Dodaj do ulubionych

Który samochód z segmentu C uważasz za najlepszy?

04.06.06, 22:22
Obserwuję od kilku ten sondaż i niepokoi mnie jedna rzecz. Otóż na początku
prowadził Ford Focus, przed Hondą Civic. Trzecia, ze sporą stratą była
Octavia.
Wczoraj Octavia była już na drugim miejscu. Dziś jest na pierwszym.
Nagle ludzie zaczęli głosować na Skodzinkę. Aż boję się pomyśleć, co będzie
jutro ;-). W każdym razie widzę w tym działanie "sił nieczystych) :-).
Propnuję adminowi sprawdzenie tegoż głosowania.
Obserwuj wątek
    • marogn Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 10:43
      co się przejmujesz, jak komuś polepszy to samopoczucie że jego ... (wpisz
      markę) będzie pierwszy/a to niech się cieszy ;)
      to dla niego taka mała rekompensata za codzienne spoglądanie z za szyb na
      lepszych konkurentów
    • chris62 Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 11:30
      Żeby móc powiedzieć, który jest najlepszy to trzeba każdego "doświadczyć".
      Jak dla mnie wszystkie są po jednych pieniądzach 4 kółka pudło z blachy i
      plastikiem w środku :)
      Każdym się da jechać bardziej lub mniej wygodnie i tyle.
    • uki145 Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 11:40
      Witam! najlepsza jest Alfa Romeo 147 i to stwierdzenie najlepiej obrazuje jaka
      wartosc maja sondaze. Pozdrawiam Łukasz
    • programistajava Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 11:50
      >Obserwuję od kilku ten sondaż i niepokoi mnie jedna rzecz.
      Rany julek piszesz jakby sie tragedi jakas dziala, zyjesz z wrozenia w segmencie
      samochodowym czy co? To chyba normalne ze sa jakies zmiany w statystykach, dodaj
      do tego aktualne promocje wyprzedaze i zobaczysz jak sie ksztaltowala sprzedaz
      co sie przeklada na opinie o autach bo nei oszukujmy sie kazdy chwali to co ma!
      • programistajava Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 11:52
        Kontynuujac, nei wiem czy prowadzisz jakies badania czy tak dla siebie
        obserwujesz trendy? Ja bym ci zaprtoponowal zbadanie wplywu sprzedazy danych
        modeli kontra opinie o nich.. strzelam i chyba mam duze szanse trafienia ze
        bedzie on dziwnie podobny do wykresu sprzedazy....
        • irlandia_pn Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 11:55
          Co to znaczy najlepszy? Kazdy ma inne kryteria. Ja bardzo dobrze wspominam
          peugeota 307 - swietne prowadzenie, znakomite wykonczenie i bezawaryjnosc minus
          za niski komfort jazdy.
          • programistajava Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 12:01
            Jak dlugo jezdziles 307? (ile Km lat?) Ciekawe, 307 "ma utarta" opinie ze sie
            psuje i wogole beee (zapewne wsrod NIE posiadajacych to auto ;) ), jest kilka
            spektakularnych wpadek tego modelu a tu nagle ktos pisze ze byl bezawaryjny :D
            Jak to jest, ze ta sama (? moze przeniesli produkcje) fabryka potrafi DOBRZE
            zrobic dany egzemplarz a inny to po prostu totalnie na odwal sie. Zawsze mnei ti
            zastanawialo, zylem w przeswiadczeniu ze producenci markowych aut maja wyrobione
            normy jakosciowe, procedury itp... A mzoe po prostu tna koszty... Auto spadlo z
            lawety to co ?Klepiemy i klient neich sie martwi.....
            • irlandia_pn Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 12:10
              programistajava napisał:
              > Jak dlugo jezdziles 307? (ile Km lat?) Ciekawe, 307 "ma utarta" opinie ze sie
              > psuje i wogole beee (zapewne wsrod NIE posiadajacych to auto ;) ), jest kilka

u nas w firmie byly to auta sluzbowe, jezdzilem 2 lata i zrobilem ok 80 tys km
              gdy konczylem jezdzic auto mialo ok 160 tys km i bylo bez zarzutu (no raz
              siadly przelaczniki kierunkowskakzow)

> spektakularnych wpadek tego modelu a tu nagle ktos pisze ze byl bezawaryjny:D

slyszalem o jednej o paleniu sie jakie byly inne? zreszta teraz plona ople a
              wczesniej zamarzaly VW. kazdy ma problemy
            • uki145 307 05.06.06, 12:29
              Witam! to przykład pojazdu w którego przypadku liczne wpadki wieku dzieciecego
              zszargały opinie na wiele lat. modele od 2003(a szczególnie te po liftingu z
              2005) roku sa juz bardzo dobre i usterki poprzedników(poza szybko wybijajacym
              sie przednim zawiasem) nie wystepuja. to daje do myslenia i pokazuje ,ze
              niewarto pakowac sie w jakikolwiek model ,którego produkcja dopiero sie
              zaczeła. koszt posiadania nowosci jest bowiem wysoki.Pozdrawiam Łukasz
    • robert888 Audi A3 3.2, Golf R32 lub Impreza STi 05.06.06, 11:57
      • irlandia_pn Re: Audi A3 3.2, Golf R32 lub Impreza STi 05.06.06, 12:12
        Re: Audi A3 3.2, Golf R32 lub Impreza STi

dla mnie to nie sa najlepsze auta bo za duzo pala, wersje z dieslami sa duzo
        lepsze - ale jak mowie jak kto lubi.
    • anyjaps Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 12:27
      okbike napisał:

> Obserwuję od kilku ten sondaż i niepokoi mnie jedna rzecz. Otóż na początku
      > prowadził Ford Focus, przed Hondą Civic. Trzecia, ze sporą stratą była
      > Octavia.
      > Wczoraj Octavia była już na drugim miejscu. Dziś jest na pierwszym.
      > Nagle ludzie zaczęli głosować na Skodzinkę. Aż boję się pomyśleć, co będzie
      > jutro ;-). W każdym razie widzę w tym działanie "sił nieczystych) :-).
      > Propnuję adminowi sprawdzenie tegoż głosowania.

Ha,ha,ha dobre, bardzo dobre ,dostateczne .
      A moze komisje sledcza powolac nada do zbadania tego ogromnego przekretu?
      A jaki samochod musialby wygrac zeby mozna bylo obejsc sie bez komisji?
      To co prawda ludzie decyduja ale wystarczy tylko dowiedziec sie jacy ludzie
      i ja ci to zalatwie , ale ze model z ciebie ciekawy to nieukrywam.
      A tak na powaznie wcale mnie nie dziwi ze skoda jest pierwsza , to
      samochod ktory oferuje w tej chwili obok Focusa i bliznakow najlepsze
      zawieszenie ,do tego jest dosc rozsadnie wyceniona chociaz napewno za
      droga.Dziwi mnie za to tak wysoka pozycja takiego sztrucla jakim jest
      Corolla , jej miejsce jest w dolnych rejonach srodka .
      Focus moze byc dobrze jezdzi i ma naprawde dobra cene i wyposazenie.
      A jak rozpatrywac tylko ktory jest najlepszy bez patrzenia na ceny to
      tylko BMW lub Audi ,BMW za jazde Audi za caloksztalt i wysoka jakosc
    • grzek Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 14:43
      Najpierw trzeba określić kryteria oceny - co to znaczy najlepszy. Wszystko
      zależy od upodobań. Możemy sugerować się tym, który najlepiej się sprzedaje jak
      również tym, którego nie bierze korozja. Jedni wolą zeby był dobry na 1/4 mili
      drudzy żeby szybko wchodził w zakręty a jeszcze inni chcieliby komfortowo i w
      ciszy pojechać na urlop. Najlepszy to taki na jaki jest nas stać kupić.
      • programistajava Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 20:34
        Jaki jest sens dyskusji na tak postawione pytanie? Bez sensu pytanie, bez sensu
        wnioski bez sensu odp. bo na bezsensowne pytanie nei da sie odp. z sensem. Choc
        jak ktos powiedzial nei ma glupich pyutan tylko glupie odpowiedzi :D
    • nautilus.pompilius Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 23:38
      Oczywiście, że Subaru Impreza albo Forester - bo jest bardziej wszechstronny.
      • przemekthor Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 23:40
        nautilus.pompilius napisał:

> Oczywiście, że Subaru Impreza

Saab 9-2, hehe - impreza z normalnym wygladem
        • nautilus.pompilius Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 23:42
          przemekthor napisał:

> nautilus.pompilius napisał:
          >
          > > Oczywiście, że Subaru Impreza
          >
          > Saab 9-2, hehe - impreza z normalnym wygladem

Jak siedzisz w środku, to co za różnica, jak on wygląda? Ja tam kocham swojego
          Forysia, nawet jeśli ktoś uważa, że jest brzydki.
    • vafancullo Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 05.06.06, 23:59
      nie pojmuje tego szufladkowania klasami - to czysty wymysl producentow. przeciez tak naprawde to
      samochod kupujemy dla okreslonej ilosci osob i za okreslona kase, przy czym ten drugi element ma
      kluczowe znaczenie, tak wiec z latwoscia mozemy rozwazac/porownywac mini coopera, mondeo,
      superb, mazde mx-5. i najprawdopodobniej takie zestawienie bedzie rozsadniejsze niz np honda civic i
      bmw 1....
    • smart16v Re: Który samochód z segmentu C uważasz za najlep 06.06.06, 09:38
      Co to znaczy, że samochód jest najlepszy?
      Może najlepszy to najmniej awaryjny? Albo najszybszy, najbardziej ekonomiczny,
      najładniejszy... Wbrew pozorom to ostatnie kryterium najłatwiej zbadać, bo jest
      kwestią subiektywnej oceny, czyli wystarczy zapytać reprezentatywną grupę 1000
      osób i już będziemy wiedzieć z dokładnością do 3%, który samochód nasi rodacy
      uważają za najładniejszy.
      Sondaze internetowe są (tylko) zabawą. Konkretnych wniosków bym na tej
      podstawie nie wyciągał, chyba że względem okreslonej grupy internautów
      biorących udział w tej zabawie.

A najładniejszym samochodem jest seat leon I i II :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka