Dodaj do ulubionych

honda accord aerodeck

16.03.04, 15:00
honda
accord aerodeck
1992/1993
2.2 l
wtrysk wielopunktowy sekwencyjny
16V
4 cylindry
(chyba) nieplastikowy

ile zyskuje/trace przy wyborze miedzy III a IV generacja.
Obserwuj wątek
    • gaziarz Re: honda accord aerodeck 16.03.04, 20:20
      a dlaczego nie zwykla instalacje II generacji??
      A jesli juz wtrysk, to wady i zalety typowe- wynikajace z cech poszczegolnych
      wtryskow, bez zadnych wyjatkow.
      Tylko trzeba pamietac, ze do wtryskow samochod musi byc zupelnie sprawny
      (sonda, elektronika itd.)
      • staruch5 Re: honda accord aerodeck 17.03.04, 21:23
        bylem przekonany, ze do takiego silnika nie mozna dac aparatury II generacji.
        jak to bedzie dzialac?
        Nie wiem nic o tym, zeby auto bylo niesprawne :-)
        • staruch5 Re: honda accord aerodeck 18.03.04, 16:20
          Ok, przeczytalem.
          Co to znaczy:
          Do pojazdów nowszych niż z 1995r. należy montować
          tzw. "elektronikę", "komputer"- jednostkę sterujšcš.

czy na pewno regula jest rok produkcji. Obawiam sie, ze moje auto bylo kiedys
          nowoczesne i moze sie tez zalapac na ten komputer i ewentualnie emulator. a to
          juz bedzie z 2000zl. Prawdaz?
          • gaziarz Re: honda accord aerodeck 19.03.04, 23:53
            to sa wymogi ustawodawcy.
            Oczywiscie, ze do samochodow z duza pojemnoscia warto zalozyc komputer, ale
            niekonieczny jest emulator. Czyli jest 1600zl. (1700zl z toroidalna butla)
            W hondach zwykle (99%) dziala sonda L niezaleznie od przebiegu, wec pewnie
            dodatkowych kosztow nie bedzie
            • staruch5 Re: honda accord aerodeck 26.03.04, 12:40
              no to jeszcze pytania.
              Jestem z Krakowa. Nie chce mi sie jechac do Siedlec do montazu.Wyczytalem, ze
              mozecie przyjechcac do mnie za 200zl. czy to prawda? A co bedzie, jak toto
              bedzie zle dzialac? Jak dluga jest gwarancja? Kto do kogo ma jezdzic w czasie
              gwarancji na naprawy?Pzdr.
              • gaziarz Re: honda accord aerodeck 27.03.04, 00:33
                Mozemy przyjechac... Tylko ze ta oferta jest skierowana do flot :) tak tam
                napisalem.

Ale tak przy zleceniach od 30000 przyjezdzamy, nawet taniej niz 200zl
                • staruch5 Re: honda accord aerodeck 27.03.04, 21:50
                  no dobra, moj blad. To bylo zbyt peikne. nie mam floty.
                  Pozostaja pytanie o gwarancje. Jak dlugo? Kto do kogo jezdzi?Pzdr.
                  • gaziarz Re: honda accord aerodeck 28.03.04, 12:22
                    gwarancja jest na rok, przegladow nie musisz dokonywac u nas.
                    W razie napraw gwarancyjnych- przyjazd do nas, na Twoj koszt
                    • staruch5 Re: honda accord aerodeck 29.03.04, 13:02
                      Moje auto pali 9.5l benzyny 95 przy 120km/h. Ile w tych warunkach spali gazu?
                      Mam kola 15cali. jaka bedzie pojemnosc zbiornika toroidalnego?Pzdr.
                      • gaziarz Re: honda accord aerodeck 30.03.04, 14:39
                        spalanie- kolo 20% wieksze niz benzyny w instalacji II generacji.

Butla- to zagadka, ale nie da sie na 90% wlozyc nic wiecej niz 45litrow (max 40
                        tankowania)
                        • exmrlaguna Re: honda accord aerodeck 01.04.04, 23:01
                          W moim obecnym 406 weszla butla 55 litrow, tyle ze do butli wchodzi max. 43.4l
                          gazu... A spalanie nawet wiecej niz 20%, jesli komputer gazu bedzie ustawiony w
                          trybie sport. Moj obecny wowczas wsysa w miescie i 18 literkow, a jak... :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka