Dodaj do ulubionych

Kto ma Fiata Uno?

07.05.07, 06:47
Mam 2 pytania do właściceli Fiatów Uno. Pytam się tylko z CIEKAWOŚCI:
Czy Fiat Uno o pojemności 1000 cm rozpędzi się do prędkości 140 km/h?
Jaką odległość musi pokonać Fiat Uno aby przyśpieszyć z prędkości 100 na 140 km/h?
Chcę jedną rzecz podkreślić: NIe zamierzam jeździć 140km/h. To są tylko pytania.
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Kto ma Fiata Uno? 07.05.07, 08:14
      Rozpędzi się, cociaż rakieta to nie jest. Odległości nie mierzyłem...
      • purhed Re: Kto ma Fiata Uno? 07.05.07, 08:29
        uno 1000 (fire, nie wiem jak clip) przy sprzyjających warunkach rozpędzi się do
        licznikowych 150-160km/h, przyspieszenie od stu do takiej prędkości trwa w
        przybliżeniu wieczność;)
    • atizylak Re: Kto ma Fiata Uno? 07.05.07, 15:04
      a mój ma przejechane 140tys km i sie ledwie do 120 rozpędza przy 15 minutach
      rozpędzania po równej drodze bo tak to około do 90 się rozpędza a potem to już
      nie wiadomo. Z 15 minut gaz w podłodze i będzie to 120. Jak był połowę młodszy
      to do 145 sie rozpędzał a z górki 155 leciał kiedyś. Teraz nie wiem co jest z
      nim. :(
    • primo555 Re: Kto ma Fiata Uno? 07.05.07, 16:10
      Miasteczko typu Stalowa Wola, parking przed blokowiskiem, na parkingu stoi 15
      letnie Uno, przy nim majstruje około 50-letni facio. Podchodzi sąsiad i pyta:
      - Dzień dobry panie Józiu, co pan porabia?
      - Alarm zakłdam w moim Uniaku.
      - A co, kradną?
      - Kradną to Mercedesy. Do mojego przychodzą sr...
    • jacek671 Re: Kto ma Fiata Uno? 07.05.07, 22:07
      czasami jeżdze uniakiem ojca i chyba sie nie da tego do 140 rozpędzić , mnie
      udało sie wyciągnąć 130 max bo więcej by może poszedł ale bałem sie!, ale
      faktem jest też że jak jechałem trase około 700 km to średnia ni mniej ni
      więcej wyszła ........... 4,3L/100km aż niewiarygode ale jak wracałem to też
      było podobnie.
      • des4 Re: Kto ma Fiata Uno? 08.05.07, 12:59
        Wciąż mamy 9-letnie uno 1,0 jako drugi samochód rodzinny. I zostawimy go do
        zarżnięcia. 110kkm przebiegu, najpoważniejsza awaria to wymiana tłumika po 5
        latach plus czasami jakaś uszczelka. W przyszłym roku zrobę blacharkę bo już
        trochę porysowany i zaczyna pojawiać się nalot rdzy na tylnym nadkolu.

Idealny samochód do miasta. Dużo miejsca w środku porównując z nowymi autami
        tej samej wielkości, pali śmiesznie mało - 5,5 l w mieście, wszędzie się
        zmieści.

Na trasie idzie dobrze. Jeżdziliśmy nim w 3 osoby z pełnym bagażem wakacyjnym
        po slowackich górkach i nie było problemu. Na autostradzie, jak już pisałem,
        spokojnie poleci 140, chociaż jak się jedzie samemu to już trochę
        niebezpiecznie, samochód jest za lekki....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka