Dodaj do ulubionych

Drugi AIRBAG?

IP: *.mediacom.pl 13.09.01, 20:04
Czy mozna gdzies zamontowac drugi airbag w renault clio 2? ile to kosztuje i
jakie sa Wasze opinie na ten temat? dziekuje za wpisy
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Drugi AIRBAG? IP: *.telia.com 13.09.01, 20:21
      Czesc Michal!.Zrozumialem ze posiadasz ten od strony kierowcy,masz chec
      zalozyc od strony pasazera , tu jest problem jezeli jakis model tego typu auta
      posiada,to pogadaj z serwisem autoryzowanym,pamietaj nic nie rob na wlasna
      reke.Zle zamontowana poduszka i zamiast ochronic zabije pasazera . Widzialem
      na probach odpalenie poduszki na powietrzu , "to kurde taki lepszy granat"
      Pamietaj nie poprawiaj konstrukcji.Pz<dr Michal
      • Gość: Michal Re: Drugi AIRBAG? IP: *.mediacom.pl 13.09.01, 20:40
        Witam. Otoz nic nie bede robil sam! :) Chodzi mi o to ze autko ma juz ABS i
        jaśka w kierownicy ale moze i pasazer by sie pocieszyl takim czyms :) PZDR
    • Gość: . Re: Drugi AIRBAG? IP: *.mediacom.pl 15.09.01, 14:44
      .
    • Gość: all Re: Drugi AIRBAG? IP: *.018.popsite.net 16.09.01, 19:19
      Druga poduszka .
      Aby ja zamontawac musisz zmienic caly instrument panel-(deska rozdzielcza), belka poprzeczna i
      nowym sensorem z nowego modelu.
      Czy warto??
      Efktywnosc poduszek bardzo spada km.
      all.

• Gość: ffmarkus Re: Drugi AIRBAG? IP: *.icpnet.pl 16.09.01, 21:06
      Z tego co się orientuję to można zamontować airbagi już po zakupie, ale weź pod uwagę
      złożoność i koszt takiej operacji. Przecież taki montaż to ingerencja w instalację elektryczną, lekkie
      zmiany w desce rozdzielczej, montaż przeróżnych sensorów, ... .Także lepiej chyba byś zrobił
      sprzedając obecne Clio i kupując nowe, wyposażone już w cztery poduszeczki.
      Odnośnie spadania skuteczności poduch to nic o tym nie wiem, a wręcz przeciwnie !!! Proszę All,
      podaj jakieś szczegóły. PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka