instrkuktorów jako najgorsza z najgorszych, nieznam byłego pracownika który byłby z niej zadwolony, jedynymi kursantami joli są osoby z przetargów, robi kursy poniżej kosztów, nie wypłaca instruktorom miesiąc w miesiąc więc jej sie to opłaca, dodam jeszcze iż stale zmienia lokale bo nie płaci czynszu szkoła ta była w kilku miejscach w krakowie i problem byl zawsze ten sam,jola sie zajmowała róźnymi rodzajami działalnosci i wszedzie problem był ten sam każdy kto u niej pracował ją kradł a ona jest świeta a prawda jest taka, że nie płaciła, tam pracowało kilkudziesieciu instruktorów i dzisiaj jeżdzi tylko jola i jej mąż, PROSZE WSZYSTKICH ZASTANÓWCIE SIE 10000 RAZY ZANIM TAM PÓJDZIECIE NA KURS LUB DO PRACY TAKIE JAK OPISAŁEM SA TAM REALIA.
        • Gość: Przedsiebiorca Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.interkonekt.pl 28.06.14, 00:07
          To po co tam pracowałeś za 8 zł ? Przecież wiedziałeś za jaka stawkę idziesz pracować. Trzeba sobie otworzyć swoją szkołę nauki jazdy to zobaczysz jaki to rarytas. Nawet roku nie wytrwasz na rynku w dzisiejszych czasach. Co w tym dziwnego że zajmuje się rożnymi rodzajami działalność ? Ja tez tak robię. Takie czasy nastały. Świadczy to o zaradności. Szkoła powinna cie pozwać do sadu z powództwa cywilnego. Chłopie ty w jakimś innym świecie żyjesz. Dziwisz się że pracodawca boi się o swoje samochody ? Wiem jak pracownicy nie dbają o majątek firmy na swoim przykładzie. Nie ich to zniszczyć.....co mi tam. Na pewno lepiej na tym wyjdą jak rodzinnie firmę będą prowadzić pracownicy ich do ruiny nie będą doprowadzać.
      • Gość: obywatel x Re: OSK JOLA-super szkola w krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.14, 13:14
        Witam wszystkich, jestem byłym instruktorem osk jola i przestrzegam wszyskich innych instruktorów i kursantów przed tą szkołą. napiszę tutaj cała prawdę: osk jola - stawka jest 8 zł na godzine, o wypłate trzeba sie prosić i upominać jednemu z kolegów zostało wypłacone w ratach przez pół roku a byli i tacy którzy wogóle nie dostali wypłaty z całą pewnoscia co miesiac instruktor wypłaty nie otrzymuje bo w ten sposób jola zabezpiecza sie na wypadek jakby intstruktor udeżył samochodem,tam zawsze instruktor jak odchodzi do innej szkoły, króry zobaczy co tam sie dzieje jest awantura o niewypłacone pieniądze które sie należą za wykonana prace, ale jola tego nie rozumie, że każdy ma zapłacić płatnosci co miesieczne tylko jest ważne zeby ona miała a inni ludzie sie nie liczą, zapytajcie każdego kto tam pracował czy jest inaczej? instruktor musi sie prosic o pieniadze na paliwo bo jak sie nie poprosi to jest że cytuje (nikt mi nie powiedział),wspomnę też ze instruktor jest tam zatrudniany bez umowy tylko sie podpisuje taką fikcyjną która jak potrzeba jest targana, nie otrzymywałem informacje o co miesiecznych obowiązkowych składkach za zus i zdrowotne,tam pamietajcie każdy jak jest jakaś sprawa wyniknie to nigdy jola nie jest według niej winna tylko inatruktor zawalił lub kursant przykład nieraz 3 osoby przychodziły na jedną godzinę, kłamstwo goni kłamstwo, kręcenie,ogólnie panuje tam chaos i burdel z kartami a kursanci są tak szkoleni żeby z nich wyciągnąć jak najwiecej godzin na szkolenie uzupełniające,sposób w jaki jola traktuje ludzi jest poprostu nie do opisania, ona przekracza wszelkie granice, tam nikt nie przychdzi na kurs z ulicy ponieważ jest to dobrze znana szkoła wśród kursntów i instrkuktorów jako najgorsza z najgorszych, nieznam byłego pracownika który byłby z niej zadwolony, jedynymi kursantami joli są osoby z przetargów, robi kursy poniżej kosztów, nie wypłaca instruktorom miesiąc w miesiąc więc jej sie to opłaca, dodam jeszcze iż stale zmienia lokale bo nie płaci czynszu szkoła ta była w kilku miejscach w krakowie i problem byl zawsze ten sam,jola sie zajmowała róźnymi rodzajami działalnosci i wszedzie problem był ten sam każdy kto u niej pracował ją kradł a ona jest świeta a prawda jest taka, że nie płaciła, tam pracowało kilkudziesieciu instruktorów i dzisiaj jeżdzi tylko jola i jej mąż, PROSZE WSZYSTKICH ZASTANÓWCIE SIE 10000 RAZY ZANIM TAM PÓJDZIECIE NA KURS LUB DO PRACY TAKIE JAK OPISAŁEM SA TAM REALIA.
    • Gość: ewela Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 14:28
      Hmmm...napiszę może którego ośrodka nie wybierać! Z pewnością nie
      polecam szkoły "ADEPT-B" na Kapelance.Dużo by pisać na ten temat ale
      głównie chodzi o czas, mnie zeszło prawie rok.Kursy jak i jazda raz
      w tygodniu biorąc pod uwagę że instruktorowi coś nie wypadnie i nie
      przeniesie terminu na inny dzień.Miałam do czynienia z różnymin
      instruktorami i ci w ADEPCIE dziwnie uczą,mało tego każdy uczy
      innaczej!Po wyjeżdzeniu obowiązkowych 30 godzin musiałam dokupic
      kolejne 10.Po pierwszym nie zdanym egzaminie zaproponowano mi
      kolejne 5 godzin.Zdecydowałam sie na 3 godz ale p. instruktor chyba
      stwierdził że mu sie to nie opłaca i dzień przed egzaminem rozmyślił
      się,co było kompletnie nieprofesjonalnym zachowaniem.W ostateczności
      te 3 godzinki wyjeździłam z innym instruktoremi zdalam za 2 razem.
      Tak więc polecam szkołę na Łączności tam jest również szkoła jazdy
      to też na kapelance, ale zupełnie inni ludzie.Instruktor bardzo
      miły ,z poczuciem humoru,wszystko dobrze wytłumaczy.
      • Gość: monia Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 20:48
        ja jesli mam polecic to z czystym sumieniem polecam szkole Styl na
        ul. Filipa. szybko, a co najwazniejsze solidnie i z pelnym
        zaangazowaniem, widac, ze oni tym zyja. wyklady zaje... prowadzone,
        zero problemow ze zrozumieniem nawet trudnych rzeczy, a jazdy, jak
        dla mnie poprostu profesjonalnie!
        P.S; pozdrawiam instruktora p. Janka, juz z wlasnego autka :)
        • Gość: tymon Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.mynet.com.pl 29.03.09, 01:52
          ale porażka z tą reklamą...

czyżby styl ze swoim 15 letnim polo narzekał na brak chętnych??
          • Gość: Beta Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 23:23
            Minęło już trochę czasu od ukończenia kursu, ale z sentymentem
            wspominam czas jazd z L. Poznałam troszkę jak działa dobry
            instruktor właśnie w szkole styl. Nie wiem czy to co napisała Monia
            to reklama, ale wątpię by instruktorzy ze stylu parali się taką
            reklamą drogi Tymonie. Pamiętam jazdy na polówce i wiem, że było to
            autko które dobrze się sprawowało dla zasiadającej po raz pierwszy
            za kierownicą. Dużo lepiej spisywało się niż ten paskudny chevrolet.
            Poznałam tych ludzi z bliska i nie wierzę, że to jakaś reklama. W
            stylu poważnie traktuje się naukę jazdy i z pewnością Twoja sugestia
            nie ma raczej pokrycia z rzeczywistością. Myślę, że to Ty raczej
            jesteś bliskim konkurentem tego ośrodka i trafia Cię, że są tak
            dobrzy. Zresztą jak zauważyłam nie ma negatywnych opinii o ośrodku
            styl, a jeśli są to sporadycznie z nie do końca wyjaśnionych
            powodów.
      • Gość: ula Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 18:57
        Bez wątpienia najlepsza szkoła w Krakowie. Najlepsze i najładniejsze instruktorki.Bardzo cierpliwe. Zapisałam się na kurs, nie mając pojęcia na temat prowadzenia samochodu, ale dziewczyny z LEJDIS dokonały cudu, i zdałam za pierwszym razem. Bardzo gorąco polecam, bo warto
    • Gość: Switi Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: 85.128.7.* 29.03.09, 22:14
      Serdecznie polecam Pana Krzysztofa z autoszkoły SUKCES, ul.Św.
      Sebastiana 27, tel: 604 55 64 79. Świetne podejście do kursantów,
      zero stresu, pełen profesjonalizm. A przede wszystkim dużo
      cierpliwości :) stronka szkoły: www.autoszkola-sukces.pl/
      • Gość: ???? Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 29.05.13, 21:21
        SUPER REKLAMA !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka