Gość: optymista IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 02:53 fajny pomysl z tym gazem, gdyby jeszcze tylko ten wyglad Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: grogreg Re: Fiat Multipla IP: 212.160.165.* 25.07.02, 08:40 Akurat do wygladu Multiply nie mam rzadnych zastrzezen. Samochodzik jest rozpoznawalny (teraz to rzadkosc) i nie ma kantow (nie cierpie kantow). Jedyne co mnie drazni to umiejscowienie przyrzadow (przyrzady maj byz za kierownica i juz) Link Zgłoś
Gość: vd Re: Fiat Multipla IP: *.waw.cdp.pl 25.07.02, 09:10 taksowkarze powinni sie rzucic jak na surowe mieso Link Zgłoś
Gość: lm Re: Fiat Multipla IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 22:22 Narzekają na muliplę tylko Ci, którzy jej nie mają. Przejechałem w ciągu 2 miesięcy ponad 6 tys. km i jestem zachwycony. Takiej przestrzeni nie oferuje żaden minivan. Wszystkie beczki typu Xara Picasso, Renault Scenic i nawet Zafira nie dorastają jej do pięt. Spala średnio 10 litrów LPG na setkę i zabiera komfortowo 6 osób. Wrażenia z jazdy, szczególnie w górach....niezapomniane. Link Zgłoś
Gość: malko Re: Fiat Multipla IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 11:08 Multipla... bajka. Jeździłem wersją JTD - naprawdę super samochodzik. Ma to co lubie najbardziej - super prowadzi się w zakrętach, jest bardzo neutralny i się nie przechyla z racji swojej szerokości. Inne vany przyprawiają o zawał serca na każdym ostrzejszym zakręcie, jazda nimi po górskiej drodze (nie ma nic ciekawszego niż kręta droga w górach a nie jakies nudne autostrady)to horror. Multipla na krętej drodze jest prawie jak alfa romeo - poezja. Jedyne co bym zmienił w Multipli to fotele na takie z lepszym trzymaniem bocznym i światła na bardziej wydajne. Design - cóż kiedys mi się nie podobał, ale jak tylko pojeździłem i poczułem wielką przyjemnosć z jazdy to przestał mi przeszkadzać. Po oststnim liftingu z kolorowymi zderzakami multipla podoba mi się bardzo - zwłaszcza jaśniutki błekitny metalik. Ale co tam wygląd, najważnejsze ze ten samochód fantastycznie się prowadzi. Z fiatów lepiej prowadzi się chyba tylko bravo. Polecam. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Fiat Multipla IP: *.osd.ausys.se / 192.168.200.* 10.09.02, 11:14 To prawda, bravo jedzie jak przyklejony do drogi. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Fiat Multipla IP: *.aries.com.pl 10.09.02, 16:55 Gość portalu: malko napisał(a): Jakimi minivanami po za Multiplą jeździłeś,iż twierdzisz,że przyprawiaja o zawał serca? Jeździłem Multipla i faktycznie w zakrętach prowadzi się bardzo dobrze ale nie sadze,że komfortem jazdy jak i komfortem przednich foteli dorównuje Xsarze Picasso.Multipla jeździ się jak w miare nowoczesnym samochodem dostawczym (szeroko,wysoko,twardo).Multipli najblizej chyba do Ducato (moim zdaniem),nawet drążek zmiany biegów w tym samym miejscu ;-) Ducato chyba nawet lepiej sie prowadzi z uwagi na wieksza szerokość oraz szalenie twarde zawieszenie... pozdrawiam > Multipla... bajka. > Jeździłem wersją JTD - naprawdę super samochodzik. Ma to co lubie najbardziej - > > super prowadzi się w zakrętach, jest bardzo neutralny i się nie przechyla z > racji swojej szerokości. Inne vany przyprawiają o zawał serca na każdym > ostrzejszym zakręcie, jazda nimi po górskiej drodze (nie ma nic ciekawszego niż > > kręta droga w górach a nie jakies nudne autostrady)to horror. Multipla na > krętej drodze jest prawie jak alfa romeo - poezja. Jedyne co bym zmienił w > Multipli to fotele na takie z lepszym trzymaniem bocznym i światła na bardziej > wydajne. Design - cóż kiedys mi się nie podobał, ale jak tylko pojeździłem i > poczułem wielką przyjemnosć z jazdy to przestał mi przeszkadzać. Po oststnim > liftingu z kolorowymi zderzakami multipla podoba mi się bardzo - zwłaszcza > jaśniutki błekitny metalik. Ale co tam wygląd, najważnejsze ze ten samochód > fantastycznie się prowadzi. Z fiatów lepiej prowadzi się chyba tylko bravo. > Polecam. Link Zgłoś
Gość: malko Re: Fiat Multipla IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 08:10 Gość portalu: Sławek napisał(a): Cześć Sławek > Gość portalu: malko napisał(a): > > Jakimi minivanami po za Multiplą jeździłeś,iż twierdzisz,że przyprawiaja o > zawał serca? Scenicem i Zafirą > Jeździłem Multipla i faktycznie w zakrętach prowadzi się bardzo dobrze ale nie > sadze,że komfortem jazdy jak i komfortem przednich foteli dorównuje Xsarze > Picasso.Multipla jeździ się jak w miare nowoczesnym samochodem dostawczym > (szeroko,wysoko,twardo twardo? ja to lubię, nie przepadam za miękkim samochodami. Dla mnie w miarę twarde zawieszenie to zaleta. Może gdybym mieszkał w Warszawie to zmieniłbym zdanie, tam dziury są niemiłosierne. Przeraża mnie to co fiat zrobił ze stilo. Peugeot w końcu w 307 dał twarde zawieszenie, a makarony odwrotnie. Jeździłem co prawda tylko stilo 3d 1,8, ale kumpel mówił mi że abarth 2,4 ma tak samo i buja niemiłosiernie. ).Multipli najblizej chyba do Ducato (moim zdaniem),nawet > > drążek zmiany biegów w tym samym miejscu ;-) Nie wiem jak się jeździ ducato bo to jest poza sferą moich zainteresowań, ale drążek biegów w desce to jet to. Po pierwszych paru kilometrach w miescie człowiek się przyzwyczaja i zaczyna doceniać ten wynalazek. Szybciej zmienia się biegi. W civicu jest to samo i też mi się podobało. No i zegary na środku w multipli też są ok. Ducato chyba nawet lepiej sie > prowadzi z uwagi na wieksza szerokość oraz szalenie twarde zawieszenie... > > pozdrawiam Jak dla mnie wady multipli to: - cena - brak trzymania bocznego - słabe światła (daliby soczewy) - kiepskie wyniki w crash testach - brak rolety nad bagażnikiem w starszych wersjach > Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Fiat Multipla IP: *.aries.com.pl 11.09.02, 16:54 Zgadzam się co do wad wymienionych przez Ciebie.Światła w Multipli juz w momencie prezentacji kilka lat temu były do d...,a co dopiero dzisiaj. pozdr Link Zgłoś
Gość: XM Re: Fiat Multipla IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 10.09.02, 15:23 Nawet gaz nie pomoże. To będzie największa klapa w historii tego koncernu. Inne "brzydactwa" coś w sobie miały, a to jest tak paskudne... I jeszcze co do jakości. Wykonanie powyżej 6 tys. miesięcznie daje efekty już po 4 miesiącach. Zeby chociaż jakiekolwiek europejskie łożyska wkładali, to może byłyby szanse na normalną jazdę, a tak to sypie się powoli wszystko. Żaden z optymistów nie wróży "temu" przeżycia roku... Link Zgłoś
Gość: XM Re: Fiat Multipla IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 10.09.02, 15:24 Nawet gaz nie pomoże. To będzie największa klapa w historii tego koncernu. Inne "brzydactwa" coś w sobie miały, a to jest tak paskudne... I jeszcze co do jakości. Wykonanie powyżej 6 tys. miesięcznie daje efekty już po 4 miesiącach. Zeby chociaż jakiekolwiek europejskie łożyska wkładali, to może byłyby szanse na normalną jazdę, a tak to sypie się powoli wszystko. Żaden z optymistów nie wróży "temu" przeżycia roku... Link Zgłoś
Gość: XM Re: Fiat Multipla IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 10.09.02, 15:25 Nawet gaz nie pomoże. To będzie największa klapa w historii tego koncernu. Inne "brzydactwa" coś w sobie miały, a to jest tak paskudne... I jeszcze co do jakości. Wykonanie powyżej 6 tys. miesięcznie daje efekty już po 4 miesiącach. Zeby chociaż jakiekolwiek europejskie łożyska wkładali, to może byłyby szanse na normalną jazdę, a tak to sypie się powoli wszystko. Żaden z optymistów nie wróży "temu" przeżycia roku... Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Fiat Multipla IP: 217.168.136.* 10.09.02, 16:04 Samochód rzeczywiście swietny, szczególnie JTD. Inne minivany mu nie dorastają. A wygląd to kwestia gustu, choć ja nic do niego nie mam. Tylko 4 m długości a 6 osób się wygodnie mieści i jeszcze 430 litrów bagażu. MISTRZOSTWO ŚWIATA!!!! Link Zgłoś
Gość: azemski Re: Fiat Multipla IP: *.electrolux-na.com 10.09.02, 16:43 A co to za dwie dziury ?, swiatla ? pod przednia szyba. Link Zgłoś
palecieli Re: Fiat Multipla 11.09.02, 08:24 jasne że światła, daj na siebie namiary to Cię sieknę długimi w wtedy przekonasz się co znaczą światła na wysokości twojej głowy tzw. dziury:) Link Zgłoś
Gość: xenon Re: Fiat Multipla IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 14:04 moim zdaniem multipla jest po prostu super!!!!! w środku max przestronna (szczególnie jak na 4m długości), z silnikiem jtd po prostu sam miód!! pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: azemski Re: Fiat Multipla IP: *.electrolux-na.com 11.09.02, 14:28 palecieli napisał: > jasne że światła, daj na siebie namiary to Cię sieknę długimi w wtedy > przekonasz się co znaczą światła na wysokości twojej głowy tzw. dziury:) Sieknij mnie przez Atltantyk :))= . Link Zgłoś
Gość: XM Re: Fiat Multipla IP: *.lanbanpol.com.pl / 192.168.1.* 12.09.02, 09:24 Ludzie! Kurde, wczoraj pracownik miał wypadek tą cholerną multilupą.... Będę się modlił, aby wszyscy inni nie stracili nóg jak on... Najpierw pudełko dla samobójców (126p), a teraz to. Wspaniała firma fiat, wie jak przywiązać swoich klientów aż do śmierci... Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Fiat Multipla IP: *.echostar.pl 12.12.02, 20:42 Jeżeli ktoś zna tę obrzydliwą Multiplę na sprzedaż to chętnie kupię szczególnie JTD z klimą. Lesio113@poczta.onet.pl Link Zgłoś