Gość: Ralph Re: Nowa VECTRA - hit czy kit ??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.10.01, 16:49 He, he, niezłe, dopiero, co się w gazetach pokazała, a już ludziska nalatują. Specjalnie do tego postu się przygotowałem- przeglądnąłem obrazki w Auto Bildzie (bo w naszych na razie nie widziałem, ale wszystkiego nie czytam). Wrażenia takie sobie, do VectryB (na swoje czasy) to chyba jej daleko. Stylistyka mało oryginalna, ogólnie odniosłem wrażenie, że design jakiś sklejankowo-amerykański... Przód coś jak Cadillac CTS (trend w obrębie koncernu?) niby ładny, gdyby nie po prostu zajebisty w CTS-ie (wiem, wiem, nie ten segment, ale cóż)! Tył z kolei jakby zmieszać Neona Chryslera z jakimś większym Volvo (to mi się od razu rzuciło w oczy!), kopuła dachu ni to Audi, ni Passat... A niżej to już Laguna- klamki na pewno (nie tylko, cały profil poniżej linii okien). Nie uważam tym samym, że wygląda źle (może w ogóle mi się tylko zdaje i nie mam racji, ale to niech już inni ocenią); 'zerżnięty'(ha, ha) jest porządnie, tylko w mało oryginalny sposób. O technice nic mi nie wiadomo. PS. A gość coś sądzi, jeśli można spytać?(i jeśli nie jest dealerem Opla, choć nie mam nic przeciwko GM) Link Zgłoś
Gość: Loopa Oddaje glos na kit... IP: 192.168.1.* / *.osi.gda.pl 25.10.01, 19:52 Gość portalu: Ralph napisał(a): > He, he, niezłe, dopiero, co się w gazetach pokazała, a już ludziska nalatują. > Specjalnie do tego postu się przygotowałem- przeglądnąłem obrazki w Auto > Bildzie (bo w naszych na razie nie widziałem, ale wszystkiego nie czytam). > Wrażenia takie sobie, do VectryB (na swoje czasy) to chyba jej daleko. > Stylistyka mało oryginalna, ogólnie odniosłem wrażenie, że design jakiś > sklejankowo-amerykański... Przód coś jak Cadillac CTS (trend w obrębie > koncernu?) niby ładny, gdyby nie po prostu zajebisty w CTS-ie (wiem, wiem, nie > ten segment, ale cóż)! Tył z kolei jakby zmieszać Neona Chryslera z jakimś > większym Volvo (to mi się od razu rzuciło w oczy!), kopuła dachu ni to Audi, ni > > Passat... A niżej to już Laguna- klamki na pewno (nie tylko, cały profil > poniżej linii okien). Nie uważam tym samym, że wygląda źle (może w ogóle mi się > > tylko zdaje i nie mam racji, ale to niech już inni ocenią); 'zerżnięty'(ha, ha) > > jest porządnie, tylko w mało oryginalny sposób. O technice nic mi nie wiadomo. > PS. A gość coś sądzi, jeśli można spytać?(i jeśli nie jest dealerem Opla, choć > nie mam nic przeciwko GM) Przepraszam, ze sie wtracam do meskiej dyskusji... Nowa Vectra to 100% kit. Zerznieta czy nie jest do d ... o przepraszam :))) Pozdr. Loopa Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Oddaje glos na kit... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.10.01, 22:03 Co tu przepraszać?! Loopa, jak chcesz mnie poprzeć, to zawsze wal śmiało (ha, ha), jak nie chcesz, to...tak samo! Tak a propos- wtrącaj się cześciej, bo coś mi się zdaje, że faktycznie towarzystwo zmaskulinizowane... Robię oko i pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: tolka Re: Oddaje glos na kit... IP: *.unregistered.formus.pl 26.10.01, 11:58 Panowie na oko to wiecie co................chłop w itd Poczekajcie do premiery ,wsiądziecie przejedziecie się i wtedy pogadamy. A co do stylistyki to najprościej mozna tak.......większość aut w obrębie segmentu D jest do siebie podobna i tyle Dodatkowo koncerny staraja sie częściowo unifikować swoje autka więc nic dziwnego ze np audi vw zaczyna przypominać audi Nic tak nie wyrabia zdania o samochodzie jak mozliwość sprawdzenia empirycznie jego walorów. pozdr Link Zgłoś
Gość: Loopa Re: Oddaje glos na kit... IP: 192.168.1.* / *.osi.gda.pl 26.10.01, 16:02 Gość portalu: Ralph napisał(a): > Co tu przepraszać?! Loopa, jak chcesz mnie poprzeć, to zawsze wal śmiało (ha, > ha), jak nie chcesz, to...tak samo! Tak a propos- wtrącaj się cześciej, bo coś > mi się zdaje, że faktycznie towarzystwo zmaskulinizowane... > Robię oko i pozdrawiam! Dzieki za oko i pozdrowienia. Jak pojawia sie komentarze o Camaro i Lamborghini Diablo bede wpadac czesciej :) Odsylam oko (takie "bezalkoholowe" ;) ) i sciskam mocno. Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Bez kitu! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.10.01, 20:21 Ha, czułość mnie wzrusza... Choć oba te furacze look cool, a włoszczyzna szczególnie mi leży, to jednak najchętniej myślę o jakimś rodowitym angolu. Np. Aston, TVR jakiś dwumiejscowy...ogólnie mocno ekscentryczne, snobistyczne cuda. Nie, żebym się chciał lordowsko poobnosić, ale przejażdżka stylowym-acz- konserwatywnym wózkiem dobrze by mi zrobiła na nerwy. Wokół tyle tandety plastikowej... Lupa, jak nabędę, to możesz na mnie liczyć. Do Gdyni w jakieś 5 godzin, prom i...jazda! Piszesz się?! Tylko nie mów, że ci nie po drodze, Pozdrowionka Link Zgłoś
Gość: M Calkiem serio! IP: 192.168.1.* / *.gda.pl 26.10.01, 20:32 Gość portalu: Ralph napisał(a): > Ha, czułość mnie wzrusza... Choć oba te furacze look cool, a włoszczyzna > szczególnie mi leży, to jednak najchętniej myślę o jakimś rodowitym angolu. > Np. Aston, TVR jakiś dwumiejscowy...ogólnie mocno ekscentryczne, snobistyczne > cuda. Nie, żebym się chciał lordowsko poobnosić, ale przejażdżka stylowym-acz- > konserwatywnym wózkiem dobrze by mi zrobiła na nerwy. Wokół tyle tandety > plastikowej... Lupa, jak nabędę, to możesz na mnie liczyć. Do Gdyni w jakieś 5 > godzin, prom i...jazda! Piszesz się?! Tylko nie mów, że ci nie po drodze, > > Pozdrowionka Astonem Jamesa Bonda zawsze mi po drodze :))) Wchodze z zawiazanymi oczami... Pa. Link Zgłoś
Gość: Loopa Oooops... IP: 192.168.1.* / *.osi.gda.pl 26.10.01, 20:34 Gość portalu: M napisał(a): Ha ha ha, przyzwyczajenie druga natura czlowieka. M to Loopa, nie chcialam zmylic, przepraszam. Ale tak czy inaczej jest po drodze. > Gość portalu: Ralph napisał(a): > > > Ha, czułość mnie wzrusza... Choć oba te furacze look > cool, a włoszczyzna > > szczególnie mi leży, to jednak najchętniej myślę o > jakimś rodowitym angolu. > > Np. Aston, TVR jakiś dwumiejscowy...ogólnie mocno > ekscentryczne, snobistyczne > > cuda. Nie, żebym się chciał lordowsko poobnosić, ale > przejażdżka stylowym-acz- > > konserwatywnym wózkiem dobrze by mi zrobiła na nerwy. > Wokół tyle tandety > > plastikowej... Lupa, jak nabędę, to możesz na mnie > liczyć. Do Gdyni w jakieś 5 > > godzin, prom i...jazda! Piszesz się?! Tylko nie mów, > że ci nie po drodze, > > > > Pozdrowionka > > > Astonem Jamesa Bonda zawsze mi po drodze :))) Wchodze z > zawiazanymi oczami... > Pa. > Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Czuwam, a co! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.10.01, 20:59 I tak bym się domyślił (ten szary adresik prawie niewidoczny...). Tylko lojalnie ostrzegam- na promie bywa różnie. Ostatnio takeśmy pobalowali na Stenie, że do dzisiaj jestem zmęczony. A ktoś potem będzie musiał siąść za kółkiem, może trzeba będzie prosić kapitana, żeby chociaż na ląd zjechał...Ale dość plotek, konkrety czekają, i muszę odwiedzić inne forum (z Książkami, gdzie się teraz udam). Pozdrawiam i do zobaczenia na odprawie! Aha, nie zapomnij prawka, i dobrego wina (chyba, że lubisz coś 'mocniejszego')! Link Zgłoś