Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

22.10.15, 09:09
Mam nowe autko (moje pierwsze) i w instrukcji pisze, że na pierwszym biegu moge jechać do 20 km. Ale do pracy mam 12 km i nie osiągam tych 20 km. Myślałem że będę w pracy szybciej niż PKS, ale autobus mnie wyprzedza, a ja jadę i jadę. Silnik strasznie glośno pracuje i ciągle włacza się coś, że temperatura za wysoka, a na dworze zimno. Co mam robić, to auto jest chyba zepsute. Składać reklamację czy nie? Są jakieś auta, co na pierwszym biegu jadą do 12 km?
Obserwuj wątek
    • tbernard Re: proszę o pomoc 22.10.15, 09:27
      > Mam nowe autko (moje pierwsze) i w instrukcji pisze, że na pierwszym biegu moge
      > jechać do 20 km.

Zapewne chodziło o 20 km/h i błąd jest zwykłą literówką wynikłą z niechlujstwa. Zapewne też się tego domyślasz i chcesz się ponabijać. Pozostaje tylko jeden logiczny szczegół. Móc coś robić, to nie to samo co musieć. Czy gdybyś w instrukcji przeczytał, że na pełnym baku można przejechać 500 km, to po zatankowaniu do pełna i ruszeniu zatrzymał byś się dopiero po przejechaniu 500 km, aż rezerwa się zaświeci, czy całkowicie skończy paliwo?
      • jestklawo Re: proszę o pomoc 22.10.15, 11:03
        > jeden l
        > ogiczny szczegół. Móc coś robić, to nie to samo co musieć.

tzn że mogę jechać szybciej niz 20 km/h na jedynce? To ważne, bo troche obciach przed taką jedną niunią z tego autobusu

> po zatankowaniu do pełna i ruszeniu zatrzymał byś się dopiero po przejechan
        > iu 500 km, aż rezerwa się zaświeci, czy całkowicie skończy paliwo?

no nie, przeciez zatrzymuję sie po 12 km i nic sie nie dzieje
    • nazimno To proste. 22.10.15, 09:53
      Jedziesz do pracy na 1-ce, a wracajac po pracy tez na 1-ce, po przejechaniu 8 km zostawiasz auto i dalej pop...sz na piechote. Trzeba troche ruchu, co nie?

Jak bys mial watpliwosci, to nie wahaj sie i napisz.

Albo inny wariant ruszasz na 2-ce i wtedy mozesz olac te wskazowki.
      • jestklawo Re: To proste. 22.10.15, 11:14
        > Jedziesz do pracy na 1-ce, a wracajac po pracy tez na 1-ce, po przejechaniu 8 k
        > m zostawiasz auto

żeby ukradli? Gdyby to było 20 km w jednym ciągu, mógłbym wrzucić dwójkę, a tak to nigdy tej dwójki nie wrzucę. Ale podsunąłeś mi świetny pomysł. Gdy dojade do pracy, zawrócę do domu bez zatrzymywania i wtedy przekroczę te 20 km i wrzucę dwójkę. Nawet nie będę musiał dojechać do domu, tylko pojadę sobie z powrotem do pracy jak jakieś panisko. Na dwójce

> Albo inny wariant ruszasz na 2-ce i wtedy mozesz olac te wskazowki.

;) chyba mnie wkręcasz, przecież nie jestem Kubicą
        • nazimno na marginesie 23.10.15, 13:58
          Czytanie instrukcji obslugi samochodu to swietna rozrywka.
          Takich zlotych rad nie znajdzie sie gdzie indziej.
          Jaja jak berety za darmo.
    • kura_wuja Re: proszę o pomoc 22.10.15, 22:07
      Kawal starszy niz wiek Mlecznej Drogi.
      • bemeta suchar starszy od wegla 23.10.15, 16:12
        Napisz przynajmniej czy to z wiochy, kwejka, czy innego portalu.
        Tak by bylo uczciwiej.
        • kura_wuja Re: suchar starszy od wegla 23.10.15, 19:24
          Z zycia. W wersji pierwotnej byla baba w maluchu.
        • wujaszek_joe Re: suchar starszy od wegla 24.10.15, 20:50
          niemniej jednak znakomity.
          co wy tacy zmierzli?
          w poniedziałek obudzimy się w nowym kraju :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka