Dodaj do ulubionych

Ford fiesta 1,25 zetec 16v

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 08:47
Proszę o opnie dot. ekspoloatacji tego modelu, usterkach, zaletach,
wadach.Jeżdżę takim samochodem, rocznik 1997, przebieg 50 000km. zakupiony w
Niemczech, dlatego interesuje mnie zdanie innych użytkowników, ale nie tylko.Z
góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbydniów Re: Ford fiesta 1,25 zetec 16v - opinie IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 12:14
      Dla mnie jest super.Ciekawe co inni sądzą.
      • Gość: marian Re: Ford fiesta 1,25 zetec 16v - opinie IP: *.man.polbox.pl 04.07.01, 13:23
        Ogólnie wrażenia pozytywne, choć z tyłu jest bardzo mało miejsca, a jeśli
        chodzi o silnik całkiem niezły tylko pali zbyt dużo jak na taki mały samochód -
        w mieście trudno zejść poniżej 9 litrów
    • Gość: greg Re: Ford fiesta 1,25 zetec 16v IP: *.kopnet.silesianet.pl 08.07.01, 10:34
      Witam Jeżdze wersją Fun mam przejechane 73tys Autko bardzo dynamiczne (no moze
      przy 4 pasazerach traci z dynamiki), dobre hamulce, mały bagażnik tak ze 4
      osobowa rodzina ma problemy z zaladowaniem bagazy. i niestety spalanie... od 7-
      9 litrów, tak ze opisywane w instrukcji 5,9l poza miastem to chyba utopia,Co do
      awaryjności: przez 60 tys nie było problemów potem wymiana łożyska w piescie
      tylnego koła i drazka wahacza, akumulator i ostatnio sprzęgło. Wahacz wiadomo
      polskie drogi akumulator miał 3 lata i zrobiło się zwarcie wewnetrzne, a
      sprzegł mogło poniekąd wynikac ze sposobu uzytkowania przez poprzednniego
      wlasciciela coć chyba nie powinno przy tylu kilometrach. wymieniałem tez
      wyłacznik szyb elektrycznych i korek wlewu paliwa choc uwazam ze zostałem
      naciągniety przez serwis Forda na przeglądzie, bo owszem nie działały ale mozna
      je było rozebrać przeczyścić i nasmarować( co sobie na spokojnie zrobiłem ale
      niestety po fakcie gdyż poinformowano mnie ze nie można tego fizycznie wykonać)
      niż zakładać nowe za odpowiednio 150 i ponad 200zł. Ale serwisy forda to osobna
      opowieśc. Acha i niestety blachy zaczeły rdzewnieć i to w zupełnie dziwnym
      miejscu bo na wewnetzrnej stronie pokrywy bagażnika ale na szczęście 6 lat
      gwarancji na perforacje blach więc można dać sobie z tym radę
      Pozdrawiam i życze satysfakcji z autka..
    • Gość: Magda Re: Ford fiesta 1,25 zetec 16v IP: *.csr.jgora.pl 09.07.01, 14:51
      Od roku jeżdżę Fiestą. Zgadzam się, że pali dużo. Ale pali wtedy gdy ma
      włączoną klimatyzację. Samochód jeżdzi bezawaryjnie (rocznik 1997). Na ostatnim
      przeglądzie fachowcy stwierdzili, że mam do wymiany amortyzatory. Wygodny do
      jazdy w mieście, poza miastem bez obciążenia też nie mogę narzekać. Potwierdzam
      fakt pojawiania się rdzy np. zawiasy bagażnika. Wszystkim użytkownikom Forda
      Fiesty życzę szerokiej drogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka