IP: *.zab.zigzag.pl 01.07.03, 16:50
Właśnie rozsypała mi się pompa wtryskowa w Mondeo. Podobno jestem 8 klientem
w ciągu miesiąca, a wszystkie usterki spowodowane zostały jakością paliwa.
Tankuję tylko na stacjach i to zwykle renomowanych. Wprowadzono ostatnio
kontrole paliwa, ale jako zwykły śmiertelnik nie mam możliwości sprawdzić czy
stacja na której mam zamiar zatankować była kontrolowana i z jakim efektem.
Wydaje mi się, że ostracyzm kierowców byłby znacznie dotkliwszy dla ajentów
stacji niż wlepiane grzywny. Te zawsze można odbić sobie dolewając więcej
świństwa do paliwa. Co myślicie o propozycji aby na stacjach OBOWIĄZKOWO np.
przy kasie znajdowała się skrótowa informacja zawierająca datę ostatniej
kontroli i jej wynik? Wiem, że ustawowe wprowadzenie takiego nakazu jest
trudne i długotrwałe, ale może uczciwym ajentom zależałoby na takim
promowaniu swoich stacji?
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: paliwo 01.07.03, 16:56
      ktos tu mial podobny pomysl tylko zeby czarna liste stacji benzynowych zastapic
      biala. Skoro nie mozna opublikowac listy stacji benzynowych ktore chrzcza
      paliwo to mozna by zrobic liste stacji ktore dobrowolnie beda sie poddawaly
      czestym kontrolom a przez to beda specjalnie oznakowane i znajda sie na bialej
      liscie (jesli oczywiscie pozytywnie przejda kontrole). Sytuacja sie odwroci bo
      narazie wszyscy wlasciciele stacji staraja sie nie znalezc na czarnej liscie
      wiec moze wskrzesic w nich wole walki do znalezienia sie na takiej bialej
      liscie. A i dodatkowa promocja to dla nich bedzie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Adam Nie tankuj nigdy w Orlenie!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 17:44
        I dopiero wtedy przestaniesz mieć kłopoty z samochodem.

Pozdrawiam,
        Adam
        • Gość: kosz Re: Nie tankuj nigdy w Orlenie!!!!!!!!!!!! IP: *.zab.zigzag.pl 02.07.03, 08:29
          Właśnie słyszałem, że jedynie Orlen ma jakieś własne, wewnętrzne kontrole.
          Podobno obawiają się, aby ajenci z którymi podpisali umowy nie robili
          przekrętów we własnym zakresie. Opinie na temat jakości paliwa na różnych
          stacjach są tak różne, że nie wiadomo komu wierzyć. Bez obiektywnego,
          specjalistycznego badania nie mozna być pewnym tego co wlewamy do baku.
          Pozdrowienia
          Krzysztof
          • Gość: kierowca Co z tym Orlenem ciągle ? IP: hpcache:* 02.07.03, 09:31
            Co z tym Orlenem ciągle ? Ja tankuję na Orlenie i nie narzekam,chyba że chodzi
            o stacje ajencyjne z flagą orlenu,tzn. były CPN. Ja tankuję na Orlenie -
            nowym 'czerwono-szarym' i nie mam kłopotów. Zresztą to zależy od ajenta czy
            oszukuje czy nie.
            • Gość: Kec Re: Co z tym Orlenem ciągle ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 09:46
              Coś mi się wydaje, że Orlen musiał
              wylać Adama z roboty za jakieś przekręty
              i teraz się wkurza,
              że przecież wszyscy kantują a jego wykopali

pozdrawiam
              • Gość: Adam Re: Co z tym Orlenem ciągle ? IP: *.acn.waw.pl 02.07.03, 16:03
                Gość portalu: Kec napisał(a):

> Coś mi się wydaje, że Orlen musiał
                > wylać Adama z roboty za jakieś przekręty
                > i teraz się wkurza,
                > że przecież wszyscy kantują a jego wykopali

Z całym szacunkiem nigdy nie miałem do czynienia z żadnymi przekrętami!!!!!
                Największy przekręt to rozdawanie lukretywnych synekur kolesiom na górze i
                kradzieże oraz fałszowanie na dole, a taki właśnie jest Orlen!!!!!!
          • Gość: Adam Re: Nie tankuj nigdy w Orlenie!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 02.07.03, 19:40
            Gość portalu: kosz napisał(a):

> Właśnie słyszałem, że jedynie Orlen ma jakieś własne, wewnętrzne kontrole.
            > Podobno obawiają się, aby ajenci z którymi podpisali umowy nie robili
            > przekrętów we własnym zakresie.

No właśnie sobie odpowiedziałeś jaki to ma sens jak Staś odwiedzi Stasia z
            buteleczką i to nie taką na próbki paliwa!!!!!!!!

Orlen to złodzieje od góry do dołu i kontrole są wyłącznie dla zamydlenia
            oczu , że są.

Pozdrawiam,
            Adam
            • Gość: jacor Re: Nie tankuj nigdy w Orlenie!!!!!!!!!!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 17:57
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> Gość portalu: kosz napisał(a):
              >
              > > Właśnie słyszałem, że jedynie Orlen ma jakieś własne, wewnętrzne kontrole.
              >
              > > Podobno obawiają się, aby ajenci z którymi podpisali umowy nie robili
              > > przekrętów we własnym zakresie.
              >
              > No właśnie sobie odpowiedziałeś jaki to ma sens jak Staś odwiedzi Stasia z
              > buteleczką i to nie taką na próbki paliwa!!!!!!!!
              >
              > Orlen to złodzieje od góry do dołu i kontrole są wyłącznie dla zamydlenia
              > oczu , że są.
              >
              > Pozdrawiam,
              > Adam

Adam, naciąłeś się kiedyś raz czy dwa, ale to nie znaczy, że możesz obrażać
              wszystkich, którzy mają coś wspólnego z orlenem, a zwłaszcza tych, którzy
              kontrolują te stacje pod względem jakości paliwa. Teraz pracę stracić bardzo
              łatwo i nikt nie będzie ryzykował za flaszkę żeby zrobić przekręt na kontroli.
              Oczywiście na górze pewnie kradną, ale akurat ci z dołu już do nich nie należą.
              A panów Stasiów na stacjach orlenu jest już niewiele. W ostatnim czasie na
              około 90% stacji nastąpiły zmiany ajentów wraz z obsługą (chyba sam to
              zauważyłeś-ładne panie z obsługi pracujące na zmiany za żadne pieniądze). A
              wracając do kontroli paliwa na orlenie (siedzę dość dobrze w temacie) to
              przekręty zdarzają sie tylko na tzw stacjach patronackich
              (niebieskich "Petrochemia Płock") a to dlatego, że są to stacje prywatne które
              mają tylko podpisaną umowę patronacką z orlenem. Taki gościu który ma już "nóż
              na gardle" z powodu problemów finansowych idzie na żywioł i sprzedaje syf jak
              długo może, bo z dnia na dzień nikt go nie wywali z własnej stacji, a co
              najwyżej zerwie umowę patronacką. Po zerwaniu umowy gościu i tak może sie
              jeszcze długo ociągać ze zmianą szyldu petrochemii.
              Acha jeszcze jedno, reklamację na złe paliwo najszybciej załatwia właśnie orlen.
        • Gość: ida Re: Nie tankuj nigdy w Orlenie!!!!!!!!!!!! IP: *.csk.pl 03.07.03, 17:30
          Gość portalu: Adam napisał(a):

> I dopiero wtedy przestaniesz mieć kłopoty z samochodem.

hehe, gdybym któregoś dnia nie zajechała na stację orlenu to pewnie w zyciu bym
          sie nie dowiedziała co potrafi samochód jak sie do niego naleje prawdziewgo ON,
          a nie jakiegos syfa co mi lali na Shellu.
    • gallagher Re: paliwo 02.07.03, 10:45
      Systemy kontroli mają na pewno Statoil i Shell. Ja akurat tankuję na Shellu.
      Kilka razy zdarzyło mi się zatankować na Orlenie. Niegdy więcej nie zrobię tego
      błędu - wyraźnie spada moc silnika.
      • Gość: kosz Re: paliwo IP: *.zab.zigzag.pl 03.07.03, 16:45
        W radiowej Trójce słyszę że jednak niektóre stacje mają być oznaczone
        tabliczkami " bezpieczne tankowanie". Nie poinformowali tylko kto im taką
        tabliczkę przyznaje i jak długo jest ważna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka