Dodaj do ulubionych

SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY

21.07.05, 12:22
Witam.Sprawa przedstawaia sie nastepujaco:posiadam Renault Safrane 2.5 Td
1995 r automat,auto jezdzi w trybie awaryjnym swieci sie tylko kontrolka
skrzyni,co sie stalo???chcialbym znac wszystkie mozliwe opcje z gory bardzo
dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 13:54
      Mogę cię pocieszyć, że koszt naprawy przekroczy wartość samochodu.
      • fru.fru Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:02
        dokladnie, ale podjedz do jakiegos magika od aisin`ow. moze ci pomoze...
        Afair tam siedzi aisin.
    • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:07
      A smieszne rzeczy piszecie do skrzynia cala kosztuje 2.500zl czyli tyle co safrane 2.5td z 1995 r????to tanie te samochody no widze ze panowie w temacie lepiej nie piszcie jak macie tak odpowiadac. thx.
      • greenblack Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:11
        Tyle to kosztuje zębatka do roweru.
        • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:14
          Widze ze pan sie nic tym nie interesuje i sie nie zna wiec prosze nie pisac bo juz sie dowiadywalem poza tym moj kolega jezdzi do francji i mam mozliwosc przywiezienia calej skrzyni ,a w polsce tyle kosztuja:) Pozdrawiam i prosze nie pisac bzdur
          • greenblack Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:15
            A te skrzynie to z czego wyciągane?
            • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:16
              z Renault safrane 1995 rok TD na chodzie bo juz pisalem z panem tylko sprowadzone z gwarancja z samochodow a z czego innego
              • greenblack Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:21
                Zamienić 10-letni zepsuty automat na 10-letni automat jeszcze niezepsuty?
                • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:30
                  O jaaa pan pewnie jezdzi samochode z 2005 roku i nic sie panu nie psuje a co mam zrobic nie kazdego stac na nowy samochod.A nowych skrzyn nie ma,jesli pan sie orientuje!!!A jak by byly to by kosztowaly 8000. i co za biznes z tego bym mial moj ojciec jest mechanikiem i powiedzial ze zamontuje manual nie za 2500tys tylko za 900zl ale to w ostatecznosci poza tym to nie chcem z nikim tu walczyc na slowa tylko myslalem ze trafi sie tu czlowiek ktory mial tez problemy z tym typem samochodu i kkrzyni i pomoze mi- nie zalezy mi na pisaniu glupot tylko na konkretnej odpowiedzi.
                  • dark13 Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:35
                    kaizz napisał:

> O jaaa pan pewnie jezdzi samochode z 2005 roku i nic sie panu nie psuje a co
                    ma
                    > m zrobic nie kazdego stac na nowy samochod.A nowych skrzyn nie ma,jesli pan
                    sie
                    > orientuje!!!A jak by byly to by kosztowaly 8000. i co za biznes z tego bym
                    mia
                    > l moj ojciec jest mechanikiem i powiedzial ze zamontuje manual nie za 2500tys
                    t
                    > ylko za 900zl ale to w ostatecznosci poza tym to nie chcem z nikim tu walczyc
                    n
                    > a slowa tylko myslalem ze trafi sie tu czlowiek ktory mial tez problemy z tym
                    t
                    > ypem samochodu i kkrzyni i pomoze mi- nie zalezy mi na pisaniu glupot tylko
                    na
                    > konkretnej odpowiedzi.
                    jesli poszla skrzynia naprawa jest nieoplacalna lepiej sprowadzic uzywke jesli
                    to kwota 2,5 tys to jeszcze nie tak wielka ale jesli nie jest duzy koszt
                    przerubki na manual moze to jest lepsze wyjscie
                    • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:46
                      Dzieki za poparcie:) wreszcie ktos nie anty... nastawiony czekam nadal na odpowiedz na moje pyatanie:)
                  • piotrpilinko Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:52
                    W zeszłym roku znajomemu w Nissanie Sunny (manual) poszedł "do piachu" piąty
                    bieg. W serwisie Nissana zaśpiewali 12000 PLN za nową skrzynię. Z używkę dał
                    2000 PLN (samochód miał ponad 10 lat)... Dlatego sprawny automat za 2500PLN
                    to "okazja życia"...
                    • swoboda_t Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 22.07.05, 18:38
                      Za 2000 to można całe Sunny kupić pognite albo strzelone. 2kpln za używaną
                      skrzynię do Sunny to wg. mnie bardzo bardzo dużo.
                      • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 22.07.05, 19:12
                        jakie sunny RENAULT SAFRANE :P
                • hubort Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 19:26
                  > Zamienić 10-letni zepsuty automat na 10-letni automat jeszcze niezepsuty?

To jak to jest z trwałością automatów? Podobno zadbane są bardzo trwałe, a Ty
                  praktycznie wykluczasz istnienie 10-letniego automatu w dobrym stanie. Biorąc
                  pod uwagę, że jesteś ich miłośnikiem można przyjąć, że jeśli już byś był
                  stronniczy to w drugą stronę :)
                  • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 20:20
                    Ja nie jestem milosnikiem,poprostu taki sie trafil samochod i go wzielismy nie chce mi sie tlumaczyc juz dostalem dobra odpowiedz:) i jeszcze raz dziekuje
                    • hubort Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 22:12
                      To było do Greenblacka :)
                      • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 22.07.05, 10:42
                        Tak tez myslalem ale nie doczytalem :) sry jak sie zmieni zimowki na letnie to sie pojedzie do tej stacji i podlaczy komputer oby bylo tak jak napisalo pare milych osob na temat ,ze to jakis czujnik czy cos moze pojade w poniedzialek DZieki :) Pozdrawiam
                  • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 20:21
                    Aha panie marcin:) kontrolka sie swieci caly czas:/ wybiore sie do stacji diagnostycznej czy jak jej tam:)
    • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 14:54
      AAAAAle mi nie chodzi o ceny skrzyn tylko o odpowiedz.A i jeszcze jedno wiecie moze skad wziac ksiazke do naprawy Renault Safrane?Czekam na odpowiedzi.Dzieki.
      • dark13 Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:00
        kaizz napisał:

> AAAAAle mi nie chodzi o ceny skrzyn tylko o odpowiedz.A i jeszcze jedno
        wiecie
        > moze skad wziac ksiazke do naprawy Renault Safrane?Czekam na
        odpowiedzi.Dzieki
        > .
        poszukaj na alegro moze ktos ma taka ksiazke i skrzyni tez tam poszukaj a
        jeszcze kup sobie gielde samochodowa tam jest wielu handlarzy uzywka ja kupilem
        automat do jeepa granda za 2,7tys gdzies w lodzi wlasnie z tej gazety facet ok
        przyslal mi jedna i byla uszkodzona i nie bylo problemu z wymiana a najlepiej
        kupic od kogos wraz z montazem
        • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:05
          Dzieki za odpowiedz wiem zanm ta gazete ale na allegro brak :/ nie mam pojecia gdzie taka ksziazke kupic???
      • dark13 Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:13
        kaizz napisał:

> AAAAAle mi nie chodzi o ceny skrzyn tylko o odpowiedz.A i jeszcze jedno
        wiecie
        > moze skad wziac ksiazke do naprawy Renault Safrane?Czekam na
        odpowiedzi.Dzieki
        > .
        tak trudno bylo znalezc? ja znalazlem w 2 min na eBay jest 16 zl
        pozdr
        ]
        • wilknaanne Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:23
          Na E-Mule jest cała książka serwisowa i katalog!
          ed2k://|file|renault_safrane_presidentielle.zip|861673|4263C33B3F0C8C1872D15E46300798D7|/
          • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:35
            Wielkie dzieki mozna poprosic link do tej aukcji albo numer czy cos.
          • dark13 Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:37
            na E-MULE dostales a na e-BAY wpisz sobie renault safrane naprawa w google to
            trafisz
    • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:42
      wszystko ok ale nie ma po polsku!:/
      • wilknaanne Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:45
        kaizz napisał:

> wszystko ok ale nie ma po polsku!:/
        Jak masz bratku zagraniczny samochodzik to wypadałoby znać język obcy.
        • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:54
          ciezko tlumaczyc jezyk fachowy:/ a to moj ojciec bedzie robil
      • dark13 Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:50
        kaizz napisał:

> wszystko ok ale nie ma po polsku!:/
        po polsku moze nie byc ale czesto sa dobrze ilustrowane idzie sie polapac ale
        fakt jezykow trzeba sie uczyc
    • typson Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:55
      ja tam moze nie naprawialem skrzyn, zwlasza automatycznych. Ale tak sie dziwnie
      zlozylo, ze jesli skrzynia jezdzila w trybie awaryjnym tak znienacka, bez
      zadnych objawow, ze cos sie sypie, to z reguly chodzilo o jakies kabelki,
      czujniki i inne elektryczne duperalki podokrecane do skrzyni
      • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 15:57
        O fajna odpowiedz wlasnie tez mi sie tak wydaje a samochod zostal zakupiony uszkodzony,i to moze byc ten komputer czy cos juz znalazlem taki za 100zl :)musze gpo sprawdzic sa jeszcze inne opcje(bez tekich typu skrzynia do wymiany)
        • typson Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 16:00
          pojedz do kogos, kto moze sie wpiac do komputera - jesli takowy istnieje w tym
          aucie. Trzeba odczytac bledy i dopiero diagnozowac. Byc moze poszedl jakis glupi
          czujnik lub ukruszyl sie jakis kabel (zwlaszcza po wypadku) i skrzynia po prostu
          wariuje
          • dark13 Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 16:09
            sprawz sobie taka strone elektroda.pl tam moze ci pomoga
    • artfs Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 16:31
      Odpowiedź na pewno znajdziesz na www.automat.pl (Service Olczak)
      Jeśli auto jeździ w trybie awaryjnym skrzyni to pewnie jeden z czujników.
      Pzdr,
      Art
      • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 18:23
        Wielkie dzieki za odpowiedzi,super ludzie tu sa i przynajmniej sie interesuja:) jeszcze raz dzieki tylko gdzie ja znajde ludzi z komputerem do podpiecia??
        • typson Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 18:38
          w warsztacie zajmujacym sie elektry/onika samochodowa
          • kaizz Re: SAFRANE 2.5TD SKRZYNIA POMOCY 21.07.05, 19:04
            pewnie jakis profesjonalny musi byc w warszawie:/
    • marcinc3 ? 21.07.05, 19:54
      te objawy sa odrazu czu jak sie rozgrzeje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka