20.06.23, 11:55
Dziś po 8 wojskowy kołowy transporter opancerzony Rosomak zderzył się we Wrocławiu na ulicy Marii Curie - Skłodowskiej z osobowym fordem. Resztę doczytajcie w internecie. Rozważałam wyjazd do psa na 2 tygodnie do Wrocka, ale córa mi go podrzuci na zadupie:-) U nas blogi spokój:-)
Obserwuj wątek
    • gzesiolek Re: Rosomak 20.06.23, 13:54
      A tak dokładnie to Rak na podwoziu Rosomaka... Warto samemu najpierw doczytać ;)
      • kochamzapachfrezji Re: Rosomak 20.06.23, 14:06
        Dzięki za sprostowanie. Przeczytałam tylko nagłówek, teraz doczytałam szczegóły, pozdrawiam.
        • nousecomplaining Re: Rosomak 20.06.23, 15:34
          > Przeczytałam tylko nagłówek, teraz doczytałam szczegóły, pozdrawiam.
          I uznałaś, że trzeba z tego zrobić wątek na forum. Gratulacje. Moja sąsiadka przypierdoliła wczoraj swoim subarakiem we własny płot. Resztę doczytacie w internecie. Rozważam rezygnację z czytania idiotycznych postów. Miłej kawusi, pozdrawiam serdecznie.
          • taniarada Re: Rosomak 20.06.23, 17:52
            nousecomplaining napisał(a):

> > Przeczytałam tylko nagłówek, teraz doczytałam szczegóły, pozdrawiam.
            > I uznałaś, że trzeba z tego zrobić wątek na forum. Gratulacje. Moja sąsiadka pr
            > zypierdoliła wczoraj swoim subarakiem we własny płot. Resztę doczytacie w inter
            > necie. Rozważam rezygnację z czytania idiotycznych postów. Miłej kawusi, pozdra
            > wiam serdecznie.
            Nie każdy musi być w każdym wątku .Akurat ty przeczytałeś .Jest tyle innych . Rosomak, a dokładniej moździerz samobieżny M120Rak na podwoziu Rosomaka, należący do 17. Wielkopolskiej Brygady Zmechanizowanej z Wędrzyna.Wina kierowcy transportera .Bo nie ustąpił pierwszeństwa. Można wątek rozwinąć lub ignorować .Byłem kiedyś na poligonie w Wędrzynie ,ale wtedy jeszcze ruscy stacjonowali .
        • waga173 Re: Rosomak 20.06.23, 17:14
          Czasami polglowek przeczyta naglowek.
      • taniarada Re: Rosomak 20.06.23, 14:14
        gzesiolek napisał:

> A tak dokładnie to Rak na podwoziu Rosomaka... Warto samemu najpierw doczytać ;
        > )
        A skąd to kobieta musi wiedzieć .Wali ci od tego gorąca .Tytuł jest Rosomak .
        • friend_of_women Re: Rosomak 20.06.23, 19:19
          Powinna wiedzieć by nie pomylić z www.corona-fishing.pl/forum_foto/foto-zoom/5019656images%20ro.jpg
      • waga173 Re: Rosomak 20.06.23, 22:00
        gzesiolek napisał:

> A tak dokładnie to Rak na podwoziu Rosomaka...

To Mak na podwoziu Resoraka. Dla Danusi i Teodoraka Pisiorakow - wsjo rawno.
    • taniarada Re: Rosomak 20.06.23, 14:24
      Taki ładny był Ford .Kobieta żyje .Ty się lepiej Dana nie ruszaj ze swojej wioski .Wszędzie masz blisko nawet rowerem .Kiedy z A4 w nocy można było podjechać pod dworzec ,teraz to już ciężko .Jak podwoziłem to pod małą stację przy wjeździe do Wrocka ,a później sam sobie musiał radzić .
    • borsuczyca.klusek Re: Rosomak 20.06.23, 15:39
      A w Lublinie w nocy z niedzieli na poniedziałek w jednej parafii tak petardami nap***dalali, że ludziska myśleli, że im ruskie bomby na łeb lecą 🙄

Festyn rodzinny kurka wodna 😒
      • qqbek Re: Rosomak 20.06.23, 16:29
        Hehe - o 1:30 podobno.
        Choć z tym "w Lublinie" to bym nie przesadzał - na Wrotkowie, czyli tam, gdzie wrony zawracają, a psy dupami szczekają.
        No, ale przyznać trzeba, że pomimo peryferyjnego położenia parafii pierdolnął padre z grubej rury tak, że nie tylko moja mama (Dziesiąta), ale nawet teściowa (bliski Czechów) słyszały.
        • borsuczyca.klusek Re: Rosomak 20.06.23, 16:41
          Tak była dokładnie 1:30 na zegarze.
          • taniarada Re: Rosomak 20.06.23, 17:10
            Papatki to na priv .Grzerzułka ma rację .M120 Rak moździerz samobieżny kalibru 120 mm .Co z demolował forda .
          • qqbek Re: Rosomak 20.06.23, 17:35
            borsuczyca.klusek napisała:

> Tak była dokładnie 1:30 na zegarze.

A dobrze tak chamom z Fulmana!
            Mam prawdziwą Schadenfreude z tego powodu.
            Im wiecznie coś przeszkadza.
            Kupili mieszkania przy torze kartingowym, to im zaczęło przeszkadzać, że ktoś tam jeździ, o zgrozo nawet oponami piszczy i silnikiem warczy.
            No i dostawili chamom bloków w szczerym polu, bo miasto się ugięło i deweloperom budowany społecznie tor oddało, a ponoć pan Dariusz M. (straszny buc, miałem nieprzyjemność spotkać) dostał od dewelopera mieszkanie za mniej niż pół ceny, za to przykładne organizowanie "sprzeciwu mieszkańców".

Nie lubię tamtego bucowstwa strasznie.
            • taniarada Re: Rosomak 02.08.23, 11:41
              qqbek napisał:

> borsuczyca.klusek napisała:
              >
              > > Tak była dokładnie 1:30 na zegarze.
              >
              > A dobrze tak chamom z Fulmana!
              > Mam prawdziwą Schadenfreude z tego powodu.
              > Im wiecznie coś przeszkadza.
              > Kupili mieszkania przy torze kartingowym, to im zaczęło przeszkadzać, że ktoś t
              > am jeździ, o zgrozo nawet oponami piszczy i silnikiem warczy.
              > No i dostawili chamom bloków w szczerym polu, bo miasto się ugięło i dewelopero
              > m budowany społecznie tor oddało, a ponoć pan Dariusz M. (straszny buc, miałem
              > nieprzyjemność spotkać) dostał od dewelopera mieszkanie za mniej niż pół ceny,
              > za to przykładne organizowanie "sprzeciwu mieszkańców".
              >
              > Nie lubię tamtego bucowstwa strasznie.
              >
              > I to nas różni .Bo ja inaczej podchodzę .Nie da się tego czytać .Paskudnie traktujesz ludzi . Ale tacy jak ty się nie zmienią ,tylko nagorsze .
              • only_the_godfather Re: Rosomak 02.08.23, 11:48
                Boguś ty idz do jakiegoś psychologa czy psychiatry. Siedzisz i odkopujesz stare tematy, tylko po to żeby się przysrać do qqbka.
                • dodekanezowiec Re: Rosomak 02.08.23, 12:14
                  Ja się z tym również zgadzam. Nie lepiej ochłonąć? Jak taniarada nie lubisz qqbka to go wygas, zignoruj itd.
                  • qqbek Re: Rosomak 02.08.23, 12:54
                    dodekanezowiec napisał:

> Ja się z tym również zgadzam. Nie lepiej ochłonąć? Jak taniarada nie lubisz qqb
                    > ka to go wygas, zignoruj itd.

On ma na moim punkcie obsesję.
                    Czepia się mnie nieprowokowany, wyciąga wątki sprzed kilku miesięcy, pisze o 2 nad ranem i o 5 rano.

Jeden wątek tępej baby już widzę poleciał, ale nie ma co się łudzić, że problemu się pozbędziemy.
                    • taniarada Re: Rosomak 04.08.23, 04:35
                      qqbek napisał:

> dodekanezowiec napisał:
                      >
                      > > Ja się z tym również zgadzam. Nie lepiej ochłonąć? Jak taniarada nie lubi
                      > sz qqb
                      > > ka to go wygas, zignoruj itd.
                      >
                      > On ma na moim punkcie obsesję.
                      > Czepia się mnie nieprowokowany, wyciąga wątki sprzed kilku miesięcy, pisze o 2
                      > nad ranem i o 5 rano.
                      >
                      > Jeden wątek tępej baby już widzę poleciał, ale nie ma co się łudzić, że problem
                      > u się pozbędziemy.
                      >
                      > To ty masz problem z tym od zeszłego roku ją obrażasz w chamskich słowach i robisz to cały czas .I do mnie to samo .Wątek wyleciał ,ale ty powinieneś ponieść konsekwencje ,bo takie zachowanie czyni cię całkowicie bezkarnym .Ktoś z moderacji powinien się tobie przyjrzeć .Cały się do ludzi odnosisz chamsko i krótką masz pamięć .Dużo też wątków wyleciało wagi z twoimi wpisami .Trzeba było wszystko notować i zbierać .Jesteś wyjątkowo bezczelny i zawistny typ człowieka .Aż żal bierze że ludzie z tobą dyskutują .

• maszkaroni Re: Rosomak 20.06.23, 18:27
      Masz rację. Siedź w domu murem. Bo z tego co czytam to jak wyjdziesz z domu albo wyjedziesz na drogę to ten błogi spokój pryska. Zawsze masz jakieś problemy. Nawet na zadupiu.
    • bolo2002 Re: Rosomak 20.06.23, 19:34
      Witam! A ja zapach Ballantinesa
      • kochamzapachfrezji Re: Rosomak 20.06.23, 19:54
        Ja nie mam ani alarmu, ani psa.
        • waga173 Re: Rosomak 20.06.23, 22:16
          kochamzapachfrezji napisała:

> Ja nie mam ani alarmu, ani psa.

Kup se rosomaka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Historiae_natvralis_de_quadrvpetibvs_%21_libri_cum_aeneis_figuris_ca_1652_%2821203384%29_%28cropped%29.jpg/1920px-Historiae_natvralis_de_quadrvpetibvs_%21_libri_cum_aeneis_figuris_ca_1652_%2821203384%29_%28cropped%29.jpg
      • kochamzapachfrezji Re: Rosomak 20.06.23, 20:01
        Jak masz zdjęcia tych psów to chętnie obejrzę. Ja, niestety, nie mam psa, mąż nie chce się zgodzić na nowego członka rodziny.
        • taniarada Re: Rosomak 20.06.23, 21:02
          Ojciec miał takiego rasy dingo .Jednego zabił samochód ,dostał drugiego .Miał domek i na działkach trzymał .Jak przyjechałem z Niemiec to 300 m już szczekał ,a pózniej piszczał .Ojciec go puszczał samego rano ,ale bez jedzenia .Bo jak dał to wrócił wieczorem .Pamiętam jak jakiś skurwiel wyrzucił szkło ze szklarni .Przeciął łapę .Zawiozłem go swoim autem do weta .Mimo że miał powiązaną i we folii ,to tak się rzucał ,ze ojciec ,tapicerka cała we krwi .To nie był pies domowy .Moje dzieci non-stop mnie uszczęśliwiały zwierzętami .Kot ,świnka morska ,chomik ,królik mjniaturka ,długo żył .Nawet ryby w akwarium .
    • tiges_wiz Re: Rosomak 21.06.23, 08:36
      Jakiś czas temu w Poznaniu pani w Audi zaatakowała Rosomaka z wiadomym skutkiem.
      Widać to jakaś zorganizowana akcja
      • taniarada Re: Rosomak 21.06.23, 09:53
        W październiku 2012 roku na rondzie Obornickim osobowe audi zderzyło się ze zmierzającym na poligon w Biedrusku transporterem opancerzonym Rosomak .Wypadki się zdarzają ,gdy ktoś się zagapi .
        • qqbek Plagiator! 02.08.23, 21:04
          taniarada napisał:

> W październiku 2012 roku na rondzie Obornickim osobowe audi zderzyło się ze zmi
          > erzającym na poligon w Biedrusku transporterem opancerzonym Rosomak .Wypadki si
          > ę zdarzają ,gdy ktoś się zagapi .

Pierwsze zdanie plagiatora to podpis do zdjęcia z artykułu Głosu Wielkopolskiego z dnia 15 stycznia 2015 roku.
          Tutaj link do artykułu.
          Tutaj do konkretnego zdjęcia z opisem.

PISOWSKI ZŁODZIEJ!
    • tbernard Re: Rosomak 02.08.23, 19:27
      Ulica Marii Curie - Skłodowskiej we Wrocławiu jest blisko ZOO. Może przez Most Zwierzyniecki lub wpław jakiś rosomak przedostał się ;)
      • dodekanezowiec Re: Rosomak 02.08.23, 20:14
        W dzielnicy Śródmieście. Dzielnica Śródmieście we wschodniej części miasta. Też coś.
      • taniarada Re: Rosomak 02.08.23, 20:14
        Rosomaki już na Ukrainie . Łącznie rząd w Kijowie miał zamówić 200 pojazdów z rodziny KTO Rosomak, w tym moździerze samobieżne M120K Rak .jak czytam .
        • taniarada Re: Rosomak 02.08.23, 20:16
          PS Raków dzisiaj przeszedł dalej .Rywal niewygodny ,ale brawo .
        • qqbek Plagiator! 02.08.23, 20:22
          taniarada napisał:

> Rosomaki już na Ukrainie . Łącznie rząd w Kijowie miał zamówić 200 pojazdów z r
          > odziny KTO Rosomak, w tym moździerze samobieżne M120K Rak .jak czytam .

Mógłbyś plagiatorze podawać autorów i cytować prawidłowo?
          Drugie zdanie w całości pochodzi z artykułu pana Adama Świerkowskiego na portalu Defence24.pl
          Całość dostępna tutaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka