malpa361 03.10.06, 23:36 chcialbym kupic opony zimowe do mojego autka, daewoo tico. Moje pytania: jaki rozmiar? jaka firma? gdzie kupic, w supermarkecie? i kiedy zaklada sie opony zimowe Link Zgłoś Obserwuj wątek
sympatico.ca Re: opony zimowe 04.10.06, 00:02 Mozesz kupic w markecie,przewaznie przy kasie albo na calodobowej stacji paliw.Na niektorych sa automaty z gumami. Link Zgłoś
stworzenje Re: opony zimowe 04.10.06, 00:11 zmienia sie pod koniec pazdziernika jak to sie mowi,na wszystkich swietych raczej juz ma sie gumy zimowe. Link Zgłoś
tipp01 Re: opony zimowe 04.10.06, 00:15 Z reguły jak temperatura utrzymuje się poniżej 6 stopni. Chyba, że masz łyse letnie to propnowałbym wcześniej. Rozmiar do Twojego auta to chyba 135/70R13. A tak w ogóle to masz bana na google? www.zlosnik.pl/postlist.php?Cat=&Board=dutico Link Zgłoś
souls_hunter Re: opony zimowe 04.10.06, 10:26 Ja kupowalem tutaj z dostawa do domu, z ta roznica ze letnia a nie zimowe. Ale to akurat chyba nie ma znacznia. opony.interia.pl/ Link Zgłoś
erid Re: opony zimowe 04.10.06, 14:10 Chyba problem z zakupem opon do Tico nie jest duży. Rozmiar przeczytaj na bokach opon letnich. Jeśli to rzeczywiście 135/70/R13 (a może 135/80/R12?), to wybór opon jest nikły - zdaje się pozostaje Kormoran Snowpro lub Dębica Frigo. W każdym razie tylko takie są oferowane w sklepach internetowych. Obie zresztą na zimę wcale niezłe, nie ma się czym martwić. Wątpliwe abyś tej wielkości opony dostała w markecie, chociaż może... Zapytaj jeszcze w zakładzie oponiarskim, w którym będziesz zmieniać gumy - jak kupisz u nich, to nie policzą za wymianę (kilkadziesiąt złotych za komplet). Poza tym chyba tylko sklep internetowy, albo jakieś duże składy opon... Ja kupowałem w Netcar.pl i się nie zawiodłem. Link Zgłoś
grogreg Re: opony zimowe 04.10.06, 15:12 Tozmiar taki sam jak letnich. Firma dowolna, byle nie Kormoran Kup gdzie taniej, ale do ceny zawsze doliczaj koszty wymiany opon. Najtaniem moze wyjsc w warsztanie wymieniajacym opony. Link Zgłoś
programistajava Re: opony zimowe 04.10.06, 15:17 Sluchajcie a ja mam pytanei pokrewne, otoz niedaleko rodzicow jest warsztat wulkanizayjny ktory rowniez sprzedaje opony z tym ze widze ze caly asortyment lezy sobie pod chmurka caly rok (poustawiany na odpowiednich wieszakach czy cos takeigo). Czy fakt ze opona jest skladowana pod chmurka (-30 w poprzednim roku) wplywa na nia negatywnie? Czy tez sie tym zupelnie nei przejmowac? Link Zgłoś
grogreg Re: opony zimowe 04.10.06, 15:25 Niby na kole tez jest pod chrurka, ale........ ale ja bym mial watpliwosci. Link Zgłoś