przechodzien2 20.11.05, 12:46 Moja zona ma problemy z cichymi migaczami w Vectra B jest na to jakas rada. Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia29 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 13:39 naprawde nie umiesz czytac ze zrozumieniem?Otoz moj drogi niektore auta maja te wade, ze nie slychac owego "cykania" migaczy, np. doblo albo gtv. Link Zgłoś
ml_500 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 13:46 dziekuje za wyjasnienie. nigdy nie kupuje szajsowatych aut wiec nie spotkalem sie z tym problemem Link Zgłoś
iberia29 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 13:51 no jasne, wiadomo, ze twoja fura jest the best....moze troche pokory.Poza tym widac, ze jezdzisz tylko jednym autem.... Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 14:18 Doblo i GTV w sumie różnicy w wykonaniu nie ma;) Swoją drogą, wiemy, wszyscy już wiemy, że znalazłaś sobie faceta z którym śmigasz GTV. Zastanawia mnie tylko, czy tylna kanapa nie jest w GTV trochę ciasnawa? W sumie jak facet mam 150cm wzrostu to może być ok... A może po prostu kanapa GTV nasuwa skojarzenia z młodości czyli pierwsze przejażdżki z kolegami w fiacie 126p, samochodzie któy zmotoryzował polskę i dał początek wielu nowym znajmościom?? Link Zgłoś
iberia29 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 14:32 jestes zalosny, daruj sobie prywatne komentarze, smietniczek. Link Zgłoś
szymi_zalogowany 2:1 dla mnie 20.11.05, 21:58 Admin skasował wątek na temat mojego beretu i drugi zatytułowany "szymi", a z moich wątkó skasował tylko na temat kołą gospodyń wiejskich, wiec jestem górą hyhyhyhy Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 13:45 Należy poprowzdzić dodatkowe przewody z migaczy (wystarczy np z bocznych i tylko plus) do klaksonu. Link Zgłoś
sven_b Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 14:44 To one nie wyłączają się samoczynnie po wyprostowaniu kół, bo zgaduje że żona zapomina o ich wyłączeniu? Link Zgłoś
przechodzien2 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 16:17 A mialem nadzieje ze ludzie typu 500ml nie znajdo tu popisu dla swojej elokwencji. Migacze nie zawsze sie wylaczaja same ale nie chce mi sie dyskutowac. Iberia pozdrawiam. P.S Niektorzy ludzie biora swoje glupote za doswiadczenie. Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 17:27 przechodzien2 napisał: > Iberia pozdrawiam. Weź się tak nie zalecaj do Iberia, ona jest już zajęta;) A tak swoją drogą, to rzeczywiście, nie po raz pierwszy już, Iberia wniosła tyle do dyskusji, ze hej! Jak to dobrze, ze mamy na forum wsparcie w postaci siły fachowej, Iberii, największej znawczyni tematyki motoryzacyjnej! Dzikuję Ci Iberio ze twe mądre, treściwe i zawsze trafiajace w temat posty! To przyjemność czytać to forum, poni3eważ zawsze dorzucisz swoje 3grosze i uczynisz wątek nie tylko ciekawszym, ale trściwszym. Panie i Panowie, w imieniu nas wszystkim dziękuję Iberii za udział w dyskusjach na tych forum! Iberio założymy Twój fanklub! Link Zgłoś
robert888 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 16:48 ja nie wiem co tam cyka, ale jeśli to jest jakiś przekaźnik, to może trzeba go przenieść gdzieś w otwarte miejsce w kabinie? Albo zdublować. PS. Zawsze możesz wstawić czerwoną wielką żarówkę w oczka plastikowego wielkiego kaczora Donalda na środku deski rozdzielczej. Kiedyś takie kultowe rozwiązania były na wyposażeniu każdego Jelcza. Link Zgłoś
wiktoria11 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 17:23 wymień przekaźnik ten który tak tyka na jakiś głośniejszy z innego auta np vw tu głośno pyka a ci co twierdzą że w tylko w szajsowatych autach nie pyka głośno mają marne pojęcie o samochodach często w samochodach wyższej klasy taki dzwięk jest nie do przyjęcia może denerwować i odstraszać klijentów Link Zgłoś
ml_500 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 21:48 zapewniam cie ze tyka. mialem MB ML i tykalo. jak jechalem BMW 7 tez tykalo. tyka bo tu nie chodzi o halas tylko o bezpieczenstwo. ale cofam swoje stweirdzenie o szajsowatych autach bo to bylo pod wplywem emocji jak mnie ta klotliwa Iberia zaczepila napastliwie Link Zgłoś
szymi_zalogowany Iberia® taka♠już♣jest♥ 20.11.05, 21:51 Iberia® ma to do siebie, że lubi atakować innych użytkowników a potem krzyczy śmietniczek lub inne niezrozumiałe ślunskie słowa... A przecież jest wyraźnie napisane, żeby nie odpowiadać na posty łamiące regulamin tylko zgłaszać je do skasowania... Więc albo śmietniczek albo odpowiedź... ©Szymi_zalogowany® Link Zgłoś
przechodzien2 Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 17:50 Mowa trawa. Szmi znasz sie na samochodach jak na kobietach dla tego nosisz moherk. Jak go zdejmiesz to moze cos sie Ci polepszy. Jak bede chcial cos od Iberi to jej przesle moj numer telefonu. I aby Ci jeszcze pofrustrowac mniej sie odzywaj to moze nie bedziesz sie musial w wieku 20 paru lat bawic sie sam ze soba. P.S Prezerwatywa na koszt firmy aby sie pan nie rozmnazal. Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 18:16 Skoro jesteś takim super mega inteligentem w megance (lub innym toczydełku) na raty, to odpowiadaj POD POSTEM! Ciężko zgadnąć, na czyj post odpowiadasz... Swoją drogą, to skoro Ci się podoba Iberia to szczęścia życzę, jeśli mogę coś doradzić, to zaopatrz się w sedana lub kombi z dużą tylną kanapą i w drogę! Link Zgłoś
sven_b Re: Ciche migacze w Vectra B 20.11.05, 21:39 Zaskakujaco szybko znalazlem sie w jednym worku z Szymim, a wbrew pozorom pytam powaznie. Nie przesilajac pamieci nie mialem w swojej Vectrze przypadku niewylaczenia migacza. Jezeli wlaczam je na zaciecie dzwigni to wyprostowanie kierownicy zalatwia sprawe. Jezeli zmieniam pas to nie musze jej zacinac bo podgiecie wystarcza do ich wlaczenia. Chyba ze mechanizm zatrzaskowy masz uszkodzony - nie wiem bo nie wspominasz. Jezeli mimo to uwazasz za konieczne cos zmienic w tykaniu to odpowiada za nie kondensator, ktorego glosnosc tykania jest ustalona na poziomie zgodnym z normą halasu dla kabin tej klasy aut. Raczej niemozliwe jest kupienie mniej lub bardziej glosniejszego egzemplarza, chyba ze zamiennik ale tego nie wiem. Wymiana wiaze sie z dostaniem sie pod kokpit poprzez komore od radia lub od lewej przez demontaz wlacznika swiatel, ich atrapy i calego panelu zegarow. Przynajmniej u mnie tak jest. Link Zgłoś
przechodzien2 Re: Ciche migacze w Vectra B 21.11.05, 19:32 sven_b napisał: Jezeli wlaczam je na zaciecie dzwigni to wyprostowanie kierownicy > zalatwia sprawe Tak to zalatwia Jezeli zmieniam pas to nie musze jej zacinac bo podgiecie > wystarcza do ich wlaczenia sprawe. Niestety moja zona woli na zatrzask. Poprzednio jezdzila 206 ale byla tak awaryjna ze ja sprzedalismy. Tam byly glosne migacze.Dostala moja Vectre i teraz jest nieprzyzwyczajonam do tak cichych. Link Zgłoś
szymi_zalogowany Iberia®najwięcej♠Ci♣pomogła♥ 21.11.05, 19:42 Zapomniałeś podziękować, więc ja podziękuję: Iberio-dziękuję Ci za Twoje mądre rady które tak wiele pomogły! Jesteś wspaniała! Twoja fachowość, wiedza i zrozumiałaść tematu mnie powala! Ciężko aż uwierzyć, że są jeszcze tacy ludzie! ©Szymi_zalogowany® Link Zgłoś
przechodzien2 Re: Iberia®najwięcej♠Ci♣pomogła& 21.11.05, 20:35 szymi_zalogowany napisała bara bara pierdu pierdu A moherek nadal uciska. Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: Iberia®najwięcej♠Ci♣pomogła& 21.11.05, 20:42 Kolejny merytoryczny post. Iberia to chuba rzweczywiscie przechodzien... A moze Twoja zona to Iberia?? Link Zgłoś
przechodzien2 Re: Iberia®najwięcej♠Ci♣pomogła& 21.11.05, 21:09 szymi_zalogowany napisała: > Kolejny merytoryczny post. Iberia to chuba rzweczywiscie przechodzien... > > A moze Twoja zona to Iberia?? Hmmm az tak jest zle. I prosze bez osobistych wycieczek. Link Zgłoś
szymizalogowany prosze skasowac podszywacza 21.11.05, 21:15 a najlpeiej zablokowac jego ewidentnie podszywaczowe konto hyhy Link Zgłoś