Dodaj do ulubionych

Samochod dla syna - tani - jaki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 21:28
Witam. Moj syn dobrze zdal mature i obiecalismy mu z zona auto. Oczywiscie
nic nowego (bo wiadomo jak teraz jest). Samochod ma byc bardzo tani i w
kupnie i eksploatacji (paliwo, czesci, OC itp.). Zastanawiam sie nad Skoda
105/120, Fiat 125p, Kadett D, Fiat Ritmo, Polonez. Jaki byscie poradzili?
Wiem, ze takie auto bedzie sie czasami psuc, ale syn troche zna sie na
mechanice i jest swiadomy "zagrozen". Mozecie cos podpowiedziec.
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 21:34
      Gość portalu: Rodzic. napisał(a):

> Witam. Moj syn dobrze zdal mature i obiecalismy mu z zona auto. Oczywiscie
      > nic nowego (bo wiadomo jak teraz jest). Samochod ma byc bardzo tani i w
      > kupnie i eksploatacji (paliwo, czesci, OC itp.). Zastanawiam sie nad Skoda
      > 105/120, Fiat 125p, Kadett D, Fiat Ritmo, Polonez. Jaki byscie poradzili?
      > Wiem, ze takie auto bedzie sie czasami psuc, ale syn troche zna sie na
      > mechanice i jest swiadomy "zagrozen". Mozecie cos podpowiedziec.

Z wymienionego towarzystwa to chyba poldek.Zagazowany bo inaczej bez sensu.
      Raczej 1.5 mała pojemność tanie ubezpieczenie,części dostępne i niedrogie.
      Nie pchał bym się z takim budżetem w auta zachodnie a już ten fiat ritmo to
      chyba najlepszy żart.
      • Gość: Edek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 21:49
        zgadzam się z moim poprzednikiem, polonez to chyba dobry wybór, słaniam się
        również do kadeta, do którego klamotów jest od metra choć ich cena jest już
        wyzsza niż w przypadku FSO. Najlepiej wybrać markę popularną, którą widać na
        drogach, ten fiat ritmo to skarbonka!!, a skoda, napewno dobra-czesi bujają
        się nią do dziś, ale czy Twój syn chciałby tym jeździć, z tym że ja nic nie
        mam do skody ani do Fiata 125p, bo sam takie autka posiadalem i sprawowały się
        ok. Polecam poldka, najlepeij ze znanych rąk

Pozdrawiam
        • Gość: long60 Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 62.148.87.* 02.08.03, 11:14
          MiaBem kilka aut-polecam Skod Favorit-tania niezawodna,czesci za pare zlotych-
          super autko dla mlodego kierowcy.Mozna kupic dobry model-ok.10 lat za 5000-
          5500.Naprawde warto.
    • greenblack Re: Samochod dla syna - tani - jaki 01.08.03, 21:46
      Polonez.

Pozdrawiam
    • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 21:52
      najlepiej poloneza na gaz, sam sie uczylem jezdzic takim autem mojego ojca
      (benzyna), i taki wlasnie samochod bym teraz kupil synowi. Duzy, bezpieczny,
      mulasty i niezbyt szybki. W sam raz do nauki jazdy.

Radek
      • Gość: Edek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 22:35
        Zgadzam się, ale wmontowałem sobie kilka dodatkowych bajerów i biore zachodnie
        sury;) serio, te poldki z silnkiami nowej generacji;) tzn. z nakładką wtrysku
        są calkiem ok
        • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 22:47
          Gość portalu: Edek napisał(a):

> Zgadzam się, ale wmontowałem sobie kilka dodatkowych bajerów i biore
          zachodnie
          > sury;) serio, te poldki z silnkiami nowej generacji;) tzn. z nakładką wtrysku
          > są calkiem ok

Jezdzilem 3 polonezami, pierwszy to 1.5 sle czy jakos tak, to byla porazka,
          nastepny 1.6 GLE juz nawet latal calkiem ladnie, z gorki i z wiatrem pokazywal
          minimalnie ponad 172 km/h na rownym 160 utrzymywal. Ostatni poldolot ktorym
          jezdzilem to 1.6 z wtryskiem to powiem szczerze szedl bardzo ladnie, na A4 z
          gorki i z wiatrem pokazywal na blacie 190-192 km/h, na rownym zwalnial do 170-
          175, az trudno uwierzyc, zero przerobek itp. Wogole musze powiedziec ze mam
          spory sentyment do poloneza. Nauczylem sie tym autem jezdzic w kazdych
          warunkach i pokochalem tylny naped. Potem mialem przednionapedowe auto ale to
          nie bylo to i znowu jezdze sprzetem z klasycznym ukladem silnik z przodu naped
          na tyl. Ogolnie uwazam poloneza za bardzo przyzwoity i bardzo niedoceniany w
          Polsce samochod, a jezdzilem roznymi innymi autami i mam porownanie, za te
          pieniadze moim zdaniem nie ma nic lepszego. Szczegolnie na pierwszy samochod.
        • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 22:47
          Gość portalu: Edek napisał(a):

> Zgadzam się, ale wmontowałem sobie kilka dodatkowych bajerów i biore
          zachodnie
          > sury;) serio, te poldki z silnkiami nowej generacji;) tzn. z nakładką wtrysku
          > są calkiem ok

Jezdzilem 3 polonezami, pierwszy to 1.5 sle czy jakos tak, to byla porazka,
          nastepny 1.6 GLE juz nawet latal calkiem ladnie, z gorki i z wiatrem pokazywal
          minimalnie ponad 172 km/h na rownym 160 utrzymywal. Ostatni poldolot ktorym
          jezdzilem to 1.6 z wtryskiem to powiem szczerze szedl bardzo ladnie, na A4 z
          gorki i z wiatrem pokazywal na blacie 190-192 km/h, na rownym zwalnial do 170-
          175, az trudno uwierzyc, zero przerobek itp. Wogole musze powiedziec ze mam
          spory sentyment do poloneza. Nauczylem sie tym autem jezdzic w kazdych
          warunkach i pokochalem tylny naped. Potem mialem przednionapedowe auto ale to
          nie bylo to i znowu jezdze sprzetem z klasycznym ukladem silnik z przodu naped
          na tyl. Ogolnie uwazam poloneza za bardzo przyzwoity i bardzo niedoceniany w
          Polsce samochod, a jezdzilem roznymi innymi autami i mam porownanie, za te
          pieniadze moim zdaniem nie ma nic lepszego. Szczegolnie na pierwszy samochod.
    • Gość: kuzyn Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.fastres.net 01.08.03, 22:54

> Wiem, ze takie auto bedzie sie czasami psuc, ale syn troche zna sie na
      > mechanice i jest swiadomy "zagrozen". Mozecie cos podpowiedziec.

...........Z tych aut to tylko .......trumne...........
      Ja nigdy bym nie kupil auta bez ESP!!!!!!!!!!!!
      I nie czytaj innych..........jak oni jezdzili to Polska nie miala prawie
      aut..........a KOREK to byl tylko w butelce w "winie"siarkowym..........
      • Gość: TMK Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.manhattan.gda.pl / 192.168.2.* 01.08.03, 22:58
        Z wymienionych - tylko Polonez.
        Z LPG, wyśminite, bezpieczne i uczące pokory autko.

• Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:01
        Gość portalu: kuzyn napisał(a):

> ...........Z tych aut to tylko .......trumne...........
        > Ja nigdy bym nie kupil auta bez ESP!!!!!!!!!!!!
        > I nie czytaj innych..........jak oni jezdzili to Polska nie miala prawie
        > aut..........a KOREK to byl tylko w butelce w "winie"siarkowym..........

Rzuc jeszcze jakis link po wlosku. Czytam tak te twoje wypowiedzi, Kuzyn, i
        niezly z Ciebie oszolom.
        • Gość: kuzyn Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.fastres.net 01.08.03, 23:06
          Gość portalu: Radek napisał(a):

> Gość portalu: kuzyn napisał(a):
          >
          > > ...........Z tych aut to tylko .......trumne...........
          > > Ja nigdy bym nie kupil auta bez ESP!!!!!!!!!!!!
          > > I nie czytaj innych..........jak oni jezdzili to Polska nie miala prawie
          > > aut..........a KOREK to byl tylko w butelce w "winie"siarkowym..........
          >
          > Rzuc jeszcze jakis link po wlosku. Czytam tak te twoje wypowiedzi, Kuzyn, i
          > niezly z Ciebie oszolom.

Radek..........chyba nie czytasz dokladnie bo ja pisze jasno!
          A oszolom to powiedz swojemu tacie........musial spierdolic robote jak robil
          syna?..............
          • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:12

> Radek..........chyba nie czytasz dokladnie bo ja pisze jasno!
            > A oszolom to powiedz swojemu tacie........musial spierdolic robote jak robil
            > syna?..............

No prosze a w innym watku sie tak rozwodzisz nad zwiazkiem miedzy znajomoscia
            j.wloskiego a kultura. Sam jestes dowodem na to, ze piszesz bzdury.
            • Gość: kuzyn Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.fastres.net 01.08.03, 23:14

>
              > > Radek..........chyba nie czytasz dokladnie bo ja pisze jasno!
              > > A oszolom to powiedz swojemu tacie........musial spierdolic robote jak rob
              > il
              > > syna?..............
              >
              > No prosze a w innym watku sie tak rozwodzisz nad zwiazkiem miedzy
              znajomoscia
              > j.wloskiego a kultura. Sam jestes dowodem na to, ze piszesz bzdury.
              • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:18

> Gość portalu: Radek napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: kuzyn napisał(a):
                > >
                > > > Radek..........chyba nie czytasz dokladnie bo ja pisze jasno!
                > > > A oszolom to powiedz swojemu tacie........musial spierdolic robote ja
                > k rob
                > > il
                > > > syna?..............
                > >
                > > No prosze a w innym watku sie tak rozwodzisz nad zwiazkiem miedzy
                > znajomoscia
                > > j.wloskiego a kultura. Sam jestes dowodem na to, ze piszesz bzdury.
                > __________
                > Kiedys ktos napisal ze kulturalny facet moze rozmawiac nawet z chamem.........

Pewnie ze moge, ale nie lubie. Tym bardziej ze dyskusja wyraznie zdryfowala w
                strone jalowej dywagacji na ktora szkoda mi czasu.
                • Gość: kuzyn Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.fastres.net 01.08.03, 23:20

>
                  > > Gość portalu: Radek napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: kuzyn napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Radek..........chyba nie czytasz dokladnie bo ja pisze jasno!
                  > > > > A oszolom to powiedz swojemu tacie........musial spierdolic robo
                  > te ja
                  > > k rob
                  > > > il
                  > > > > syna?..............
                  > > >
                  > > > No prosze a w innym watku sie tak rozwodzisz nad zwiazkiem miedzy
                  > > znajomoscia
                  > > > j.wloskiego a kultura. Sam jestes dowodem na to, ze piszesz bzdury.
                  > > __________
                  > > Kiedys ktos napisal ze kulturalny facet moze rozmawiac nawet z chamem.....
                  > ....
                  >
                  > Pewnie ze moge, ale nie lubie. Tym bardziej ze dyskusja wyraznie zdryfowala
                  w
                  > strone jalowej dywagacji na ktora szkoda mi czasu.

Kiedys ktos napisal ze cham lubi przypisywac sam sobie kulture..........
                  • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:35
                    przepraszam p. kuzyn jestem idiota a na wloskich to
                    tylko winach sie znam
                    • Gość: kuzyn Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.fastres.net 01.08.03, 23:38

> przepraszam p. kuzyn jestem idiota a na wloskich to
                      > tylko winach sie znam

..........No widzisz jaki jestes idiota............
                      Wloskie wina to legenda.........i tak sie sklada ze jestem prof........
                      Z deszczu pod rynne?..........
                      • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:40
                        nie widze kutasie tylko czytam a znam sie i pije
                        • Gość: kuzyn Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.fastres.net 01.08.03, 23:43

> nie widze kutasie tylko czytam a znam sie i pije

Radek...........wybacz ale golec ma trudnosci z "piciem"wina wloskiego........
                          Juz ci wybacze tego "kutasa"........
                          • Gość: Radek_K Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:47

> Gość portalu: Radek napisał(a):
                            >
                            > > nie widze kutasie tylko czytam a znam sie i pije
                            >
                            > Radek...........wybacz ale golec ma trudnosci z "piciem"wina wloskiego........
                            > Juz ci wybacze tego "kutasa"........

Pewnie ze mi wybaczysz bo sam to napisales, ewentualnie dajesz sie podpuscic
                            komus kto sie podszywa pode mnie. Moglbym tez podyskutowac w kwesti moich
                            zarobkow ale nie potrzebuje sobie zadnych kompleksow leczyc.
                            • Gość: Radek_K Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:48
                              > Pewnie ze mi wybaczysz bo sam to napisales, ewentualnie dajesz sie podpuscic
                              > komus kto sie podszywa pode mnie. Moglbym tez podyskutowac w kwesti moich
                              > zarobkow ale nie potrzebuje sobie zadnych kompleksow leczyc.

A na koniec, bo ignoruje ten watek od tej chwili, dodam ze przykre to jest
                              bardzo ze nawet do tak nieistotnej dyskusji trzeba sobie konto zakladac.

• Gość: kuzyn Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.fastres.net 01.08.03, 23:51
                              Gość portalu: Radek_K napisał(a):

>
                              > > Gość portalu: Radek napisał(a):
                              > >
                              > > > nie widze kutasie tylko czytam a znam sie i pije
                              > >
                              > > Radek...........wybacz ale golec ma trudnosci z "piciem"wina wloskiego....
                              > ....
                              > > Juz ci wybacze tego "kutasa"........
                              >
                              > Pewnie ze mi wybaczysz bo sam to napisales, ewentualnie dajesz sie podpuscic
                              > komus kto sie podszywa pode mnie. Moglbym tez podyskutowac w kwesti moich
                              > zarobkow ale nie potrzebuje sobie zadnych kompleksow leczyc.

........I masz racje...........skromnie ale zdrowo...........
                          • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:49
                            cos za szybko wbaczylej tego kutasa moze ty masz jakies
                            ciagaty do niego?
                            • Gość: Radek_K Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 209.194.207.* 01.08.03, 23:52

to ja Radek_K kawal idioty zemnie ,matol ,a co tam
                              powiem prawde ogromny idiota jestem
                            • Gość: kuzyn Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.fastres.net 01.08.03, 23:52

> cos za szybko wbaczylej tego kutasa moze ty masz jakies
                              > ciagaty do niego?

........Mam jak cholera!!!!!!!!!!!
                              Codziennie go myje pare razy!!!!!!!!!!!............hehehehe
                              • rzeznia_nr_5 Re: Samochod dla syna - tani - jaki 02.08.03, 00:01
                                Ja pierdole co za hołota.
                                • Gość: Radek Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.*.*.* 02.08.03, 00:05
                                  koniec zabawy kuzyn dobranoc

a swoja droga czy Radek ma zamontowany zagiel na dachu
                                  ze ten polonez tak pedzi
                                  • tyciarek Re: Samochod dla syna - tani - jaki 02.08.03, 00:24

• Gość: Radek_kolejny Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 122.192.11.* 02.08.03, 00:34
                                      na samochodach to ty moze sie znasz ale z IQ to kiepsko
                                    • Gość: Radek_kolejny Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 196.211.77.* 02.08.03, 00:41
                                      tyciarek spisz czy rozmyslasz co z tymi radkami?
                                      • tyciarek Re: Samochod dla syna - tani - jaki 02.08.03, 00:42

• tyciarek Re: Samochod dla syna - tani - jaki 02.08.03, 00:44

• Gość: Radek_kolejny Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.*.*.* 02.08.03, 00:54

jak bys mial 180 lub wiecej ale to co masz to jest jak jest
                                            • tyciarek Re: Samochod dla syna - tani - jaki 02.08.03, 00:58

--ile trzeba miec by nie wpaść ,ze IP to samo widać i rżnąć głupa ?
                                              130 juz wystarcza by zauwazyć. ile trzeba mieć by na to nie wpaść ?

.......................................................

• Gość: Radek_kolejny Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: 192.178.111.* 02.08.03, 01:10
                                                jak bys czytal uwaznie to bys widzial
                                            • tyciarek Re: Samochod dla syna - tani - jaki 02.08.03, 01:24
                                              Gość portalu: Radek_kolejny napisał(a):

>
                                              > jak bys mial 180 lub wiecej ale to co masz to jest jak jest
                                              >

- z kretynem przesadziłem, z rżnięciem głupa -nie.
                                              wybacz to pierwsze. dobranoc.

• Gość: Wojnar Re: Samochod dla syna - tani - jaki IP: *.bmj.net.pl / 10.4.0.* 02.08.03, 01:14

Czy Twojego syna nie stac na jeden z wyzej samochodow?? - Niech sobie sam
      wybierze jaki mu pasuje - tak bedzie najlepiej.
    • wonsz Re: Samochod dla syna - tani - jaki 02.08.03, 05:51
      Czasami mozna trafic 125p od dziadka, ktory glownie trzymal w garazu. Syn
      mialby prawie klasyka :))) Sam chcialbym takiego miec.

K.
    • sherlock_holmes Re: Samochod dla syna - tani - jaki 02.08.03, 08:39
      Z tych wszystkich Fiat 125 lub Skoda - szczegolnie wart polecenia model 135, bo
      silnik zapewnia juz przyzwoite osiagi, a ma sporo poprawek, szczegolnie w
      zawieszeniu.
      Oba latwo (=tanio) przerobic na gaz, w Skodzie butle wsadza sie do bagaznika za
      tylne siedzenie, wiec zasadniczy bagaznik sie nie zmienia.
      Osobiscie sklanalbym sie ku skodzie - czesci tansze, mimo wszystko nieco
      trwalsza, do tego zdecydowanie lzej sie ja obsluguje (sila potrzebna do
      krecenia kierownica i naciskania pedalow).
      Oba beda wywolywac smiech u co poniektorych przechodniow - moze Skoda wiekszy...
      PS.Sam sie uczylem jezdzic na obu tych samochodach i mam wielki sentyment :-) W
      Skodzie powinno sie wozic plyte chodnikowa w przednim bagazniku - calkiem
      powaznie
    • Gość: wyZNAWCA ŁADY polonez??nie rób dziecku krzywdy IP: *.telenergo.pl 06.08.03, 13:28
      KUP 2107 1500 NAJLEPIEJ 5 BIEGÓW I WERSJĘ FIŃSKĄ,NIC NIE MA LEPSZEGO SILNIKA I
      WYTRZYMALSZEJ KONSTRUKCJI,SPRAWDZIŁEM BO U MNIE W RODZINIE BYŁO PRZERABIANYCH
      JUŻ 6 ŁAD.
    • n0ras Favoritka 06.08.03, 14:00
      Skoda Favorit - naprawdę przyzwoite auto za niewielkie
      pieniądze. A jakby trafić taką z '94 to to prawie
      Felicia. Mały silniczek (1.3) - niskie OC, łatwo
      zagazować, przyzwoite osiągi i komfort jazdy.
      Nowoczesniejsze i lepiej wykonane od Poldziocha.
      • Gość: Adek Re: Favoritka IP: 62.233.231.* 06.08.03, 17:26
        www.amw.com.pl/olsztyn/ruch_of/ciag2.jpg
        ten bedzie naprawde mocny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka