Gość: Michal IP: *.mediacom.pl 13.09.01, 20:04 Czy mozna gdzies zamontowac drugi airbag w renault clio 2? ile to kosztuje i jakie sa Wasze opinie na ten temat? dziekuje za wpisy Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: Drugi AIRBAG? IP: *.telia.com 13.09.01, 20:21 Czesc Michal!.Zrozumialem ze posiadasz ten od strony kierowcy,masz chec zalozyc od strony pasazera , tu jest problem jezeli jakis model tego typu auta posiada,to pogadaj z serwisem autoryzowanym,pamietaj nic nie rob na wlasna reke.Zle zamontowana poduszka i zamiast ochronic zabije pasazera . Widzialem na probach odpalenie poduszki na powietrzu , "to kurde taki lepszy granat" Pamietaj nie poprawiaj konstrukcji.Pz<dr Michal Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Drugi AIRBAG? IP: *.mediacom.pl 13.09.01, 20:40 Witam. Otoz nic nie bede robil sam! :) Chodzi mi o to ze autko ma juz ABS i jaśka w kierownicy ale moze i pasazer by sie pocieszyl takim czyms :) PZDR Link Zgłoś
Gość: all Re: Drugi AIRBAG? IP: *.018.popsite.net 16.09.01, 19:19 Druga poduszka . Aby ja zamontawac musisz zmienic caly instrument panel-(deska rozdzielcza), belka poprzeczna i nowym sensorem z nowego modelu. Czy warto?? Efktywnosc poduszek bardzo spada km. all. Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Drugi AIRBAG? IP: *.icpnet.pl 16.09.01, 21:06 Z tego co się orientuję to można zamontować airbagi już po zakupie, ale weź pod uwagę złożoność i koszt takiej operacji. Przecież taki montaż to ingerencja w instalację elektryczną, lekkie zmiany w desce rozdzielczej, montaż przeróżnych sensorów, ... .Także lepiej chyba byś zrobił sprzedając obecne Clio i kupując nowe, wyposażone już w cztery poduszeczki. Odnośnie spadania skuteczności poduch to nic o tym nie wiem, a wręcz przeciwnie !!! Proszę All, podaj jakieś szczegóły. PZDR Link Zgłoś