Dodaj do ulubionych

Przeróbka Cinquecento na 1.2

28.08.03, 00:03
Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat takiej imprezy? Może jakieś linki
lub jak ktoś z czytających ma takie fajne autko to czy mógłby mi coś
podpowiedzieć? Tak pozatym to chcę kupic cinquecento 900 w dobrym stanie za
ok 5500zł. lub z zajechanym silnikiem (ewentualnie bez), lekko rozbite za ok
4000zł. Jak ktoś mi pomoże w szukaniu to ma u mnie pivko.
Obserwuj wątek
    • h.i.p Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 28.08.03, 08:39
      sknerus3 napisał:

> Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat takiej imprezy? Może jakieś linki
      > lub jak ktoś z czytających ma takie fajne autko to czy mógłby mi coś
      > podpowiedzieć? Tak pozatym to chcę kupic cinquecento 900 w dobrym stanie za
      > ok 5500zł. lub z zajechanym silnikiem (ewentualnie bez), lekko rozbite za ok
      > 4000zł. Jak ktoś mi pomoże w szukaniu to ma u mnie pivko.

hip: Tekst ten jest wart tylko tego aby dać go na wątek pt. "poziom polskiego
      tuningu" na forum auto-moto.
      • Gość: sknerus Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.fly.pl / *.gazeta.pl 29.08.03, 01:12
        W czym tkwi twój problem mądralo? Widze, że na tym forum to można dostać wiecej
        zjebek niż informacji. Pozdrowienia dla "lamerów" z forum.
        • Gość: bobek Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 22:52
          Sknerusie dziwi mnie, że ograniczasz się do 1.2 a może wpierdolić 5.7? Zaręczam
          Ci, że CC to wytrzyma bo wszyscy wiedzą, że to sportowy bolid.

Mówiąc krótko: jebnij się w czoło lub kup porządny wózek
          • Gość: Robson Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 11:24
            Witam,to forum naprawde schodzi na psy !!! Człowiek zadał konkretne pyt.i co?
            Jak zwykle brak normalnej odpowiedzi,tylko same joby!
            Sknerus,wiem że ze sportinga można zrobić 1,2 16 v.Wystarczy zrobić przeszczep
            z punciaka.A co do tamtych wypowiedzi,nie wystarczy mieć kasiore na fajny wózek.
            Cały pic polega na tym,żeby samemu coś zbudować.
            pozdrawiam.
            • Gość: Robson Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 11:26
              -sprostowanie,oczywiście chodzi o przeszczep głowicy .
    • marcin.klonowski Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 10.09.03, 16:51
      Taka przeróbka jest możliwa i dość prosta. Jeżeli ma Pan CC1100 to nawet bardzo
      prosta - wymienić trzeba silnik, komputer, pompę paliwa i czujnik temperatury.
      W przypadku cc900 mogą być jakieś różnice w budowie wiązki silnikowej,
      szczególnie jeżeli jest to auto gaźnikowe (wtedy na pewno).
    • Gość: KartoFelek Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 21:51
      Hmmm... proponuję przeróbkę na 9,8 albo lepiej podczepienie wirnika i osprzętu
      z MI-8
      wyjdzie rzadka rzecz, a kasparowa z małyszem i tak zawsze można walnąć...
      pytam: ile waży to auto i jakie ma zawieszenie...
      1,2.. hmm.. na zielonym najpierw silnik potem buda rusza :] hehe... lepiej
      bawić się kredensem... dłuższa maska :]
      Pozdrawiam
      KartoFelek
      • Gość: Sknerus3 Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.fly.pl / *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 00:28
        Niewiadomo czemu wypowiadają się ludzie, którzy niemają pojęcia o czym
        piszą: "Kartoflu" i "Bobku" - mając choć troche pojęcia i rozumu to
        mogilbyście się zastanowić dlaczego prubuję się zorientować z czego mi łatwiej
        będzie przerobić. Wiem, że jest możliwy taki tuning i dlatego zadałem
        konkretne pytanie, a wy piszecie jakieś pierdoły (czy byliście molestowani w
        dzieciństwie, czy te wypowiedzi są spowodowane innym urazem, który nie pozwala
        na normalną egzystencje w społeczeństwie?).Jak macie zamiar dalej pisać takie
        pierdoly to zajmijcie się np. robieniem na drutach lub szachami. Cinquecento
        jest bardzo lekkie, co do zawieszenia to w sportingu jest sportowe (można się
        domyśleć jak ktoś się nie interesuje), a w 700 i 900 jest normalne czyli
        wymaga wymianie po takiej przeróbce. Dziwi mnie to, że wywołałem takie
        zbulwersowanie (ile razy spotyka się auta o mocy dwu krotnie przekraczającej
        seryjne dane), czy to takie straszne, że np. z 1.1 zrobie 1.2? Podziękowania
        dla normalnych urzytkowników: "Robson", "Marcin.Klonowski". Pozdrowienia dla
        znawców i "znawców".
        • Gość: Bobek Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 21:03
          Widzisz koleszko problem w tym, że my już mamy porządne wózki a takie swapy
          mamy już za sobą i wiemy czym to pachnie.

A tak już na poważnie: odluz trochę kaski i kup sobie coś porzadniejszego i
          bezpieczniejszego. To nie sztuka ztuningowac samochód na maxa sztuka to
          zapanowac na nim na mokrym, lodzie....
          • Gość: DaFiT Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 00:08
            Gość portalu: Bobek napisał(a):

> Widzisz koleszko problem w tym, że my już mamy porządne wózki a takie swapy
            > mamy już za sobą i wiemy czym to pachnie.
            >
            > A tak już na poważnie: odluz trochę kaski i kup sobie coś porzadniejszego i
            > bezpieczniejszego. To nie sztuka ztuningowac samochód na maxa sztuka to
            > zapanowac na nim na mokrym, lodzie....

no tak, kupiles pewnie za kieszonkowe od mamy ktore odkladasz od dziecinstwa
            jakies zgraciale bmw i myslisz ze jest lepsze? hmm. chcialbym zobaczyc ten twoj
            lepszy wozek. a jesli juz masz pieniadze i rzeczywiscie masz lepsze auto to
            uszanuj ze np ktos tych pieniedzy moze nie miec na tyle , albo np moze lubic
            cc. a jesli chcesz sie pochwalic swoim swietnym autem i wrecz blazniaca
            niewiedza to zle trafiles.
      • Gość: DaFiT Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 00:02
        Gość portalu: KartoFelek napisał(a):

> Hmmm... proponuję przeróbkę na 9,8 albo lepiej podczepienie wirnika i
        osprzętu
        > z MI-8
        > wyjdzie rzadka rzecz, a kasparowa z małyszem i tak zawsze można walnąć...
        > pytam: ile waży to auto i jakie ma zawieszenie...
        > 1,2.. hmm.. na zielonym najpierw silnik potem buda rusza :] hehe... lepiej
        > bawić się kredensem... dłuższa maska :]
        > Pozdrawiam
        > KartoFelek

moje zdanie jest takie: jesli facet sie pyta o konkretna rzecz to mu sie
        normalnie odpowiada. a jesli jest sie burakiem, mlotem, bucem albo kartoflem
        (jak kto woli) i sie nie zna na rzeczy to sie pisze takie glupoty.jesli gosc
        zadaje na tyle konkretne pytanie to raczej z palca sobie nie wyssal takiej
        przerobki tylko gdzies musial o tym slyszec prawda? wiec zycze powodzenia w
        montowaniu wirnika z MI - 8 w twoim kredensie.jak wmontujesz to przyslij
        zdjecie.
        • Gość: Bobek Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 a'la Rzeszów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 19:40
          Jak widze kolega Dafit z rzeszow(ło)szczyzny... i wszystko jasne. Wstyd jak
          beret z antenką który nosisz na główce...
          • niegruby Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 a'la Rzeszów 30.09.03, 13:23
            Opowiem Ci Bobek żarcik.
            Jak stolicę przenoszono do Warszawy to była ona
            małą brudną wioską.Teraz nie jest już mała.

Poziom dyskusji przez pryzmat lokalizacji serwera
            netowego to coś naprawdę godnego analizy psychologicznej.
    • Gość: bart Re: Przeróbka Cinquecento na 1.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 14:15
      Witaj. Sam mam cienkusia 899 i interesowałem się kiedyś taką przeróbką, ale za
      drogo by mnie to wyniosło (ok. 7000zł) - o wielke taniej wychodzi w seryjnym
      Sportingu. Miałem okazję przejechać się Seicento 1242 75 KM, niesamowite
      wrażenia, autko jest tak elastyczne, że nie jechałem jeszcze bardziej
      elastycznym wozikiem (a jeżdżdę w firmie wieloma japońskimi samochodami). Na
      pewno takie przeróbki wykonuje firma Kałuża Motorsport z Kielc (byłem,
      widziałem)...jest też firma w Częstochowie, która ma takie silniki (1,2) i
      dokonuje przeróbek. Pozdrowienia i powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka