Dodaj do ulubionych

Kontrolki w toyocie yaris

28.02.25, 15:47

,,Lampka kontrolna elektronicznej blokady rozruchu silnika "
Taka mi miga. Teoretycznie problem jest do rozwiązania w tym że dokładnie rok temu byłem w serwisie, i po prostu chcą abym zapłacił 1500 zł. Za nowy przegląd. Miga jak miga ale czasami z tego powodu włącza mi się alarm. A to już nie jest fajne.
Obserwuj wątek
    • waga173 Re: Kontrolki w toyocie yaris 28.02.25, 15:50
      Wez chlapcegi i jednym ruchem pozbedziesz sie problemu.
      • stasi1 Re: Kontrolki w toyocie yaris 28.02.25, 16:13
        Nie wiem gdzie ten brzęczyk jest
        • waga173 Re: Kontrolki w toyocie yaris 28.02.25, 16:44
          Nie podales rocznika, modelu, automat czy hybryda, to po co w ogole podales ze to Yaris?
          Ten Twoj cytat skopiowalem i wrzucilem w Google. Dostalem tysiac odpowiedzi.
          • stasi1 Re: Kontrolki w toyocie yaris 28.02.25, 19:02
            Tylko w najnowszym modelu jest taka kontrolka. Nawet w Jaśle wszystkie kontrolki w toyocie ona nie występuje. Nie było by problemu gdybym był w domu, oo prostu bym to wyłączył.
            • hrasier_2 Re: Kontrolki w toyocie yaris 28.02.25, 21:39
              stasi1 napisał:

> Tylko w najnowszym modelu jest taka kontrolka. Nawet w Jaśle wszystkie kontrolk
              > i w toyocie ona nie występuje. Nie było by problemu gdybym był w domu, oo prost
              > u bym to wyłączył.
              Może to ci pomoże. www.polklasab.net/toyota_yaris-720/elektroniczna_blokada_rozruchu_silnika-749.html
    • hrasier_2 Re: Kontrolki w toyocie yaris 28.02.25, 17:40
      A nie ma tańszych elektryków samochodowych Stachu w okolicy. A na drugim kluczyku próbowałeś?
    • bolo2002 Re: Kontrolki w toyocie yaris 01.03.25, 09:12
      Potwierdza się, że im wiecej elektroniki tym ... gorzej. Na szczęscie w starszych samochodach nie ma takich wynalazków- i jeżdzi sie bezstresowo.Współczuję nowoczesnosci.
      • stasi1 Re: Kontrolki w toyocie yaris 01.03.25, 09:17
        Nie do końca tak jest. Miałem Opla gdy akumulator siadł do końca to trzeba było jakoś specyficznie go uruchamiać. Znajomą ma teraz nowszego Opla i jak pada jej akumulator to tylko przekręca kluczyk i jedzie. Oczywiście jak ma z czego zapalić. Ogólnie co tydzień na problem że blokuje jej się zapłon i musi resetować odłączeniem akumulatora. Myślałem i ja tak zrobić ale bez książki instrukcji jak będzie problem z zapaleniem auta to nie pojadę w ogóle.
        Od wczoraj popołudnia auto miga na desce, alarm się nie włącza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka