Dodaj do ulubionych

z trumna na dachu

25.02.06, 23:15
jaki jest zazwyczaj limit predkosci z packiem na dachu?
Obserwuj wątek
    • pizza987 Re: z trumna na dachu 25.02.06, 23:22
      black.iron napisał:

> jaki jest zazwyczaj limit predkosci z packiem na dachu?

Chyba nie ma. Dla mnie najsensowniej jeździ się do 130-140 km/h, chociaż w Austrii zdarzyło mi się przyciąć 170 km/h na krótkim odcinku. I tak nosi (dla mnie porównywalnie z rowerem), ale głównym problemem dla mnie jest hałas. Mam starego Inter Packa, aerodynamiczny to on nie jest, więc trochę łomocze.
      • black.iron Re: z trumna na dachu 25.02.06, 23:25
        a o ile rosnie spalanie?
        • tomi_22 Re: z trumna na dachu 25.02.06, 23:27
          Sporo, zalezy od predkosci a co za tym idzie od oporu powietrza... Limitow nie
          widzialem, ale jazda ponad 130 to jest ani ekonomiczna ani bezpieczna - auto
          podatne na podmuchy wiatru.
          • black.iron Re: z trumna na dachu 25.02.06, 23:28
            ok, dzieki za rady.
        • pizza987 Re: z trumna na dachu 25.02.06, 23:36
          Astra 1.6 kombi. W trasie bez pudła na dachu 6,3l/100 km (średnio), z pudłem 7,4 l/100 km (średnio), prędkości ok. 100-130 km/h, wiatr w normie, trasa Warszawa-Zuberec, Zuberec-Warszawa rok temu.
          • skyddad Re: z trumna na dachu 26.02.06, 07:48
            Kazde auto z boxem na dachu (nie strasz ze z trumnna) ma inna charakterystyke
            prowadzenia.Trzeba samemuwyprobowac i zobaczyc co mzona.Generaklnie nie mozna
            przyjmowac jakiejs tam predkosci gdyz dla niektoryxh aut moze top sie skonczyc
            tragicznie.Trzenba wiedziec ze majac box jest chiolernie niebezpieczny podmuch
            wiatru z zagorki lub sciany lasu.Auto ciezsze zniesie wiecej i aeroodynamiczne
            niz zwykle male pudelko kwadratowe.
            Treaz Wam cos opowiem;
            Rok 1998 wracamy z Val Gardeny .Autobahn z Berlina w kierunku Rostocku.jade
            Toyota Camra 2.2 z boxem na dachu nas a waucie wtedy jeszcze mkloda mlodziez
            jest 4 osoby plus sprzet.Predkosc stala 140km/h dzien ladna
            pogoda ,nawierzchnia sucha.Mija mnie Volvo 944 tez boxem i wsrodku tez 4 osoby.
            Wyjezdzamy z za sciany lasu na puste pole,Volvo dostaje podmuch boczny.nagle
            widzimy zjezdza na lewa stromne w kierunku bandy i facet walczy z kierownica i
            zaczyna wolno jezdizc po calej szerokosci autobahnu.Zaczyna hamowac szyvbko0sc
            spada i to go ratuje Volvinatycjhmiast uzyskuje przyczepnosc.Za chwile my
            wyjezdzamy na te otwarta przestrzen ale mamy tylko 140km/h lekko tylko
            samochodem zabujalo i nic wiecej.te pudlo kwadratowe jak Violvo mialo te 10km/h
            wioecej niz my i wystrarczylo aby wykonac taniec z trumna przed smiercia.
            Pzdr.Sky.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka