20.07.15, 10:26
Dzień dobry
szukam porady na temat auta. Obecnie szukam samochodu dla siebie .I wpadły mi w oku 4 modele
VW passat B6, Golf 5;Mercedes A lub B
zależy mi na aucie ze skrzynią automatyczną auto musi być na benzynę.
Który z w/w jest najmniej awaryjny, wygodny i części nie są w kosmicznych cenach.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Który? 20.07.15, 21:53
      blondynkapoznan napisała:

> Dzień dobry
      > szukam porady na temat auta. Obecnie szukam samochodu dla siebie .I wpadły mi w
      > oku 4 modele
      > VW passat B6, Golf 5;Mercedes A lub B
      > zależy mi na aucie ze skrzynią automatyczną auto musi być na benzynę.
      > Który z w/w jest najmniej awaryjny, wygodny i części nie są w kosmicznych cenac
      > h.
      > Z góry dziękuje i pozdrawiam

Ale za co dziękować?
      Pytasz o 4 bardzo różne samochody z góry zakładając, że mamy dla Ciebie "jedną jedyną, właściwą odpowiedź". A moja odpowiedź brzmi - wpierw przejedź się każdym z tych aut (bo są to bardzo różne auta) a potem zastanów co Tobie odpowiada. Passat i Golf miały wtedy romans z bardzo awaryjnymi silnikami benzynowymi, za to Mercedes od lat słynie z tego, że lubi rdzewieć (a mówimy o rocznikach 2005-09 w Twoim wypadku pewnie, więc jak bardziej ich to dotyczy). Wpierw więc doprecyzuj, czego szukasz, potem zaś poszukaj zadbanego i pewnego egzemplarza. Choć - ja szukałem zadbanego sedana z końcówki pierwszej dekady tego wieku (BMW 3/5, Mercedes W204)... a skończyłem z wielkim SUV-em z początku tego wieku (żona lekko "brief" zmieniła)... i póki co jestem zadowolony.
      • blondynkapoznan Re: Który? 20.07.15, 22:33
        szukam auta z automatyczna skrzynia biegów, 5 drzwi. Zeby czesci byly latwo dostepne.
        • blondynkapoznan Re: Który? 20.07.15, 22:37
          dodam jeszcze ze auto kupuje na dłuzej min na 5-6lat
        • nazimno Re: Który? 20.07.15, 23:21
          Rolls Royce ma zawsze dostepne czesci
          zamienne przez cale jego lub Twoje zycie.
          / w zaleznosci od tego, co pierwsze sie skonczy/.

Podobnie Bentley.
          Wybor jest prosty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka