Dodaj do ulubionych

Duży popyt na nowego Forda Fiesta

IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.31.* 30.07.02, 11:26
Nowa Fiesta to całkiem niezłe autko. Szkoda, że Ford traktuje
nasz rynek jak rynek drugiej kategorii. Myślę, że tym modelem
mógłby wyraźnie zwiększyć udział w polskim rynku. Jak nas tak
traktują, to my też musimy ich tak traktować. Pokażmy Fordowi,
że nie jest niezbędnym dealerem na rynku polskim. Inne firmy
(np. Renault) widać, że starają się o naszego klienta. Ich auta
są doskonale wyposażone a Fordy nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: macio Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: LUDK* / 130.227.160.* 30.07.02, 13:43
      Widzialem dzisiaj nowa Fieste (Kopenhaga) i musze powiedziec
      ze robi duze wrazenie, zwlaszcza wnetrze.
      W sobote (Wroclaw) mialem okazje dobrze przyjrzec sie Hondzie
      Jazz i po prostu wymiekam. Nie rozumiem tylko dlaczego z powodu
      idiotycznych przepisow Jazz jest w cenie Civica...

pozdr.
      M.
    • Gość: PG Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 15:17
      Ze standardem wyposazenia w Ford'ach to chyba przesadzasz. Zobacz (i porownaj)
      jak wyposazony jest np. Focus czy Mondeo. W kwestii Fiesty za malo wiem, zeby
      sie wypowiadac ale Ford na pewno nie skapi na dodatkach. Ponadto obsluga w
      salonach i serwisach Ford'a jest duzo lepsza niz np. w Seacie, Nissanie czy VW
      (sprawdzilem na sobie).
      Pozdrawiam
      • Gość: Sławek Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.aries.com.pl 30.07.02, 16:51
        Gość portalu: PG napisał(a):

Teraz jest może lepiej ale "stary" Focus dwa lata temu nawet w wersi Ghia
        sprzedawany był tylko z jedną poduszką powietrzną bez ABS.Dwa lata temu Brava
        miała 2 poduszki i ABS w standardzie (nawet silnik 1.2),a u konkurencji było
        podobnie jak u Fiata.

pozdr

> Ze standardem wyposazenia w Ford'ach to chyba przesadzasz. Zobacz (i
        porownaj)
        > jak wyposazony jest np. Focus czy Mondeo. W kwestii Fiesty za malo wiem, zeby
        > sie wypowiadac ale Ford na pewno nie skapi na dodatkach
        • Gość: PG Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 18:22
          Wersja Ghia miala 2 poduszki i ABS i duzo wiecej... np. ogrzewana przednia
          szybe. Ponad dwa lata temu kupowalem takiego wlasnie Focus'a.
          Pozdrawiam
          • Gość: Sławek Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.aries.com.pl 30.07.02, 21:43

To bardzo ciekawe bo znajomy tez ma Ghia (ale może z 1999) i w STANDARDZIE ma
            tylko jedną (1) poduszkę,podróbę drewna i inne duperele...

pozdrawiam
            > Wersja Ghia miala 2 poduszki i ABS i duzo wiecej... np. ogrzewana przednia
            > szybe. Ponad dwa lata temu kupowalem takiego wlasnie Focus'a.
            > Pozdrawiam
            • Gość: PG Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 09:00
              Ja kupowalem w lutym 2000 r. To byla po prostu Ghia, nie rozbilem zadnych
              doplat za dodatki. Dealer: TOP CAR na Aksamitnej w W-wie. Mieli takich aut
              kilkanascie do natychmiastowego odbioru.
              Pozdrawiam
    • Gość: Pirania Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.intertele.pl / *.dialup.rzeszow.pl 30.07.02, 19:18
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Nowa Fiesta to całkiem niezłe autko. Szkoda, że Ford traktuje
      > nasz rynek jak rynek drugiej kategorii. Myślę, że tym modelem
      > mógłby wyraźnie zwiększyć udział w polskim rynku. Jak nas tak
      > traktują, to my też musimy ich tak traktować. Pokażmy Fordowi,
      > że nie jest niezbędnym dealerem na rynku polskim. Inne firmy
      > (np. Renault) widać, że starają się o naszego klienta. Ich auta
      > są doskonale wyposażone a Fordy nie.

Mam pytanie czy teraz już w Fordach montowana jest jakaś sygnalizacja rezerwy
      paliwa czy nadal nie? I drugie pytanie do fordziarzy czy dalej Ford robi jeden
      prędkościomierz do 220km/h niezależnie czy to tranzit czy fiesta? jeżeli tak to
      prawdą jest co mówią o fordach że Fiat i Ford h..ja wart!!
      • Gość: Lanos Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.acn.waw.pl 30.07.02, 19:39
        Nie mam Forda niestety, ale chciałbym mieć. Sporo znajomych go ma. Stare Fordy
        to skromność, solidność. Ale dopiero pojawienie się Focusa, wstrząsnęło naszym
        rynkiem motoryzacyjnym. Rewolucyjna w tym segmencie linia, znakomite wyposażenie
        ogrzewana przednia szyba!(bardzo ważne), skrętne tylne zawieszenie, w ogóle
        znakomite zawieszenie(na naszych drogach to najważniejsza sprawa). Nowy Mondeo
        śliczny, Fiestę widziałem tylko na zdjęciu, wygląda bardzo atrakcyjnie, ma
        kosztować ok.35tys.zł, jeśli to prawda będzie szlagierem naszego rynku.
        Chyba kupię sobie Forda.
        Pozdrawiam.
      • Gość: PG Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 09:09
        Ford oczywiscie montuje kontrolke rezerwy paliwa (w przeciwienstwie do Toyoty
        Starlet ('93), ktora takiego wynalazku jest pozbawiona). Predkosciomierz w moim
        Focusie ma rzeczywiscie maks. 220 km/h, co potwierdzalo by Twoja teorie - ale
        nie wiem jak jest w Fiescie czy Mondeo. Czy Fiat i Ford jest ch...a wart, to
        zalezy co kto lubi i do czego sie uprzedzi. Ja jezdze Fordami od 10 lat i
        jestem zadowolony. Mysle jednak, ze jest wiecej wart, poniewaz zdobyl bardzo
        dobra pozycje na rynku motoryzacyjnym. O czyms to swiadczy.
        Pozdrawiam
        • Gość: Pirania Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 09:26

> Ford oczywiscie montuje kontrolke rezerwy paliwa (w przeciwienstwie do Toyoty
          > Starlet ('93), ktora takiego wynalazku jest pozbawiona). Predkosciomierz w
          moim
          >
          > Focusie ma rzeczywiscie maks. 220 km/h, co potwierdzalo by Twoja teorie - ale
          > nie wiem jak jest w Fiescie czy Mondeo. Czy Fiat i Ford jest ch...a wart, to
          > zalezy co kto lubi i do czego sie uprzedzi. Ja jezdze Fordami od 10 lat i
          > jestem zadowolony. Mysle jednak, ze jest wiecej wart, poniewaz zdobyl bardzo
          > dobra pozycje na rynku motoryzacyjnym. O czyms to swiadczy.
          > Pozdrawiam

Fiat też ma sukcesy na rynku motoryzacyjnym ze względu na cenę. Przez cholerny
          brak kontrolki w starym escordzie mało nie pchałem tego szmelcu. Klapa
          bagażnika tłukła się jak w żuku, no i silnik taki mułek że hey. To samo tyczy
          się starszego modelu fiesty. Jedyny plus jaki zauważyłem że stare modele forda
          są bardzo żywotne a zwłaszcza silniki.
          PZDR
      • Gość: fmondeo Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: 2.4.STABLE* / 10.203.53.* 31.07.02, 22:40
        Gość portalu: Pirania napisał(a):

> Gość portalu: Wojtek napisał(a):
        >
        > > > Mam pytanie czy teraz już w Fordach montowana jest jakaś sygnalizacja
        rezerwy
        > paliwa czy nadal nie? I drugie pytanie do fordziarzy czy dalej Ford robi
        jeden
        > prędkościomierz do 220km/h niezależnie czy to tranzit czy fiesta? jeżeli tak
        to
        >
        > prawdą jest co mówią o fordach że Fiat i Ford h..ja wart!!

Błądzenie jest rzecza ludzką w nowym mondeo tarcze są inaczej wyskalowane ale
        cóz na forum wypowiadaja sie często ludzie, którzy samochodu w ogóle nie
        widzieli nie mówiąc o jeździe
        • Gość: Pirania Re: Duży popyt na nowego Forda Fiesta IP: *.intertele.pl / *.dialup.rzeszow.pl 01.08.02, 14:57
          Gość portalu: fmondeo napisał(a):

> Gość portalu: Pirania napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Wojtek napisał(a):
          > >
          > > > > Mam pytanie czy teraz już w Fordach montowana jest jakaś sygnali
          > zacja
          > rezerwy
          > > paliwa czy nadal nie? I drugie pytanie do fordziarzy czy dalej Ford robi
          > jeden
          > > prędkościomierz do 220km/h niezależnie czy to tranzit czy fiesta? jeżeli t
          > ak
          > to
          > >
          > > prawdą jest co mówią o fordach że Fiat i Ford h..ja wart!!
          >
          >
          > Błądzenie jest rzecza ludzką w nowym mondeo tarcze są inaczej wyskalowane ale
          > cóz na forum wypowiadaja sie często ludzie, którzy samochodu w ogóle nie
          > widzieli nie mówiąc o jeździe

Gratuluję, że udło Ci się ściągnąć 20 razy dachowanego forda ze śmietnika w
          Niemczech. Szybki byłeś. No, no a mówią że na tych śmietnikach najszybsi są
          Ukraińcy. Więc nie podważam twoich doświadczeń ze znajomości forda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka