Dodaj do ulubionych

skondensowane mlekow puszce slodzone

IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 02.03.06, 15:17
czy ktos wie gdzie w anglii( jaka siec sklepow)mozna kupic SLODZONE mleko
skondensowane w puszce,
nieslodzone widzialam a slodzonego za nic! potrzebuje do przepisu na ciasto
Obserwuj wątek
    • edyta0 Re: skondensowane mlekow puszce slodzone 02.03.06, 15:47
      wystarczy dodać cukru do niesłodzonego
      • Gość: blueskyyy Re: skondensowane mlekow puszce slodzone IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 02.03.06, 15:49
        nie da rady
        musi byc slodzone do przepisu, puszka bedzie gotowana przez 2 godziny i
        powstanie cos w postaci karamelu
    • mwookash Jeśli nie znajdziesz to poszukaj przepisu... 02.03.06, 15:49
      na kajmak i zrób go w trudniejszy sposób. (Domyślam się, że chcesz to mleko w
      puszczce podgotować na masę albo polewę do ciasta :)
    • millie Re: skondensowane mlekow puszce slodzone 02.03.06, 16:33
      kupisz w Waitrosie, przypuszczam ze w Sainsbury tez, szukaj na polkach tam
      gdzie gotowy custard, galaretki, puszki z ryzowym puddingiem itp.
      • borsuk_dawid Re: skondensowane mlekow puszce slodzone 02.03.06, 18:00
        nazywa sie condensed milk, firmy Nestle. W kazdym supermarkecie. Nieslodzone to
        evaporated milk.
        • Gość: blueskyyy Re: skondensowane mlekow puszce slodzone IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 02.03.06, 20:27
          ja wiem jak sie nazywa, tylko po prostu nie moge znalezc slodzonego
          • borsuk_dawid Re: skondensowane mlekow puszce slodzone 02.03.06, 21:28
            nie wiem gdzie mieszkasz w anglii, ale Carnation Condensed Milk firmy Nestle
            jest w absolutnie kazdym supermarkecie Tesco i zapewnw w kazdym innym. To ono
            wlasnie po gotowaniu 2 godz zamknietej puszki zamienia sie w karmel. Wiem, bo
            uzywam od dawna. tak jak ktos wczesniej napisal powinno byc kolo galaretek i
            puddingow. i ono wlasnie jest slodzone. nie ma czegos takiego jak sweetened
            condensed milk. jest podzial na:
            slodzone = condensed
            nieslodzone = evaporated

jesli to wiesz, to przepraszam, ale w takim razie nie rozumiem jak mozesz go
            nie znalezc. wydaje sie nieprawdopodobne. wybierz sie jeszcze raz i na pewno
            znajdziesz. aha, z tego co kojarze to w Lidlu i Aldiku jest tylko evaporated.
            musi byc brytyjski supermarket. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka