Gość: ebonyman IP: *.abb.pl 31.08.01, 11:14 Mam 38 tys.Auto musi być nowe.Z jednej strony bezawaryjny Japończyk,z drugiej dobrze wykonany Niemiec.Co mam robić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.telia.com 31.08.01, 11:21 Zawsze Yaris poprostu bedziesz jezdzil.My nie znamy Twojego gustu i trudno wybierac. Polecam Yaris sam to motywowales. Michal Link Zgłoś
Gość: ebonyman Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.abb.pl 31.08.01, 11:25 Gość portalu: Michal napisał(a): > Zawsze Yaris poprostu bedziesz jezdzil.My nie znamy Twojego gustu i trudno > wybierac. Polecam Yaris sam to motywowales. Michal Powoli skłaniam sie w srone Toyoty... Link Zgłoś
Gość: S.G. Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: 212.244.170.* 31.08.01, 11:58 Może bym się zastanowiał: Fabia 1.9TDI (100kM) czy Yaris1.0 . Osobiście uważam że skoda ma beznadziejny wygląd, ale to dieselek. Inne nie modele skód nie brałbym pod uwagę - wybrałbym Yarisa. Link Zgłoś
Gość: ebonyman Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.abb.pl 31.08.01, 12:00 Fajnie tylko Fabia TDI kosztuje ok.50 tyś a to ma być drugie auto w rodzinie. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.01, 12:35 Fabia TDI to super autko (szczegolnie ze wzgledu na silnik), ale faktycznie drogie. Najtansza kosztuje teraz chyba cos ok. 52 tys.! Podstawowe Fabie, traca wiele przez czeskie silniki 1,4 MPI (a tylko one kosztuja do 38 tys.). Jezeli ma byc to drugie auto w rodzinie to chyba bral bym Yarisa - autko przyjemne, dosc dynamiczne jak na litrowy silniczek. Do miasta idealne. Z drugiej strony czytalem gdzies opinie goscia, co mial Yarisa, zamienil na Fabie i nie zaluje. Najlepiej do udac sie wspolnie do obydwu salonow, zamowic jazdy probne i porownac. Lepszego sposobu nie ma. Pozdro. Link Zgłoś
Gość: ebonyman Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.abb.pl 31.08.01, 12:36 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Fabia TDI to super autko (szczegolnie ze wzgledu na silnik), ale faktycznie > drogie. Najtansza kosztuje teraz chyba cos ok. 52 tys.! Podstawowe Fabie, traca > > wiele przez czeskie silniki 1,4 MPI (a tylko one kosztuja do 38 tys.). > Jezeli ma byc to drugie auto w rodzinie to chyba bral bym Yarisa - autko > przyjemne, dosc dynamiczne jak na litrowy silniczek. Do miasta idealne. > Z drugiej strony czytalem gdzies opinie goscia, co mial Yarisa, zamienil na > Fabie i nie zaluje. > Najlepiej do udac sie wspolnie do obydwu salonow, zamowic jazdy probne i > porownac. Lepszego sposobu nie ma. > Pozdro. Tak też uczynię.PZDR Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.01, 13:04 Tak z ciekawosci wszedlem na strone Toyoty i popatrzylem na wyposazenie i ceny Yarisa. I co? Za 38 tys. oba auta sa tak samo wyposazone (yaris ma radio, skoda elektryczne szyby i centralny zamek). Za metalik Yarisa trzeba zaplacic prawie dwa razy wiecej co przy Fabii 3 lata gwarancji lub 100000 km - DUZY plus dla Yarisa Yaris z ABS-em i elektryka kosztuje juz 42 tys. Za 44 tys. masz Fabie 1.4 16V 75KM ale bez ABS-u, za to w promocji AC, OC,NW gratis!!! No i na koniec rodzynek: Yaris Verso 1.3 86KM za 58 tys. Zgroza! Za 57 tys. mam Fabie 16V 100KM z automatyczna klima, pelna elektryka, podgrzewanymi fotelami, lusterkami i spryskiwaczami, 4 poduchy, ABS, EDS, ASR i wiele wiele innych dodatkow!!!!!!!! To takie subiektywne wrazenia po wizycie na stronach obydwu marek. Pozdrawiam i zycze latwego wyboru :) Link Zgłoś
Gość: Arnii Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 31.08.01, 12:59 Kolega kupił Yarisa, dał za nią razem z dopłatą za lakier coś około 38 tys. Ale to zupełny golas, nie ma nawet wspomagania kierownicy, nie wspominając o centralnym zamku, z rzeczy zwiększających bezpieczeństwo ma tylko poduszkę dla kierowcy. Mówi, że mało mu pali w mieści ok. 5,5 - 6 l, tylko jak nią jeździłem to te 68 KM wydawało się jakieś niemrawe (chyba "zasługa" małej pojemności). Za te pieniądze Fabia jest dużo lepiej wyposażona. Link Zgłoś
Gość: Coach Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 01:02 Ja za 40 tys. dostałem: lakier metalik, 5 drzwi, 2 poduszki, wspomaganie, radiomagnetofon, komputer pokładowy, centralny zamek, listwy boczne i dywaniki (to niestety też dodatki - ale nie tylko w Toyocie, widzę też Fabie bez listew). Aha, ciut niżej Andre pisze o lusterku z lewej strony, więc to, że mam z obu stron to pewnie też dodatek ;) I znów zarzut o niemęskim wyglądzie, a ja znów odpowiadam, że gość wykolczykowany, z długimi wyżelowanymi piórami i buźką DiCaprio będzie wyglądał jak pedzio nawet w supermęskim VW czy BMW. A wszystko to jak zwykle kwestia gustu. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.pcplus.com.pl 31.08.01, 22:24 Gość portalu: ebonyman napisał(a): > Mam 38 tys.Auto musi być nowe.Z jednej strony bezawaryjny Japończyk,z drugiej > dobrze wykonany Niemiec.Co mam robić? Kup Yaris Żonie bo ma lusterko do makijażu po lewej stronie. Sam nie wsiadaj bo facet w Yarysie wygląda , no powiedzmy mało męsko. Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: 10.0.201.* / 212.191.188.* 01.09.01, 09:00 Proponuję Toyota Corolla Liftback.Pali mało i jest w sam raz dla rodziny.Jeżdże juz 3 rok. Gwarancja 5 lat.Co prawda angielskie nie śa te same co japońskie, ale jeżdzi sie przyjemnie.Pozdrowienia. Link Zgłoś
Gość: a Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.*.*.* 03.09.01, 07:54 Pierwsza jazda Fabią była do... serwisu. Po 3 kilometrach padła kratka nawiewu wentylacyjnego. Niby nic ale nie świadczy najlepiej o kontroli jakości w Skodzie. To firma CZESKA a nie niemiecka!!! Link Zgłoś
Gość: Arnii Re: Toyota Yaris vs.Skoda Fabia IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 09:30 A w Yarisach odpadają koła. Wpadł do mnie znajomy i mówi, że słyszał w radiu, że w Yarisach z Francji są problemy z mocowaniem tylnego zawieszenia. Zadzwonił do serwisu z tym pytaniem - nie mieli o tym pojęcia i nigdy o czymś takim nie słyszeli, nie wytrzymal i skontaktowal się z drugim i owszem potwierdzili i kazali przyjechać. Niech żyje solidny japoński serwis i dokładny montaż auta. Link Zgłoś