Dodaj do ulubionych

Alfy to podrobki Bmw

24.09.06, 17:43
Sledzac potyczki slowne wywolane przez guru streetfightera69 zmusilem sie i
przejrzalem forum ,jak sami o sobie mowia najinteligentniejszych uzytkownikow
jedynej zacnej marki i co znalazlem? Otoz niektorzy z nich maja ciekawe
opinie- otoz:
jesli nie wiedzieliscie (ja tez zreszta nie) oswiece Was- macie podrobki
samochodow spod znaku obracajacego sie smigielka...
Wiecej szczegolow na forum:´(bodajze 8 post)

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=21448&postdays=0&postorder=asc&highlight=alfa&start=30
Obserwuj wątek
    • s.straszewski Re: Alfy to podrobki Bmw 24.09.06, 18:06
      "Alfa 155 - podróbka Bmw e36
      Alfa 156 - podróbka Bmw e46
      Alfa 166 - typowa podróbka Bmw e38
      Nowe modele gta to są podróbki m-power"

;))))

• moto-cykl Re: Alfy to podrobki Bmw 24.09.06, 22:02
        a 8C Competizione to podrobka BMW X5 :-)))

pozxdrawiam
        Sil
        • adam.kula Re: Alfy to podrobki Bmw 24.09.06, 22:07
          www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=220004#220004
          popatrzcie na ostatnie zdjęcie ... bardzo niskie zawieszenie, może różowe
          kozaczki ?
          • k.borsuk Re: Alfy to podrobki Bmw 25.09.06, 00:21
            Ciekawe po co pojechal Street do Makro?
            - olej?
            - plyn do spryskiwaczy?
            - nowe przetwornice do bi-xenonow?

:-)
            • rav145 Re: Alfy to podrobki Bmw 25.09.06, 02:17
              po pastę do butów w opakowaniu zbiorczym...

PS. zaraz będzie mówił że jesteśmy hermetyczni i szydzimy z "normalnych"
              włascicieli innnych marek.

rav145 mówi lorelaj
    • ikar_29 Re: Alfy to podrobki Bmw 25.09.06, 09:53
      qrcze dajcie spokoj z tymi zlosliwoscimi.Dziwie sie dumnym i czesto zarozumialym wlascicielom aut spod znaku BMW, ze zagladaja TU i probuja cos udowodnic...
      Alfa podrobka BWM???Po co takie texty? Znow ktos probuje wcisnac kij w mrowisko...a uzytkownicy monachijskiej marki sami tymi wypowiedziami psuja sobie opinie ( z reszta i tak nienajlepsza)
      Skoro w poniedzialek otwieram forum i widze zaczepki to moze przytocze przyklad z dzis...Sosnowiec,stoje na swiatlach z tylu czarne BMW z jeszcze czarniejszymi szybami powolij ruszam, za mna ryk silnika.Z racji tej, ze do uzytku mielismy 2 pasy, kierowca czarnego wozu wciskasie niamal na sile miedzy mna a wystraszonym facetem z duzego fiata tylko po to, zeby po chwili zatrzymac sie z piskami na kolejnych swiatlach i popatrzec z wymowna mina....Takim zachowaniem mozna udowodnic tylko jedno.../czytajacy na pewno sobie odpowiedza co/ Wiec rownie bezzasadnym jest zagladanie na to forum uzytkownikow w/w marki i opisywanie jakie to ich wozy sa wspaniale a jakie udane a wszystko co inne to "podroba" czy tez "wloskie g..." jak juz kiedys od jednego uzytkownika BWM rocznik '90 uslyszalem.Tyle tylko, ze ja nie obrazalem go za to, ze jezdzi takim a nie innym autem... Pozdrawiam

Ikar
      • maciejelblag Re: Alfy to podrobki Bmw 10.10.06, 13:26
        nie obrazajac naszych kochanych alf chce powiedziec ze bmw jest calkeim fajnym
        autem i dobrze wykonczonym jednakze trzymajac sie glownego watku czyli podrobek
        na moje rozumowanie alfa gtv bedzie podrobka e36 coupe tak???? okej to
        wyjedzcie tymi dwoma autami na miasto i wtedy powiecie ktore auto jest podrobka
        i ktore auto zbierze wiecej okalskkow. alfa oczywiscie bo jest jedyna w swoim
        rodzaju a bmw jest jak golf pospolite i wiejskie.
        pozdrawiam
        • maliek Re: Alfy to podrobki Bmw 10.10.06, 14:18
          Alfa GTV jest piękne. Żadne BMW nie może się z nim równać. Projekt nadwozia ma
          już kilka lat, ale w ogóle się nie zestarzał. Ciągle potrafi zachwycać.
          Spotkanie takiego samochodu na drodze wywołuje natychmiast uśmiech na mojej
          twarzy.
    • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 25.09.06, 10:41
      Gratulacje dla autora watku za doskonala umiejetnosc wybiorczego czytania,
      przeiczanania wypowiedzi i nadinterpretacji.
      Gratulacje dla innych ktorzy sie w tym watku wypowiedzieli za debilne
      rozwijanie wymyslow autora watku.
      Macie racje Alfisci, jesli chodzi o poziom umyslowy i dzialania zbiorowe majace
      na celu obrzucanie innych blotem jestescie Jedna Wielka Rodzina!
      Skrot BMW slusznie oznacza Bedziesz Mogl Wyprzedzac. A wiecie co oznacza skrot
      AR? Awaria Roku.

Pozdrawiam
      • adam.kula Re: Alfy to podrobki Bmw 25.09.06, 11:01
        Człowieku, nie lubisz Nas ? Wkurzają Cię nasze belle ?
        To po jaki ch.. wchodzisz na Nasze forum ?
        Masz tu wiecej wpisów niż na forum BMW...
        A swoją drogą zdjęcia wrzucone na forum bmw to czystej wody "dresiarskie"
        klimaty !
        Przykro mi że muszę to pisać, ale wszyscy maja już Cię chyba dość.
        A wydawałeś sie fajnym gościem
        • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 25.09.06, 18:33
          > Człowieku, nie lubisz Nas ?

W pewnym sensie nawet Was lubie :) To ze mamy odmienne poglady nie musi od razu
          stawiac nas w antagonistycznym polozeniu.

> A swoją drogą zdjęcia wrzucone na forum bmw to czystej wody "dresiarskie"
          > klimaty !

Hmm, znow opierasz sie na stereotypach... Czy auto samo w sobie jest w
          jakikolwiek sposob "obciachowe"? Idac tym tokiem myslenia nawet grajac w pilke
          czy cwiczac na silowni powinienes miec na sobie jeansy...

> A wydawałeś sie fajnym gościem

Jestem fajnym gosciem - dla innych fajnych gosci :]
      • janioj Re: Alfy to podrobki Bmw 25.09.06, 13:57
        > Gratulacje dla autora watku za doskonala umiejetnosc wybiorczego czytania...

"Źdźbło widzicie w oku bliżniego, belki nie dostrzegając w swoim"!!!
        • panna_jesienna Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 11:20
          Streetfighter, męczysz. Odejdż stąd. Idz na forum BMW: Będziesz Mial Wydatki.
          Pasuje?
          • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 11:31
            ty, panna_jesienna, pierwszy raz widze cie na forum a juz probujesz decydowac
            kto ma stad odejsc a kto nie? poczytaj moze claudie albo pania domu skoro mecza
            cie moje posty ;)
            • panna_jesienna Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 11:37
              Skoro wysyłasz mnie do czytania Claudii to znaczy ze jestes zwykłym,
              prymitywnym szowinistą meskim, któremu drży końcowka, bo siedzi w BEEEMWU!.
              Zaden alfista nie zachwouje sie jak szowinista, ci ludzie szanuja kobiety czego
              nie da sie powiedziec o ogolonych palantach z BMW. Odejdz.
              • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 12:12
                >Skoro wysyłasz mnie do czytania Claudii to znaczy ze jestes zwykłym,
                >prymitywnym szowinistą meskim, któremu drży końcowka, bo siedzi w BEEEMWU!

Nie. Po prostu probuje na chwile zyc stereotypami aby lepiej zrozumiec Ciebie i
                twoj sposob myslenia :)

>Zaden alfista nie zachwouje sie jak szowinista, ci ludzie szanuja kobiety
                >czego nie da sie powiedziec o ogolonych palantach z BMW.

No pewnie. A ilu tych alfistow juz poznalas? Z twojej wypowiedzi wynika ze
                wszystkich :)

>Odejdz.

Jeszcze raz polecam lekture wymienionych przeze mnie czasopism. Chociaz po
                namysle stwierdzam ze twoje uwarunkowania intelektualne jednak bardziej
                predysponuja cie do zamowienia prenumeraty Bravo Girl.

PS. Mam pewne watpliwosci co do twojej prawdziwej tozsamosci. Mysle ze panna-
                jesienna to alter ego jakiegos palanta z tego forum, ktory znajduje coraz
                glupsze sposoby na prowadzenie ze mna rozmowy. Ale jesli sie myle to tym
                bardziej Ci wspolczuje...
                • rav145 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 12:18
                  uliczny wojowniku w swym niemieckim krążowniku:
                  Jeżeli kobieta mówi odejdź to nie pyskuj tylko sio!
                  Wyjątkowa MENDA z Ciebie Panie Street.

rav145 mówi lorelaj!
                  • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 12:26
                    Rav, pozwolisz ze na chwile znize sie do twojego poziomu: Wyjatkowy z ciebie
                    CHUJEK (sorry Rafal, cenzura powinna dotyczyc wszystkich wiec MENDA podpada pod
                    ten sam paragraf). Wez swoja Alfe, wsadz w nia swoje dupsko i dupsko panienki z
                    okienka i odjedz w sina dal bo juz mam cie dosyc. Wypad z forum CHUJKU.
                    Zrozumiales teraz?

Streetfighter mowi ci lorelaj!
                    • panna_jesienna Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 13:02
                      Dlaczego tolerujecie tutaj tego chama? Wystawia świadectwo uzytkownikom tem
                      marki, jak widac, nikt z nas sie nie mylił. W innym wątku pisze, ze jest
                      kulturalny: widzicie własnie popis kultury.
                      • mumio2000 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 13:48
                        Stritfajter, eeee...kobiete obrazac? Myslalem ze masz kulture i jakis poziom
                        ale jednak co BMW to BMW. Zawiodleś mnie, chłopie.
                        • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 14:35
                          Tak, pewnie myslicie ze w koncu wyszlo szydlo z worka, nie?
                          Ale tak naprawde wyszlo ze mnie tylko to co w was siedzialo juz od dawna. Po
                          prostu znizylem sie do panujacego tu poziomu zeby pogadac jak rowny z rownym.
                          Co jednak nie znaczy ze ten poziom mi odpowiada.
                          A co do wypowiedzi nagle pojawiajacej sie tu panny_jesiennej to wydaje mi sie
                          ze moja wypowiedz byla sprawiedliwa. Wg niej wszyscy kierowcy BMW to buraki,
                          wiec wg mnie wszystkie kobiety to do garow i telenowel. Stereotyp za stereotyp.

A na koniec powiem tak: oceniajcie mnie na rowni z innymi jezeli chcecie byc
                          dobrymi krytykami. Bo jak narazie jest tak ze w pojedynku alfisti kontra
                          streetfighter tylko ci pierwsi moga uzywac chwytow ponizej pasa i nikt tego nie
                          widzi.
                          • mumio2000 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 14:40
                            Dobrze, ze napisales "na koniec". Trzymamy cie za słowo, ze to koniec i
                            wyniesiesz się stąd. A wiesz czemu? nie chodzi o bluzganie, bo akurat w tym
                            jestes rownie mocny, jak ci, co bluzgają ciebie. Chodzi o tzw. "inteligetne
                            prowokacje". Wiesz doskonale, ze piszesz w wiekszosci do ludzi zakręconych na
                            punkcie alf romeo, dlatego wlasnie tutaj piszą, zaglądają. A ty siłę, niepytany
                            i nieproszony celowo machasz im przed oczami logo BMW. Wprowadzasz jakies
                            porownania itp. kompletnie tutaj niepotrzebne. Jesli ty masz zone i ja mam
                            zonę, to jesli ja przyjde do twojego domu i powiem, ze twoja jest grubsza,
                            bardziej przyszczata i popierduje czasem, a moja nie, to będzie to samo, co ty
                            robisz tutaj. Jestes na pewno inteligenty facet, ale odnosze wrazenie, ze
                            znajduje onanistyczną przyjemnosc w prowokowaniu tutaj ludzi. Wiec odejdz na
                            forum BMW a nam daj spokojnie rozmawiac.
                            • peter775 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 14:45
                              mumio2000 napisał: (do streetfightera69):
                              >Jestes na pewno inteligenty facet, ale odnosze wrazenie, ze
                              >znajdujesz onanistyczną przyjemnosc w prowokowaniu tutaj ludzi.

Swiete slowa mumio2000....
                              • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 15:02
                                Sluchajcie, zdania sa podzielone. Sa tutaj tacy, ktorzy uwazaja ze moja
                                obecnosc na forum jest uzasadniona i pozadana. Sa tez inni ktorzy uwazaja
                                inaczej. Dlatego wlasnie zalozylem watek pt. "Glosowanie" aby kazdy mial prawo
                                sie wypowiedziec w tej sprawie.
                                Ale faktem jest ze gdyby nie liczne prowokacje i bardzo liczne obrazy ze strony
                                innych uzytkownikow tego forum to moje "prowokacje" przybieralyby obrot
                                pozytecznych i wnoszacych swiezy powiew dyskusji - chociazby na temat AR na tle
                                innych marek. Niektorzy jednak nie potrafia dyskutowac i przypominaja w tym
                                typkow spod budki z piwem ktorzy zanim zapytaja o co chodzi to juz zlamia ci
                                nos i wybija zeby.
                                Tak jak napisalem, krytyka i cenzura powinna dotyczyc wszystkich. Inaczej
                                szybko powtorzy sie sytuacja z pewnej madrej satyry George'a Orwella...
                                • mumio2000 Re: Alfy to podrobki Bmw 26.09.06, 15:12
                                  Pieprzysz street. Te twoje świeże wątki w istocie zasadzają się na celowej i
                                  swiadomej negacji aut alfa romeo. Pozostan przy swoim zdaniu, ze alfa sie
                                  rozpada na kawałki, skoro tylko wyjedzie z garażu, a my pozostaniemy przy
                                  zdaniu, ze bmw to samochód dla oprychów, zlodziei samochodów i pakierów z
                                  siłowni. I nie ma tutaj przestrzeni na dyskusje miedzy nami. A to, ze masz tu
                                  paru klakierów to co z tego? Ludzie lubią czasem poczytac, jak sie inni biorą
                                  za łby. Wejdz moze na forum dacia albo tico albo moskwicz i tam będziesz
                                  królem. Tutaj jestes tylko wrzodem.
                                  • mchmiel21 Re: Alfy to podrobki Bmw 27.09.06, 13:54
                                    No ja sie nie zgodzę na generalizację w obie strony .... tzn BMW jest moim
                                    zdaniem dobrym autem i napewno nowe BMW nie są samochodami dla dresów bo ich z
                                    reguły na to nie stać. Pozwole sobie zwrócić uwagę na to ze i tak klótnia trwa
                                    wkoło tylko tego że ludzie swoim samochodem starają sie pokazać .. tylko ci w
                                    BMW z reguły ostatnia kase wydadzą na 16 letnie auto niz inne rzeczy. Myślę że
                                    noryginalnosci alfy, jej + i - nie ma co przytaczać tak samo jak i BMW. Powiem
                                    szczerze że gdy ja kupowałem swoje auto miałem do wyboru albo ALFE 145 5 letnia
                                    z nie kręconym licznikiem albo BMW 15 letnie z na 80% kręconym licznikiem.

Co do łysego łba i ćwiczenia na siłowni to tez nie chcę brzmieć dziwnie ale
                                    moim zdaniem nie tylko goście w BMW tak wygladają. Bo np. ja jako oficer WP tez
                                    ćwicze na siłce i mam łysy (regulaminowy) łeb. :-) i jeżdzę Alfą i bardzo ją
                                    lubie. Mam ja 4 lata i jakoś nie chce mi sie jej sprzedawać.

Ale marzeniem moim jest albo GTV albo Brera chociaż wiem że napewno te
                                    samochody są gorsze co do usterkowości z niemieckimi BMW, VW , Audi. I co z
                                    tego mi się bardziej podobaja tarcze na masce auta i piękny znaczek Alfy a nie
                                    szachownica BMW.

Chociaż pod blokiem moim parkuje gówniarz Z4 czerwona i uważam że BMW
                                    streetfightera wcale nie wygląda super fajnie przy takim z4 wcale nie
                                    tuningowanym.

mchmiel
                                    co złego to nie ja..... :-)
                                    • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 27.09.06, 14:07
                                      >Chociaż pod blokiem moim parkuje gówniarz Z4 czerwona i uważam że BMW
                                      >streetfightera wcale nie wygląda super fajnie przy takim z4 wcale nie
                                      >tuningowanym.

Wiesz, to troche tak jakby powiedziec, ze AR 164 nie wyglada zbyt fajnie okok
                                      Brery :)
                                      BMW Z4 za 225 tys. zl. kontra E34 warte w PL 15 tys. Tiaaa...
                                      • mchmiel21 Re: Alfy to podrobki Bmw 27.09.06, 14:28
                                        Zaraz zaraz a kto powiedział ze to nowe auto... niech ono bedzie warte ze 30
                                        000 to max bo widziałem je z boczku przytarte siedzonka , lekko porysowany
                                        lakier... normalne nie wierze w auta 6 - 10 letnie na których jest lakier
                                        szkło.... no chyba ze bezpośrednio po malowaniu .

Ale tu nie chodziło też o wytknięcie że twoje auto jest do bani... poprostu dla
                                        ludzi widok przodu alfy przysparza mdłosci innym widok brewek na światłach
                                        starego BMW wywołuje te same skojarzenia. Ja raczej nie nalerzę do osób
                                        wysmierajacych auta no chyba że widzę rozadajace się nadwozie lub poprostu
                                        tragiczny tuning.... ale nie jest to śmiech tylko raczej odruch zdegustowania.

mchmiel pozdrawiam
                                        • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 27.09.06, 14:37
                                          Zaraz zaraz... BMW Z4 warte 30 000 zl ?? Mow gdzie !!! Od razu jade kupic :))
                                          Bo normalnie wyglada to tak:

moto.allegro.pl/showcat.php?id=18090&order=t&view=gtext
                                          Pierwszy rocznik Z4 to 2003 wiec nie rozumiem tez twojej uwagi o lakierze 6-10
                                          letnich aut...

Chyba ze ty masz na mysli Z3 ??
                                          • mumio2000 Re: Alfy to podrobki Bmw 27.09.06, 16:06
                                            to jest lista użytkownikow alfa romeo, nie BMW...i widzicie? pozwalacie mu
                                            zostać a on nas kolonizuje, jak Indian. A moze po prostu wsród alfistów duży
                                            procent to ludzie tajnie zakochani w BMW?
                                            • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 27.09.06, 16:32
                                              mumio2000 zaczynasz byc meczacy. w niemal kazdym od wczoraj poscie piszesz to
                                              samo, powiedzialem ci jak nie chcesz czytac moich postow to ich nie czytaj, to
                                              bardzo proste. nie musisz tez na nie odpisywac, zwlaszcza gdy nie sa adresowane
                                              do ciebie. prowadzilem dyskusje z mchmielem a ty sie wtracasz i zaczynasz znow
                                              marudzic. masz duzo innych tematow na tym forum, ktore moze bardziej spelnia
                                              twoje oczekiwania. a mnie daj spokoj. moze inni maja ochote ze mna rozmawiac
                                              wiec nie wp..aj sie miedzy wodke a zagryche. po prostu ty rob swoje, ja swoje.
                                              nie musimy ze soba rozmawiac.
                                              • mumio2000 Re: Alfy to podrobki Bmw 28.09.06, 10:19
                                                A ty nie musisz pisac nieustannie o BMW na forum ALFA ROMEO. Ale robisz to
                                                wciąż.
      • ptaszek21 Re: Alfy to podrobki Bmw 11.10.06, 20:03
        ile ty masz lat dziecko?
        i jak to mozliew ze wy w pl potraficie tuningowac 12letnie auta? 2-letnie-
        rozumiem, ale 12? jeszcze kilka i pojdzie na zletki co wtedy z nowymi
        zawieszeniami, high endami itpami?:-)
        swoja droga fajna dupa poleciala na to stare auto
        • streetfighter69 Re: Alfy to podrobki Bmw 11.10.06, 23:43
          ptaszek21 napisała:

> ile ty masz lat dziecko?
          > i jak to mozliew ze wy w pl potraficie tuningowac 12letnie auta? 2-letnie-
          > rozumiem, ale 12? jeszcze kilka i pojdzie na zletki co wtedy z nowymi
          > zawieszeniami, high endami itpami?:-)
          > swoja droga fajna dupa poleciala na to stare auto

ptaszek, rozj...les mnie swoja wypowiedzia :] musisz byc naprawde niedojrzaly
          skoro uwazasz ze kobiety leca tylko na auta... chociaz w twoim przypadku na
          pewno tak jest! :)
    • pietrekj Re: Alfy to podrobki Bmw 28.09.06, 12:07
      Przeczytałem kilka wątków na tym forum i zauważyłem że:
      1. Mają tam swojego sreetfightera69, zwie się Kornelio i w każdym poście
      zaznacza, że BMW jeździ na skutek przypadków życiowych a jedynie Alfa go kręci
      tak naprawdę. Mniej więcej tak samo często pytano się go - po co więc pisuje na
      ich forum.
      2. W wątku "Jeżeli nie BMW to co?" odpowiedź "Alfa Romeo" padała znacznie
      częściej, niż na naszym forum w analogicznym wątku "BMW". Ciekawe jest właśnie
      to, że wśród fanów bawarki znacznie łatwiej znaleźć kogoś darzącego szacunkiem
      Alfę niż vice versa, przy czym w obu przypadkach powód wydaje się być podobny -
      nas nie kręci oprawa plastyczna produktów BMW, a ich właśnie design Alfy
      ciągnie.
      3. Tak jak w każdym zbiorowisku miłośników czegoś są orto, meta i para - doksi.
      Najtrudniej przebrnąć przez posty ortodoksyjnych miłośników niemieckiej
      motoryzacji, sami wiecie dlaczego.
      4. Bardzo pozytywnie zakręceni są miłośnicy starych samochodów (jest tam dział
      Old Timerów)i szkoda, że tak mało ich wśród nas (na tym forum).
      5. Ilość wpisów na forum technicznym pozbawi Was kompleksów (jeżeli je
      mieliście).
      Reasumując - myślę, że nie ma się co czepiać, choć rodzynki takie jak ten z
      pierwszego postu, można bez trudu wyszukać. Także samo poziom intelektualny
      naszego forum w niczym nie ustępuje (a miejscami nawet może przewyższa -dzięki
      wiecie komu) poziomowi forum BMW-klub.
      Pozdrawiam
      Piotrek
    • emeryt1946 Re: Alfy to podrobki Bmw 29.09.06, 17:18
      csk.one.pl/~skiba/20-11/nagrobek2.jpg
      • adam.kula czemu go w tym BMW nie pochowali ? 29.09.06, 17:38
        pewnie rozbił się na drzewie
        swoją drogą Romowie mają ciekawe obyczaje, te pogrzebowo-cmentarne też
        mam kolegę Roma / ksywka Rubin/ super koleś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?