4milka777 10.10.12, 10:46 Jak w temacie. Może ktoś zasugeruje jakie opony kupić do małego miejskiego auta na zimę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wsk175 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 11.10.12, 13:58 Czarne, okrągłe i jak na zimę to najlepiej zimowe................ Odpowiedz Link Zgłoś
4milka777 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 07:50 Widzę, że pajaców na tym forum nie brakuje .. Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 11:50 Sama jesteś pajac, zadając tak nieprecyzyjne pytanie. To ja się ciebie spytam: chciałbym kupić buty , jakie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
4milka777 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 13:32 I co z tego, że nieprecyzyjne pytanie? Jak ci się nie podoba, to się nie odzywaj zamiast pajacować. Jak widać inni są bardziej skorzy do pomocy. I daruj sobie swoje przyszłe riposty, bo są zupełnie bezcelowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 18:25 nie dość że głupia, to jeszcze chamówa... Odpowiedz Link Zgłoś
fruqo3 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 22:07 Dziewczyna zapytała normalnie, niestety trafiła na forum na debila i frustrata z zaburzeniami erekcji takiego jak ty. Jakich jeszcze szczegółów potrzebujesz kretynie poza marką i modelem samochodu, oraz informacją że porusza się głównie w mieście? O rozmiar opon dziewczyna się nie pyta, bo to jej dobiorą. Zapytała się o model, ale niestety trafiła na ciebie. A wracając do podstawowego pytania - odradzam wszelkie wynalazki w rodzaju Dębicy czy BF Goodrich. Ktoś polecał Firestone Winterhawk. Mam w służbowym aucie i są całkiem niezłe jak na swoją cenę. W prywatnym mam Dunlopy Wintersport 3D i są rewelacyjne. Ale nie wiem czy nie byłyby przesadą do Up`a. Pozostałbym przy Firestone`ach. Odpowiedz Link Zgłoś
4milka777 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 23:50 Dzięki za opinię fruqo3 :) Myślę, że Firestone to będzie dobry wybór. Cena tych opon też mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
fruqo3 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 13.10.12, 12:28 Szerokiej drogi bez poślizgów :) Dobry wybór do małego, miejskiego autka. Przy kupowaniu opon zwróć uwagę z którego roku są żeby nie wepchęli Ci czegoś zleżałego. Na boku każdej opony wśród napisów masz wytłoczoną datę produkcji. Jest tam tydzień i rok. Ten link pokaże Ci jak ją odczytać: www.oponeo.pl/artykul/data-produkcji-opony-i-inne-oznaczenia-opon#data-produkcji Aha i przy zmianie opon nie daj się naciągnąć na wszelkiego rodzaju pompowanie azotem lub bajki, że wentyle masz do wymiany. U mnie dwa razy do roku podobno są do wymiany, a jakoś drugi rok na nich jeżdżę bez strat powietrza. A letnie opony po przywiezieniu do domu/garażu wyjmij z worków foliowych żeby wyschły i dopiero wtedy włóż je z powrotem w folię na zimę (oczywiście jeżeli zabierasz opony ze sobą, a nie przechowujesz je u wulkanizatora). Po kilku/kilkunastu dniach jazdy na nowych oponach obejrzyj je dokładnie (w miarę możliwości z obu stron na bocznych ściankach) czy nie wyszły na nich jakieś bąble. To tylko rzecz i może mieć jakąś wadę fabryczną, ktorą lepiej wychwycić od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
4milka777 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 15.10.12, 09:52 W tym tygodniu będę mieć oponki. Zdecydowałam się ostatecznie na te Firestone Winterhawk. Z tym pompowaniem opon azotem, to chyba od stacji zależy. Akurat na mojej, jak wymieniałam opony w starym jeszcze samochodzie, to mnie zawsze pytali czy chcę powietrzem czy azotem. Nikt nie wciskał azotu na siłę. A wentylki wymieniałam, bo to w sumie śmieszna kwota. Jeśli chodzi o oznaczenia, to wiem jak sprawdzać, ale dzięki za info :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 13.10.12, 14:28 fruqo3 napisał: > Dziewczyna zapytała normalnie, niestety trafiła na forum na debila i frustrata > z zaburzeniami erekcji takiego jak ty. licz się ze słowami baranie > Jakich jeszcze szczegółów potrzebujesz kretynie poza marką i modelem samochodu, > oraz informacją że porusza się głównie w mieście?gdzie napisała o tym mieście? > O rozmiar opon dziewczyna się nie pyta, bo to jej dobiorą. > Zapytała się o model, ale niestety trafiła na ciebie. > > A wracając do podstawowego pytania - odradzam wszelkie wynalazki w rodzaju Dębi > cy czy BF Goodrich.sam jesteś qrwa wynalazek > Ktoś polecał Firestone Winterhawk. Mam w służbowym aucie i są całkiem niezłe ja > k na swoją cenę. > W prywatnym mam Dunlopy Wintersport 3D i są rewelacyjne. > Ale nie wiem czy nie byłyby przesadą do Up`a. > Pozostałbym przy Firestone`ach. odezwał się area menagier , największe pomiotło w firmie dystrybucyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
fruqo3 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 13.10.12, 14:36 Nie dość, że kmiot to jeszcze frustrat. Cóż, nie chciało się nosić teczki to teraz trzeba dźwigać woreczki i pomykać Lublinem z plandeką. Ja się domyślam, że jak komuś żona rogi przyprawiła to może mieć pewien dyskomfort w konkwersacjach z kobietami, ale może w takim razie lepiej byś powstrzymał się od odpowiedzi na pytania płci pięknej? :P A tak w ogóle to merytorycznie na temat opon do Up`a coś napiszesz czy tylko dalej będziesz leczyć kompleksy na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 15.10.12, 20:19 jasnowidz amator obszczymur heheh Odpowiedz Link Zgłoś
fruqo3 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 27.10.12, 13:58 O, widzę że w czuły punkt uderzyłem :) To jak tam? Żona przyprawiła rogi, czy Lublin nie odpalił? Odpowiedz Link Zgłoś
praktiss Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 11.10.12, 17:04 Jeśli jeździsz tylko po mieście to rozważ zakup opon całorocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
4milka777 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 07:57 Naprawdę, nikt nie zasugeruje jakiejś marki? coś ze średniej półki, sprawdzone, co ma dobre opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
praktiss Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 10:37 Koniecznie zimówki? Niech Ci będzie :) Firestone Winterhawk 2 EVO Odpowiedz Link Zgłoś
4milka777 Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 12.10.12, 13:39 Poczytałam o tych oponach, całkiem sensowne. W tym przedziale cenowym widziałam jeszcze takie bardziej znane jak Dębica Frigo 2, Barum Polaris 3. A co myślicie np. odnoście opon Diplomat produkowanych przez Grupę Goodyear? Odpowiedz Link Zgłoś
konradkopec Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 17.10.12, 20:04 4milka777 napisał(a): > Poczytałam o tych oponach, całkiem sensowne. > W tym przedziale cenowym widziałam jeszcze takie bardziej znane jak Dębica Frig > o 2, Barum Polaris 3. > A co myślicie np. odnoście opon Diplomat produkowanych przez Grupę Goodyear? sam używam małe autko z małym rozmiarem opon polecam firmę Kleber - jestem z nich bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
konradkopec Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 17.10.12, 20:06 4milka777 napisał(a): > Poczytałam o tych oponach, całkiem sensowne. > W tym przedziale cenowym widziałam jeszcze takie bardziej znane jak Dębica Frig > o 2, Barum Polaris 3. > A co myślicie np. odnoście opon Diplomat produkowanych przez Grupę Goodyear? sam używam małe autko z małym rozmiarem opon polecam firmę Kleber - jestem z nich bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
konradkopec Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 17.10.12, 20:08 4milka777 napisał(a): > Poczytałam o tych oponach, całkiem sensowne. > W tym przedziale cenowym widziałam jeszcze takie bardziej znane jak Dębica Frig > o 2, Barum Polaris 3. > A co myślicie np. odnoście opon Diplomat produkowanych przez Grupę Goodyear? sam używam małe autko z małym rozmiarem opon polecam firmę Kleber - jestem z nich bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Zależy na jaki rozmiar felgi 22.10.12, 12:41 Jeżeli 185/50 R16 to zimówek nie kupisz, albo w kosmicznej cenie. Zalecane są 185/55 R15 (też drogie) albo 165/70 R14. beta.oponeo.pl/artykul/test-opon-zimowych-adac-2012-2013-w-rozmiarze-165-70-r14-t Odpowiedz Link Zgłoś
kotwaclaw Re: Jakie opony zimowe do volkswagena up ? 23.10.12, 23:18 O ile jeździsz spokojnie i nie zamierzasz pchać się tym autem w góry i wioski - kup najtańsze :) Max to Dębica Frigo i Kleber - inne opony zimowe po prostu są w tym przypadku za drogie i niezbyt opłacalne... Odpowiedz Link Zgłoś
osfp SAVA Eskimo 27.10.12, 13:02 Ja niedawno wziąłem SAVA Eskimo ze względu na wyjątkowo dobre opinie (link do 195 na CENEO). Mam nadzieję że się nie mylą, ci co je tak chwalą. :) Odpowiedz Link Zgłoś