alces1 30.09.06, 16:27 która ładniejsza: 156 sedan, czy 156 sportwagon? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fooxtom Re: sondaż 30.09.06, 18:36 rzecz gustu - wyglad moze i ciekawszy ma sedan, ale kupilbym pewnie sportwagona Marzenie - ktore, mam nadzieje ze sie szybko zisci AR 156 Crosswagan 1.9 JTD Odpowiedz Link
k.borsuk Re: sondaż 04.10.06, 18:20 Mam sedana, ale zmieniam na SW w dizlu, po liftingu. Odpowiedz Link
artsie1 Re: sondaż 01.10.06, 14:51 mam sedana zdecydowanie ladniejszy (kwestia gustu) ale pamietaj rowniez o osiagach SW ma gorsza aerodynamike a to sie ma do osiagow i spalania ale to tylko tak na marginesie ... Odpowiedz Link
beboljo Re: sondaż 01.10.06, 16:46 Jak dla mnie to ladniejszy jest SPORTWAGON, a jak jeszcze jest na tych cudownych felgach z GTA to poprostu powala. Wybor to oczywiscie rzecz gustu i potrzeb. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: sondaż 01.10.06, 19:55 Witam. Masz warzywniak - kombi. Jesteś normalny - sedan. ;))))) Widziałeś Ty kiedy ładne kombi??? Jakiekolwiek??? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
andrzejsroka Re: sondaż 01.10.06, 22:44 > Masz warzywniak - kombi. > Jesteś normalny - sedan. ;))))) > > Widziałeś Ty kiedy ładne kombi??? Jakiekolwiek??? wrrrr :)) oczywiście SW ! ( warzywniak zaopatrywany przez SW szybko by splajtował :), sedan na emeryturze ;) ) A SW w 156 jest jedyne w swoim rodzaju - "kombi" które jest mniej praktyczne niż sedan (czy berlina chyba w zasadzie) - pojemność bagażnika do poziomu okien, niemozność otworzenia w pełni klapy bagażnika z czymś długim na dachu... Więc dlatego, że jest praktyczne nikt rozsądny go nie kupi, bo jest masa bardziej praktycznych aut, jeśli ktoś kupi to tylko dlatego jak wygląda. Berlina też ładna, wiadomo. Jednak SW jest jeszcze bardziej wyjątkowe. Zdaje się że przy projektowaniu używano (wiadomo, trochę marketingowy bełkot, ale trochę..) określenia kombi-coupe i coś w tym jest. A co do ładnych kombi, to znalazłoby się pare modeli, w których na kombi można popatrzeć czy może bardziej pasują, a na sednana już tak średnio (oczywiście i odwrotnie). Choć najładniejsze przeważnie są hatchback'i o ile są. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link
streetfighter69 Re: sondaż 02.10.06, 09:10 Najladniejsze sa mimo wszystko auta typu coupe :) W przypadku AR jest to np. Brera, GT i GTv, ale w innych markach tez sie to potwierdza. W BMW E46 Coupe a z nowszych E63 (nowa seria 6). Oczywiscie to samo tyczy sie ich odpowiednikow w wersji cabrio :) Odpowiedz Link
alces1 Re: sondaż 02.10.06, 18:17 Pytanie brzmiało: Ar 156 sedan, czy kombi. (to tak tytułem przypomniania o czym dyskutujemy). Pozdrawiam! Odpowiedz Link
beboljo Re: sondaż 02.10.06, 12:05 malgoska1 napisała: > Witam. > > Masz warzywniak - kombi. > Jesteś normalny - sedan. ;))))) > > Widziałeś Ty kiedy ładne kombi??? Jakiekolwiek??? > > Pozdrawiam, > Maciej Loret MAciek jestem gleboko oburzony twoja wypowiedzia! Kombi to nadwozie ktore najtrudniej stylistycznie zniszczyc! Prosty przyklad Skoda Fabia sedan i kombi (na sedana poprostu patrzec sie nie da)! Samochody kombi typu Mercedes E, Honda Accord, cudowne Volvo V50 i oczywiscie 156 SW są naprawde udane i jak dla mnie wygladaja sportowo! Odpowiedz Link
malgoska1 Re: sondaż 02.10.06, 12:09 Witam. > MAciek jestem gleboko oburzony twoja wypowiedzia! Pomyliło Ci się - przedstawiłem punkt widzenia mojej żony. ;) Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia polityczne, moja żona mówi tak: "Kombi - prawie jak samochód". ;)) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
alces1 Re: sondaż 02.10.06, 18:16 Zgadzam się, Volvo V40/V50 wygląda rasowo, nawet ładniej niż sedan S40! Jednak moim zdaniem ten samochód to wyjątek pośród kombi, a jak wiadomo, wyjątek stanowi regułę:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
andrzejsroka Re: sondaż 02.10.06, 21:42 > (na sedana poprostu patrzec sie nie da)! Samochody kombi typu Mercedes E, Honda > > Accord, cudowne Volvo V50 i oczywiscie 156 SW są naprawde udane i jak dla mnie > wygladaja sportowo! 156SW wiadomo:) , volvo i owszem - ładne kombi, ale honda accord kombi to przesada - za długie ! wygląda naprawdę za ciężko, ciężej niż avensis kombi (ona już jakoś zgrambiejsza jest) jak karawan, choć sedan hondy accord za to z zewnątrz całkiem, całkiem. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link
alces1 Re: sondaż 02.10.06, 18:14 W wprzypadku AR 156 jak dla mnie sedan i to bez żadnego, najwe najmniejszego spojlera na klapie, bo wówczas najlepiej widać wysublimowaną w sposób wyjątkowy sylwetkę tego samochodu. Natomiast Sportwagon, wogóle do mnie nie przemawia... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
cindarella156 Re: sondaż 02.10.06, 23:42 Mialam cztery sedany. Teraz mam SW i chyba ten bardziej mi sie podoba. Ale bagaznik nie jest wiekszy ani o gram:) Odpowiedz Link
beboljo Re: sondaż 03.10.06, 14:55 Jedno z najszybszych aut w Polsce to wlasnie kombi :) moto.wp.pl/kat,45074,wid,8212493,wiadomosc.html?ticaid=126f6 Wyglada okej i jezdzi jeszcze lepiej ;) Odpowiedz Link
mumio2000 Re: sondaż 03.10.06, 15:33 Diabelsko ladna jest 145 ale... musi byc dobrze "prowadzona". Nieco szersze opony, alufelgi, odpowiedni kolor.. wtedy to auto jest nie do wyjęcia:) Ale bywają obskurne 145, z zardzwielalymi stalowymi felgami, bez kołpaków, w jakichs idiotycznych kolorkach. Poza konkurencja w ogóle (jesli chodzi o piękno) jest brera, ale to inna półka. 159 jest piękna, natomiast 156... sorry, alfisti, ale...przypomina mi....parówkę:)) serio. Prawidziwą parówkę. Z wody. Odpowiedz Link
alcol Re: sondaż 03.10.06, 21:58 o gustach się nie dyskutuje :) IMHO 156 to designersko najlepsza alfa jaka wyszła w ostatnich latach - majstersztyk. Odpowiedz Link
beboljo Re: sondaż 03.10.06, 22:11 Ostatnio widzialem w Gliwicach 145 w kolorze perłowy metlik. Miała czarne zderzaki, nie posiadała kołpaków i była cała brudna. Ne zrozumcie mnie źle, ale bywają ładniejsze Lanosy. Natomiast taki wóz jak np od Alces1 (dawałeś kiedyś linka do fotek)jest świetny, od razu wiadomo o co chodzi, trzymie klase i prezencje CS. Co do 156 to wedlug mnie auto jest stylistycznie reolucyjne, ponadczasowe, ośmiele się je porównać do AC Cobry, chodź wiem, że niektórzy za to zmieszają mnie z błotem :) Odpowiedz Link
alces1 Re: sondaż 04.10.06, 18:24 Dzięki, tak, podawałem kiedyś link do mojej 146, niestety jak wiesz (bo pewnie śledzisz forum) rozbiłem swój samochód, do tego stopnia, że byłem zmuszony go sprzedać... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
beboljo Re: sondaż 04.10.06, 22:20 Tak wiem niestety co sie stalo. Powiedz mi jak wogole rozstrzygnela sie sytuacja? Czym teraz jezdzisz itp! Odpowiedz Link
alces1 Re: sondaż 04.10.06, 23:15 Dostałem odszkodowanie, samochód, a raczej to co z niego zostało, sprzedałem... Narazie jeżdżę samochodem taty. Przymierzam się do kupna 156, ale dopiero na wiosnę, bo wcześniej chyba wyjadę na jakiś czas. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
andrzejsroka Re: sondaż 03.10.06, 22:59 > bagaznik nie jest wiekszy ani o gram:) ostatnio dowiedziałem się, że podobno w Audi a4 avant - czyli ichnim kombi także bagażnik nie jest większy (a nawet o zgrozo jak w AR ! :) ) też jest mniejszy niż w sedanie! - AR traci tu punkcik swej wyjątkowości :) No ale ten avant, to jak na kombi, akurat też ma przyzwoitą linię (tzn nie porównuję do AR tylko czegoś w rodzaju paska , primery kombi itp) pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link
alces1 Re: sondaż 03.10.06, 23:36 Primera? Czy Ty widziałeś jak to coś wygląda? Nawet jak bym się dobrze wstawił nie kupiłbym tego badziewia! Wybaczcie Panowie, ale porównywanie Primery z czym kolwiek, jest moim zdaniem uwłaczające dla tego drugiego, nawet jeśli jest to znienawidzony na tym forum Passat. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
uki145 Re: sondaż 03.10.06, 23:50 Witam! bez chwili zastanowienia ,sedan .Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
pietrekj Re: sondaż 05.10.06, 14:16 W imieniu amatorskich zbieraczy runa leśnego oraz lokalnego zrzeszenia posiadaczy krzewów truskawkowych - powtarzających kwitnienie, powiadam : Sportwagon. Decyduje o tym duża powierzchnia bagażnika, dzięki czemu wszystko może być na górze. Należy też popierać jedyne kombi, które nie sprawia wrażenia, że zainstalowano na sedanie altankę ogrodową. Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link
no-one Re: sondaż 06.10.06, 12:05 Oczywiście sedan I tylko ten ze skrzydłęm. Jak mój. Śnieżna Alfa 156TS Pozdrowienia z Wrocławia Krzysztof Odpowiedz Link
0x0001 Re: sondaż 06.10.06, 22:41 W wersjach standardowych sedan. Jako GTA ładniejsza jest SW. Widziałem taką w kolorze perłowo białym, na grafitowych felgach. Cudo. Odpowiedz Link
alces1 Re: sondaż 08.10.06, 21:26 No i jakie wnioski? Czy ktoś przeliczył głosy? Pozdrawiam! Odpowiedz Link