adek28 13.01.06, 19:42 4 tydzień kruca felek 3drzwiowa almera nie za bardzo do dzidziaka -) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: bendem tatom-) 13.01.06, 20:01 o kurne. ale hardkor. Nagle okazalo sie, ze wszyscy to robią, choc niby tacy swieci :) MOJE GRATULACJE. uzywajcie wolnosci poki mozecie. I puszczajcie mu fajna, spokojna muze przez brzuch (tylko nie teraz, bo chyba jeszcze uszu nie ma) Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 13.01.06, 20:07 jestem mamom, od 7 miesięcy, ojjj będzie żona miała zajęcie :) Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 13.01.06, 23:57 już odpisuje, wywalili tamten wątek na oślą ławkę (nie wiem czemu) i dopiero teraz przeczytałam pytanie, no nie ważne, quinny spisuje się bardzo dobrze, właśnie jutro tatuś zamienia gondole na spacerówkę bo chłopak duży i ruchliwy, skętne koło to fajna rzecz, poza tym fotelik samochodowy można w niego wpiąc i w ogóle ładny ten wózek, polecam Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 14.01.06, 03:20 my mielismy bebe-comfort - potworny zlom. Jakos trwaloscia kojarzy mi sie dziwnie z Laguna 2, ktora z ulga sprzedalismy. Teraz mamy mutsy i jest super. Zreszta musielismy kupic inny, bo syn wyrosl z gondoli bebe-comfort w wieku 5 miesiecy :D Mutsy troche dziwnie sie go prowadzi, bo sie lamie w pol przy skrecie (skrecaja sie cale osie a nie kolka) ale generalnie jest OK. pozdro Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 14.01.06, 09:29 mutsy też fajny, zawieszony w przestrzeni, bardzo kosmiczny, my za chwilę musimy zmienic fotelik i zastanawiam się czy kontynuowac maxi-cosi czy może recaro? Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:23 z fotelikiem tez mamy problem. Kolo jeszcze nie ma ochoty siedziec i tak na prawde powinien byc wozony tylem do kierunku jazdy. Ale z kazdego niemowlecego fotelika nogi i glowa mu wystaja ;/ Myslelismy o bebe-comfort. Niektore modele moga byc montowane tylem i przodem do kierunku jazdy. Poza tym ma zwezane boki, wiec da sie go dopasowac zarowno teraz jak i za rok czy wiecej czasu. Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) gratulacje 13.01.06, 20:30 Na razie nie straszmy chłopaka, sam zobaczy jak to fajnie jak taki mały ktoś nie rozpoznaje dni tygodnia i domaga się cateringu w sobotę o 3.27 rano ;D Nie jest źle, a miło widzieć jak nam się przyrost naturalny zwiększa ;-P Odpowiedz Link
lobuzek1 Re: bendem tatom-) 13.01.06, 22:24 Gratuluję!!!!!!!!!! Sam jestem TATOM od 9 miesięcy i jest rewelacyjnie! Mała tylko się samochodzikami chce bawić! Odpowiedz Link
bassooner Re: bendem tatom-) 14.01.06, 00:50 Wielkie gratulacje stary !!!-ja jestem tatą od 2 tyg.i powiem ci na bieżąco o co loto i obale stereotypy... 1.Nie żałuj. 2.Nie przejmuj się,że będziesz musiał wstawać w nocy. 3.Nie kupuj za dużo ciuchów dla małej lub małego,a jeżeli już to maksymalnie rozpinane body (ogólnie wszystko maksymalnie rozpinane na zatrzaski). 4.Wózek możesz kupić po narodzinach-będziesz miał na to czas(mój stoi już miesiąc i postoi jeszcze pewnie miesiąc). 5.Nie bój się,że dzidzia ograniczy wyskok z kumplami na bro. 6.Nie lękaj się o wstręt do kup - prawie tak jak swoja. 7.Znajdź dobry szpital - nie będziesz musiał dawać w łapę położnej ani lekarzowi(my rodziliśmy na Polnej w Poznaniu,nie daliśmy ani grosika i było bardzo miło i profesjonalnie. 8.Jak chcesz być przy porodzie to nie pożałujesz. 9.Wszystkie niedogodności wynagrodzi ci zapach i spojrzenie dzidzi. Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 14.01.06, 03:23 > 9.Wszystkie niedogodności wynagrodzi ci zapach i spojrzenie dzidzi. co ty gadasz za bzdury?? "spojrzenie dzidzi", dobre sobie. Moj jak mi ta mala, tlusta lapa sprzeda lepa w pysk to trace orientacje :D Do tego rano juz zaczyna mi badac oczy, nos i buzie. Spojrzenie... Odpowiedz Link
wowo5 Re: bendem tatom-) 14.01.06, 05:03 Gratulacje. Ktos musi dzialac na rzecz podtrzymania gatunku. Mi sie wciaz w pale nie miesci jak mozna miec takie malenstwo w srodku. Odpowiedz Link
bassooner Re: bendem tatom-) 14.01.06, 15:23 A ja kurde widziałem jak wyskakuje ze środka...się trochę rozkleiłem-nie broń Bóg ze wstrętu ale ze szczęścia i podziwu dla żonki. Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:26 u nas byla dosc skomplikowana cesarka wiec widzialem jak dziecko wyciagaja z brzucha ale od gory. Dobrze, ze wczesniej pracowalem na chirurgii, bo moglbym wymieknac widzac zone pocieta na kawalki ;) Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 17:09 A mnie głupia rura połozna pogoniła po rzeczy żony na patologię. Jak wróciłem po 15 min. to ta sama cholera na mnie wyskoczyła: "gdzie się pan włóczy, żona już urodziła!". A cesarkę miałem widzieć zza szyby. Mam do tej baby duży żal. Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:19 ehh, już widzę jak wy wszyscy wstajecie w nocy do dzieci, mój mąż to nawet nie słyszy jak dziecko płacze :) Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:25 ja tez nie slysze. Moze dziecko to troche slysze ale telefonu, budzika czy wiezy grajacej "cos aktualnie fajnego" na pobodke to za chiny nie slysze. Zawsze budzi mnie szarpaniem wsciekla zona, bo wszyscy (Qba, zona i pies) juz dawno zostali obudzeni a ja na pelnym luzie dalej snie o cichym zawieszeniu czy czyms tam :) Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:38 bylem informatykiem :D Ale ze komputery byly rowniez na bloku operacyjnym to troche sie naogladalem Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:40 a ja znowu siedzę przy kompie a rano będę miała problem Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:41 połóż mężowi dziecko na twarzy komunikujac, ze dzis jest niedziela - Twoj dzień święty :D Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:42 haha mój mąż jak każdy przyzwoity katolik pił dzisiaj wódkę i jutro na pewno nie zajmie się nim, jego dzień to właśnie sobota Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:44 a ja mam 10kg nadwagi (jak juz sie tu zwierzałem) i od kilku dni nei pije alkoholi, moze poza winem. No i jem mało i pije wode lub inne cosie ale bez cukru. Zreszta wooda juz mi sie opatrzyła Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:46 no mój mąż też uzbierał trochę zapasów przez 6,5 roku małżeństwa ale się nie odchudza :( ja się odchudzam tylko jak się karmi to trochę ciężko Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:51 jak sie nie karmi to jest jeszcze gorzej. Polecam chinska pochodna efedryny czy amfetaminy - ze niby taki ziolowy lek. To prawdopodobnie chinska kompia meridii. dziala na przysadke mozgowa i chamuje uczucie glodu. Trzeba cos zjesc raz dziennie by nie zemdlec z nienacka. Jest na allegro. Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:54 nasz zajada słoiki oraz mleko i soki z butli. Ma to swoje plusy i minusy Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:55 mój chyba zapłakałby się bez "cyca" (nie lubie tego słowa), to też po tacie ma :) Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:56 dobrze, ze masz tylko dwoch kolesi. Akurat da sie sprawiedliwie obdzielić ;) Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:59 to jak dobry trójkąt, tfu sześciokąt, a jakiej rasy? Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:07 > o jaka ja głupia nie wiem, czy mam sie zgodzic przez grzecznosc czy po chamsku klocic ;) Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:13 sympatyczne, choc nie wszystkie. Moja gnoi wszystkie psy w okolicy, choc tak na prawde gnojenie jest w ramach zabawy. Akurat czesto amstaffy tego nie kumaja. Chyba nie maja poczucia humoru ;) Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:23 na szczescie nie sa bardzo szybkie wiec moja zawsze moze ruszyc z racicy i juz jej nie ma. Moja zupelnie nie jest bojowa. Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:24 a to pies pracujący jest? czy tak po prostu chcieliście wyżła? Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:14 w ogóle to mieliśmy dwie suki i psa ale jedna suka była baaardzo agresywna w stosunku do pozostałych dwóch i niestety musieliśmy ją dac do adopcji :(a buba powiesił się miesiąc temu :((( Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:20 na płocie? łańcuchu? Moja dwa razy wpadla pod samochod. Wlasciwie to wpadla tylko raz, bo za drugim razem celowo przerwała sranie i staranowala przejezdzajacego Mondeo. Oczywiscie tak glupim psom zawsze to uchodzi na sucho Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:23 na płocie, chciał wyskoczyc i zaczepił się obrożą nas nie byłow domu i wieczorem dopiero mąż poszedł dac im jeśc i powiedział, że buba się powiesił a ja myślałam, że żartuje ale nie żartował taki śliczny pręgusek był z białymi znaczeniami, miał już jedno CWC oj będę płakac Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:29 ja ze swoja bylem raz na wystawie. Byla jeszcze szczeniakiem. Pobiegalem, ustawilem i dostala jakas wstazke i dyplom, ze wybitnie obiecujaca. Potem juz nie mielismy czasu, by dopilnowac wystaw. Szczegolnie, ze w pewnym momencie wiedzielismy, ze nie bedziemy robic jej szczeniakow. Zreszta wyzel to mysliwskie bydle i nie wystarcza tylko czempionaty ale trzeba tez zrobic proby polowe (strzelanie, tropienie, aport, plywanie). Poza tym mieszkamy w miescie a najbardziej wartosciowe mioty sa z hodowli stricte mysliwskich. Ot i mamy wyzla kanapowego. Dobrze sie komponuje sierścia z narzutą "Indira" z Ikei ;)) Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 16.01.06, 10:49 moje dziecko regularnie porzyguje indirę :) a psów a raczej suki która mi została nie wystawiam już bo mi się nie chce a w sumie szkoda bo jest bardzo piękna jej matka jest zwycięzcą świata z 98 roku no i mulitichampionem a ojciec ma tylko dwa championaty Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 16.01.06, 11:01 weiamry byly do niedawna rasa chroniona i mogly byc "chodowane" tylko w Niemczech. I faktycznie, jak sie popatrzy w rodowod mojej to dwa pokolenia w gore i wczesniej juz sami Niemcy :) Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:18 z tym sie będe kłócić czy aby na pewno sie musze klocic? ;P Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:42 w tygodniu miedzy 8 a 9:30 - trening czyni mistrza :D Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:45 to niezle. Ja kąpie qbe najpozniej do 22giej. I do rana daje rade. Czasem sie budzi w srodku nocy jak sa jakies hałasy ;) ale wtedy dostaje butle i spi do 10 na bank Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:47 to fajnie macie, pawełek budzi się 3-4 razy w ciągu nocy Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:49 widac w nocy czesciej halasujecie niz my ;)))) Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:54 widziałam to zdjęcie gdzieś na forum, jeszcze pisałeś że nie chodzisz w różowym zegarku, postawny ten twój syn :) Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 00:55 dziekuje, spozywa prawie tyle co pies ;) a tu ze 20 minut po porodzie im.bobasy.pl/f/d/20897.jpg Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:00 fajny, mój karuzelkę znad łóżeczka już rozwalił Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:02 hej informaty, co będzie jak dojedziemy do prawego marginesu? Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:06 ten wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=25830848&s=0 da Ci odpowiedź Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:09 jak chcesz się mnie pozbyc to powiedz a nie wklejasz mi tu jakies tasiemce :) tam tak się nie stało, chyba Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 15.01.06, 01:11 przejrzyj 15 stron to poznasz odpowiedz. A tak na prawde w pewnym momencie struktura drzwiasta nie jest juz zachowana Odpowiedz Link
bassooner Re: bendem tatom-) 15.01.06, 22:09 A tu adku28 masz fury odpowiednie do czasu w jakim się znalazłeś... www.implast.com.pl/ Odpowiedz Link
adek28 Re: bendem tatom-) 17.01.06, 09:30 Kurcze ale sie watek rozwinał -) Nie miałem czasu odrobiny na bieżaco być z forum. Praca i zimowe hobby - narty odbiera reszte czasu. Dzieki za ciepłe słowa. Radosc ma jest ogromna i już czekam sierpnia -) Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) 17.01.06, 15:11 adek28 napisał: > Kurcze ale sie watek rozwinał -) > Nie miałem czasu odrobiny na bieżaco być z forum. > Praca i zimowe hobby - narty odbiera reszte czasu. > Dzieki za ciepłe słowa. > Radosc ma jest ogromna i już czekam sierpnia -) > Nie pisz mi tu o nartach!! Chociaż używaj póki możesz, w przyszłym sezonie możesz nie mieć czasu jak ja w tym.... Ale obiecuję sobie że w przyszłym roku jedziemy razem z juniorką. Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 17.01.06, 15:50 ale macie stanowcze żony albo ja taka uległa jestem, mój syn urodził się w czerwcu a w sierpniu już zasuwał z nami na żaglach szlakiem wielkich jezior mazurskich, co prawda trochę rzygał ale co tam, za 20 lat będzie rwał dziewczyny jako najmłodszy żeglarz RP :) Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) 17.01.06, 15:58 Małża nie jest taka stanowcza-to córka ma raptem 4 tygodnie (niecałe). Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 17.01.06, 16:02 no tak ja to syna w gondoli wkładałam do kajuty i już, tylko przy zwrotach musiałam pilnowac żeby z wózka nie wyfrunął a na nartach to nie bardzo jest co z dzieckiem zrobic Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) 17.01.06, 18:47 A ja niby mógłbym pojechac sam, ale nie chce tego zrobić Małży, bo też bardzo lubi narty. Więc za rok będziemy z młodą wojować na zmianę , bo na nukę to chyba jeszcze za wcześnie będzie ;)) Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 18.01.06, 22:59 kurczem, o 20 dalem BoboVita - "warzywa z jagniecina i kasza" o 21:30 kąpiel i do wyrka. Przed spaniem dopoilem soczkiem. Nosze by sobie beknął a tu pafff i wielka radosc. Wiec wszystko od poczatku Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) 18.01.06, 23:19 typson napisał: > kurczem, o 20 dalem BoboVita - "warzywa z jagniecina i kasza" > > o 21:30 kąpiel i do wyrka. Przed spaniem dopoilem soczkiem. Nosze by sobie > beknął a tu pafff i wielka radosc. Wiec wszystko od poczatku Nie przejmuj się moja juniorka strzeliła mi po półgodzinie noszenia i niby odbiciu na ostatnie czyste dżinsy i sweterek który miałem nadzieję wrzucić na siebie jutro ;-/ Odpowiedz Link
bassooner Re: bendem tatom-) 18.01.06, 23:41 Moja Antosia to mogłaby mnie całego odbeknięciem okrasić byle by spokojnie spała, a ostatnio grymasi-chyba się kolki zaczynają. Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 19.01.06, 00:24 przy kolkach noworody sie preza mocno. Czasem zmiana mleka pomaga (jesli karmione butla). Czasem trzeba pomoc w upuszczaniu gazów spalinowych, najlepiej koncowka termometru. Maly przewodzik pokarmowy jest jeszcze nieporadny i czasem nie moze polapac sie w sytuacji ;) Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) 19.01.06, 08:45 Moja młoda notorycznie sie przejada-przy ostatniej wizycie u lekarza wyszło że przybiera na wadze ok. 60g/doba! Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 19.01.06, 09:58 mój też tak miał, na okrągło ulewało mu się z tego przjedzenia a teraz taki szczypiorek się robi, chociaż zaczął łaskawie jeśc mleko modyfikowane co prawda tylko przed snem ale dobre i to Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) 19.01.06, 10:51 Moja Pola jutro skończy dopiero 4 tygodnie, więc na razie sie uczymy ;)) Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 19.01.06, 11:00 ja nie chce cię straszyc ale teraz dopiero cię czeka, mój jak skończył 5 tygodni przestał spac w dzień wstawał o 6.00 i chodził spac o 19.00 a w ciągu dnia to tylko przy piersi spał, zresztą co ci będę mówic, sam zobaczysz teraz zasuwa mi na czterech po całym domu, wszystko wkłada do buzi i ogólnie rozrabia twoja córa penie już zaczyna się uśmiechac? Odpowiedz Link
pizza987 Re: bendem tatom-) 19.01.06, 11:36 Powoli zaczyna, na razie jeszcze jest w miarę spokojna i ma stałe pory jedzenia. Ale zobaczymy co będzie dalej. Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 19.01.06, 11:42 może twoja będzie wyjątkiem :) moje dziecko czasami pada o 19.00 a czasami o 23.00, choc częściej o 23.00 niestety, nie ma pór karmienia, mycia, sikania... poprostu meksyk, może trochę mojej w tym winy juz sama nie wiem Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 19.01.06, 14:57 dobrze jest w pewnym momence, najlepiej od 4tego miesiaca, zaczac ustawiac regularne pory karmienia. To doskonare reguluje zegar dziecka Odpowiedz Link
paxton1 Re: bendem tatom-) 19.01.06, 15:01 ale ten twój jak mniemam z wcześniejszych rozmów chyba już nie jest piersią karmiony? tak? Odpowiedz Link
typson Re: bendem tatom-) 20.01.06, 00:38 no fakt. Piersia trudniej narychtowac tajming. Ale jak bedziesz mu dawac z byle powodu to sie chlop uzalezni szybko i dopiero bedziesz miala problem ;) Odpowiedz Link