Dodaj do ulubionych

opony zimowe

03.10.06, 23:36
chcialbym kupic opony zimowe do mojego autka, daewoo tico. Moje pytania: jaki rozmiar? jaka firma? gdzie kupic, w supermarkecie? i kiedy zaklada sie opony zimowe
Obserwuj wątek
    • sympatico.ca Re: opony zimowe 04.10.06, 00:02
      Mozesz kupic w markecie,przewaznie przy kasie albo na calodobowej stacji
      paliw.Na niektorych sa automaty z gumami.
      • stworzenje Re: opony zimowe 04.10.06, 00:11
        zmienia sie pod koniec pazdziernika jak to sie mowi,na wszystkich swietych
        raczej juz ma sie gumy zimowe.
        • tipp01 Re: opony zimowe 04.10.06, 00:15
          Z reguły jak temperatura utrzymuje się poniżej 6 stopni. Chyba, że masz łyse
          letnie to propnowałbym wcześniej.
          Rozmiar do Twojego auta to chyba 135/70R13.

A tak w ogóle to masz bana na google?
          www.zlosnik.pl/postlist.php?Cat=&Board=dutico
    • souls_hunter Re: opony zimowe 04.10.06, 10:26
      Ja kupowalem tutaj z dostawa do domu, z ta roznica ze letnia a nie zimowe. Ale to akurat chyba nie ma znacznia.
      opony.interia.pl/
      • erid Re: opony zimowe 04.10.06, 14:10
        Chyba problem z zakupem opon do Tico nie jest duży. Rozmiar przeczytaj na
        bokach opon letnich. Jeśli to rzeczywiście 135/70/R13 (a może 135/80/R12?), to
        wybór opon jest nikły - zdaje się pozostaje Kormoran Snowpro lub Dębica Frigo.
        W każdym razie tylko takie są oferowane w sklepach internetowych. Obie zresztą
        na zimę wcale niezłe, nie ma się czym martwić.
        Wątpliwe abyś tej wielkości opony dostała w markecie, chociaż może... Zapytaj
        jeszcze w zakładzie oponiarskim, w którym będziesz zmieniać gumy - jak kupisz u
        nich, to nie policzą za wymianę (kilkadziesiąt złotych za komplet). Poza tym
        chyba tylko sklep internetowy, albo jakieś duże składy opon... Ja kupowałem w
        Netcar.pl i się nie zawiodłem.
    • grogreg Re: opony zimowe 04.10.06, 15:12
      Tozmiar taki sam jak letnich.
      Firma dowolna, byle nie Kormoran
      Kup gdzie taniej, ale do ceny zawsze doliczaj koszty wymiany opon. Najtaniem
      moze wyjsc w warsztanie wymieniajacym opony.
      • programistajava Re: opony zimowe 04.10.06, 15:17
        Sluchajcie a ja mam pytanei pokrewne, otoz niedaleko rodzicow jest warsztat
        wulkanizayjny ktory rowniez sprzedaje opony z tym ze widze ze caly asortyment
        lezy sobie pod chmurka caly rok (poustawiany na odpowiednich wieszakach czy cos
        takeigo). Czy fakt ze opona jest skladowana pod chmurka (-30 w poprzednim roku)
        wplywa na nia negatywnie? Czy tez sie tym zupelnie nei przejmowac?
        • grogreg Re: opony zimowe 04.10.06, 15:25
          Niby na kole tez jest pod chrurka, ale........ ale ja bym mial watpliwosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka