Dodaj do ulubionych

nowa corolla to potkniecie toyoty

IP: 195.41.66.* 05.06.02, 07:25

Nie mowie o jakosci czy parametrach. Te pewnie sa jak zawsze super. Ale
wyglad!!?? Wczoraj mnie wlasnie wyprzedzila tak srebrna i nowiusienka. Brak
wyrazu i taka nijakosc. Wyglada, jakby wlozono wszystkie 'nowe' pomysly w ten
jeden model i wyszla hybryda 307, audi3, focusa i kilku innych. W sumie auto
trudne do rozpoznania, bez zadnego wyrazniego punktu charakterystycznego. Latwe
do pomylenia z innymi. Rozczarowanie. Mysle, ze zdecydowanie wole 2 poprzednie
wcielenia corolli choc to ostatnie bylo tak kontrowersyjne.

`
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 07:34
      Mnie też się nie podoba. Sedan wygląda jak Focus/Civic/Astra; kombi jak Focus;
      hatchback jak Audi/Civic itd.
      Jednak patrząc na nowe propozycje francuskie (Megane III, Clio IV, Xsara III),
      może się okazać że Corolla jest inna niż wszystko ;-)
      • Gość: marlesz Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 05.06.02, 09:35
        Gość portalu: cc napisał(a):

> Jednak patrząc na nowe propozycje francuskie (Megane III, Clio IV, Xsara III),
        > może się okazać że Corolla jest inna niż wszystko ;-)

Taa, ale niewielka to pociecha

pozdr
      • Gość: zs Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.160.128.* 05.06.02, 10:13
        Gość portalu: cc napisał(a):

> Mnie też się nie podoba. Sedan wygląda jak Focus/Civic/Astra; kombi jak Focus;
        > hatchback jak Audi/Civic itd.
        > Jednak patrząc na nowe propozycje francuskie (Megane III, Clio IV, Xsara III),
        > może się okazać że Corolla jest inna niż wszystko ;-)
        Myślę,że nowe CLIO/zdjęcia AŚ z dn.5.06.2002/jest bardziej podobny do
        uwielbianego przez wielu na tym forum poprzedniego Civica.

• Gość: sisi Re: nowa corolla to sukces toyoty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 09:58
      Gość portalu: kokos napisał(a):

> Nie mowie o jakosci czy parametrach. Te pewnie sa jak zawsze super.

Są super.

> Ale wyglad!!?? Wczoraj mnie wlasnie wyprzedzila tak srebrna i nowiusienka. Brak
      > wyrazu i taka nijakosc.

Nieprawda. Jestem od 5 dni posiadaczką nowej corolli (białej) sol, 5d, hatchback,
      silnik 1,6 , wszytskie bajery... i zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia.
      Co więcej - to własnie jej wygląd zadecydował o moim wyborze, bo w grę wchodziły
      jeszcze: honda civic, ford focus i peugeot 307 (fiata silo odrzuciłam po namśle i
      przeczytaniu kilku wątków na forum).
      Jest śliczna, ma charakter i nie mam nic do zarzucenia wnętrzu (ktoś tu
      krytykował deskę rozdzielczą). Ludzie się za nią oglądają na ulicy, a wczoraj
      nawet zaczepił mnie facet, żeby zapytać jak się jeździ i czy można kupić od ręki
      w salonie, czy trzeba czekać. Wyobraźcie sobie, że trzeba czekać do października.
      Załapałam się na jedną z ostatnich. Z czego się cieszę - i nie pozwolę obrażać
      mojej "karolci".

Wyglada, jakby wlozono wszystkie 'nowe' pomysly w ten
      > jeden model i wyszla hybryda 307, audi3, focusa i kilku innych. W sumie auto
      > trudne do rozpoznania, bez zadnego wyrazniego punktu charakterystycznego. Latwe
      >
      > do pomylenia z innymi. Rozczarowanie. Mysle, ze zdecydowanie wole 2 poprzednie
      > wcielenia corolli choc to ostatnie bylo tak kontrowersyjne.
      >
      > `

• mindo Re: nowa corolla to kopia innych kompaktów 05.06.02, 10:04
        A mnie sie wygląd nowej wersji nie podoba. Za bardzo przypomina inne marki i
        trudno ją rozpoznać. Jest taka szablonowa i "gruba" zupełnie jak fabia.
        Jeżdżę corolką poprzedniej wersji, wygląd może nie jest rewelacyjny ale
        przynajmnmiej się wyróżnia z tłumu.
        Ten nowy model zostanie z pewnością szybko zmieniony na bardziej indywidualny i
        niestandardowy.
        • Gość: Rycho Re: nowa corolla to kopia innych kompaktów IP: *.acn.pl / 10.133.128.* 05.06.02, 10:31
          Trochę przypomina wyglądem Skodę"Fabia"
          • Gość: robert Re: nowa corolla to kopia innych kompaktów IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 05.06.02, 10:36
            A wszyscy sie wyśmiewali jak mówiono: Fabia - nowa klasa:)))
            A corolla co? Fabia rulez!
    • Gość: Marek A mi sie podoba IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 05.06.02, 13:01
      Nie palam zachwytem do samochodow Toyoty, ale nowy Civic jest ZNACZNIE
      ladniejszy od starego. O ile starego bym nigdy nie bral pod uwage kupujac maly
      samochod, o tyle nowy jest na mojej liscie ewentualnych zakupow.
      • Gość: Niknejm Re: A mi sie podoba IP: 5.1R2D* / *.pg.com 05.06.02, 18:09
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Nie palam zachwytem do samochodow Toyoty, ale nowy Civic jest ZNACZNIE
        > ladniejszy od starego. O ile starego bym nigdy nie bral pod uwage kupujac maly
        > samochod, o tyle nowy jest na mojej liscie ewentualnych zakupow.

:-O Jaka wersja Ci się podoba bardziej niż stara?

Pozdrawiam,
        Niknejm

• Gość: robert Re: A mi sie podoba IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 05.06.02, 19:12
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Nie palam zachwytem do samochodow Toyoty, ale nowy Civic jest ZNACZNIE
        > ladniejszy od starego. O ile starego bym nigdy nie bral pod uwage kupujac maly
        > samochod, o tyle nowy jest na mojej liscie ewentualnych zakupow.

Toyota Civic?
        To dopiero musi być konglomerat:)
      • Gość: Marek Civic = Corolla IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 05.06.02, 20:11
        Czasami czlowiekowi sie tak w glowie pojebie ze az wstyd...
    • Gość: leon Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:01
      wyglad to jest pojęcie względne, wg mnie to pierwsza ładna toyota, takie A3 dla
      ubogich
      • Gość: medmed Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 217.153.24.* 05.06.02, 18:51
        A ja powiem tak- dla mnie wyglad nie jest wazny. Bardzo chetnie kupie samochod
        typu Polonez, czy Daewoo, czy inne badziestwo, pod jednym warunkiem: ze nie
        bedzie sie psul. A taka pewnosc daje mi Toyota- i dlatego tak cenie te marke.
        Jezdzilem poprzednim wcieleniem Corolli- bez obrazy- z wygladu byla i jest
        jednym z najbrzydszych samochodow. I co z tego? Wazne, ze byla bezawaryjna,
        cicha, zwinna, po prostu kochana w czasie jazdy. I tyle.
        A ten watek to chyba zalozyly kobiety i stad tyle wypowiedzi na temat- czy
        ladniejsze Clio czy Fabia. Ech, glupie baby.
        • Gość: sisi Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 10:40
          Gość portalu: medmed napisał(a):

> A ten watek to chyba zalozyly kobiety i stad tyle wypowiedzi na temat- czy
          > ladniejsze Clio czy Fabia. Ech, glupie baby.

Czy kokos jest kobietą?
          Myślałam, że to poważne forum, a wszędzie ten męski szowinizm. Czy miłośnicy i
          użytkownicy samochodów nie mogą jednoczyć się w zainteresowaniach zamiast dzielić
          na płcie? Jak widać z ilości odpowiedzi facetów - nie tylko dla kobiet jest ważny
          wygląd auta. Och, można by wiele powiedzieć o facetach całujących karoserię i
          zachwycających się swoim wozem bardziej niż kobietą. Odwracających z podziwem
          głowy z większym zaangażowaniem niż za extra-laską na ulicy...
      • Gość: sisi Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 00:03
        Gość portalu: leon napisał(a):

> wyglad to jest pojęcie względne, wg mnie to pierwsza ładna toyota, takie A3 dla
        > ubogich

Dzięki za określenie "ładna", ale czy samochód za 62.400 jest dla "ubogich"?
    • Gość: ali Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.bci.net.pl 05.06.02, 18:51
      potknięcie?
      • Gość: Michal Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.telia.com 05.06.02, 19:07
        Zamierzone,reszte bez komentarza.Pzdr.Michal
    • Gość: 300M Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 05.06.02, 22:25
      Ze smutkiem potwierdzam że praktycznie każdy nowszy model każdego japończyka w
      segmencie aut średnich jest brzydszy od poprzednika. A jak wyglądała Honda Accord
      sprzed paru lat ? piękny kształt, odpowiednia długość, super niska pokrywa silnika
      auto z daleka rozpoznawalne a obecnie ?. Krótsza o kilkanaście cm. brzydka,
      hybryda tamtego pojazdu, a CIVIC też sprzed paru lat ? ta szerokość, wysokość
      a obecnie ? Ech szkoda pisać - TO SE NE VRATI. Zaraza uniformizacji i
      paskudnienia pojazdów dotyczy praktycznie większości modeli produkowanych przez
      firmy na cały świecie oczywiście z wyjątkiem firm amerykańskich które moim
      skromnym zdaniem produkowały dawniej, produkują teraz i będą produkowały w
      przyszłości najładniejsze stylistycznie auta na świecie. Nie mają konkurencji. Co
      nie znaczy że tak samo ma się sprawa z walorami technicznymi ale to już inna
      bajka. Pzdr.
      • Gość: is300 Wersja na Stany, jest nawet spoko IP: *.dyn.optonline.net 05.06.02, 22:38
        www.toyota.com/images/shop/vehicles/gallery/corolla/exterior/photo_9.jpg
        www.toyota.com/images/shop/vehicles/gallery/corolla/exterior/photo_10.jpg
        www.toyota.com/images/shop/vehicles/gallery/corolla/interior/photo_5.jpg
        www.toyota.com/images/shop/vehicles/gallery/corolla/interior/photo_2.jpg

Moim zdaniem wyglada duzo lepiej niz starsza Corolla.
        • Gość: is300 Re: Wersja na Stany, jest nawet spoko IP: *.dyn.optonline.net 05.06.02, 22:44
          Sorry ze zwalilem linki.
          Europejsa Corolla tez nie jest taka zla, przypomina Honde Civic Si.
          Apropo nowych modeli ktore sa brzydsze od starych, to sie nigdy z tym nie
          zgodze.
          Prosty przyklad 1997-2000 Camry, te auto jest bardzo brzydkie.
          Nowy model duzo lepiej sie prezentuje.
          Stara Altima, i nowa Altima, nowa wyglada duzo lepiej, dupe ma do kitu, ale da
          sie strawic, tylne swiatla sciagniete z Altezzy nie pasuja.
          Apropo Amerykanow to nie bede nic kometowal, nie wiem co w nich bylo takie
          piekne pare latek temu, teraz moze sie troche rozwinely ale 6 lat temu
          technologia byla slaba w tych autach.

• Gość: szon Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 213.17.165.* 06.06.02, 08:53
      nie tylko wyglad ale i cena nowej corolli budzi zastrzezenia. Ja przez długi
      czas zastanawialem sie co kupic i bralem miedzy innymi pod uwage Corolle, ale
      jak sie przejechalem 307.... no cóż, może francuskie samochody nie są
      technicznie idealne (chociaż jest to też temat kontrowersyjny) to jednak w ich
      wyglądzie jest zawsze coś nowego, interesującego. Jechałem nową Corollą na
      jeżdzie próbnej i stwierdziłem że jest to tylko zwykły samochód, bez
      ekstrawagancji i rozpieszczania kierowcy. Dodam jeszcze że w cenie podstawowej
      wersji Corolli udało mi się kupić w pełni wypasionego P 307 i jest naprawde
      super. A ludzie chyba częściej się oglądają niż za nową Corollą.
      • mindo Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 06.06.02, 10:09
        Masz rację - peugeot 307 prezentuje się znacznie lepiej.
        • Gość: Adam W. Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 08.06.02, 23:39
          Nowa corolla może i nie zachwyca kształtami ( ale jaki współczesny kompakt
          zachwyca ) ale za to jak się sprzedaje! No i jest to wygodny , oszczędny i już
          nie tak drogi samochód.
          Z "cywilnych" najbardziej podoba mi się 1.6 hb 3d poza tym ciekawość budzi
          corolla TS , ponad 190 KM z 1.8 i spalaniu do przyjęcia to niezły wynik -
          aktualna cena 82 tys. , tańsza i mocniejsza od oferowanego w Polsce modelu
          celica.
          Gdybym w tej chwili stał przed wyborem auta tej klasy to nie zastanawiałbym
          się - tylko corolla ... no , może jeszcze honda.
          PZDR.
      • Gość: DD Poza podium IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 06.06.02, 10:11
        Jeśli chodzi o kompakty, to miejsce Corolli jest za 307, Stilo i Hondą Civic.
        Niestety.
        • Gość: sisi Re: Poza podium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 10:36
          Gość portalu: DD napisał(a):

> Jeśli chodzi o kompakty, to miejsce Corolli jest za 307, Stilo i Hondą Civic.
          > Niestety.

STILO???
          • Gość: vd Re: Poza podium IP: *.krakow.topware.pl 06.06.02, 11:22
            jasne sam sprawdz !
            • Gość: szon Re: Poza podium IP: 213.17.165.* 06.06.02, 15:04
              z tym Stilo to może lekka przesada.......jezdzilem. Normalny samochod za duze
              pieniadze.
              • Gość: vd Re: Poza podium IP: *.krakow.topware.pl 06.06.02, 15:14
                ja po jazdach probnych Stilo bylem wsciekly (bo zamowilem), ale teraz mam juz
                swojego od 3 tygodni i nie zaminilbym go na nic innego, te na jazdach to byly
                egzemplarze z poczatku produkcji (styczen) moj zachowuje sie zupelnie inaczej,
                moze jak auto jest na zamowienie to sie lepiej przykladaja do montazu?
                w toyocie nawet nie siedzialem wiec sie nie wypowiadam ale co do 307 to jest
                zdrowo przereklamowana
                pozdrawiam
                • Gość: szon Re: Poza podium IP: 213.17.165.* 06.06.02, 15:18
                  Gość portalu: vd napisał(a):

> ja po jazdach probnych Stilo bylem wsciekly (bo zamowilem), ale teraz mam juz
                  > swojego od 3 tygodni i nie zaminilbym go na nic innego, te na jazdach to byly
                  > egzemplarze z poczatku produkcji (styczen) moj zachowuje sie zupelnie inaczej,
                  > moze jak auto jest na zamowienie to sie lepiej przykladaja do montazu?
                  > w toyocie nawet nie siedzialem wiec sie nie wypowiadam ale co do 307 to jest
                  > zdrowo przereklamowana
                  > pozdrawiam

It means war!!!!!

żartowałem :-) Każda myszka swój ogonek chwali. Pewnie gdybym miał Fabie to bym
                  powiedział że i Stilo i 307 są do d.... bo Skoda jest najlepsza (swoją drogą - to
                  Fabia jest naprawde do d....). ;-)

• Gość: Lennon Re: Poza podium IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 06.06.02, 15:18
                  masz racje Fiat zawsze robil na zamowienie - kazdy inny
                • Gość: Niknejm Re: Poza podium IP: 5.1R2D* / *.pg.com 06.06.02, 15:19

> ja po jazdach probnych Stilo bylem wsciekly (bo zamowilem), ale teraz mam juz
                  > swojego od 3 tygodni i nie zaminilbym go na nic innego,

Masz 3D czy 5D? 3D jest IMO ładne, ale 5D... no cóż, kwestia gustu...

> te na jazdach to byly
                  > egzemplarze z poczatku produkcji (styczen) moj zachowuje sie zupelnie inaczej,
                  > moze jak auto jest na zamowienie to sie lepiej przykladaja do montazu?

Serio mówisz, czy żartujesz?

> w toyocie nawet nie siedzialem wiec sie nie wypowiadam ale co do 307 to jest
                  > zdrowo przereklamowana

Może i tak, ja bym raczej nie kupił, ale jest to przykład, że można
                  zrobić 'uvanowionego' kompakta, który jest jednocześnie BARDZO ładny...

Pozdrawiam,
                  Niknejm
                  • Gość: vd Re: Poza podium IP: *.krakow.topware.pl 06.06.02, 15:38
                    make peace no war man ! :)
                    do niknejma dzieki za pomoc w watku o marysi, Stilo 5d dynamic 1.6 sr. metalik,
                    o jazdach powaznie pisze, tamten byl glosny, moj jest cichutenki, cos tam sie
                    telepalo w drzwiach (750 km przebiegu mial), pozycja za kierownica tragedia,
                    przyzwyczailem sie dopiero po 2 godzinach non stop w fotelu, ogolnie nie
                    podobal mi sie, mowie wszystkim pierwsze wrazenie jest raczej niekorzystne dla
                    tego auta, teraz po pierwszym 1000 jestem pod wrazeniem skoku od Bravy/marei do
                    Stilo. Auto jest bardzo komfortowe, ciche do 3000 tys, potem troche warkotliwe,
                    ale przyjemnie , zawieszenie dla mnie super, miekko (troche buja no boczki),
                    ale pewnie sie prowadzi, sprawdzilem na zakretach na ktorych hamowalem brava,
                    przyspieszam stilo, dynamika przyzwoita, zadnego obciachu przy wyprzedzaniu,
                    choc polecam redukcje na 4, genialne hamulce,
                    to co jest zle to za cichy dzwiek kierunkowskazow, czasem radio (CD) nie chce
                    sie wlaczyc za pierwszym razem (z kluczyka), niepokoi mnie tapicerka na fotelu
                    kierowcy, jak wysiadam to jest lekko pomarszczona , jak wsiadam to nie (!?),
                    wiem ze sie rozpisalem w nie swoim watku i przepraszam za to wszystkie Toyoty
                    pozdrawiam
                    • Gość: Niknejm Re: Poza podium IP: 5.1R2D* / *.pg.com 06.06.02, 16:00

> make peace no war man ! :)
                      > do niknejma dzieki za pomoc w watku o marysi, Stilo 5d dynamic 1.6 sr. metalik,
                      > o jazdach powaznie pisze, tamten byl glosny, moj jest cichutenki, cos tam sie
                      > telepalo w drzwiach (750 km przebiegu mial), pozycja za kierownica tragedia,
                      > przyzwyczailem sie dopiero po 2 godzinach non stop w fotelu, ogolnie nie
                      > podobal mi sie, mowie wszystkim pierwsze wrazenie jest raczej niekorzystne dla
                      > tego auta, teraz po pierwszym 1000 jestem pod wrazeniem skoku od Bravy/marei do
                      >
                      > Stilo. Auto jest bardzo komfortowe, ciche do 3000 tys, potem troche warkotliwe,
                      >
                      > ale przyjemnie , zawieszenie dla mnie super, miekko (troche buja no boczki),
                      > ale pewnie sie prowadzi, sprawdzilem na zakretach na ktorych hamowalem brava,
                      > przyspieszam stilo, dynamika przyzwoita, zadnego obciachu przy wyprzedzaniu,
                      > choc polecam redukcje na 4, genialne hamulce,
                      > to co jest zle to za cichy dzwiek kierunkowskazow, czasem radio (CD) nie chce
                      > sie wlaczyc za pierwszym razem (z kluczyka), niepokoi mnie tapicerka na fotelu
                      > kierowcy, jak wysiadam to jest lekko pomarszczona , jak wsiadam to nie (!?),
                      > wiem ze sie rozpisalem w nie swoim watku i przepraszam za to wszystkie Toyoty
                      > pozdrawiam

No to fajnie żeś zadowolony. :-)
                      Ale żonce to Mareę, co? Też trzeba było Stilo zapodać! ;-)

Pozdrawiam,
                      Niknejm

• Gość: vd Re: Poza podium IP: *.krakow.topware.pl 06.06.02, 16:20
                        i tak mam szczescie ze na razie sie boi prowadzic stilo
                        nie to zebym jej nie ufal ale .....:)
    • Gość: Lennon Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 06.06.02, 15:17
      Czytam ten watek i dochodze do wniosku ze najwiecej narzekaja ci , ktorych
      pewnie nie stac na kupno nowego samochodu. Probuja w ten sposob ukryc brak
      kasy. Ci co maja kase maja bardzo duzy wybor w tego rodzaju pojazdach i nie
      musza wybrzydzac tylko ida i kupuja. Jezeli ktos musi sie dowartosciowywac
      kupnem samochodu to jest z nim zle. To jest glownie srodek transportu.
      • Gość: szon Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 213.17.165.* 06.06.02, 15:23
        Gość portalu: Lennon napisał(a):

> Czytam ten watek i dochodze do wniosku ze najwiecej narzekaja ci , ktorych
        > pewnie nie stac na kupno nowego samochodu. Probuja w ten sposob ukryc brak
        > kasy. Ci co maja kase maja bardzo duzy wybor w tego rodzaju pojazdach i nie
        > musza wybrzydzac tylko ida i kupuja. Jezeli ktos musi sie dowartosciowywac
        > kupnem samochodu to jest z nim zle. To jest glownie srodek transportu.

I tu się mylisz. Samochód jest środkiem transportu jedynie dla kobiet. Jeśli tak
        myslisz o samochodach to albo jestes kobietą, albo nie interesujesz sie
        samochodami - tylko wtedy ptanie: po co czytasz forum o motoryzacji. Polecam
        forum: szkoła makijażu :-)

• Gość: sisi Re: nowa corolla to potkniecie toyoty. szon... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 15:31
          Gość portalu: szon napisał(a):

> Samochód jest środkiem transportu jedynie dla kobiet.

Taaak? A dla ciebie czym jest? Zastępuje ci kochankę?

> Jeśli tak myslisz o samochodach to albo jestes kobietą, albo nie interesujesz
          > sie samochodami - tylko wtedy ptanie: po co czytasz forum o motoryzacji.

A z takimi poglądami jak twoje - albo jesteś "normalny inaczej", albo "męskim
          szowinistą", albo nienawidzisz kobiet, co może oznaczać kilka innych "albo"...

> Polecam forum: szkoła makijażu

A ja plecam udać się na forum "mężczyzna" lub też założyć forum "macho". Tam
          opowiesz do czego naprawdę służy samochód. Chętnie się dowiemy.
          Mam kilka podejrzeń, bo skoro nie do transportu, to:
          a) do pieszczenia i całowania karoserii
          b) do wkładania różnych części ciała w różne liczne otwory w aucie
          c) do popisywania się przed sąsiadami
          d) do urządzania wyścigów na ulicach
          e) do przelatywania panienek na tylnym/przednim siedzeniu
          f) do zamieszkania w nim
          g) dopisz sobie dalej sam...

• Gość: szon Re: nowa corolla to potkniecie toyoty. szon... IP: 213.17.165.* 06.06.02, 16:48
            Gość portalu: sisi napisał(a):

> Gość portalu: szon napisał(a):
            >
            > > Samochód jest środkiem transportu jedynie dla kobiet.
            >
            > Taaak? A dla ciebie czym jest? Zastępuje ci kochankę?
            >
            > > Jeśli tak myslisz o samochodach to albo jestes kobietą, albo nie interesuj
            > esz
            > > sie samochodami - tylko wtedy ptanie: po co czytasz forum o motoryzacji.
            >
            > A z takimi poglądami jak twoje - albo jesteś "normalny inaczej", albo "męskim
            > szowinistą", albo nienawidzisz kobiet, co może oznaczać kilka innych "albo"...
            >
            > > Polecam forum: szkoła makijażu
            >
            > A ja plecam udać się na forum "mężczyzna" lub też założyć forum "macho". Tam
            > opowiesz do czego naprawdę służy samochód. Chętnie się dowiemy.
            > Mam kilka podejrzeń, bo skoro nie do transportu, to:
            > a) do pieszczenia i całowania karoserii
            > b) do wkładania różnych części ciała w różne liczne otwory w aucie
            > c) do popisywania się przed sąsiadami
            > d) do urządzania wyścigów na ulicach
            > e) do przelatywania panienek na tylnym/przednim siedzeniu
            > f) do zamieszkania w nim
            > g) dopisz sobie dalej sam...
            >
            >

Z tego wszystkiego to tylko b) (jestem majsterkowiczem); C) i D); E) (tylko na
            tylnym siedzeniu, bo wygodniej); g) (z zamianą na "sama")

Szon-winista

P.S. Ach te baby.....
      • Gość: sisi Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 15:24

> musza wybrzydzac tylko ida i kupuja.

Mam identyczne odczucia! Pzdr.
      • Gość: Niknejm Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 5.1R2D* / *.pg.com 06.06.02, 15:25
        Nie o dowartościowywanie chodzi, a o estetykę.
        Powiedz Paniom, że buty służą tylko do chodzenia i powinny chodzić w juniorkach
        (*), bo są zdrowsze niż szpilki. Pobiją Cię ;-)

Pozdrawiam,
        Niknejm

(*) Przyznaję, że ten tekst bezwstydnie od kogoś ściągnąłem. Na szczęście nie
        było przy nim znaczka Copyright ;-)
        • Gość: Lennon Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 06.06.02, 15:35
          Masz racje ale nie nalezy przeginac. Wiekszosc z nas nie jezdzi samochodem
          swoich marzen bo go na to nie stac. A takie wybrzydzanie to proba
          usprawiedliwienia, ze go nie mam.
          • Gość: Krzysiek Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 06.06.02, 19:23
            Cos chyba nie rozumiesz, kolega mial na mysli, ze nie masz gustu, bo jezdzisz
            paskudztwem, ktore jest malo awaryjne (tenisowki - brzydkie, ale zdrowe). To
            kolega mial na mysli. Nooooooooo ... kurna ...

> Masz racje ale nie nalezy przeginac. Wiekszosc z nas nie jezdzi samochodem
            > swoich marzen bo go na to nie stac. A takie wybrzydzanie to proba
            > usprawiedliwienia, ze go nie mam.

• Gość: Lennon Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 06.06.02, 22:54
              A od kiedy tenisoki sa zdrowe?
              Ty napewno jezdzisz super samochodem i bardzo Ci zazdroszcze.
              • Gość: orl Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 62.29.137.* 07.06.02, 12:13
                Ja tam jezdze nowa corolla i jestem zadowolony z tego wyboru. Przyzwoite
                parametry, dobra jakos wykonczenia i samochod rowniez mi sie podoba. A to ze
                innym sie nie podoba to juz ich problem, samochod kupowalem dla siebie a nie
                dla innych.
                • Gość: d2 Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.244.75.* 07.06.02, 12:29
                  Poza tym jakie są na prawdę toyoty wiedzą ci którzy nimi trochę pojeździli
                  (pozdrowienia orl, jestem tego samego zdania). Jakoś tak dziwnie się składa, że
                  znakomita część właścicieli tej marki jest jej zadziwiająco wierna, co nie
                  koniecznie sprawdza się w przypadku innych aut.

d2
                  • vwdoka Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 07.06.02, 12:35
                    Gość portalu: d2 napisał(a):

> Poza tym jakie są na prawdę toyoty wiedzą ci którzy nimi trochę pojeździli
                    > (pozdrowienia orl, jestem tego samego zdania). Jakoś tak dziwnie się składa, że
                    >
                    > znakomita część właścicieli tej marki jest jej zadziwiająco wierna, co nie
                    > koniecznie sprawdza się w przypadku innych aut.
                    >
                    > d2

Też się z Wami zgadzam, a tak przy okazji, czytałem niedawno, iż w badanich na
                    temat: ilu kierowców i jakich samochodów posiada ubezpieczenia emerytalno-życiowe
                    worldwide, wyszło iż blisko 80% właścicieli Toyot i Lexusów! Tka ciekawostka, był
                    to najwyższy wynik!
                    Pozdrawiam,
                    vwdoka
                    • Gość: d2 Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.244.75.* 07.06.02, 12:41
                      W rzeczy samej ciekawa statystyka, ale myślę, że i to dałoby sie rozszyfrować.
                      Podejżewam że niektórych to ubodzie, ale myślę, że wynika to z tego iż ludziom
                      kupującym te samochody zależy w dużym stopniu na ich niezawodności czyli myślą
                      z pewnym wyprzedzeniem co przekłada się (albo wynika z ich filozofii życia).
                      Lepiej pomyśleć wcześniej niż za późno.
                      d2
                      • vwdoka Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 07.06.02, 12:50
                        To fakt. Ja oczekuję od samochodu niezawodności. Dojeżdżam do pracy około 65km.
                        Mój podstawowy samochód MUSI dawać mi te prawie 100% pewności, iż rano wsiadam,
                        odpalam i jadę. I rzecz jasna równie bezproblemowo wracam po pracy do domu. Od
                        grzebania się w samochodzie mam VW. Dlatego Toyota to mój daily driver. A już
                        śmieszą mnie teksty w stylu "emeryckość samochodów japońskich" ponieważ ich
                        moce końcżą się koło 300 KM. Jeżeli napisałem iż marzy mi się LS 430, to nie ze
                        względu na moc silnika a komfort i niezawodność...
                        Pozdrawiam,
                        vwdoka
                        PS Podobnie jak Ty tłumaczyli wyniki autorzy badań.
                        vwdoka
                        • Gość: d2 Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.244.75.* 07.06.02, 13:00
                          Mam identyczne zdanie co do filozofii posiadania samochodu. Mam wystarczająco
                          wiele innych spraw i problemów na codzień, żeby zastanawiać się czy dziś dojadę
                          do/wrócę z pracy czy z weekendu. Moja poprzednią 11-o letnią Corollą jeździełm
                          na wakacje (jakieś 6-7 kkm po całej Europie) bez zaglądania pod maskę przed
                          wyjazdem i jedyne cop mi się przytrafiło to jedna guma (a takich wyjazdów było
                          kilka). Z pierwszych 4 kkm w nowej Corolli wygląda na to, że w tej będzie tak
                          samo i wcale z tego powodu nie będzie mi nudno.

pzdr,
                          d2
                          • vwdoka Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 07.06.02, 13:07
                            Ja mam przekonanie, iż wystarczy bym wsiadł do mojej Cariny i mogę jechać na
                            drugi koniec świata. A gdyby jeszcze zbiornik płynu do dpryskiwacza przenieśli
                            do środka, to mógłbym całkiem nie otwierać maski....
                            vwdoka
                            • Gość: d2 Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.244.75.* 07.06.02, 13:16
                              Chyba sobie nie podyskutujemy, nie ma o czym, wsiadasz - jedziesz. Z tym
                              płynem -faktycznie, trzeba by tak napisać do Toyoty żeby wprowadzili jako
                              usprawnienie - sami sobie winni.
                              d2
                              • vwdoka Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 07.06.02, 13:20
                                Może tak Jak w Audi A2?
                                vwdoka
                                PS. I to lubię w mojej Toyocie, nie zastanawiam się co jeszcze się popsuję
                                tylko muszę pamiętać kiedy na przegląd. A i no jeszcze, iż w końcu jednak coś
                                się zużyje....
                                vwdoka
                                • Gość: d2 Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.244.75.* 07.06.02, 13:27
                                  A co tam w tym audi A2 (nie bardzo się orientuję). Przeglądy - trzeba pamiętać,
                                  ale zadbane auto odpłaca się swoim zachowaniem. Kiedyś na pewno padnie, ale to
                                  już chyba nie będzie nasz problem, nie wiem ile ma Twoja Carina, ale ja swojej
                                  nie będę trzymał więcej niż 5-6 lat, a może nawet nie tyle.

d2
                                  • vwdoka Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 07.06.02, 13:34
                                    Gość portalu: d2 napisał(a):

> A co tam w tym audi A2 (nie bardzo się orientuję). Przeglądy - trzeba pamiętać,
                                    >
                                    > ale zadbane auto odpłaca się swoim zachowaniem. Kiedyś na pewno padnie, ale to
                                    > już chyba nie będzie nasz problem, nie wiem ile ma Twoja Carina, ale ja swojej
                                    > nie będę trzymał więcej niż 5-6 lat, a może nawet nie tyle.
                                    >
                                    > d2

W A2 wlew płynu, bagnet od oleju i coś jescze jest wyprowadzonę pod przednią
                                    atrapą. Nie musisz maski otwierać...
                                    Moja ma w tej chwli 6 lat, a jeźdżę nią od 3. W przyszłym roku mam zamiar zmienić
                                    na Avensisa kombi d4d. Ja niestety nie mam kasy na nowego, to muszę kupić
                                    używanego, byle do 3 lat. Ale nawet gdybym miał kasę, to też byłaby Toyota :-)))
                                    Pozdrawiam,
                                    vwdoka
                                    • Gość: d2 Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.244.75.* 07.06.02, 13:44
                                      Noooo, to sprytne to Audi (i tak bym sie nie zamienił ;).

6 lat to jeszcze nie tak źle. Ja poprzednią kupiłem w takim wieku (poszła do
                                      ludzi nieco ponad misiąc temu po 5 latach jazdy). Na początku byłem zły że
                                      trochę przepłaciłem (konkurencja o podobnej wielkości była o dużo tańsza)
                                      przeszło mi bardzo szybko i nie żałuję do dziś.

Przed kupnem obecnej też myślałem o kupnie używanej, ale jakoś nie wyszło, jak
                                      wsiadłem i pojeździłem to zabrałem z wystawy.

d2
                                      • vwdoka Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 07.06.02, 13:58
                                        U mnie niestety braki w temacie KASA, te siedemdziesiąt parę tysięcy to jednak
                                        też trochę jest... A tak mam na dzieję zmieścić się w granicach 50...
                                        vwdoka
                                        • Gość: d2 Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.244.75.* 07.06.02, 14:04
                                          Znajomemu ostatnio się trafiło. Szukał przez dłuższy czas, aż w końcu, gdzieś w
                                          Belgii znalazł bezwypadkowego Avensisa (diesel, sedan) z 2001 z klimą itd. za
                                          ok 50 ze wszystkimi opłatami. Było tam kilka takich samych ze zlikwidowanej
                                          wypożyczalni samochodów. Niestety szybciutko się rozeszły. Gdybym miał taką
                                          opcję przedtem to kto wie.

d2
                                          • vwdoka Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 07.06.02, 14:06
                                            Włąśnie, szukajcie a znajdziecie....
                                            Pozdrawiam,
                                            vwdoka
                                            • Gość: d2 Re: nowa corolla to potkniecie toyoty IP: 212.244.75.* 07.06.02, 14:16
                                              Właśnie.
                                              Pzdr,
                                              d2
      • vwdoka Re: nowa corolla to potkniecie toyoty 07.06.02, 12:31

> musza wybrzydzac tylko ida i kupuja. Jezeli ktos musi sie dowartosciowywac
        > kupnem samochodu to jest z nim zle. To jest glownie srodek transportu.

Nie całkiem się mogę z Tobą zgodzić. Nie jeżdżę samochodem moich marzeń, ale też
        Toyotą. A najbardziej przeze mnie pożądanymi samochodami teraz są: LX471, LS430 i
        SC430. Ot co.

Pozdrawiam,
        vwdoka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka