Dodaj do ulubionych

Fiat SC !!!

26.01.04, 17:50
Posiadam SC 1.1 !! Chciałbym go sobie stjuningowac (chodzi o silniczek) co
powinienem najpierw zrobic za co sie zabarac ??
Obserwuj wątek
    • gin-ekolog Re: Fiat SC !!! 26.01.04, 21:23
      hsv111 napisał:

> Posiadam SC 1.1 !! Chciałbym go sobie stjuningowac (chodzi o silniczek) co
      > powinienem najpierw zrobic za co sie zabarac ??

Hej.
      Zamiast pakować sos w to małe g... pomyślał byś o większym i mocniejszym!
      Pzdr.
      PS.
      Kup w kiosku magazyn GT lub Tuning a znajdziesz w nich odpowiedź na postawione
      pytanie.
      • hsv111 Re: Fiat SC !!! 29.01.04, 14:19
        Wcale to nie jest male gowno !! cos takiego wyglada duzo lepiej niz jakies bmw
        czy inne samochody po wiesniackim tuningu !! a to ze kupie gazete w kiosku to
        napewno nie bedzie wszystko !! tam tez nic ciekawego nie pisza !!

POZDRO !!!!
        • Gość: Aab Proponuje IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.02.04, 12:31
          Weź se kurde 2 śrubokręty i odkręcja po 3 śruby jednocześnie. Potem dokręć je
          spowrotem i możesz znów wykręcić. Weź se świece wyjmij całkiem bo są ciężkie i
          samochód ma s łabego kopa. Najlepiej weź cały blok wywal bo to i tak takie
          gówno jest. wsadź pod maske jakiegoś murzynja albo dwa! zamontuj mu tam bidon
          i kup mu adidaski zeby lepiej biegał.
          • Gość: Sknerus3 Re: Proponuje IP: *.fly.pl 17.02.04, 22:57
            To forum najwidoczniej schodzi na psy! Człowiek zadaje konkretne pytanie a
            dostaje tylko wrzuty. Pozatym SC to bardzo fajne auto i można je ciekawie
            przerobić na bezpieczne i strasznie szybkie. Jestem pewien, że niejednego z
            tych buraków co się wypowiadają nie na temat jakbyś spotkał na światłach takim
            SC, to zobaczył by tylko tył takiego auta.
            PS.
            Buraki!!! Jak jesteście bananowymi dzieciakami i macie kaske od tatusia badż
            mamusi na drogie i olbrzymie auto (bo według was to tylko takie chyba się
            nadają do tuningu) to zróbcie sobie osobne forum "Zarobione Buraki w
            samochodach od rodziców" i prosze się tam wypowiadac w swoim gronie.
            Ewentualnie zróbcie liste samochodów nadajacych się do "tuningu" i opiszcie
            dlaczego, jak to mamy robić, jakie będą osiągi chyba, że kogoś interesuje
            tuning optyczny bo podobno mamy dwa rodzaje (optyczny / mechaniczny) wiec mogą
            zajść jakieś nieporozumienia.
            Czekam z niecierpliwością na wasze "złote rady" i z góry dziękuje.
            • przemo_c Re: Proponuje 18.02.04, 10:16
              SC szybki i bezpieczny samochód??!!??!!

Tak, to mnie zdziwiłeś...

Rozumiem, że można nie mieć kasy, ale nie twórzmy tu takich obłędów, każdy
              samochód nadaje się do tuningu, ale zastanów się jakiego?? W SC tuning
              silnika?? Jako pierwsza zmiana?? Nie wydaje Ci się, że to troszkę chore??

P.
            • gin-ekolog Re: Proponuje 19.02.04, 03:26
              Posłuchaj,cieciu!
              Moja żona miała takiego Seja 1100 i pisząc małe g... nie miałem na myśli jego
              osiągów,tylko wielkość.
              Osiągi silnika 1100 do tak małego auta są wystarczające.Poprawiająć je (dodając
              kilka,kilkanaście koni) należy zmienić hamulce,obniżyć zawieszenie,usztywnić
              karoserię rozpurkami i ....modlić się aby tym "perszingiem" nie wyrżnąć w
              jakieś drzewo! Bezpieczeństwo w tym aucie jest mówiąc delikatnie nijakie,nawet
              jak masz dwa "jaśki" przed sobą.
              Wyzywasz wszystkich od buraków,a sam jesteś dokładnie taki sam.zastanów
              się "cieciu" czy masz rację?
              zapewniam Cię, że nie wszyscy na tym forum są takimi,jak myślisz!
              Jak przejedziesz tyle kilometrów różnymi furami,co ja,to możesz wtedy się
              wymądrzać na forach motoryzacyjnych.
              Pozdrawiam.
              • gin-ekolog To się tyczy sknerusa3 19.02.04, 03:27
                gin-ekolog napisał:

> Posłuchaj,cieciu!
                > Moja żona miała takiego Seja 1100 i pisząc małe g... nie miałem na myśli jego
                > osiągów,tylko wielkość.
                > Osiągi silnika 1100 do tak małego auta są wystarczające.Poprawiająć je
                (dodając
                >
                > kilka,kilkanaście koni) należy zmienić hamulce,obniżyć zawieszenie,usztywnić
                > karoserię rozpurkami i ....modlić się aby tym "perszingiem" nie wyrżnąć w
                > jakieś drzewo! Bezpieczeństwo w tym aucie jest mówiąc delikatnie
                nijakie,nawet
                > jak masz dwa "jaśki" przed sobą.
                > Wyzywasz wszystkich od buraków,a sam jesteś dokładnie taki sam.zastanów
                > się "cieciu" czy masz rację?
                > zapewniam Cię, że nie wszyscy na tym forum są takimi,jak myślisz!
                > Jak przejedziesz tyle kilometrów różnymi furami,co ja,to możesz wtedy się
                > wymądrzać na forach motoryzacyjnych.
                > Pozdrawiam.
                • Gość: ran-d Re: ale lyzwiarz z tego gin-ekologa IP: 213.155.167.* 23.03.04, 19:50
                  Pewnie jestes z siebie zaj.biscie dumny. Tyloma samochodami jezdziles w swoim
                  zyciu, a sypiesz bzdurami az sie kurzy. Profesorze swoimi radami obdzielaj
                  posiadaczy skuterow simson. Rozporki, haulce, filtry, obnizanie itd (można by
                  było napisac całą instrukcje) tyczy sie bezwzględnie kazdego samochodu, w
                  którym dokonuje sie modyfikacji silnika, a nie tylko Seicento. Zacznij moze od
                  czegos lightowego. Moze popykaj na rozgrzewke w Gran Turismo na konoli. Czegos
                  tam sie moze nauczysz
            • Gość: ran-d Re: Proponuje IP: 213.155.167.* 23.03.04, 19:32
              Popieram. Najwyraźniej te buraki interesują się tylko i wyłącznie własnymi
              samochodami, a pewnie większość z nich posiada kadeciaka albo civica, no może
              nawet CRX-a. Tak czy inaczej co najmniej 12 letnie rakiety na dolocie. buhaha.
              Kabaty nie wiedzą zapewne, że na rynku brytyjskim w sprzedaży była wersja
              Seicento Abarth o mocy 150 KM. To z tej wersji pochodzą wszelkie tunningowe
              dodatki sprzedawane w polskich salonach fiata. W Polsce w sprzedaży do
              niedawana była wersja Dynamic ze zderzakiem od tej właśnie 150 konnej wersji.
              Chciałbym zobaczyć jak tamte cwaniaczki startują do Abartha na światłach. Widok
              byłby pewnie na pęknięcie gałek ocznych. Chyba sobie sprowadzę takiego albo
              wstawie silnik od punto 1.2 tyle, że 16V. Będzie miazga.
          • Gość: Sknerus3 Re: Proponuje IP: *.fly.pl 17.02.04, 23:13
            Byłbym zapomniał: Pan "Aab" a raczej wkręcacz-wykręcacz dosyć ciekawie się
            wypowiada: "Weź se kurde 2 śrubokręty" - bardzo mądre zdanie! "Weż se" - jak to
            pięknie brzmi! Ja bym powiedział: weż sobie 2 albo nawet ile zdołasz unieść
            tych wkrętaków i powbijaj je sobie zaczynając od kolan przez odbyt zakończ na
            oczach!
    • liste_k Re: Fiat SC !!! 18.02.04, 11:22
      Zgadzam się z wami po kolei, oprócz tego, dla którego "język polski nie być
      trudny", że tuning fiata sc bardzo ładnie wygląda. Mówię akurat o tuningu
      optycznym. Bo sama takim jeżdżę, ale tylko jako pasażer. Szczerze powiedziawszy
      to takie sc po modyfikacji zawieszenia i przyciemnieniu szyb o wiele lepiej
      wygląda niż taki normalny, jak go fabryka stworzyła.

----------------
      Każda myszka chwali swój ogonek :-)
      • h.i.p Re: Fiat SC !!! 18.02.04, 13:59
        liste_k napisała:

sc po modyfikacji zawieszenia i przyciemnieniu szyb o wiele lepiej
        > wygląda niż taki normalny, jak go fabryka stworzyła.

hip: Szczególnie te worki na śmieci na szybach dodają dyskretnego uroku. Już
        nie trzeba zakładać firanek ani zasłonek :)
        • Gość: Sknerus3 Re: Fiat SC !!! IP: *.fly.pl 18.02.04, 21:40
          Do Sc można wsadzić silnik 1.2 a nawet 1.4. Jeżdzi takie SC 1.4 z turbo. Jak
          były zawody na 1/4 mili to startowało w klasie turbo i wszyscy dostawali
          wytrzeszczu jak widzilei co to auto wyprawia. Co do czasu to niepamietam ale
          wiem, że było w czołówce. Więc niemówcie mi, że nieda się zrobić go szybkim!!!
          • przemo_c Re: Fiat SC !!! 19.02.04, 10:10
            Szybkim da się zrobić wszystko, ale zastanów się nad aspektem
            bezpieczeństwa...Samochód do szybkości powinien mieć dostosowane wszystko, nie
            tylko silink, i układ przeniesienia napędu i mocy...
            A jednak, szanse wyjścia żywym z wypadku czegoś większego są stanowczo większe,
            niż w przypadku SC, chyba, że zrobisz pełną klatke i wzmocnienia karoserji.

PrzemoC
            • hip-hopp Re: Fiat SC !!! 20.02.04, 15:33
              przemo_c napisał:

> Szybkim da się zrobić wszystko, ale zastanów się nad aspektem
              > bezpieczeństwa...Samochód do szybkości powinien mieć dostosowane wszystko,
              nie
              > tylko silink, i układ przeniesienia napędu i mocy...
              > A jednak, szanse wyjścia żywym z wypadku czegoś większego są stanowczo
              większe,
              >
              > niż w przypadku SC, chyba, że zrobisz pełną klatke i wzmocnienia karoserji.

Każdy

samochód można zrobić szybkim ale nie każdy będzie bezpieczny....
              Fizyki nie oszukasz, coś się musi giąć i łamać, albo samochód albo kierowca....
              • Gość: J. Re: Fiat SC !!! IP: 217.8.186.* 20.02.04, 16:01
                hip-hopp napisał:

> coś się musi giąć i łamać, albo samochód albo kierowca....

"A słowo ciałem się stało"
          • Gość: ran-d Re: Fiat SC !!! IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 20:13
            Jestem całym sercem za tunningiem seicento, ale dobrze jest mieć troszkę gustu
            w dobieraniu koloru lakieru. Poza tym czy wszystkie samochody po tunningu
            zewnętrznym muszą mieć badlooka. Czasami forma przerasta treść
            www.gryf.home.pl/auta/maly/P8171636.JPG
    • Gość: AGG Re: Fiat SC !!! IP: *.zwm.punkt.pl / 217.153.196.* 11.03.04, 23:11
      Najtaniej ci wyjdzie jak sprzedasz swojego i kupisz np. z ogłoszenia
      www.rajdy.hoga.pl gotowe z silnym tuningiem silnika albo przerobione na 1,2 75
      lub 86 kM. najlepsza jest przekładka silnika na1,2 bez silnego tuningu boauto
      jest b. elastyczne i mało pali, a jednocześnie b. szybkie i startowe. Jest to
      tańsze i lepsze niż tuning silnika 1,1 to jest dobre jeśli startujesz w rajdach
      i chcesz zmieścić się w klasie. Lepiej więc znależć 1,2 z rozbitka.
      Ja mam 1,243 z punto 75 w sumieteraz jakieś 80 kM i można tym jeżdzić jak starą
      warszawą, a można odjechać 130 konne kompakty ( Max 205; 9,0 do sety; 17,5 na
      400 m
      Zawieszenie to osobna działka i można je obniżyć i utwardzić naprawdę tanio.
      Nie patrz na te głupie wpisy bo to piszą mało kulturalin ludzie bez rzadnej
      wiedzy. Dużo też możesz poczytać w internecie np. na centomanii
    • magdalena84 Re: Fiat SC !!! 12.03.04, 00:28
      Osobiscie uwazam,ze zarowno CC jak i SC sa super autkami.Male, ale jak sie
      zbiera ;) hsv111, wszystko zalezy od tego,il kasy chcesz przeznaczyc na
      dlubanie.
      Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka