Dodaj do ulubionych

Uzytkownicy suzuki swift

IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 22.10.01, 08:43
...mam do was pytanie. Co znajduje sie w swifciaku: pasek, czy lancuch
rozrzadu? I gdzie w ogole tego szukac? Przejrzalem fabryczna instrukcje obslugi
i nie ma o nim ani slowa. Nie mowie juz o tym, ze powinno byc cos o terminach
wymiany w/w itd.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Uzytkownicy suzuki swift IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 22.10.01, 10:07
      pasek
      po lewej stronie silnika (stojąc przodem do silnika, przy podniesionej masce)
      po plasticzaną pokrywą
      w moim Swifcie jest napisane wymieniać co 100 000km (lub coo 6 lat chyba) i
      jest to wyraźnie napisane w czynnościach serwisowych
      jeśli masz auto sprzed 99 lub 98 roku to w tamtych instrukcjach rzeczywiście
      nie było o pasku rozrządu mowy ale w serwisie o tym dokłądnie wiedzą

Polecam się na przyszłość
      Andrzej
      • Gość: gogo Re: Uzytkownicy suzuki swift IP: *.ib.uj.edu.pl 22.10.01, 10:52
        skorzystam z zachety. Czy masz jakieś sensowne miejsce na gaśnicę, gdzie można
        ja na stałe przyczepić,
        pozdrowienia
        • Gość: Remo Re: Uzytkownicy suzuki swift IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 22.10.01, 11:25
          Heh, ja trzymałem w bagażniku (bez sensu, nie?). A teraz mam ją pod fotelem
          kierowcy. Nie "lata" na zakrętach, a i blisko w razie czego :)
          • Gość: Andrzej Re: Uzytkownicy suzuki swift IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 22.10.01, 13:29
            Niestety nie.
            Kiedyś trzymałem w kole zapasowym - dobre miejsce bo ni elata ale złe jak masz
            fullbagażnik i moze się okzać że jest potrzebna. Po ostatnim wypadku na
            Toruńskiej w Warszawie (słonęła Honda a wniej żywcem kobieta) przeniosłem
            gaśnicę pod ftel kierowcy i muszę pwoiedzieć że nawet nie lata ale wożę tam
            jeszcze kable rozruchowe (na wszelki wypadek) i ręczniki papiwrowe więc trochę
            siię to ułożyło i nie lata. Kiedyś wiedzałem pod fotelem pasażera fajne
            mocowanie gaśnicy (chyba fabryczne) ale był to model 3dr kilkuletni i w dodatku
            1.3 (w Poslce takich nie ma).
            • Gość: dia Re: Uzytkownicy suzuki swift IP: 192.168.103.* / 217.98.77.* 22.10.01, 15:09
              W serwisie powiedzieli mi,że pasek należy wymieniać co 100000km.
              Gaśnicę też wożę w kole zapasowym ale po tym przypadku z Hondą chyba przeniosę
              do kabiny. PZDR
              • bryndzo Re: Uzytkownicy suzuki swift 22.10.01, 15:24
                Z tego słyszałem ,to tam gaśnic nie brakowało !
                Problemem (największym) była skuteczność tych zabaweczek ,zwanych dumnie
                gaśnicami!
              • Gość: Remo Re: Uzytkownicy suzuki swift IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 23.10.01, 11:53
                Przychylam się - dzwoniłem do serwisu - powiedzieli, żeby w nim nie grzebać
                przed 100 tys. Chyba, że pasek nie jest oryginalny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka