Dodaj do ulubionych

Obliczanie długości tras - jaki program?

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 10:06
Witam

Możecie polecić jakiś dobry program do obliczania długości tras?
Poszukuję programu, który miałby pełną bazę (w miarę;-) miejscowości i tras w
Polsce(najlepiej z polską pisownią nazw) i nie miał dużych wymagań
sprzętowych (Pentium 100 :-)). Dobrze by było, aby uwzględniał obecny podział
terytorialny i numerację dróg. Testowałem już Sony Map (czy jakoś tak)
(szybki, wygodny, ale nie tak dokładny, jak potrzebuję) i "Mapa Polski 200x"
(b. dokładny, ale trochę gorsze wpisywanie punktów trasy) i najlepszy byłby
program utworzony z połączenia najlepszych elementów tych obu.
Może ktoś używa programu "Planowanie Tras Przejazdów v. 1.2" firmy
Infoprojekt i może coś o nim powiedzieć?

Pozdrawiam
JS
Obserwuj wątek
    • Gość: gutek Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: 193.45.14.* 19.02.03, 12:44
      Nie wiem jak to działa dla Polski ale dla Europy jest wystarczające - zawsze
      korzystam przy swoich wyjazdach:

www.mapblast.com

pozdrawiam
      gutek
      • Gość: Yaros Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 13:19
        Dzięki za zainteresowanie, ale szukam programu, nie zaś strony internetowej.
        Może ktoś kupił magazyn "Samochody świata 2003" z lutego? Jest tam jakaś płytka
        z programem, ale wszystko jest zafoliowane i nie można poznać szczegółów. Jeśli
        ktoś kupił, może zdradzi jakieś szczegóły.

Pozdrawiam
        JS
    • Gość: cytryniec Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.02.03, 17:59
      kupiłem kiedyś "Mapę Europy" robioną przez Cartall.Masz tam planowanie trasy
      od - do + przez,tryby "najszybsza","najkrótsza"(puszcza przez polne dróżki!)
      i "najtańsza".Wpisujesz cenę paliwa,średnie prędkości,godzinę wyjazdu i program
      ładnie to wszystko oblicza.Można sobie wydrukować opis trasy i mapkę.
      Graficznie nie jest najlepsza,ale się sprawdza.
    • Gość: Wojtek Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: *.limes.com.pl 19.02.03, 19:17
      www.maporama.com/share/
      pozdrowienia i szerokiej drogi
    • Gość: krystek Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.03, 19:54
      Bezkonkurencyjny(moim zdaniem) jest viamichelin.com.Zawiera m.in.do 5 punktów
      przelotowych,ustawianie parametrów trasy(zużycie paliwa,oblicza ceny
      autostrad),koszty przejazdu,mapa trasy etc.Na bieżąco aktualizowany.Dla mnie
      super!!!!!
    • Gość: Prezes Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: *.vline.pl 21.02.03, 01:06
      Polecam "Mapę Polski 2003" i M. Europy wydaną przez firmę Emapa.
      • Gość: OLO I Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: *.chello.pl 21.02.03, 14:12
        Dobry jest MS AutoRoute Express - alternatywne trasy (najkrótsza, najszybsza, wg własnych preferencji i rodzajów dróg, wyliczanie kosztów i czasu jazdy, zużycia paliwa itd, krótki przewodnik po okolicach trasy. B. dokładne (zbliżenia) mapy. Oprócz tego można wydrukować mape lub jej odcinki i opis trasy (np. 15 km - skręt w prawo w miejscowości X, 20 km - w Y prosto, 50 km - tankowanie, itp.Ja mam starą wersję z 98 r. ale na Polske chyba wystarczy. Nie sądze żeby były jakieś znaczące nowości w trasach. Może jest nowsza wersja ale nic o tym nie wiem. Poza tym całość miła dla oka i łatwa w obsłudze.
    • Gość: krystek Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.03, 22:07
      Dodatkowo mogę podpowiedzieć www.aral.de.Nie jest tak dobry(mniej opcji)jak
      viamichelin.Duży wybór jest też na www.WEB.de
      • Gość: pewal Re: Obliczanie długości tras - jaki program? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 10:19
        Viamichelin jest OK. Oprócz tego używam MS Auto Route z 2000 roku - też
        pozytywnie. Z dostępnych w necie zdecydowanie polecam ten pierwszy. Pozdr. Pewal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka