jeepwdyzlu 18.12.14, 12:29 Krótkie pytanie: HTC 510 czy LG F60? oferta w Tmobile, smartfon z LTE, tani Będzie dla handlowców - navi, synchronizowane kalendarze, internet, zdjęcia niekoniecznie wysokiej jakości... Co radzicie? jeep Link Zgłoś Obserwuj wątek
nazimno Porownaj i zadecyduj. 18.12.14, 12:38 www.phonearena.com/phones/compare/LG-F60,HTC-Desire-510/phones/8938,8861 Bardzo podobne. Jesli warunki operatora sa takie same, to ...HTC. Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Porownaj i zadecyduj. 18.12.14, 12:56 ku... na zimno jakbym chciał linki do porównywarki to naprawdę sam bym znalazł Doceniam Twoje szczere chęci ale jak tu pytam to licząc na PRAWDZIWĄ wiedzę Bez urazy jeep Link Zgłoś
nazimno To juz zupelnie nie rozumiem. 18.12.14, 12:58 (po co sie pytasz, skoro jestes kompetentny???????). Prawdziwa wiedza jest taka, ze to jedno ...g.... jest. W ogole bym tego nie bral. Link Zgłoś
galtomone Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 13:15 Wiekszosc firm swoim pracownikom jednak kupuje telefony z WP, bo: - jest pelen Office i dobra nawigacja. Ciezko na telefon wrzucić syf i np. stracic firmowe dane. Ciezko cos w zamkniętym systemie tak namieszać, żeby nie dzialalo. + za pol rok nikt nie będzie marudzić, ze mu telefon ledwo działa i jest niestabilny. Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 13:19 może masz rację i czas pomyśleć o lumiach.. ? Dzięki za sugestię, nazimno nie wściekaj się Link Zgłoś
galtomone Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 13:32 Powiem Ci tak, swoja 920 uzytkuje już od ponad 2 lat. Jestem uczestnikiem programu Preview for Developer. Co chwile cos sobie instaluje i wywalam (ale ze sklepu, zadnych piratow) i telefon działa nadal tak jak działa w dniu zakupu. Nawigacja ma czeste aktualizacje map, można ja tez obslugiwac przez www + dla chętnych sa inne (już do kupienia) programy - np. Navigon. Poczta (dowolna) działa, kontakty się synchronizują (sam korzysta prywatnie z outlooka , sluzbowo z gmaila - nie ma problemu. Kalendarz (ja mam dodatkowo pod kalendarze) bez klpotu, zdjęcia większość Lummi robi bardzo dobre a na pewno nie gorsze od odpowiednikow z innym systemem. Co więcej, Ms zapowiedział i realizuje dobre wsparcie - oficjalnie już pisali przedstawiciele MS, ze będzie dla wszystkich aktualizacja do Windows 10. Zatem jeśli w pracy koszystacie z produktów Ms, to może to nie być głupie wyjście. Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 13:36 ja jestem użytkownikiem IOS i McOS więc microsoftem może nie tyle się brzydzę co nie podzielam opinii o jego licznych zaletach Ale przyznaję - mam świadomość, że WP to zupełnie inna, przemyślana i stabilna bajka... Galtom dzięki - otworzyłeś mi oczy na zupełnie inne rozwiązanie :-) jeep Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 14:56 Z czymkolwiek na Windows Mobile będziesz miał mniej problemów, niż z Androidem, gdzie z miesiąca na miesiąc będzie coraz gorzej. Szkoda nerwów moim zdaniem. Link Zgłoś
galtomone Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 15:14 Nie zebym się czepial, ale Windows Mobile zakonczyl zywot wiele wiosen temu ;-) Link Zgłoś
nazimno Nie wsciekam sie zupelnie. 18.12.14, 14:01 Telefony z LTE maja sens w duzych aglomeracjach, gdzie to dziala (powiedzmy, ze dziala). Wazna jest niezawodnosc, ja bym bral cos z wymiennym akumulatorem. Wowczas nie ma dramatu, jesli siadzie po codziennym doladowywaniu. Rownie wazne jest korzystanie z jakiegos pelnego pakietu softu biurowego dostepnego na PC. Dlatego, wbrew roznym niecheciom, WP8.1 moze byc taka opcja. Macie u siebie kogos od informatyki, skonsultowac z nim. Link Zgłoś
crannmer Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 14:24 jeepwdyzlu napisał: > Będzie dla handlowców - navi, synchronizowane kalendarze, internet, Aktualny Blackberry. Link Zgłoś
galtomone Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 15:14 Tez nie głupie - passport podobno fajny, tylko ze z aplikacjami (jeśli potrzbne) może być straszna bida, bo ten system niestety zdycha :-( A szkoda. Link Zgłoś
crannmer Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 15:27 galtomone napisał: > z aplikacjami (jeśli potrzbne) może być straszna bida Te, co sa produktywnie potrzebne, sa. Poza tym mozna instalowac androidowe. Link Zgłoś
galtomone Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 16:25 Aaaa... no to moze OK. System jest super, jesli z aplikacjami jest OK to dla firmy powinno byc to leopsze roziwazanie niz Andek. Link Zgłoś
trypel Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 21:00 Crannmer - miałeś w rękach passporta????? napiszesz coś? wywaliłem na razie szajsunga i wróciłem do bb z 2010 :D i jestem szczesliwy ale passport to byłoby cos ciekawego Link Zgłoś
crannmer Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 21:36 trypel napisał: > Crannmer - miałeś w rękach passporta????? Mialem, ale krotko ;-) Od roku uzywam sluzbowo Z10, a prywatnie jestem adminem ajfona zony. W porownaniu ajfon to bardzo fajna zabawka, ale jako narzedzie do pracy Blackberry wygrywa zdecydowanie. Wielkim plusem jest systemowy rozdzial na czesc sluzbowa i czesc prywatna, gdzie uzytkownik moze sobie robic, co mu sie podoba, bez zagrozenia dla integralnosci danych na stronie sluzbowej. Bardzo przydatne jest wyjscie HDMI. Passport od Z10 rozni sie fizyczna klawiatura (ktora jednoczesnie dziala jak touchpad) i innym wyswietlaczem, ale system operacyjny jest ten sam. Ergonomia IMHO znacznie powyzej Androida. Link Zgłoś
trypel Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 21:56 Właśnie chodzi o fizyczna klawiaturę. Wróciłem do bolda bo pisanie maili poza biurem na dotyku to koszmar. Tyle ze paroletni bold już mi nawet w trasie bookingu nie obsługuje Niestety plus nie oferuje passporta i dział IT próbuje coś mi zorganizować. Kieszeni nie urwie? Link Zgłoś
crannmer Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 22:24 Raczej nie urwie. Co do pisania, to wczesniej mialem Pearla z szeroka klawiatura. Obawialem sie pisania na dotykowej, ale w Z10 jest bardzo fajne autopodpowiadanie z wmizianiem podpowiedzonego slowa w tekst. Podpowiadanie automatycznie rozpoznaje jezyk tekstu (pisze w trzech jezykach) i robi sensowne (rowniez kontekstowo) propozycje Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 23:24 crannmer napisał: > Od roku uzywam sluzbowo Z10, a prywatnie jestem adminem ajfona zony. W porownan > iu ajfon to bardzo fajna zabawka, ale jako narzedzie do pracy Blackberry wygryw > a zdecydowanie. Wielkim plusem jest systemowy rozdzial na czesc sluzbowa i czes > c prywatna, gdzie uzytkownik moze sobie robic, co mu sie podoba, bez zagrozenia > dla integralnosci danych na stronie sluzbowej. Bardzo przydatne jest wyjscie H > DMI. > > Passport od Z10 rozni sie fizyczna klawiatura (ktora jednoczesnie dziala jak to > uchpad) i innym wyswietlaczem, ale system operacyjny jest ten sam. Ergonomia IM > HO znacznie powyzej Androida. > no dobrze, szukam cos dla zony czy dla slabo obytej z w/w systemami kobiety BB to dobry pomysl? Link Zgłoś
crannmer Dla slabo obytego uzytkownika 19.12.14, 12:35 dziala_nawalony napisał: > no dobrze, szukam cos dla zony czy dla slabo obytej z w/w systemami kobiety > BB to dobry pomysl? Nie. Dla nieobytej technicznie (i pewnie tymze niezainteresowanej) osoby zalecalbym ajfona. Choc jest drozszy (aczkolwiek poprzednie wersje sa jak najbardziej wystarczajace), to naklad czasu na wdrozenie i pozniejsze suportowanie bedzie dramatycznie mniejszy. W ajfonie mozliwosci znaczacego spieprzenia czegos przez uzytkownika sa znacznie bardziej ograniczone w porownaniu do pozostalych systemow. Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Dla slabo obytego uzytkownika 19.12.14, 13:52 crannmer napisał: > > Nie. Dla nieobytej technicznie (i pewnie tymze niezainteresowanej) osoby zaleca > lbym ajfona. Choc jest drozszy (aczkolwiek poprzednie wersje sa jak najbardziej > wystarczajace), to naklad czasu na wdrozenie i pozniejsze suportowanie bedzie > dramatycznie mniejszy. > > W ajfonie mozliwosci znaczacego spieprzenia czegos przez uzytkownika sa znaczni > e bardziej ograniczone w porownaniu do pozostalych systemow. > szkoda, a juz liczylem ze BB moze byc dla niej w sam raz. cholera dlaczego nie rozwineli symbiana w nokiach /e72, n95 8gb./ bo to ogarnia dosyc poprawnie. mowisz ajfon, dla niej troche szkoda bo telefony u niej po roku wygladaja ja po gradobiciu..he..he. Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: off topic, znów o telefonach 19.12.14, 12:10 Dlatego, wbrew roznym niecheciom, WP8.1 moze byc taka opcja. Macie u siebie kogos od informatyki, skonsultowac z nim. -------------- Bierzemy lumie PS. W porownaniu ajfon to bardzo fajna zabawka, ale jako narzedzie do pracy Blackberry wygrywa zdecydowanie. ----------- tak było kiedyś dziś korpo w USA przesiadają się na apple Na marginesie rzecz jasna bo u nas iPhony są za drogie... jeep Link Zgłoś
crannmer Ajfon, ajfon... 19.12.14, 12:28 jeepwdyzlu napisał: > tak było kiedyś > dziś korpo w USA przesiadają się na apple Tak jest i teraz. Tylko ze Blackberry jest za malo seksi i nie mozna na nim zainstalowac pierdyliona glupich zabawkowych programikow, wiec szefowie i kierownicy ukladaja sie z dzialem IT, coby mogli mimo to ajfonow uzywac. A skoro oni moga, to czemu nie szeregowi? A ze na ajfonie nie mam dostepu do plikow, ze nie moge go uzyc jako pamieci masowej, ze wyklada sie na zupelnie popularnych formatach plikow, ze adapter na HDMI przy kablu dluzszym niz 5 m wyciaga kopyta, ze ajfon wraz z zawartoscia jest dla osoby postronnej otwarty jak wrota od stodoly, a zabezpieczenia mozna o kant tylka potluc, ze bez ajtjuns praktycznie nie ma wymiany plikow z otoczeniem, ze za Excel na iOS kierownictwo firmy winno zostac rozstrzelane w trybie przyspieszonym itd. itp? A kogo to obchodzi? Nie musze zdawac sie na niekompetentne pisaniny w prasie czy internecie, bo mam bezposrednie porownanie w realnym swiecie. Ajfon to doskonaly telefon dla osoby prywatnej. Ale do profesjonalnej pracy w srodowisku duzej firmy Blackberry jest IMHO zdecydowanie lepszy. > Na marginesie rzecz jasna bo u nas iPhony są za drogie... Ajfony wszedzie sa za drogie. Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Ajfon, ajfon... 19.12.14, 12:32 cranmer Ty piszesz o swoich wrażeniach ja mam kumpli w amerykańskich korporacjach - przesiadają się na iPhony i to jest fakt Może są głupi, może nie. ciao jeep Link Zgłoś
crannmer Re: Ajfon, ajfon... 19.12.14, 12:37 jeepwdyzlu napisał: > przesiadają się na iPhony i to jest fakt Przeczytaj moj poprzedni post jeszcze raz. Napisalem, dlaczego sie przesiadaja (BTW nie tylko w Hameryce). I ze ta przesiadka ma przyczyny psychologiczno-marketingowe, a nie techniczne. Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Ajfon, ajfon... 19.12.14, 12:41 no tak vhs też nie był najlepszym systemem, prawda? :-) jeep Link Zgłoś
engine8 Re: Ajfon, ajfon... 22.12.14, 02:50 Masz 100% racji. Blackberry wykonczyli nowi CTO/CEO ktorzy chcieli iPhony - a to pociagnelo za soba nawalnice. Aby miec BB to konieczne sa specjalne serwery - drogie w utrzymaniu wiec CFO sie przylaczyl aby sie ich pozbyc ... Zamiast prawdziwego narzedzia mamy teraz cos co ma zupelnei iiny cel i funkcje i jedynie pozwala nam czytac i pisac emaile. Ja wrocilbym na BB szybko ale pod warunkiem ze bedzie to caly system a nie tylko jeszcze jeden android smartfon pod stara nazwa. Ale chyba panika z iPhonami sie konczy - ci co sa a apple zwiazani na zycie beda im wierni ale coraz wiecej zamienia iPhony na Androidy.. Mnie proponowano iPhona - wzialem Galaxy s5 i nie zaluje. Zona mialaSamsunga Tablet - i sie zepsul... kupilem iPhone i slysze psioczenie codziennie - ze Samsung byl o wiel latwiejszy do uzycia.. Apple kontroluje co wolno a co nie i albo sie orbi jak iPhone chce albo sie nie robi Link Zgłoś
engine8 Re: Ajfon, ajfon... 22.12.14, 02:54 Zona miala Samsunga Tablet - i sie zepsul... kupilem iPhone i slysze psioczenie codziennie - ze Samsung byl o wiel latwiejszy do uzycia.. Apple kontroluje co wolno a co nie i albo sie orbi jak iPhone chce albo sie nie rob Sorry, oczywiscie kupilem nie iPhone ale iPad i przy nastepnej okazji wrocimy do Androida. Link Zgłoś
galtomone Re: Ajfon, ajfon... 21.12.14, 08:29 crannmer napisał: > A ze na ajfonie nie mam dostepu do plikow, ze nie moge go uzyc jako pamieci mas > owej, ze wyklada sie na zupelnie popularnych formatach plikow, ze adapter na HD > MI przy kablu dluzszym niz 5 m wyciaga kopyta, ze ajfon wraz z zawartoscia jest > dla osoby postronnej otwarty jak wrota od stodoly, a zabezpieczenia mozna o ka > nt tylka potluc, ze bez ajtjuns praktycznie nie ma wymiany plikow z otoczeniem, > ze za Excel na iOS kierownictwo firmy winno zostac rozstrzelane w trybie przys > pieszonym itd. itp? A kogo to obchodzi? > Ajfon to doskonaly telefon dla osoby prywatnej. Ale do profesjonalnej pracy w s > rodowisku duzej firmy Blackberry jest IMHO zdecydowanie lepszy. Po tym co napisales to widze, ze I WP tez bije iOS na glowe. Z jednej storny jest zamkniety I bezpieczny jak iOS - nikt tam syfu z poza market bez duzego kombinowania nie zainstaluje. A z driguej ma sporo mozliwosci Androida (pamiec masowa, dostep do plikow, itd...). Link Zgłoś
jestklawo Re: off topic, znów o telefonach 22.12.14, 08:36 crannmer napisał: > prywatnie jestem adminem ajfona zony Opis do hasła: „Kobieta budząca współczucie”; Hasło: Biedaczka Link Zgłoś
waga170 Re: off topic, znów o telefonach 18.12.14, 18:51 Pan w Tmobile pokazal mi 20 telefonow do wyboru a ja sie go zapytalem czego sam uzywa, pokazal mi swoj HTC i od tamtej pory mam HTC 510 bodaze desire czy cos i jestem happy. Link Zgłoś
galtomone Re: off topic, znów o telefonach 21.12.14, 08:31 Dobrze, że Ci swojego ptaszka nie pokazal bo mialbys klopot ;-). Pan w salonie uzywa nie to co jest faktycznie dobre, tylko to najlepsze z tego na co go stac I co lubi - nie koniecznie ozbacza to ze I Tobie sie spodoba. Dobrze, ze tym razem zagalo I jestes HAPPY! Link Zgłoś
waga170 Re: off topic, znów o telefonach 21.12.14, 15:51 Banda zboczencow, pytanie bylo o telefon a oni o ptaszkach. Konkretne pytanie bylo ktory z dwoch telefonow jest lepszy, nikt nie mial obydwoch a jedynie ja mam jeden z nich. Dyskusja jednak jak zwykle odbyla sie nie na temat. Link Zgłoś
galtomone Re: off topic, znów o telefonach 22.12.14, 06:56 Ależ jest na tema. Podstawoym problem to taki, ze Android przy wszystkich swoich zaletach ma tez bardzo powazne wady. I w zwiazku z tym, nie wazne jaki to popularny model - do firmy jest to kiepski wybor. Link Zgłoś
waga170 Re: off topic, znów o telefonach 22.12.14, 07:03 Po przeczytaniu wszystkich wpisow postanowilem Was zakasac i nabylem telefon ktory oprocz wszystkich wodotryskow ma jeszcze Pt-vision. Zaluj Galtomone i Nazimno ze tego nie macie. Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: off topic, znów o telefonach 22.12.14, 10:29 Konkretne pytanie bylo ktory z dwoch telefonow jest lepszy, nikt nie mial obydwoch a jedynie ja mam jeden z nich. Dyskusja jednak jak zwykle odbyla sie nie na temat. ----------- nie lumie kupione i już u ludzi :-) To właśnie jest fajne na tym forum... Panowie - raz jeszcze dzięki! jeep Link Zgłoś