sarawi 09.10.07, 23:29 Ktore z tych dwoch samochodow wybralibyscie i dlaczego? Zamierzam kupic jeden lub drugi - nie wiem jeszcze ktory. Link Zgłoś Obserwuj wątek
frequentflyer Re: punto II czy clio II? 09.10.07, 23:43 clio II ciaśniejszy, jeżeli kierowca ma 180 wzrostu, jest to samochód trzymiejscowy. w tej konkurencji fiat góruje. Link Zgłoś
mjf1 Re: punto II czy clio II? 10.10.07, 07:07 Awaryjność na podobnym poziomie, części do Fiata tańsze, serwis też (autoryzowany, ofkors), wykończenie lepsze w Renault, Clio droższe (porównanie średnich cen danego rocznika). Przestronność przemawia za Punto, komfort na porównywalnym poziomie. Clio ma u nas większą renomę, ale Puntek, to bardzo wdzięczne, wygodne i ekonomiczne autko. Jeśli zależy Ci na środku transportu z punktu A do punktu B, to szukaj z silnikiem 1.2 8v, a jak chcesz trochę "pobrykać", to 16v (kolizyjny i trochę pijak). Link Zgłoś
sarawi punto II czy clio II? 10.10.07, 09:37 To ma byc male, ekonomiczne autko do jazdy po miescie, nic poza tym. Nastawialam sie poczatkowo na punto, ale tak jakos wpadlo mi do glowy jeszcze clio - wiec mam dylemat :) Link Zgłoś
magnie Re: punto II czy clio II? 10.10.07, 13:53 ja Ci bardzo polecam clio II. Mam z 2002 r 1.2 16v - bardzo fajny kobiecy samochodzik..jezdzi sie bardzo fajnie po miescie, w trasie tez niezle, ale na dluzsze przjeazdy silnik rzeczywiscie troche za mały i ma sie wrazenie ze wszyscy cie wyprzedzaja...no ale to pewnie kwestia jazdy...ja jezdze wolno bo mialam ostatnio wypadek...tez w clio, ale troche starszym...pod wzgledem bezpieczenstwa samochod super- prawi nic mi sie nie stalo, a wypadek dosc pwoazny bo zaatakowal mnie pjiak na drdoze - generalnie lot 20 m+ skasowanie siatki oklajacej sad+ skasowanie pary drzewek..pod względem bezpieczenstwa ok... Link Zgłoś
koneser24 Re: punto II czy clio II? 10.10.07, 12:53 sarawi napisała: > Ktore z tych dwoch samochodow wybralibyscie i dlaczego? > Zamierzam kupic jeden lub drugi - nie wiem jeszcze ktory. Kup obydwa, porównaj, a potem jedno sprzedaj. Link Zgłoś
sarawi punto II czy clio II? 11.10.07, 09:32 gdybym miala za duzo pieniedzy to kupilabym toyote celice ;) Link Zgłoś
cristof_w Re: punto II czy clio II? 13.10.07, 12:54 Nie mam nic do fiata, sam użytkuję go od kilku lat. Ale na wiosnę bęe potrzebowac kupić drugie auto, wielkości Matiz-Punto. Tylko się wacham, bo za tą kwotę co ja chce przeznaczyć to kupie Punto 2 z przebiegiem około 150 tyś. Nie weim czy to nie za dużo, autko będzie robić raczej mało, bo do 10 tyś rocznie, jako drugie, głównie dojazdy do pracy i po okolicach podmiejskich, ale nie chce inwestować cały czas i się wacham. Pozdrawiam. Link Zgłoś
frequentflyer Re: punto II czy clio II? 13.10.07, 18:00 wachać to od "wacha", czyli benzyna, oczywiście? znaczy benzynisz się nadal? Link Zgłoś
cristof_w Re: punto II czy clio II? 14.10.07, 13:17 Przykro stwierdzić, Twoja odpowiedź wnosi tyle co nic...zgłoszę ją do usunięcia. Link Zgłoś
voivod696 Re: punto II czy clio II? 13.10.07, 22:44 Byłem użytkownikiem Clio II 1,2 v8 8 lat. Teraz od 2 lat mam Punto też 1,2 v8. Clio przeżyło crash test żonka również. Przy prędkości 100km/h z hamowaniem walneła w Vectre. Nie chciała rozbitka i w końcu kupiła Punciaka. Według mnie Punto jest wygodniejsze (regulowana wysokość fotela, regulowana kierownica), żwawsze w mieście, ma rewelacyjne wspomaganie kierownicy (City). Clio było lepiej wykonane i przez te 8 lat wymieniłem tylko tarcze, klocki szczęki hamulcowe oraz 3 x czyściłem elektronikę w kluczyku centralnego zamka. W punciaku pospawałem tłumik, oraz wymieniłem tarcze i klocki. Osobiście Puntem jeździ mi się lepiej. Żona twierdzi że pomimo wszystkich regulacji nie potrafi od 1,5 roku znaleźć dla siebie odpowiedniej pozycji za kierownicom, przełączniki zespolone przy kierownicy chodzą za ciężko i przy cofaniu ma duży martwy punkt. Jest zachwycona elektrycznym wspomaganiem kierownicy. I zawsze na drodze patrzy tęsknym okiem na Clio II. Link Zgłoś
wesoly-romek Re: punto II czy clio II? 15.10.07, 09:17 Oczywiscie ze CLIO posiadam disla 1,9dti bogato weposazony rocznik 2001rok spisuje sie znakomicie polecam dla pan Link Zgłoś