Gość: blueskyyy IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 02.03.06, 15:17 czy ktos wie gdzie w anglii( jaka siec sklepow)mozna kupic SLODZONE mleko skondensowane w puszce, nieslodzone widzialam a slodzonego za nic! potrzebuje do przepisu na ciasto Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta0 Re: skondensowane mlekow puszce slodzone 02.03.06, 15:47 wystarczy dodać cukru do niesłodzonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blueskyyy Re: skondensowane mlekow puszce slodzone IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 02.03.06, 15:49 nie da rady musi byc slodzone do przepisu, puszka bedzie gotowana przez 2 godziny i powstanie cos w postaci karamelu Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Jeśli nie znajdziesz to poszukaj przepisu... 02.03.06, 15:49 na kajmak i zrób go w trudniejszy sposób. (Domyślam się, że chcesz to mleko w puszczce podgotować na masę albo polewę do ciasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
millie Re: skondensowane mlekow puszce slodzone 02.03.06, 16:33 kupisz w Waitrosie, przypuszczam ze w Sainsbury tez, szukaj na polkach tam gdzie gotowy custard, galaretki, puszki z ryzowym puddingiem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: skondensowane mlekow puszce slodzone 02.03.06, 18:00 nazywa sie condensed milk, firmy Nestle. W kazdym supermarkecie. Nieslodzone to evaporated milk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blueskyyy Re: skondensowane mlekow puszce slodzone IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 02.03.06, 20:27 ja wiem jak sie nazywa, tylko po prostu nie moge znalezc slodzonego Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: skondensowane mlekow puszce slodzone 02.03.06, 21:28 nie wiem gdzie mieszkasz w anglii, ale Carnation Condensed Milk firmy Nestle jest w absolutnie kazdym supermarkecie Tesco i zapewnw w kazdym innym. To ono wlasnie po gotowaniu 2 godz zamknietej puszki zamienia sie w karmel. Wiem, bo uzywam od dawna. tak jak ktos wczesniej napisal powinno byc kolo galaretek i puddingow. i ono wlasnie jest slodzone. nie ma czegos takiego jak sweetened condensed milk. jest podzial na: slodzone = condensed nieslodzone = evaporated jesli to wiesz, to przepraszam, ale w takim razie nie rozumiem jak mozesz go nie znalezc. wydaje sie nieprawdopodobne. wybierz sie jeszcze raz i na pewno znajdziesz. aha, z tego co kojarze to w Lidlu i Aldiku jest tylko evaporated. musi byc brytyjski supermarket. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś