trypel
16.07.18, 10:15
Nie znam sie na tym ale ciekawy jestem jak to jest w takiej tesli pod katem przebiegu do wymiany/naprawy i jak to sie ma w porównaniu do silników spalinowych.
Zainspirował mnie mój wentylatorek. Na jesieni 2017 odkryłem przeciek przez taras, wiedziałem ze do wiosny poza prowizorycznym zabezpieczeniem tego nie zrobię wiec w piwnicy pod tarasem żeby wyeliminowac ryzyko grzyba na przemokniętym rogu postawiłem wentylatorek, kupiony w jakimś oszonie czy innym leklerku za 25 pln, 20 W, 2 biegi.
Ustawiłem go pod koniec pazdziernika i wyłączyłem w kwietniu po zrobieniu nowego dachu nad tarasem i po wyszykowaniu na nowo pomieszczenia.
To 5 msc x 30 dni x 24 h= 3600 h minimum, jakby tak auto jechało przez 3600 h non stop, powiedzmy z średnia prędkością 75/godz to zrobiłoby 270 tys km.
A wczoraj musiałem wysuszyć od środka wyprany plecak (zemsta kota) i znów wentylator poszedł w ruch, cała noc, oczywiście dalej działa idealnie, ile tak moze??? Jak to jest ulozyskowane ze tak daje radę przez pol roku pracować?
Jak to wyglada w tesli czy innej amperze?