Dodaj do ulubionych

Rejestracja auta

07.07.06, 19:40
Orientuje się ktoś jak to jest z rejestrowaniem kupionego auta jeżeli chodzi o twardy i miękki dowód rejetracyjny? Czy miękki dotyczy tylko aut sprowadzanych czy gdy kupuję auto z Polski dostane od razu twardy dowód a jak nie to ile muszę czekać. Chciałbym w jakiś tydzień po kupnie auta wyjechać nim za granicę stąd moje pytanie...
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Dowód 07.07.06, 20:29
      Zawsze dostaniesz miękki dowód - niezależnie co rejestrujesz. Dowody są teraz produkowane w Warszawie i stąd na początek otrzymujesz ważny 30 dni sowód tymczasowy, a potem dowód stały. Możesz pogadać w urzędzie, żeby przyspieszyli, ale w tydzień to ciężko będzie mieć stały.
      • 2pac8 Re: Dowód 08.07.06, 00:44
        miękki dowód to tylko pretekst do wyciągnięcia więcej kasy, ja przy rejestracji nalegałem że nie chcę miękkiego dowodu bo mi nie potrzebny, nie będę jezdził i poczekam na twarty chocby miesiąć. Ale pani mówiła że nie ma takiej możliwośći muszę zapłacić za miękki dowód.

to tak samo z upoważnieniem, nie można kogoś wysłać po odbiór dowodu, bo to kosztuje extra 15zł, ciekawe jaka to dla nich różnica, jak wydają dowód innej osobie to muszą się więcej napracować?
    • marcinc3 Re: Rejestracja auta 08.07.06, 08:37
      jezeli kupisz auto w polsce to dostaniesz mieki jezeli wtym samym powiacie
      twardy - ale na miekkim nie ma przeszkod do wyjazdu za granice chyba ze
      wyjezdzasz na wiecej jak miesiac[ np do tyrki] ale to upowaznij kogos do
      odebrania twardego i niech ci wysle
      • marcinc3 Re: Rejestracja auta 08.07.06, 08:39
        na twardy od sprowadzanego czeka sie 7-10 dni na z innego powiatu w zaleznosci
        jak dany urzad potwierdzi dane moze to byc 2-3 tyg jak i ponad 2 miesiace
        • michalkos Re: Rejestracja auta 08.07.06, 14:30
          marcinc3 mógłbys mi podać swój numer telefonu bo mam ze 2 pytania do Ciebie? Jak nie chcesz tutaj to wyslij na michalkos@wp.pl lub pusc sygnal na 668390873 a ja oddzwonie, bylbym bardzo zobowiązany.
          • w_r_e_d_n_y dobra rada 08.07.06, 15:04
            lepiej najpierw poczytaj jego inne posty ,zanim zawierzysz jego "wiedzy"
            motoryzacyjnej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka