Dodaj do ulubionych

wypadek smiertelny a ubezpieczenie

03.09.09, 19:41
chcialabym sie dowiedziec gdyz nie mam o tym zadnego pojecia o jakie odszkodowanie moze wystapic moja mama po tacie ktory zginal w wypadku samochodowym Dodam ze wina lezy po jego stronie (podczas wyprzedzania czolowe zderzenie z samochodem )byl trzezwy Nie wiem o jakie osdzkodowanie powinna sie starac czy Oc czy NW (mial oplacone NW)i jakie papiery beda potrzebne
z gory bardzo dziekuje o pomoc
Obserwuj wątek
    • krzysiek22000 Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 03.09.09, 22:26
      na pewno może starac sie o odszkodowanie z nw bo ubezpieczenie oc nie chroni
      kierowcy(właściciela), dokumenty to akt zgonu,protokół z policji, trzeba sie
      udac do firmy ubezpieczeniowej
      • profit-odszkodowania Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 15.09.09, 08:55

• cimmi Re: uległeś wypadkowi? Pomogę. 21.10.09, 09:54
      Uległeś wypadkowi?
      Nie przyznali Ci odszkodowania?
      Pomogę w sporządzeniu zgłoszenia szkody, sądowym dochodzeniu
      odszkodowania oraz udzielę wszelkiej informacji w tym zakresie.
      Kontakt: wws.lucas@wp.pl
    • odszkodowania_wroclaw Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 30.10.09, 10:52
      Oferuję bezpłatnie pomoc prawną w tym zakresie. szczegóły do
      ustalenia. Napisz: odszkodowania.wroclaw@interia.pl
    • jaanna24 Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 15.01.10, 00:03
      Powierz profesjonalistom dochodzenie Twoich roszczeń
      ubezpieczeniowych
      wystarczy jeden mail:annaja@vp.pl lub tel:665-748-180
    • euco.marek EUCO Agent Odszkodowawczy - 881-222-462 11.11.13, 21:51
      Europejskie Centrum Odszkodowań. Uzyskujemy najwyższe odszkodowania w Polsce - Służę Pomocą - 881-222-462. NAWET DO 20 LAT WSTECZ!
    • kancelaria_arka Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 14.11.13, 23:12
      Witam,

Z opisu przypadku wynika, iż niestety, ale mama nie ma podstaw aby ubiegać się o odszkodowanie z OC po śmierci taty.

Podstawa do wypłaty odszkodowania to art. 446 kc
      § 1. Jeżeli wskutek uszkodzenia ciała lub wywołania rozstroju zdrowia nastąpiła śmierć poszkodowanego, zobowiązany do naprawienia szkody powinien zwrócić koszty leczenia i pogrzebu temu, kto je poniósł.
      § 2. Osoba, względem której ciążył na zmarłym ustawowy obowiązek alimentacyjny, może żądać od zobowiązanego do naprawienia szkody renty obliczonej stosownie do potrzeb poszkodowanego oraz do możliwości zarobkowych i majątkowych zmarłego przez czas prawdopodobnego trwania obowiązku alimentacyjnego. Takiej samej renty mogą żądać inne osoby bliskie, którym zmarły dobrowolnie i stale dostarczał środków utrzymania, jeżeli z okoliczności wynika, że wymagają tego zasady współżycia społecznego.
      § 3. Sąd może ponadto przyznać najbliższym członkom rodziny zmarłego stosowne odszkodowanie, jeżeli wskutek jego śmierci nastąpiło znaczne pogorszenie ich sytuacji życiowej.
      § 4. Sąd może także przyznać najbliższym członkom rodziny zmarłego odpowiednią sumę tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę.

Jeżeli jednak to działania taty doprowadziły do wypadku to brak jest osoby zobowiązanej do naprawienia szkody (sprawcą był sam tata).

Odnośnie ubezpieczenia NNW to sytuacja wygląda inaczej. Ubezpieczenie to ma charakter ubezpieczenia dobrowolnego. Strony same ustalają zasady odpowiedzialności, warunki wypłaty odszkodowania, wysokość sumy ubezpieczenia, wysokość składki itp. Ze względu na powyższe należało by poddać analizie zapisy polisy i Ogólnych Warunków Umowy NNW. Moze się okazać, iż mamie przysługuje świadczenie ubezpieczeniowe.

Bezpłatne porady prawne w zakresie odszkodowań
      www.odszkodowania-kancelaria.pl
      tel. 793 71 71 27

• zdzis.lawb Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 02.12.13, 18:04
      szanowna Pani
      Proszę przyjąć wyrazy współczucia z powodu śmierci Pani Taty.
      Z opisu wynika że Pani ŚP. Tato sam przyczynił się do zaistniałej tragedii w związku z tym Pani Mama nie może ubiegać się o odszkodowanie z polisy OC.
      Natomiast jeśli chodzi o ubezpieczenie NNW które jest dobrowolnym ubezpieczeniem to z tego tytułu powinna starać się o odszkodowanie zgłaszając się bezpośrednio do TU.
      Warunki wypłaty świadczenia w przypadku następstw NNW powinny być określone w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia.
      Najprawdopodobniej w tym wypadku nie ma nawet konieczności korzystania z pomocy Kancelarii Odszkodowawczej czy innego Podmiotu świadczącego tego typu usługi.

Na wszelki wypadek podaję nr. kontaktowy 532998287

Z wyrazami uznania
      Zdzisław Bielawiec
    • maciejo107 Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 05.12.13, 16:52
      Polecam zgłosić się do firmy zajmującej się pomocą w uzyskiwaniu ubezpieczeń. Firma ubezpieczeniowa zawsze będzie chciała zaniżyć sumę odszkodowania NW, a z pomocą prawną, są o wiele większe szanse na uzyskanie pełnej kwoty. Polecam np. firmę Pomocni24, wiem, że zajmują się tego typu przypadkami
    • penjo Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 14.01.14, 20:03
      jeśli tata był sprawca zdarzenia na skutek, którego zginął odszkodowanie z polisy OC sprawcy rodzinie sie nie należy . Można jednak ubiegać sie o odszkodowanie z ZUS-u oraz rente rodzinna jeśli pracował, a także odszkodowanie z NNW jeśłi takie było wykupione.
    • kamila_awill Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 26.09.14, 11:36
      jeżeli jechał z kimś to przysługuję się pasażerowi odszkodowanie. pracuję właśnie w takiej firmie która pomaga odzyskać odszkodowanie, bezpłatnie. numer w razie pytań 739546712
    • jannowak86 Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 30.09.14, 15:51
      Najlepiej zglosic sie do dobrej kancelarii specjalizującej sie w odszkodowaniach, polecam EXPRIMO ODSZKODOWANIA
    • firma-pio Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 26.11.14, 11:37
      Witam polecam Firmę PIO Polski instytut odszkodowawczy z główna siedzibą w Warszawie. Firma profesjonalna podchodząca do każdej sprawy indywidualnie. Firma nie pobiera opłat przed sądowych i sądowych. kontakt Wojciech Zaskórski tel 662-554-587 e-mail w.zaskorski@pio-odszkodowania.pl
    • powolaniepustelnik Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 05.07.16, 17:35
      Mogę powiedzieć od strony klienta jak to wyglądało. Pół roku temu zginął nam brat. Ogromna tragedia. Przyszła jakaś firma chyba Auto Mobile czy jakoś tak podpisała doumenty i tyle ich widzieli. Pół roku nic nie zrobili. Przypadkiem trafiłam na stronę firmy specjalizującej się w wypadkach śmiertelnych. Nazywają się Kancelarie Lux Veritas. Byłam nieufna na początku ale Pan , który nas obsługiwał wzbudził zaufanie. Okazało się , że dokładnie w 30 dni wywalczyli dla nas czwórki duże kwoty zadośćuczynienia i odszkodowania a dla Mamy aż 80 tys zł w drodze polubownej. Szczerze mogę ich polecić do tego mieliśmy od nich cały czas wsparcie psychologiczne a nawet Duchowe co było kluczowe. Organizują również Rekolekcje dla chętnych i porady psychologiczne - za nic nie płaciłam. stronka :luxveritas.pl/
    • fafkins42 Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 26.09.16, 15:30
      Zapraszam na bezpłatne konsultacje tam wszystko przeanalizujemy i dostanie Pani poradę co i jak zrobić
      www.lexfortis.pl/
    • konwart Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 22.11.16, 08:15
      Kto doznał uszczerbku na zdrowiu ?
      Kto stracił pojazd wskutek wypadku komunikacyjnego , poniósł inne straty . Potrzebuje pomocy prawne doświadczonych Adwokatów ?
      Naszym Klientow zapewniamy ;
      - Profesjonalnego pełnomocnika w postaci adwokata na każdym etapie sprawy ,
      - bezpłatne konsultacje lekarskie u wysokiej klasy specjalistów ,
      - bezpłatna rehabilitację w renomowanych gabinetach ,
      - przejrzyste zasady współpracy .
      Nie pobieramy opłat z góry , jedynym wynagrodzeniem jest prowizja od uzyskanych roszczeń .
      Przeprowadzamy bezpłatna analizę sprawy , zdarzenia , doradca dojeżdza do zainteresowanych .
      informacje jakimi szkodami i wypadkami sie zajmujemy opisujemy na
    • myszka.92 Re: wypadek smiertelny a ubezpieczenie 11.10.17, 02:14
      Hmm, mój kolega był w podobnej sytuacji i starał się o odszkodowanie po zmarłym ojcu. Wydaje mi się, że najprościej bedzie skontaktować się z firmą ubezpieczeniową- słyszałam dużo o Auxilia- zajmują się takimi powaznymi sprawami i w większości przypadków są w stanie wygrac wysokie sumy odszkodowawcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka