steevan 28.02.05, 15:47 Mroz, wiec rano trzeba skrobac od srodka.. Nie wydajna wentylacja? Czego to jest kwestia? any ajdijas? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jaro_ss Re: zaparowane szyby w fabii 01.03.05, 08:52 Wymyj sobie szybę od środka dobrym płynem do mycia szyb i mikrofibrą.... I potem tylko nawiewem, żednego dotykania łapą ni szmatą..... Link Zgłoś
mac.card Re: zaparowane szyby w fabii 01.03.05, 09:27 Musisz mieć zawilgocone wnętrze. Może naniosłeś śniegu na butach? Przy dłuższej trasie puść mocny nawiew do dołu żeby wysuszyć podłogę. Btw. Chyba powinieneś napisać "eny ajdijas" :-) Link Zgłoś
steevan Re: zaparowane szyby w fabii 01.03.05, 16:06 mac.card napisał: > Musisz mieć zawilgocone wnętrze. Może naniosłeś śniegu na butach? Przy dłuższej > trasie puść mocny nawiew do dołu żeby wysuszyć podłogę. Ale ja wlasnie tylko po miescie jezdze, i na parkingu widze ze tylko ja mam taki problem. W serwisie powiedzieli, ze to kwestia filtru kabinowego bo powinien byc wymieniany co 15 kkm a w instrukcji stoi ze co 30kkm. Ale im (z zalozenia) nie wierze... Wczesniej jezdzilem cienkim na takich samych trasach i nie bylo problemu. > Btw. Chyba powinieneś napisać "eny ajdijas" :-) Fakt, literowka, PZDR, Link Zgłoś
Gość: adi Re: zaparowane szyby w fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:05 u mnie w octavii to samo... normalnie jak w czołgu,szyby zamrozone, a gorsze ze to diesel wiec na wolnych obrotach nie tak łatwo sie nagrzewa... ale faktem tez jest ze przyczynia sie do tego wilgoc.. zwlaszcza teraz... ale zamarzaly mi szyby przy ok -10st, jak cieplej to nie... Link Zgłoś
cyngiel69 Re: zaparowane szyby w fabii 02.03.05, 21:01 Ło mamusiu !!!!!!!!!!!!!!!!!1 Ludzie, wietrzcie samochody przd zamknięciem drzwi. Po prostu umożliwcie ciepłemu wilgotnemu powietrzu ucieczkę z kabiny. Niech jego miejsce zajmie suche mroźne. Otwórzta drzwi na przestrzał albo choć na oścież na minuteńkę. Czasem też bagażnik. Usuwajta też śnieg z wycieraczek. Wsuwajta stare gazety pod nie i wymieńta je czasem. Jeśli buda jest szczelna i nagrzewnica nie leje, to się wszystko wyrychtuje. Że też w serwisach takich głąbów trzymają! Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: zaparowane szyby w fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:51 że niby jak mi sie śpieszy to mam czas zeby wietrzyc samochód i wywalaś śnieg z wycieraczek, i co jeszcze, moze husteczką wycierać zeby suchutke byly co ? Link Zgłoś
Gość: anka Re: zaparowane szyby w fabii IP: *.cstnet.pl 08.03.05, 23:34 sprawdzone w fabii jest takie coś co się nazywa filtr powietrza jeżeli nie jest co roku wymieniane powoduje gromadzenie się wilgoci co z kolei powoduje parowanie a co za tym idzie zlodowacenie wewnętrzne (niedoceniany przez wielu). ten kto już to doświadczył potwierdzi. lokalizacja dość nietypowa trudna w wymianie wrazie czego pomoge wampirek2000@yahoo.com Link Zgłoś
steevan Re: zaparowane szyby w fabii 09.03.05, 15:00 tzn kabinowy filtr powietrza ? bo chyba to idzie innym filtrem niz powietrze do komory spalania.. Dodatkowo zauwazylem kiedys, ze gdy w czasie jazdy zaczal padac deszcz to tez mi zaparowaly szyby.. Ci mechanicy to sie jednak znaja... Link Zgłoś