Dodaj do ulubionych

RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE

01.09.05, 05:47
Każde miasto powinno mieć taką liste.Taką liste jak widzę ma już Warszawa.
Wiele osób, które zamierzją zapisać się na kurs będzie wdzięczna. Wiecie jak
ważny jest wybór od początku naprawdę dobrego instruktora. Jeżeli możecie
polecając instruktora czy instruktorkę w Krakowie napiszcie krótki komentarz.
To pomoże w najlepszym wyborze.
Obserwuj wątek
    • chani-nr1 RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKU - NR1! 01.09.05, 23:39
      POLECAM:
      - panów Roberta i Zygmunta z "Bezstresowego" www.luz.krakow.pl
      DLACZEGO:
      - fachowo i dobrze tłumaczyli wszystkie zawiłe dla mnie znaki i przepisy (choc
      często były to banały)
      - cierpliwie jeździli ze mną wkoło po tych samych rondach i przełączkach
      - uczyli mnie zgodnie z zasadami przystępności i stopniowania trudności (im
      więcej godzin miałam wyjeżdżonych, tym trudniejsze trasy pokonywałam)
      - nie krzyczeli i nie panikowali:D gdy cos źle zrobiłam: np. uporczywie
      trzymając stale noge nad sprzęgłem, zmieniając pasy na ciągłych liniach, źle
      wjeżdżając po raz n-ty w przełączki...
      - nie pospieszali, nie twierdzili, że " po tylu godzinach, to ja juz powinnam z
      zamkniętymi oczami pokonywac te trasy"
      - nie zniechecali mnie do jazdy
      - pokazywali i tłumaczyli jak pokonac znane trasy egzaminacyjne, wskazywali na
      czym mozna mnie zagiąc...
      - trzymali kciuki! (tak przyanjmniej obiecali:))

polecam też innych instruktorów z tego ośrodka (za względu na głupie godziny
      swojej pracy jeździłam z kilkoma instruktorami) i każdy z nich nauczył i pokazal
      mi coś nowego!
      • naa123 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKU - N 27.12.05, 14:06
        Czy ktoś słyszał coś o szkole AUTOSALWATOR z ul. Kościuszki??
        • Gość: katka autosalwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:34
          wlasnie skonczylam tam kurs, z pania Halina, było dobrze. Egzamin w maju.
          • Gość: Monika Re: autosalwator IP: *.autocom.pl 30.04.06, 16:46
            Polecam instruktora Pana Zbyszka Lenczowskiego! Bardzo miły gość, zdałam za
            pierwszym razem! Jeździłam jeszcze z Panem Piotrkiem , też dobrze uczy.
      • Gość: eliza Re: - N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:50
        popieram !! zwlaszcza zygmunt przypadl mi do gustu pod wzgledem merytorycznym!!!
        ale tez jest jedno "ale" czy ktos jezdzil kiedys z ich szefem?? niestety
        totragedia !!stylizacja a,la hołowczyc a umiejetnosci za grosz
        ! dobrze ze chociaz zatrudniaja kompetentne osoby!!
    • Gość: Seba Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.net.autocom.pl 02.09.05, 12:04
      Ja polecam instruktora z Orła P. Agnieszka -naprawdę super i mogę też polecić
      P.Kurka bo z nim też miałem kilka jazd.
      • kacper31 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 02.09.05, 19:15
        polecam p.Adama ze szkoły Matis
    • Gość: była_kursantka Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.autocom.pl 02.09.05, 19:24
      ja polecam (już któryś raz) pana M. Maturę z "LUZ"-u;
      uczył mnie, rzeczowo i dokładnie wszystko tłumaczył - w mig sie przy nim
      jeździć nauczyłam (zdałam za 1-wszym razem;)) , a zaczynałam jako kompletnie
      zielona osóbka;) bo ani razu nie siedziałam za kierownicą;

może znajdą się na tym forum jeszcze wątki o LUZ-ie albo polecanych szkołach
      jazdy - tam też zamieszczałam swoje komentarze, a któryś raz z kolei nie chce
      mi się opisywać, jakiego to dobrego instruktora miałam;

polecam - bo był dobry;) -no stres- & -learning only-

pzdr!;)
      • spin_spin_sugar Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 03.09.05, 14:44
        się podpisuję.
        • chani-nr1 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 03.09.05, 18:40
          p. Matura obok p. Roberta i p. Zygmunta (wszyscy z "Bezstresowy LUZ") też
          świetnie uczy!
          • poster012 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 06.09.05, 07:21
            Drogi ten luz: kurs - 1300 zł, jazdy dodatkowe - 43 zł
            W innych ośrodksch: kurs - 1150 zł, jazdy dodatkowe - 35 zł
            • chani-nr1 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 11.09.05, 18:47
              Drogi jak drogi - ważne że dobrze przygotowuje. A poza tym co to jest róznica
              200 zeta? dla niektórych masa kasy (dla mnie też była) a dla innych rezygnacja z
              kupna markowych butów czy odzieży w jednym miesiącu. pozdrawiam
    • levrelevre Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 02.09.05, 19:38
      A ja tradycyjnie pana Jurka Masiera z niewielkiej szkoły przy Kalwaryjskiej "JUMA".
      Zdalam za pierwszym razem ( Dwie znajome tez u niego robily - jedna za drugim razem zdala, druga za pierwszym ), jazdy rzeczywiscie byly fajne, nie stresujace- nigdy nawet nie podniosl głosu - a jednoczesnie wiele i skutecznie mnie nauczyly (zmiescilam sie w 30 godzinach, czyli obecnym kursie), byl punktualny - nigdy sie nie spoznial i zawsze godzina to bylo 60min (a czasem troszke dluzej :) a nie 45 jak u niektorych.
      Dla mnie tez bardzo wygodne bylo to, ze moglam sie umowic zaraz po lekcjach pod moja szkola, czy pod mieszkaniem - nie musialam jeździc przez pol miasta, tylko on do mnie dojeżdżał.
      Polecam goraco!
      Zdanych za pierwszym razem egzaminów wszystkim życzę!!!
      • Gość: mija Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: 195.150.77.* 04.09.05, 11:10
        tez go polecam:) fajnie sie z nim jezdzilo. (co prawda tylko na jazdach doszkalajacych, ale byl o niebo lepszy od mojego instruktora kursowego) - z reszta juz tu kiedys chyba o nim pisalam, wiec nie bede sie powtarzac.
        a co do listy najgorszych instruktorow - jestem za jej utworzeniem;) nawet mam takiego jednego osobnika, ktory by sie na nia nadawal:)
        • Gość: papla A ja odradzam JUMĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 01:38
          Ja niestety odradzam pana Masiera. Oto powody:
          1. owszem, dojeżdża pod dom, ale razemz kursantem z którym jeżdził przed toba.
          Potem ty musisz zasuwać pod dom tamtego kursanta, czasem do dziury jakiejś. Bez
          sensu - bo nie trenujesz trego co chcesz (np skrzyżowania) tylko zasuwasz np za
          kombinat odwieźć kogoś:( Juz wolałabym wsiadać i wysiadac na mieście...
          2. łatwo się obraża i potem całą jazdę odzywa się tylko z łaski
          3. je w samochodzie śmierdzące kanapki z kiełbasą i potem (cóż, czułam więc
          wiem) przetwarza je:////
          4. nie bierze już 35 zł za godzinę(jak pisano na forum) tylko 40 - jak w każdej
          inne szkole, więc nie jest już nawet konkurencyjny.
          5. gdy był na mnie obrażony (2 dni - tuz przed moim egzaminem) to wyraznie nie
          zależało mu żebym się czegoś nauczyła, na pytanie co muszę jeszcze potrenować,
          mówił: co chcesz. Żadnych rad, nic! No i oblałam, ale raczej z własnej winy
          (moje gapiostwo na mieście). Ale kto wie, może te godziny przed egzaminem
          dałyby mi więcej u innego instruktora.
          Następne doszkalające biore u kogoś innego. Amen:)

• Gość: Dziwne... Re: A ja odradzam JUMĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:04
            Nie mogę wprawdzie wyrazić swojego zdania co do trawienia, bo po prostu tego nie doświadczyłam , natomiast co do reszty to:
            - z 30 godzin kursu nigdy nie odwoziłam kogoś "do dziury jakiejś", tylko najwyżej na przystanek do busa, np. na Starowiślna, więc gdzie to Ty musiałaś jechać?? Może odwoziłaś kogoś np. na 29 Listopada - teren wygląda paskudnie, więc wydawało Ci się, że dziura a to hic! dwie ulice od centrum :)

- to, że Ci powiedział, że robicie, co chcesz to chyba dobrze. Nie powiesz mi zresztą, że dopóki Ty nie zadecydowałaś, co robicie, to staliście w miejscu ? :)A poza tym, jeśli Ci się uwidzi jeździć po np. rondach, to jego obowiązkiem jest to spełnić, nie?

- i jedna rzecz, w którą Ci nie uwierzę to to, że p.Masier siedział i milczał :) Zrozumiałabym, gdybyś napisała, że to gaduła albo że cały czas zadaje podchwytliwe pytania (Kto teraz ma pierwszeństwo? :) i na skrzyżowaniach nie wiesz, czy odpowiadać, czy hamować, bo nie jesteś w stanie wykonać tych dwóch czynności jednocześnie.... Ale, że milczał ?? - nie sorry, to Ty chyba jednak instruktora pomyliłaś
            • Gość: Obserwator Re: A ja odradzam JUMĘ IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.08.06, 15:50
              Pan Masier to Twój szef jak mniemam?
          • Gość: Leszek Re: A ja odradzam JUMĘ IP: *.autocom.pl 30.04.06, 16:41
            Podpisuję się obiema rękoma pod tym co napisała moja koleżanka! JUMA jest do
            dupy! Poprostu przereklamowana szkoła!
          • Gość: malapop21 Re: A ja odradzam JUMĘ IP: *.centertel.pl 15.05.06, 00:44
            Ja sie rozczarowalam! Instruktor tylko patrzyl jak mnie orżnąć! Albo za
            wcześnie kończyl zajecia , albo poźniej zaczynal jeździć ze mną. Generalnie to
            nic się dziad nie odzywal, nie polecam tej szkoly!!! a w szczególności Pana
            Masiera!!!
    • Gość: olek lepiej zrobić ranging najgorszych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:04
      nie ma co pisać o najlepszych, do najlepszych się trudno dostać. Powinnismy
      wpisywać najgorszych instruktorów -> jak na nich nie trafimy to już będzie
      połowa sukcesu
      • poster012 Insrutoktorzy, których podczas kursu lepiej unikać 04.09.05, 08:52
        Uważam, że to bardzo dobry pomysł. Taka lista będzie jeszcze bardziej potrzebna.
    • Gość: Anka Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 05.09.05, 08:45
      Ja polecam P.Guzika z Orła super instruktor:)
      • poster012 DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORACH 06.09.05, 06:23
        Czy wszyscy zasługują na uznanie i są godni polecenia?
        Czy wina za brak postępów w nauce jazdy zawsze jest po stronie kursanta?
        Czy może na takim forum piszą sami instruktorzy i ich znajomi?
        • zsz Re: DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORA 06.09.05, 08:42
          Ależ skąd.
          Ja miałam koszmarnego instruktora - był chamski (wydzierał się na mnie,
          rzucał przekleństwami), dołował mnie - np. mówiąc: tak spieprzyć
          to tylko ty potrafisz, nie trzymał łap przy sobie, bardziej
          dbał o samochód niż o kursanta - dostawał drgawek jak gałązka
          go musnęła albo jak wjechałam na kratkę kanalizacyjną itd.
          Na dodatek założył sobie, że po skończeniu jazd dokupię u niego jeszcze
          i miałam mało placu. Efekt jest taki, że niewiele się nauczyłam.
          Ale jego nazwisko wolałabym podać jak zdam egzamin.
          • ewelinaf Re: DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORA 07.09.05, 05:23
            Dziwię sie Tobie "zsz". Dlaczego nie zmieniłaś sobie instruktora. Tolerować
            takie chamstwo i fakt, że niewiele cię nauczył. Ja robiłam prawko kilka lat temu
            w szkółce, którą bardzo na tym forum polecają i miałam miłego, bardzo wesołego
            instruktora, pana w średnim wieku. Niestety po kilku jazdach zaczeły mu
            się "lepić" do mnie łapki. W końcu po nich oberwał, ale atmosfera stała się nie
            do zniesienia (chyba nie był przyzwyczajony do odmowy w końcu na kurs trafiają
            różne "panie")i wtedy bez problemu zmieniłam sobie instruktora na normalnego i
            zdałam egzamin.
            czego i Tobie życze
            • zsz Re: DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORA 07.09.05, 10:07
              a kto powiedział, że nie zmieniłam?
              Zmieniłam, nie tylko instruktora, ale też szkołę jazdy.
            • poster012 Re: DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORA 17.09.05, 15:13
              dlaczego nie napiszesz kto to taki?
              • ewelinaf Re: DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORA 17.09.05, 15:28
                bezpretesjonalnie rysio
          • jacek3142 Re: DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORA 13.09.05, 07:32
            A kiedy zdasz egzamin? I ile osób będzie jeszcze miało wątpliwą przyjemność
            rozpocząć kurs z tym instruktorem niewiedząc, że to taki cham i łobuz.
            Boisz się, że ci "namiesza" na Koszykarskiej? przecież to absurd. Podaj chociaż
            nazwę ośrodka.
        • spin_spin_sugar Re: DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORA 06.09.05, 21:08
          wcale nie;)
          osoby, które chcą szczerze pomóc innym w doborze dobrego instruktora po prostu
          wpisują tych, których polecają bo sie u nich uczyli;)
          to że po kilka razy trafiają się takie a nie inne wątki to już co innego

w moim przypadku jest tak, że rok temu sie uczyłam teraz już mam prawko i
          jestem zadowolona ze swojego instruktora - nie zmieniłam go ani razu -
          wszystkie godziny wyjeździłam z nim - bo mi odpowiadał , więc go równocześnie
          polecam;-)
          czy życzliwość musi być odbierana od razu jako jakiś nieczysty interes? że niby
          to instruktorzy mają znajomych na forum, którzy ich polecają?
          właśnie nie - Ci dobrze uczący instruktorzy są rozchwytywani - i nie muszą mieć
          reklamy:))) nawet jak już się trafi do dobrego ośrodka nauki jazdy - to tam też
          od razu mniej więcej mówią jacy instruktorzy są do dyspozycji - kto ma jakie
          podejście

owszem - nie wszyscy są tacy wspaniali - i również możnaby było zapewne zrobić
          listę instruktorów, których lepiej unikać - ale to już zostawię osobom, które
          natrafiły na takich i szczerze odradzają;-)

pzdr
          • 762mm Re: DLACZEGO BOICIE SIĘ PISAĆ O ZŁYCH INSTRUKTORA 10.09.05, 18:54
            masz rację
      • Gość: świstak Re: Ranking IP: *.76.classcom.pl 26.02.06, 00:26
        Też polecam p.Romana Guzika
    • kolomyia Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 15.09.05, 05:40
      Polecam instuktora Wojciecha Wilka (myślę, że się nie obrazi tel. 0501-726-243}
      z Auto-Szkoły "Pętla" z ul.Orzechowej. Tym, którzy zaczynają kurs i tym, którzy
      oblali egzamin i potrzebują wsparcia i dodatkowych jazd.

• jacek3142 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 17.09.05, 11:20
        ja też go polecam
      • cereusfoto Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 15.12.05, 10:11
        Ja też polecam PĘTLĘ w Borku - nie wiem czy jeszcze jeździ Pan Słomka, ale
        wspaniale wspominam te lekcje ( nie zdawałam na prawko, bo już je miałam -
        potrzebowałam tylko parę lekcji by przesiąść się do swojego autka ). Pierwszą
        jazdę samodzielną swoim samochodem wspominam nieźle ( TYLKO 3 razy pod rząd
        zgasł mi silnik, gdy próbowałam ruszyć z trójki na światłach - he,he,he -
        wreszcie zreflektowałam się co jest grane, że to nie jest jedynka. Błędu już
        niedy nie powtórzyłam ). Pozdrawiam Pan Słomkę!
        A w 1997 gdy robiłam prawko jezdziłam z Panem Czesławem Cerekiem - chyba teraz
        pracuje gdzieś w okolicy Placu Wolnica w AUTOSZKOLE. Też super - polecam!
      • Gość: Mysior Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:34
        A ja z tej samej szkoły p. Rafała :) Ogólnie szkoła jest bardzo dobra pod
        względem organizacyjnym, wszystko jest tak jak ma być. Więcej napiszę jak zdam
        egzamin ..
    • dzagaa20 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 17.09.05, 11:41
      a ja polecam p.Tadeusza Zajączkowskiego ze szkoły "motofart" co prawda z
      wieliczki ale naprawdę facet godny polecenia!
      • abandonner Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 30.09.05, 07:30
        Polecam www.rolminex.com.pl
        • jacek3142 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 06.10.05, 06:52
          czy to reklama zegarka?
          • azajda Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 07.11.05, 20:05
            a ja polecam szkołe jazdy w Skawinie horror-i pana Fidzińskiego jako
            instruktora.
    • Gość: 03730 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.chello.pl 08.11.05, 00:40
      najlepszy NAJLEPSZY!!! pan instruktor, który jest mężem z-cy dyrektora MORD w
      Krakowie ... nieco dalej LUZ dzięki koneksjom szefa i jednego egzaminatora też z
      MORD a wszystko dzięki niezMORDowanemu dyrektorowi MORD-u w Krakowie który
      dzięki partji PO dostał stołek za sprawą Rokity ...ale czego się nie robi w
      walce z korupcją.
      • w357 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 08.11.05, 00:50
        Gość portalu: 03730 napisał(a):
        ........ale czego się nie robi w
        > walce z korupcją.
    • Gość: 03730 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.chello.pl 08.11.05, 00:46
      a czy nie lepiej wyeliminować najsłabsze ogniwa i układy kolesiów z PO w
      krakowskim MORD? dyrektor>z-ca>instruktor? dyrektor>egzaminator>szkoła nauki jazdy?
      • w357 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 08.11.05, 00:49
        Gość portalu: 03730 napisał(a):

> a czy nie lepiej wyeliminować najsłabsze ogniwa i układy kolesiów......
      • mativvv Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 12.12.05, 10:09
        JA POLECAM NAUKE JAZDY Z SKAWINY SEKUŁA SUPER INSTRUKTOR OPANOWANY MIŁY SPOKO
        GOŚĆ JA JESTEM ZADOWOLONA Z JEGO LEKCJI NIGDY NIE ZAWALA JAZD TO JEGO DANE
        www.sekula.prawojazdy.com.pl
    • Gość: autoentuzjasta Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: 62.111.139.* 11.12.05, 00:07
      a'propos LUZU,to polecam pana Krzysia Rydza - miły,rzeczowy,spokojny
      profesjonalista, naprawde super sie z nim jeździ
      • poster012 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 27.12.05, 12:42
        Polecam - bardzo kompetentny,miły i skromny.
        P.Wojciecha Wilka tel. 0501-726-243
        Auto-Szkoła "Pętla" (012)262-04-11
    • naa123 AUTOSALWATOR 27.12.05, 14:08
      Czy ktoś słyszał coś o tej szkole?? Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.
      • 333a3 Re: AUTOSALWATOR 30.12.05, 18:31
        www.autosalwator.pl/
        • Gość: Ed159 Re: Autosalwator IP: *.77.classcom.pl 10.05.06, 20:55
          super szkoła! własnie zaczołem tam kurs i jestem bardzo zadowolony!! polecam
          naprawde superrrr:-)
      • Gość: EA Re: AUTOSALWATOR IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.06, 17:27
        Ja słyszałam, że jest średnia, ale z trzeciej ręki, więc się nie podpisuję pod tym.
        • Gość: Paulina Re: Autosalwator IP: *.autocom.pl 21.04.06, 21:02
          Ja i mój chłopak zdałam za pierwszym i polecamy instruktora Zbigniewa
          Leńczowskiego z Autosalwator-u.
        • Gość: marr. Re:Autosalwator IP: *.77.classcom.pl 10.05.06, 20:50
          świetna szkoła jazdy!!! polecam pania Haline z" autosalwator". Świetnie uczy
          robiłem kurs 4-miesiące temu i zdałem za 1-razem!!!! Szkolą naprawde fachowo i
          bezstresowo! a to wszystko w miłej atmosferze!! POLECAM GORĄCO!!!
        • Gość: firek27 Re: autosalwator IP: *.centertel.pl 15.05.06, 00:39
          Polecam! Jeździlem z Panem Zbyszkiem i zdlem bez problemu.
    • Gość: Teresa Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.06, 17:29
      Ja właśnie zdałam za pierwszym razem z p. Jurkiem Masierem z "Jumy". Polecam!
      • Gość: polecam Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 18:24
        ancar taka mala szkola dzisiaj za pierwszym razem zdalem fartem grubym pozdro
        • alicjja2 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 18.01.06, 20:29
          wpisujcie jeszcze instruktorów, których polecacie i którzy waszym zdaniem dobrze
          przygotowuja do egzaminu i w ogóle dobrze uczą.

pozdrawiam
          Alicja
          • Gość: Joasia Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:22
            Polecam instruktorów z ośrodka szkolenia Orzeł. Wczoraj zdalam za pierwszym
            razem i to nowy egzamin , a uczyłam się starą metodą. W sumie nowy egzamin jest
            spoko a wszzyscy straszyli że będzie tragicznie.Pozdro Joasia
      • Gość: Kasia Polecam LUZ IP: *.orionnet.pl / *.orionnet.pl 02.02.06, 17:25
        W Luzie można sobie wybrać instruktora. Pierwsze jazdy rozpisują do róznych
        instruktorów, aby można było sobie ich porównać i wybrać człowieka, który nam
        najbardziej odpowiada. Super sprawa!!!
        Wszyscy moi znajomi są zadowoleni i szybko pozdawali. Ja też - polecam.

Pozdr
        • brunonn Re: Polecam LUZ 02.02.06, 19:48
          A ja chyba zrozumialem o co chodzi z tymi wiekszymi i tzw."najlepszymi"
          osrodkami nauki jazdy w Kraku.(tj. LUZ, Orzeł,LOK itd.)
          Cena z tych osrodkach jest wysoka, ale nie poprzez jakosc uslugi, ktora swidcza
          ale zwyczajnie poprzez uwiklanie w sieci korupcji. Poza tym w tych osrodkach
          maja pozatrudnianych pare osob w administracji-tj. mile Panie, ktore siedza za
          biurkiem i trzeba je dodatkowo oplacic z pieniedzy kursanta. Oczywiscie niczego
          nie zarzucam instruktorom, byc moze rzeczywiscie sa dobrzy i kompetentni, ale na
          milosc Boska, czy oni sa jedynymi dobrymi instruktorami w Krakowie???
          Dla wszystkich kursantow LUZu pisze slowa otuchy: nie martwcie sie bo nawet
          jakbyscie kiepsko nie jezdzili, to i tak zdacie na Koszykarskiej. Po nie zdanym
          egzaminie 2-3 dodatkowe jazdy w LUZie i 100% zdanie za drugim podejsciem. A
          dlaczego???
          coz to chyba pytanie retoryczne...
          • Gość: ktoś Re: Polecam LUZ IP: *.eurologistik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:54
            pół roku temu robiłem prawko w "Orle" i płaciłem 1100 zł, to chyba nie tak
            dużo - raczej tyle, ile w innych ośrodkach i zdałem za pierwszym razem
          • chani-nr1 Re: Polecam LUZ 21.02.06, 23:27
            sorry.. uczyłam sie w LUzie... dokupiłam sobie jeszcze 5h przed egzaminem... i
            zdałam za pierwszym razem i wiem, że tylko dzięki swoim umiejętnościom i
            opanowaniu, bo popełniłam kilka błędów pojedynczych... Ale zdałam... A
            egzaminatora miałam naprawdę ostrego...
          • Gość: ela Re: Polecam LUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:00
            niestety oni walcz a ze wszystkimi więc w mordzie nie maj a bratniej duszy! są
            sknerami wiec co wezmą na łapówe to biorą dla siebie pozdr
        • kolomyia NIE Polecam LUZ-u 03.02.06, 07:10
          Nie polecam bo najdroższy w Krakowie. Chyba, że komuś nie zależy na kasie.
          Jakoś usług instruktorskich taka sama jak w innych ośrodkach. I nie wierzcie w
          te bzdury, że podczas egzaminu dla ludzi z LUZ-u egzaminatorzy przymykają oczy.
          To tylko zręczna kryptoreklama celowo rozpowszechniana na forum.
          • spin_spin_sugar Re: NIE Polecam LUZ-u 03.02.06, 11:59
            każdy niech sobie tłumaczy jak chce...
            nie wiem jak jest teraz ale gdy robiłam tam kurs w 2004 jakoś nie przebijali
            ceną innych szkół, były porównywalne, a nawet zniżki były dla uczących się (czy
            1200zł za cały kurs 30h to dużo???)
            jakoś nie wierzę w to by ta szkoła miała jakieś tam powiązania korupcyjne;
            egzaminatorowi się nie chwaliłam z jakiej szkoły jestem

czy aż tak kole w oczy , że ktoś zdał za pierwszym razem , bo opanował nerwy,
            był w świetnym humorze i pewnym tego co robi? bo ja się tak właśnie czułam tak
            długo się wyczekałam na swoją kolej (był to egz łączony na micrze), że już się
            nie mogłam doczekać kiedy wsiądę do auta i pokaże co umiem - po prostu wiara we
            własne możliwości, a nie jakieś tam przekręty

jest to bezsensowne naskakiwanie na luz, równie dobrze możnaby było naskoczyć
            na inne szkółki, ale po co? żeby sobie w oczy skakć
            ludzie opanujcie się
            pzdr
            • kolomyia Re: NIE Polecam LUZ-u 04.02.06, 06:13
              Ty chyba jesteś na etacie w luzie. Od 2001 roku było tak, że w luzie 42-46 zł
              za godz. w innych szkołach max. 35 zł za godz. Miałam się tam nawet zapisać,
              ale kiedy to skalkulowałam (uznając, że 20 godz. i tak będzie mało to wybrałam
              inny ośrodek) Jeżel zdawałaś egzamin to powinnaś wiedzieć, że na
              ul.Koszykarskiej przedstawia się zaświadczenie o ukończeniu kursu, które
              wystawia ci szkoła jazdy w którym ten kurs kończyłaś.
              Ja wcale nie sądze by LUZ miał jakieś powiązania korupcyjne. Uważam tylko (co
              jasno wynika z mojego postu nawet dla ćwierćinteligenta), że umiejętne podanie
              takiej plotki napędza klientów na kurs do tej szkoły.
              Już jaśniej nie można.
              • Gość: Annie Re: Ranking IP: *.ramtel.pl 04.02.06, 10:59
                Ja powiem tak. Można zobaczyć jak sprawa wygląda w podsumowaniu MORD za 2005 r.,
                tu link do stronki z rankingiem krakowskich ośrodków:
                www.mord.krakow.pl/ranking/index.php Wiem że nie oddaje to pewnie pełni
                prawdy, ale spojrzeć warto. Ja sama szkoliłam się w jednym z dużych ośrodków i
                jestem zadowolona.Faktem jest że dodatkowe godziny jazdy nie są tanie (jak ja
                robiłam kurs jeszcze podrożały) ale też nie najdroższe.Pozdrawiam
                • spin_spin_sugar Ludzie dajcie sobie spokój z najeżdżaniem bez powo 19.02.06, 11:07
                  du na pochwały o LUZ-ie
                  Miał być wątek o najlepszych instruktorach w Krakowie, a nie jatka
                  dotycząca "kryptoreklam" jakiegokolwiek ośrodka szkoleniowego.

Po prostu wpisujcie instruktorów godnych polecenia (i gdzie ich znaleźć) - tak
                  jakie było założenie wątku, a nie "ta szkoła jest be a tamta cacy".

A na protesty zostawcie sobie osobny wątek.
                  Ludzie chcą skorzystać z rad a nie czytać bezsensowne dyskusje, które są nie na
                  temat, albo daleko odchodzą od tematu.
                  Jakiś porządek chyba musi być? Gdzie indziej żale i troski. Tu instruktorzy
                  godni polecenia w Krakowie.
                  pzdr
              • spin_spin_sugar Re: NIE Polecam LUZ-u 04.02.06, 15:18
                sugerujesz że ja mam w tym jakiś cel aby im klientów napędzić?? ;)
                po prostu lubię ich i tyle , zwykła sympatia,
                mam sentyment do tej szkoły nauki jazdy, tym bardziej że ich placówka znajduje
                się na mojej drodze do uczelni i często widuję ich eLki:) od razu przypominają
                mi sie moje jazdy i jak świetnie spędziłam ten czas na kursie

p.s. 20 godz. a nie aby 30?;)
                pozdro
                • spin_spin_sugar p.s.:D 04.02.06, 15:25
                  nie, na żadnym etacie, ja sie tam uczyłam w 2004 roku, nie wiem jak było w
                  2001, 2002 czy 2003 ...? a, i nie w marcu , kiedy wszyscy na łapu capu
                  śpieszyli się zrobić kurs 20h, póki się przepisy nie zmieniły - tylko spokojnie
                  sobie w wakacje zaczęłam i skończyłam w październiku, ot co - to było 30h ze
                  zniżka - fakt nie wszystkim daja zniżkę (trzeba być uczniem), ale ja byłam
                  zadowolona i z ceny i kompetencji instruktora z którym jeździłam:)
                  i powtarzam jeszcze raz: nie mam żadnego interesu w tym , że polecam tą szkołę
                  i proszę moich postów źle nie odczytywać
                  pzdr
              • Gość: Gośka Polecam LUZ IP: *.chello.pl 07.11.06, 23:23
                Obsmarowujesz LUZ bezpodstawnie. Piszesz bzdury o cenach. W 2001 roku robiłam
                prawko w Luzie i płaciłam 35 zł. za godz., teraz robi tam kurs mój chłopak i
                płaci 41 zł. za gozd. Jazdy dod. nawet po 40 zł. Sama zobacz www.luz.krakow.pl
                więc lepiej się nie odzywaj tym bardziej, ze nie robiłaś tam kursu.

Wszystkim będę zachwalac LUZ - szkolą naprawde bezstresowo i jest super
                atmosfera. Kazdy ma możliwośc wyboru instruktora i samochodu -można jeździc
                nawet na automacie i Smarcie.
                Zdałam za pierwszym razem podobie jak dwie moje przyjaciólki - bez żadnych
                przekrętów.
      • Gość: Studentka Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:20
        Ja z nim robiłam dodatkowe godziny - spoko gość, szkoli solidnie i wycisk daje na jazdach tak, że czuję, że czegoś się uczę. No, ale egzamin mam jutro, więc wszystko jeszcze się okaże...
    • Gość: Lukasz Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 05.02.06, 10:41
      Mam pytanie.Czy ktoś z Was jeżdził z Ryszardem Adamczakiem z Pirata??Chodzi mi
      o ośrodek szkolenia w Szczawnicy ale ten wyżej wymieniony instruktor prowadzi
      naukę jazdy w Krakowie a w Szczawnicy ma tylko zgłoszoną działalność.Czekam na
      wasze wypowiedzi w tej kwestii.
      • Gość: zenotka tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:49
        > Mam pytanie.Czy ktoś z Was jeżdził z Ryszardem Adamczakiem z Pirata??Chodzi
        mi
        > o ośrodek szkolenia w Szczawnicy ale ten wyżej wymieniony instruktor prowadzi
        > naukę jazdy w Krakowie a w Szczawnicy ma tylko zgłoszoną działalność.Czekam
        na
        > wasze wypowiedzi w tej kwestii.

ja jeżdziłam ,polecam ,bardzo duzo się nauczyłam i od razu zdałam.
    • andariel3 Re: RANKING NAJLEPSZYCH INSTRUKTORÓW W KRAKOWIE 10.02.06, 13:40
      Zgłaszam Pana Schirle z Orła na Dzielskiego. Spokojny, świetnie tłumaczy,
      polecam z całą odpowiedzialnością:)
      • pixma86 Ranking najlepszych instruktorów w Krakowie 25.10.06, 15:14
        Właśnie ukończyłam kurs w "luzie" i szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona!
        Miałam zajęcia z różnymi instruktorami (a było ich kilku) i każdy z nich był
        "wyjątkowy" dlatego miałam problem z wybraniem tego jedynego :-)!! Najmilej
        wspominam a zarazem gorąco polecam Panów: Zygmunta Madziarza, Roberta Ceremuge
        oraz Grzegorza Switka!! Naprawde wiedzieli co mówia (oczywiście chodzi o kodeks
        drogowy ;)!! a przy tym byli bardzo cierpliwi i wyrozumiali! Zajęcia odbywały
        sie w miłej atmosferze a przy tym dużo sie nauczylam!
        Serdecznie pozdrawiam "luz" - ackich Panów......
        Wakacyjna Kursantka :*
    • Gość: Anka w LUZie jest super IP: *.chello.pl 17.02.06, 21:47
      Właśnie sie szkolę w LUZie i jest super.Sa zniżki dla uczniów i studentów -
      cena 1250 zł. widziałam nawet cenę 1500 w innych ośrodkach.
      Moja koleżanka skusiła sie tam gdzie tanio - kurs kosztował 999 zł. - porażka.
      Za plac manewrowy musiała dopłacać, miała limity kilometrowe - dlatego ponad
      połowa jazd była na placu. Na placu manewrowym instruktor nic nie tłumaszył -
      szedł sobie na pogaduszki a ona sie biedna męczyła. Zarywał godziny jazd.
      Co tanio to drogo !!!. Niestety nie zaliczyła egzaminów, po 3 negacie poszła do
      LUZu i oczy jej sie otworzyły - w ciagu jednego spotkania nauczyła się wicej
      niż po 10 godz. w swojej poprzedniej szkole.
      Ja też jestem super zadowolona - polecam LUZ.

Pozd.
      • republika-jednojajowa Re: w LUZie jest super 18.02.06, 09:54
        Przestancie się już wygłupiać z tą kryptorekamą LUZ-u
        Zobaczcie sami, które ośrodki są naprawdę najlepsze w Krakowie jeżeli chodzi o
        zdawalność ich kursantów.
        www.mord.krakow.pl/ranking/index.php?idNotowania=44
        • spin_spin_sugar Re: w LUZie jest super 19.02.06, 10:55
          a czemu Ty sądzisz, że to jest kryptoreklama - przeszkadza Ci to w jakiś
          sposób? przecież ludzie sobie na wzajem chcą polecić ośrodki, z których są
          zadowoleni, bo przekonali się NA WŁASNEJ SKÓRZE
          po to jest to forum i ten post, równie dobrze mogą polecić inną szkołę i dobrze
          ja się cieszę, że nie kierowałam się tym rankingiem - wybrałam intuicyjnie,
          nikogo nie pytałam się o radę i miło mnie mój wybór zaskoczył, byłam zadowolona
          z nauki - porządnie przygotowana do egzaminu przez mojego instruktora i zdałam

ale wg Ciebie to pewnie nam ktoś zapłacił za to by rozpowiadać że luz jest "och
          i ach" - taki świetny?? :}} buahahaha nie będę takich jak Ty wyprowadzać z
          błędu:P
          pzdr
          • swmikolaj5 Re: w LUZie jest super 19.02.06, 12:39
            Wygląda na to, że BSK Luz ma na tym forum swojego adwokata.
            I to ty "spin_spin_suga" atakujesz każdego, kto ma inne zdanie na temat Luz-u
            od Ciebie i to z pasją wartą chyba wyzszych spraw. Nie dziw się, że ktoś
            traktuje to jako kryptoreklame. Może jesteś żoną instruktora lub kochanką, a
            może samym instruktorem z Luz-u. Piszesz, że zależy ci na obiektywnych opiniach
            na ten temat, aby każdy mógł sobie sam wybrać. Obiektywnie to luz jest dopiero
            na 4 miejscu w Krakowie (wśród duzych ośrodków) jeżeli chodzi o skutecznośc
            nauki - patrz.ranking MORD zdanych egzaninów z poprzedniego postu. Luz jest też
            najdroższy w Krakowie. Twoja napastliwa kampania chwalenia tego osrodka
            powoduje to, że ludzie się burzą i do niczego dobrego to nie prowadzi.
            Więc daj sobie LUZzzzzzzz
            • spin_spin_sugar Re: w LUZie jest super 19.02.06, 12:51
              najpierw poczytaj moje wszystkie wypowiedzi jakiekolwiek wpisałam na tym forum,
              a potem osądzaj kto kogo atakuje
              pzdr
      • Gość: naa Re: w LUZie jest super IP: *.streamcn.pl / 193.24.198.* 20.02.06, 21:02
        A z kim jeżdziła jeśli można zapytac?
    • spin_spin_sugar Miał być wątek o dobrych instruktorach 19.02.06, 11:11
      przenoszę swój post tu, bo poprzednio wkleił się nie w tym miejscu co chciałam:

Ludzie dajcie sobie spokój z najeżdżaniem bez powo
      Autor: spin_spin_sugar
      Data: 19.02.06, 11:07 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      du na pochwały o LUZ-ie
      Miał być wątek o najlepszych instruktorach w Krakowie, a nie jatka
      dotycząca "kryptoreklam" jakiegokolwiek ośrodka szkoleniowego.

Po prostu wpisujcie instruktorów godnych polecenia (i gdzie ich znaleźć) - tak
      jakie było założenie wątku, a nie "ta szkoła jest be a tamta cacy".

A na protesty zostawcie sobie osobny wątek.
      Ludzie chcą skorzystać z rad a nie czytać bezsensowne dyskusje, które są nie na
      temat, albo daleko odchodzą od tematu.
      Jakiś porządek chyba musi być? Gdzie indziej żale i troski. Tu instruktorzy
      godni polecenia w Krakowie.
      pzdr

• spin_spin_sugar dobra:) już się nie odzywam:P ;) 19.02.06, 12:59
      nie traktujcie moich wypowiedzi jako napastliwa propaganda:) może rzeczywiście
      tak to wygląda na pierwszy rzut oka, ale nie moim celem było atakowanie
      jakichkolwiek przeciwników BSK LUZ-u a jedynie odpieranie niesłusznych wg mnie
      zarzutów przeciwko tej szkole;) i dotyczących mojej osoby
      pzdr
    • Gość: jaro Re: prszę żebyście się podpisywali swoimi nazwiska IP: *.chello.pl 25.02.06, 11:45
      a jak ty się nazywasz mo zesz napisać swoje ime i nazwisko
      • charlotta_lotta Re: prszę żebyście się podpisywali swoimi nazwisk 25.02.06, 22:14
        Je terasz jezdzilam na dodatkowych z P.Adamem K z Lider w Krakowie.

Jestem Baaardzo zadowolona :)
        • evellin_krakow Re: prszę żebyście się podpisywali swoimi nazwisk 26.02.06, 09:39
          Ja polecam Orła z ul. Dzielskiego.
          Miałam parę dodatkowych jazd z Panem Guzikiem.Jestem bardzo zadowolona.
          I zdałam za pierwszym razem:)

pozdrawiam
    • Gość: Andrzej Juma i p. Jurek Masier IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.06, 11:23
      Też jestem za JUMA, trafilem do niej przez sterone www.juma.naukajazdy.prv.pl
      Cóz moge powiedziec? Chyba same superlatywy. Punktualnosc, sumiennosc, a przede
      wszystkim CIERPLIWOŚĆ to zaleta p. Jurka Masiera. Póki co jestem na początku
      kursu, ale już wiem, że bedzie OK.
      Polecam gorąco!
      • risha Re: Juma i p. Jurek Masier 21.07.06, 13:53
        A prawda o JUMIE jest taka: Jeśli tam pobierałeś nauki to szybciutko przed
        egzaminem kup sobie wszystkie możliwe książki i naucz się tego o czym P.
        Instruktor zapomniał Ci powiedzieć.
        A jeśli co gorsza z instruktorem JUMA przejeżdziłeś 30 godzin to dokup sobie
        gdzieś jeszcze 10 godzin, bo okaże się że nie wiesz o podstawowych rzeczach...

A
    • owca_86 Re: 25.03.06, 11:24
      Koniec wątku? ;]
      • Gość: more OES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:10
        polecam szkołę OES z ulicy Wrocławskiej.
        kurs teoretyczny bez zbędnego przedlużania, mozliośc chodzenia rano i
        wieczorem, wszystko zamyka się w 3 tygodniach.
        jazdy ja mam z Pawlem Klimą, sympatycznie, bezstresowo, reszta instruktorow też
        wydaje mi się w porządku.
        polecam!
    • naa123 Re: Ranking najlepszych instruktorów w Krakowie 10.04.06, 13:51
      Ktoś mnie tu pewnie zlinczuje ale obiecałam sobie, że jak zdam to będę
      wszystkim polecać mojego instruktora. Podkreślam, że instruktora a nie szkołę.
      Tylko Krzysiek Rydz.
    • Gość: Ząb Trzonowy Ranking instruktorów w Krakowie IP: *.76.classcom.pl 10.04.06, 14:24
      Polecam wszystkikm pana Leszka Klęka (Prywatny Ośrodek szkolenia kierowców,os.
      Boh.Września 26). Jest niezwykle kompetentny (zna samochody od podszewki, nie
      jak ci wszyscy byli ORMOwcy czy milicjanci), dobrze uczy jeździć, jest świetnie
      zorientowany w trasach egzaminacyjnych, różnych kruczkach. Do tego bardzo
      spokojny. Polecam wszystkim!!!
    • Gość: Pestka Re: IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.05.06, 16:00
      Ja polecam pana Kalitę z ośrodka Juma przy Kalwaryjskiej. Bardzo solidnie mnie wyszkolił. Wprawdzie nie okazałam się jakimś super-talentem do jazdy, ale jakoś mnie zachęcił i dotrwałam do końca :) - a co najważneijsze - wczoraj zdałam :) :) :) :)
      • risha Re: zdałam 21.07.06, 21:40
        dzięki JUMIE - kaszna i bzdura, autoreklama tylko.
        Tam siedzi taka Paniusia co ma za zadanie wypisywać bzdury na tym forum:)))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka