galtomone
14.03.14, 10:35
Miałem juz kilka aut więc nie piszę z p. widzenia osoby, ktora jezdzila od zawsze Punto czy Polo i to wuzaza za najlepsze.
Kazda konstrukcja ma swoje plusy i minusy, kazde auto jest mniej lub bardziej kierowane do konkretnej grupy odbiorcow.
Trudno tez pisac ogolnikami w bo w klasie sedan - mamy i S-Klase i Thalie i poza faktem, ze oba sa sedanami to KOMPLETNIE rozne auta.
Jednak zupelnie nie rozumiem, czemu akurat SUV'y budza tak skrajne i do tego negatywne uczucia w piszacych???
Toz jest to swietne auto dla rodzin z dziecmi, ktore spedzaja troche bardziej aktywnie czas.
Masz male dzieci - kupujesz MPV.
Masz dzieci ale poza miasto malo sie ruszasz (tzn. gora z miasta do miasta) to mozesz miec kombi.
Sedan to chyba raczej juz dla statecznych ludzi bez dzieci...
Ale SUV wydaje sie laczyc w fajny sposob cenych wszystkkich klas. Moze byc i duzy i maly i bardzo i mniej komfortowy, moze byc przestronny jak kombi, moze miec naped 4x4 jak terenowe auto i radzic sobie w trudniejszych warunkach lepiej niz sedan/MPV czy nisko zawieszone kombi.
Na tym tle to najbardziej zastanowiajaca klasa dla mnie sa liftbacki (tez mialem). Ani to komfort sedana (jednak tyl auta, kola sa, sa bardziej slyszalne. Ani to praktycznosc kombi.
A mimo to, pisze sie tu zle o SUVach a nie o "radowych" Golfach, BMW wracajacych z pod dyskotek, czy pedzacych z bacikami Fabiach, Focusach i Mondeo.
Co takiego zlego jest w SUV? Sam przesiadam sie z kombi do SUVA miedzy innymi dlatego, ze na obecnym etapie bedzie dla mnie duzo praktyczniejszy i jezdzenie bedzie mi sprawiac wieksza frajde.
A tu ludzi majacych takie auta odsadza sie od czci i wiary... naprawde dziwne.
Dlaczeego o kims kto kupuje takie a nie inne atu niektorym z Was tak latwo mowic burak.... A co to ma do rzeczy???