atusia34 08.01.06, 11:52 wlasnie odbieram za 2 dni auto peugeot307. Prosze o opinie na temat tego auta, czy dokonalem wlasciwego wyboru? Auto samo w sobie mi sie podoba .Jest to Peugot307PRESENCE,5 DRZWI,1,4 16V BENZ Link Zgłoś Obserwuj wątek
kodem_pl Re: peugeot307 08.01.06, 12:58 Nie wiem jak nowy model, ale w starym 307... ... zarowki padaly 4x czesciej niz w normalnym aucie (swiatla przednie glownie) ... plastiki pod silnikiem, plastikowe nadkola, plastikowe blotniki, plastikowy dol zderzaka - wszystkie te czesci odpadaly, lamaly sie, lataly etc. blotniki tylko sie wyginaly. aha, jeszcze plastikowa oslona podwozia. ... zawieszenie po 50k km zaczelo walic to chyba tyle zlych stron auto w miare przestronne, dobrze sie prowadzi, wygodne, stosunkowo tanie i przyjemne. Z silnikiem 1.4 to to chyba nie jezdzi, ale co tam kto lubi Aha, w nowej wersji jak Ci zacznie pewnego zimowego dnia cos dudnic to znaczy, ze bloto posniegowe dostalo sie przez duzy wlot powietrza na lopatki wiatraka za chlodnica i zamarzlo na nim powodujac zle jego wywazenie i to tak telepie. Takie akcje sa dosc popularne w 407. Link Zgłoś
mike68 Re: peugeot307 08.01.06, 14:43 Chyba nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o plastiki. Nie wiem jak bedzie po 50tyśkm ale u mojego tescia / 30tyś km / jeszcze aż tak żle nie jest / 2004 rok / poza tym że to dośc obszerne auto / kombi / to ja bym go nie kupił - nie podobają mi sie plastiki - żarówek jak na razie nie wymieniał w reflektorach co dziwne Link Zgłoś
kodem_pl Re: peugeot307 08.01.06, 17:35 Mi sie plastiki wlasnie podobaja. W ojca jest juz ponad 100k km i zuzycie widac jedynie na kierownicy i pedalach. Link Zgłoś
radioaktywny Re: peugeot307 08.01.06, 16:20 Jeżdże P 407 i nie wyobrazam sobie sytuacji nawbijania się śniegu pomiędzy wiatrak w chłodnicę, no chyba że robiłbym po godzinach jako pług śnieżny. Myślę iż trzeba to włożyć między bajki. Gdy kupiłem ten samochód we wrześniu 2004 roku pewien znajomy, nie mogąc znaleść słów krytyki (to takie polskie) stwierdził, że przez duży wlot będą wpadać kamienie i podziurawią chłodnicę. Jakoś nie slyszałem o żadnym takim przypadku. Śnieg w chłodnicy traktuję jako tego samego rodzaju. Link Zgłoś
kodem_pl Re: peugeot307 08.01.06, 17:34 Nie snieg a bloto posniegowe, woda i tego typu zimowy syf. Zdarzaja sie takie przypadki. Ale nie zrozum mnie zle: peugeot 407 bardzo mi sie podoba, chyba najladniejsze auto w klasie (no moze oprocz alfy 159), jedyne do czego moglbym sie przyczepic to pewna ciasnota z tylu, ale to nie dla kazdego jest wada. Ogolnie jakosc/cena bdb., piekny design etc. A i ten wlot powietrza mi sie podoba, ciezko o lepszy wlot do zrobienia porzadnego intercoolera;-) Link Zgłoś
odin-2 Re: peugeot307 08.01.06, 16:24 Moj b.dobry kolega mial ½ roku Pgt.307 SW 2,0lt. ,-inne auto mu to rozbilo, w jego rodzinie wiele peugeotow , jest mechanikiem i "ulomnego" auta by nigdy nie kupil , -maja jeszcze dwa peugeoty i nie narzekaja na nic. Link Zgłoś
konrad022 Re: peugeot307 08.01.06, 17:31 Witam Mam ponad 40tys rok 2002 z problemow jak narazie: -czujnik (cisnienia?) oleju -zawieszenie juz niezle stuka -stujaka plastiki -"swierszcz" w przedniej czesci deski -wkurzajacy zawor w okolicach prawego nadkola (cykanie nie jest fo feler tylko bubel produkcyjny) -klapa bagaznika nie otwiera sie sama do konca. -zarowki siadaly dosc czesto ale tylko przez pierwsze 2 lata -manetka kierunkowskazow haczyla. Przy wlaczonym migaczu i kreceniu kierownica. Po naprawie (nie wymianie) juz poltora roku ok. -wichrujace sie tarcze hamulcowe Nic powaznego tak na dobra sprawe sie nie dzialo co uniemozliwialo by jazde za wyjatkiem tego czujnika. Link Zgłoś
przemekthor Re: peugeot307 08.01.06, 17:42 Hehe, ta manetka kierunkowskazow to istne przeklenstwo w peugeotach 206/307. Ale auta od P sa bardzo zacne, ladnie wystylizowane i wygodne. I niezawodne, wbrew obiegowym opiniom frajerow, ktorzy ogladaja te auta glownie z wysokosci przystankow autobusowych. Awarie zdarzaja sie we wszystkich autach, nawet w toyotach i subaru, co sie zapewne niektorym nie pomiesci w glowach. Link Zgłoś
dokto Re: peugeot307-problem tarcz 08.01.06, 21:29 Jak sobie poradziłeś (poradziliście) z tarczami? Po jakim przebiegu należało wymienić? Link Zgłoś
konrad022 Re: peugeot307-problem tarcz 09.01.06, 12:46 Jeszcze tego tematu nie dotknalem. W aso proponuja przetowczenie bodajrze za 120zl. Podobno jest to oplacalny zabieg. Link Zgłoś
antyzlom Re: peugeot307 08.01.06, 20:32 Masz szczęście ,że to nie 1.6 lub 2.0 bo one potrafiły doprowadzić do spalenia całego samochodu! Link Zgłoś
koljax Re: peugeot307 09.01.06, 08:52 Teraz to i tak "musztarda po obiedzie"... Chyba ze mozesz jeszcze zrezygnowac i kupic focusa ? Polecam. Link Zgłoś
xystos Re: peugeot307 09.01.06, 09:23 koljax napisał: Chyba ze mozesz jeszcze zrezygnowac i kupic focusa ? Polecam. Zrezygnowac z Pgt.307 i kupic Focusa ? ,gratuluje wiadomosci motoryzacyjnych ... a moze odradzisz komus Volvo s40 i zaproponujesz Octavie ???. Zdrowka Zycze. Link Zgłoś
kodem_pl Re: peugeot307 09.01.06, 15:24 Hmm, ale Pug i Foca to wielkosciowo i ogolnie bardzo zblizone auta. Volvo to srednia 'premium', a Octavia to wyrosniety kompakt. Niemniej jakby sie ktos chcial przyczepic, to i V50 i Octavia sa na podwoziu kompaktow:-D Link Zgłoś