Dodaj do ulubionych

Pierwsza Jazda: Volvo XC90 V8

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 15:33
jak to możliwe, że w usa auto jest 2,3 razy tańsze niż w polsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: nocnik Te ceny sie zgadzaja! IP: 195.84.153.* 26.01.05, 17:03
      To prawda ceny wiekszosci modeli Volvo sa wiele wyzsze niz w samej Szwecji
      ktora uchodzi za kraj drogi jezeli chodzi o nowe samochody. Pare lat temu S80
      T6 kosztowalo o jakies 45 do 50tys zlotych wiecej w kraju niz w Szwecji! Nowe
      V50 tez kosztuje jakies 25tys zlotych wiecej u nas.
    • greenblack Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 26.01.05, 17:10
      Nie dla chamstwa te autka. Ceny zaporowe chronią je przed waszymi brudnymi
      łapaskami. Takie S40 np. kosztuje 2x więcej od technicznie identycznego, a
      nawet bezpieczniejszego

www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=195
      www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=204
      Focusa, ale dzięki temu jest wozem dla elit!
      • Gość: pixi Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.icpnet.pl 29.01.05, 15:44
        A powiedz mi jakim sposobem porównujesz Vovlo V40 do Forda Focusa? Przecież to
        się klasy nie zgadzają... równie dobrze mógłbyś porównywać Focusa i Peugeota 206
        i by Ci wyszło, że Focus to auto dla elit.... V40 to se do Mondea porównuj i
        wtedy już nie dojdziesz do wniosku, że V40 to dla elit. V40 to to samo jest co
        Mitsubishi Carisma... a tego już nie nazwiesz elitarnym autem... co?
        • Gość: pixi Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.icpnet.pl 29.01.05, 15:46
          oczywiście chodziło mi o S40 a nie V40... już nie ma V40 tylko V50 jest. pomyłka
          mała. sorki
          • greenblack Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 29.01.05, 19:18
            Przyjmuję przeprosiny, jednocześnie wyjaśniam, że porównanie S40 z Focusem
            przyszło mi tym łatwiej, że są do dwie strony tego samego medalu. Równocześnie
            zwracam się z prośbą o wyjaśnienie, do jakiej klasy należy S60/V70?
        • Gość: plyta Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:23
          Ale Volvo S40/V50 i FordFocus maja wspolna plyte podlogowa.
      • Gość: johndoe Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 09:56
        greenblack napisał:

> Nie dla chamstwa te autka. Ceny zaporowe chronią je przed waszymi brudnymi
        > łapaskami. Takie S40 np. kosztuje 2x więcej od technicznie identycznego, a
        > nawet bezpieczniejszego
        >
        >
        > www.euroncap.com/content/safety _ratings/details.php?id1=3&id2= 195
        > www.euroncap.com/content/safety _ratings/details.php?id1=2&id2= 204
        > Focusa, ale dzięki temu jest wozem dla elit!

zgaduje, ze mozesz podac wszystkie wspolne elementy tych samochodow.
        jezeli nie, to Twoja opinie tradycyjnie mozna o kant potluc.
        pzdr
        >
        >
        • greenblack Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 01.02.05, 10:06
          Z grubsza patrząc, to wspólnymi elementami są płyta podłogowa, zawieszenie,
          silniki i skrzynie biegów.
          • Gość: johndoe Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 14:30
            greenblack napisał:

> Z grubsza patrząc, to wspólnymi elementami są płyta podłogowa, zawieszenie,
            > silniki i skrzynie biegów.
            >
            >
            to tak jak z grubsza biorac a3 i ctavia. plyta, silniki, zawieszenie, skrzynie.
            albo jak s60 i s80.
            a jak nie widac roznic,y to po co przeplacac.
            pzdr
            • greenblack Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 01.02.05, 15:14
              Dokładnie. Tylko z Oktawianem i A3 sprawa jest taka, że nie ma Oktawiana 3d,
              3.2 V6.
              • Gość: johndoe Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 11:18
                greenblack napisał:

> Dokładnie. Tylko z Oktawianem i A3 sprawa jest taka, że nie ma Oktawiana 3d,
                > 3.2 V6.

nooooooo, a focusow t5 rozbija sie cale mrowie.
                • greenblack Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 02.02.05, 11:20
                  Jeszcze w tym roku ma wyjść Focus RS z tym silnikiem.
                  • Gość: AdM Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:28
                    greenblack napisał:

> Jeszcze w tym roku ma wyjść Focus RS z tym silnikiem.

Daj znać jak wyjdzie AWD z automatem. Masz obsesję. Masz prawo.
                    • greenblack Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 02.02.05, 11:31
                      I pewnie fakt istnienia zupełnie niszowej wersji T5 usprawiedliwia kosmiczne
                      ceny wersji 1.6 albo 2.0 dyzel w porównaniu do analogicznych Focusów?
                      • Gość: AdM Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:34
                        greenblack napisał:

> I pewnie fakt istnienia zupełnie niszowej wersji T5 usprawiedliwia kosmiczne
                        > ceny wersji 1.6 albo 2.0 dyzel w porównaniu do analogicznych Focusów?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=19894826&a=20119113
                        • greenblack Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 02.02.05, 11:37
                          A czy ja kiedyś zaprzeczałem, że A3 i Oktawian mają wiele elementow wspólnych
                          albo usprawiedliwiałem ceny A3?
                          • Gość: AdM Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:06
                            Emanujesz milczącym przyzwoleniem dla A3 i krzykliwym veto dla S40/V50. I
                            dobrze, jest kolorowo na forum.
                            • greenblack Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 02.02.05, 12:10
                              Lepsze milczące przyzwolenie niż głośne zaprzeczanie faktom.
                              • Gość: johndoe Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 12:25
                                greenblack napisał:
                                >Lepsze milczące przyzwolenie niż głośne zaprzeczanie faktom.

to tak jak milczaco przyzwalasz na trzydrzwiowa przednionapedowa, octawie
                                1,9tdi z 4 kolkami na masce za 100k pln , tak samo zrob dla focusa.
                                moze wtedy zrobisz sie bardziej wiarygodny niz 16-latek spod trzepaka
                                pzdr
                                • greenblack Re: Chamy wy! Vulvy to wozy dla elity! 02.02.05, 12:32
                                  Ja pozwalam, by S40 kosztowało nawet więcej od S-klasy, to nie moje pole
                                  zainteresowań. Protestuję jednak przeciw usprawiedliwianiu ceny tych wynalazków
                                  jakimiś tajemnymi materiałami i rozwiązaniami technicznymi, które różnią Focusa
                                  1.6 od S40 1.6, jak to czynią boryniaki i inne elementy.
    • greenblack To jedna z niewielu przednionapędówek z V8 26.01.05, 17:11
      To naprawdę sztuka zrobić przednionapędowego SUVa z V8.
    • greenblack Co za głpuki to kupują?! 26.01.05, 17:18
      Normalnemu człowiekowi wystarczyłoby 130 KM w dyzlu i oczywiście ręczna
      skrzynia.
    • Gość: Robert Własnie sobie porównałem ceny w PL i D IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.05, 17:55
      I coś mi wyszło, że ten biedny Niemiec może sobie popyrkać takim samochodem za
      100 tys taniej niz polski przedstawiciel elyt i finansjery. Smutne ale prawdziwe

Ryckaja ten naród w PL ile wlezie, a red. Kublik znowu cos musi napisać
      o "harmonizacji cen". Ciekawe co to oznacza w przypadku Volvo?
      • Gość: axlop Re: Własnie sobie porównałem ceny w PL i D IP: 217.153.194.* 27.01.05, 01:05
        czlowieku jak ci sie nie podoba to mozesz sobie kupic to auto w innym
        europejskim kraju, cos jest taki dziwny?
        • Gość: verte Re: Własnie sobie porównałem ceny w PL i D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 01:45
          BMW X5, Mercedes ML, Volkswagen Touareg, Jeep Grand Cherokee, nawet Audi
          Allroad mają już V-ósemki.

Serio Allroad ma V8?
          • Gość: Karakalla Re: Własnie sobie porównałem ceny w PL i D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.05, 02:06
            Link pierwszy z brzegu:

autos.yahoo.com/newcars/audi_allroadquattro_42_2004/13319/style_overview.html
    • Gość: hejJo Jaka prosta odpowiedż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 05:51
      Gość portalu: ggg napisał(a):
      > jak to możliwe, że w usa auto jest 2,3 razy tańsze niż w polsce?

Tam jest najmniej socjalizmu w stosunku do Francji, Niemiec, Europy itd A tacy
      faceci jak chłopcy z UW (Geremek, Balcerowicz) są tam w tysiącach i nie są
      pokazywani jako geniusze. Bo nie są

• Gość: dymo Re: Pierwsza Jazda: Volvo XC90 V8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:51
      Bo tam w ogóle jest taniej i na dodatek 90-tka oferowana jest tylko z napędem
      na jedną oś.
    • Gość: automaniak Re: Pierwsza Jazda: Volvo XC90 V8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 00:26
      i sam Pan potwierdza, Panie Sołtysik, ze auta w Polsce sa cholernie drogie.....
      w Niemczech (tez UNIA!!!!!!!!!!!!!!) o 78000 zl tanszy... Stany to Stany -
      bedac tam kupowalem auta za $1200 takie, ktore w Polsce kosztuja 15000-18000
      zl... dlatego przez chwile mialem ich az 3 sztuki:-)) miedzy innymi i forda...
      oryginalnego, a nie to badziewie co w europie produkuja....
      • Gość: Soltysik Re: Pierwsza Jazda: Volvo XC90 V8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:06
        Tak, auta w Polsce sa cholernie drogie...
        Stany to Stany - swiete slowa.
        S.
    • Gość: dekiel Re: Pierwsza Jazda: Volvo XC90 V8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:30
      fajne najbardziej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka