Gość: asterix IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 09:34 Super autko :)) Chyba odwiedze salon VOLVO w weekend :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: armando Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.chello.pl 09.10.03, 11:16 Moin zdaniem stanowczoza droga. Za takie pieniądze można kupic BMW serii 5 lub Mercedesa C klasse. Link Zgłoś
Gość: Kangurzasty Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.toya.net.pl 09.10.03, 13:22 Haha ;-) Tylko że ja wole VOLVO ;-) za 240 tysięcy to kupisz BMW5 mniej więcej z silnikiem 3l. Całe 7 do setki. No i to pomarańczowe podświetlenie tablicy rozdzielczej.... fuj. A Merc? C32 AMG jest troche droższe, mniejsze, ale i szybsze. Tylko, że w środku dużo ładniejsze jest volvo. W mercu możesz wybrać tylko różne odcienie czarnej tapicerki. VOLVO JEST DA BEST !!! Link Zgłoś
Gość: Maro Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 21:47 Skoro tak mowisz podejrzewam ze masz duze miesnie krotki kark i chodzisz w dresach a na prawej rece masz zlota branzoletka (to nie mialo cie urazic). Widzisz sa tacy ludzie ktorzy nie lubia zeby jadac samochodem inni stawali i sie na nich gapili ja jestem wlascicielem volvo xc70 nawet nie rocznego prosto z salonu mam full wypas (nawigacje telefon bi ksenony skory i najmocniejszy silnik w tym samochodzie).Ta przyjemnosc kosztowala mnie prawie 265tys. zl. Za to siano moglem kupic przyzwoita e-klase ale wolalem volvo bo naleze do tych ludzi co cenia sobie ta marke i tak naprawde tylko oni wiedza za co ja cenia. Dzięki i pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 10:37 >"Skoro tak mowisz podejrzewam ze masz duze miesnie krotki kark i chodzisz w >dresach a na prawej rece masz zlota branzoletka (to nie mialo cie urazic)" skoro tak piszesz to podejrzewam ze masz dlugie wlosy chodzisz ubrany na czarno i w czarnych wielkich butach sznurowanych pod kolana masz 190 cm wzrostu, wazysz 50 kilo i masz duze klopoty z kolegami ktorzy cie bija":))) a powaznie to watpie zeby takie bzdury wypisywal dorosly powazny czlowiek ktorego jest stac na kupno samochodu za 270 tys czy bedzie to volvo mercedes czy bmw. na tym forum powinna byc jakas weryfikacja wieku uczestnikow Link Zgłoś
01boryna Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 11.10.03, 23:41 Gość portalu: Szymi napisał(a): > >"Skoro tak mowisz podejrzewam ze masz duze miesnie krotki kark i chodzisz w > > >dresach a na prawej rece masz zlota branzoletka (to nie mialo cie urazic)" > > skoro tak piszesz to podejrzewam ze masz dlugie wlosy chodzisz ubrany na czarno > > i w czarnych wielkich butach sznurowanych pod kolana masz 190 cm wzrostu, > wazysz 50 kilo i masz duze klopoty z kolegami ktorzy cie bija":))) > > a powaznie to watpie zeby takie bzdury wypisywal dorosly powazny czlowiek > ktorego jest stac na kupno samochodu za 270 tys czy bedzie to volvo mercedes > czy bmw. na tym forum powinna byc jakas weryfikacja wieku uczestnikow Czy uwazasz ze to forum jest tylko dla cieniasow jezdzacych najwyzej 20 letnim Merccm? Albo dla wlascicieli Seat Leon? Doprawdy masz idiotyczne wyobrazenie o wlascicielach VOLVO. Lepiej wysiadz ze swojego Poloneza i popatrz trzezwo na swiat. I nie osmieszaj sie takimi tekstami. Link Zgłoś
Gość: szymi Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 09:22 gadasz jak potluczony, nie wiem o co ci chodzi. jakich cieniasow, jakiego merca? jakiego poloneza? Link Zgłoś
greenblack Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 14.10.03, 20:02 Gość portalu: Maro napisał(a): > Skoro tak mowisz podejrzewam ze masz duze miesnie krotki kark i chodzisz w > dresach a na prawej rece masz zlota branzoletka (to nie mialo cie urazic). > Widzisz sa tacy ludzie ktorzy nie lubia zeby jadac samochodem inni stawali i > sie na nich gapili ja jestem wlascicielem volvo xc70 nawet nie rocznego prosto > z salonu mam full wypas (nawigacje telefon bi ksenony skory i najmocniejszy > silnik w tym samochodzie).Ta przyjemnosc kosztowala mnie prawie 265tys. zl. > Za to siano moglem kupic przyzwoita e-klase Zrobiłeś świetny interes. S60 kombi w cenie E-klasy. tak naprawde tylko oni wiedza za co ja > cenia. Trudno się nie zgodzić. Link Zgłoś
Gość: johnyy SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.chello.pl 09.10.03, 11:17 pocałujcie mnie w .... Link Zgłoś
Gość: mikos Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: 195.116.133.* 09.10.03, 13:58 Jak to był MEGA TEST to ja jestem Żyd chiński...jakieś banialuki 3 40-latków, przeżywających kryzys wieku średniego...wszystko zawiera się w dwóch linijkach tekstu - jaki typ, ile kosztuje, ile KMów...a reszta to jakieś bajki o żelaznym wilku... Weźcie sobie jakiś gości co zrobią porządny test auta, bo każdy głupi potrafi wsiąść do samochodu ponaciskać parę guziczków i już. Link Zgłoś
Gość: Mro Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.stacje.agora.pl 09.10.03, 16:23 Mikos, Smucisz bo nie przeczytales wszystkiego. Obok w ZOBACZ TAKZE sa same konkretne dane. Trzeba tylko kliknac:-) Mro Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.fastres.net 09.10.03, 16:32 To ci sami goscie co w miescie jechali ponad 100Km/h?AR? Tych przglupow trzeba zamknac a nie brac z nich przyklad! To niebezpieczne typy.......W wariatkowie z Napoleonem i matka boska beda robili spokojniejsze testy na krzeslach.......i w kaftanach bezpieczenstwa!..... Link Zgłoś
skolmi Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 09.10.03, 17:26 Kolejny super teścik super autka. Dlaczego wcześniej nie było Wysokich Obrotów??!?! Pewnie niedługo pojawią się zarzuty, że same drogie autka, a nie np. Panda. Ale jest OK! Jeśli się nie mogę przejechać, to zawsze mogę poczytać. Lemski! Kiedy zdejmiesz kask???;) Link Zgłoś
Gość: Lemski Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.stacje.agora.pl 09.10.03, 19:48 Chcialem zdjac kask, ale Wlodarski i Mroczek mowia, ze lepiej nie, bo czytelnicy tego nie przezyja. A jak sie nie jedzie to jest STRASZNIE DUSZNO w takim kasku:-( L. Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 11:48 Autko bardzo fajne i niczego sobie ale za tą kase Subaru Impreze WRX sti kupic mozna a i zostanie jeszcze reszta na benzyne:) hehehe Link Zgłoś
Gość: Stanley Subaru do klopa. IP: *.k.mcnet.pl 10.10.03, 15:32 Subaru jest zacofane w stosunku do Volvo o 10 lat. Tyle co najmniej im zajmie opracowanie półaktywnego podwozia i synchronizacja pracy wszystkich systemów elektronicznych. Nie ma też co porównywać komfortu, wyposażenia i jakości karoserii. A najgorsza rzecz, że Subaru Sti jest zwyczajnie wolniejsze. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Subaru do klopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 10:31 .... opracowanie półaktywnego podwozia i synchronizacja pracy wszystkich systemów > elektronicznych. Nie ma też co porównywać komfortu, wyposażenia i jakości > karoserii... blablabla najbardziej podoba mi sie tekst polaktywne podwozie hehe, a robia cwieraktywne? to sa wszystko pierdoly wymyslone przez dzial marketingu volvo zeby sie na nie lapali idioci z tej calej paplaniny o tym samochodzie to wazne jest to ze volvo nie umie zrobic (nie ma pieniedzy) dobrego silika powyzej 5 cylindrow, tylko wklada sprezarki, wczesniej ktos pisal o bmw i mercedesie kurde co tu porownywac, tam sa to wybory v8 i v12 a niedlugo bedzie v10, to jest troche inna klasa Link Zgłoś
Gość: Stanley Re: Subaru do klopa. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 11:21 no nie wiem co Ci mam napisać bo właściwie ręce opadają. Wiesz Rosjanie kiedyś chcieli mieć największą armatę na świecie no to ją zbudowali nazywa się car puszka i ngdy nie wystrzeliła. Niemieckim silnikom już niwiele brakuje. Napisz posta jak Niemcy zrobią silnik V24 :)) A teraz trochę poważniej kto wg Ciebie robi lepsze silniki Honda, Mercedes czy Volvo? Czy lepszy jest silnik z S2000 2.0l i 240KM, czy może 2.6l V6 z E240 i 224KM, a może z T5 2.3l 250 KM ?? Naprawdę nie trzeba być geniuszem żeby stwierdzić, że Niemcy stosują najbardziej prymitywne metody uyskiwania mocy i podoszenia momentu obrotowego czyli z pojemności skokowej. V6, V8 ? No i co z tego ? To tylko hasła z niemieckich gazet, że jak jest V6 albo V8 to lepiej niż turbo czy technika wysokobrotowych silników stowana przez Hondę. No ale ja jakbym był Niemcem też bym pisał, że niemieckie jest najlepsze i to "inna klasa, wiecie, silnik sześciocylindrowy niż R4, a tylny napęd kochani to już jest szczyt techniki". Tak, ale 19 wieku. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Subaru do klopa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 12:25 > A teraz trochę poważniej kto wg Ciebie robi lepsze silniki Honda, Mercedes czy > Volvo? Czy lepszy jest silnik z S2000 2.0l i 240KM, czy może 2.6l V6 z E240 i > 224KM, a może z T5 2.3l 250 KM bzdury wypisujesz czlowieku, idac tym tropem to jedne z najlepszych silnikow wychodza z chiptuningu w sulejowku pod warszawa gdzie robia z 1.9 TDi 193 KM czy jakos tak. z twojej wypowiedzi wynika ze podstawowym kryterium oceny silnika jest to zeby wycisnac jak najwiecej mocy z jak najmniejszej pojemnosci z podancyh przez ciebie silnikow na pewno najwieksza przyjemnosc z jazdy daje v6 mercedesa, kto mowi ze jest inaczej to albo klamie albo nigdy nie jezdzil v6 >nie trzeba być geniuszem żeby > stwierdzić, że Niemcy stosują najbardziej prymitywne metody uyskiwania mocy i > podoszenia momentu obrotowego czyli z pojemności skokowej o rany, silnik 3.0 v6 z bmw jest uwazany za najlepszy silnik w swojej klsie na swiecie. ty chyb anigdy nie prowadziles samochodu z duzym silnikiem i nie jestes w stanie ocenic, zrozumiec roznice miedzy takim a wyzylowanym czterocylindrowcem > V6, V8 ? No i co z > tego nie ma co z toba gadac, albo nie prowadziles nigdy samochodu z v6 albo v8 albo rzeczywiscie nie czujesz roznicy > tylny napęd kochani to już > jest szczyt techniki Tak, ale 19 wieku a przedni naped to co? taki zaawansowany technicznie? po prostu tanszy do sklecenia dlatego sie go laduje do wszystkich "wytloczek" klasy sredniej i nizszej, wozy klasy wyzszej maja naped na tyl albo na obie osie. kurde pewnie bmw, mercedes, lexus (oprocz es) i pare innych firm z jeszcze wyzszej polki nie umieja zrobic napedu na przod a umie np. daewoo:)))))))))) na marginesie w 19 wieku to chyba nie bylo jeszcze samochodow tylko maszyny parowe Link Zgłoś
greenblack Re: Subaru do klopa. 14.10.03, 20:07 Gość portalu: Stanley napisał(a): > A teraz trochę poważniej kto wg Ciebie robi lepsze silniki Honda, Mercedes czy > Volvo? Czy lepszy jest silnik z S2000 2.0l i 240KM, czy może 2.6l V6 z E240 E240 ma 170 KM. E320 ma 224 KM. i > 224KM, a może z T5 2.3l 250 KM ?? Naprawdę nie trzeba być geniuszem żeby > stwierdzić, że Niemcy stosują najbardziej prymitywne metody uyskiwania mocy i > podoszenia momentu obrotowego czyli z pojemności skokowej. To ty jesteś prymitywny. Zobacz, jak silniki buduje Ferrari, Jaguar, Lamborghini. V6, V8 ? No i co z > tego ? To tylko hasła z niemieckich gazet Nic więcej ci nie pozostaje. , że jak jest V6 albo V8 to lepiej > niż turbo czy technika wysokobrotowych silników stowana przez Hondę. No ale ja > jakbym był Niemcem też bym pisał, że niemieckie jest najlepsze i to "inna > klasa, wiecie, silnik sześciocylindrowy niż R4 Nie masz pojęcia o konstruowaniu silników, a zabierasz głos. , a tylny napęd kochani to już > jest szczyt techniki". Tak, ale 19 wieku. Naprawdę ciężki przypadek debila. Czy naprawdę uważasz, że Mercedesy i BMW majątylny napęd z powodu zacofania? Link Zgłoś
skolmi Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 09.10.03, 17:29 Gość portalu: mikos napisał(a): > Jak to był MEGA TEST to ja jestem Żyd chiński...jakieś banialuki > 3 40-latków, przeżywających kryzys wieku średniego...wszystko > zawiera się w dwóch linijkach tekstu - jaki typ, ile kosztuje, > ile KMów...a reszta to jakieś bajki o żelaznym wilku... > Weźcie sobie jakiś gości co zrobią porządny test auta, bo każdy > głupi potrafi wsiąść do samochodu ponaciskać parę guziczków i > już. No jasne. Pewnie oczekujesz Mega Testu w postaci 7 100-stronowych tomów;) Link Zgłoś
Gość: Piter Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.ptsm.com.pl / 192.168.2.* 09.10.03, 17:57 moze i volvo jest calkiem o.k ale brakuje mu V8 bo jest to konieczne w furze jakiejs normalnej marki jak mercedes lbo beta i czemu slabe wnetrze lepsza byla 850 Link Zgłoś
Gość: verte Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 18:26 autor tekstu napisał(a): > Naprawdę, wstyd mi za nas. I bardzo słusznie. Link Zgłoś
przeem36 Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 09.10.03, 22:58 Gość portalu: mikos napisał(a): > > 3 40-latków, przeżywających kryzys wieku średniego...> Synek, wiesz, życie zaczyna się po czterdziestce, ale ty jeszcze długo tego nie doświadczysz, za jakieś 25 lat. Link Zgłoś
lolo271 Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 09.10.03, 23:05 przeem36 napisał: > Gość portalu: mikos napisał(a): > > > > > 3 40-latków, przeżywających kryzys wieku średniego...> > > Synek, wiesz, życie zaczyna się po czterdziestce, .........Chyba pozagrobowe............ Link Zgłoś
Gość: Szwedofil Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 20:19 Najlepszy sportowy sedan pod słońcem, jeżeli chodzi o osiągi, przegrywa z niemiecką konkurencją, ale kiedy jedziesz 200 km\h w VOLVO, ludzie i tak mają Cię za porządnego i zrównoważonego obywatela. :) Link Zgłoś
greenblack Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 09.10.03, 20:21 Gość portalu: Szwedofil napisał(a): > Najlepszy sportowy sedan pod słońcem Nie kompromituj się. Link Zgłoś
lolo271 Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 09.10.03, 20:50 Gość portalu: Szwedofil napisał(a): > Najlepszy sportowy sedan pod słońcem, jeżeli chodzi o osiągi, > przegrywa z niemiecką konkurencją, ale kiedy jedziesz 200 km\h > w VOLVO, ludzie i tak mają Cię za porządnego i zrównoważonego > obywatela. :) ....Nie prawda! Kazdy wie przeciez ze Toyota Avensis D! Kolega opowiadal ze lecial w miescie 320 km/h !!!!!!! Link Zgłoś
Gość: STanley RRR is the best now. IP: *.k.mcnet.pl 10.10.03, 15:38 Zgadzam się poza niemiecką konkurencją M3 i C32 są poważnie zacofane technologicznie (tylny napęd) i ich parametry są wyłącznie "papierowe" , a S4 w bezpośrednim porównaniu jest słabsze - gorzej hamuje, ma gorszą elastyczność, większe spalanie i identyczne w teście przyspieszenia. Link Zgłoś
greenblack Re: RRR is the best now. 14.10.03, 20:10 Gość portalu: STanley napisał(a): > Zgadzam się poza niemiecką konkurencją M3 i C32 są poważnie zacofane > technologicznie (tylny napęd) :) i ich parametry są wyłącznie "papierowe" , a S4 w > > bezpośrednim porównaniu jest słabsze - gorzej hamuje, ma gorszą elastyczność, > większe spalanie i identyczne w teście przyspieszenia. Jeździłeś, to wiesz. Link Zgłoś
Gość: Gul Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 22:35 tak sobię czytam: ". Dopiero gdy pochylił się nad tylnym kołem, gwizdnął z zachwytu. - A niech mnie! Tu są czterotłoczkowe zaciski! " czterotłoczkowe zaciski z tyłu?!? może się nie znam ale niewydajemisię(jak zobaczę też będe zachwycony). Pozatym troche się rozczarowałem artykółem.. bardziej mi do niego pasuje określenie "przejażdżka" niż "mega test", szkoda. PS. intryguje mnie jeszcze jedna rzecz.. czy zamiast naciskać przycisk 5 razy, nie wystarczy go poprostu przytrzymać dłużej wciśnietego... Link Zgłoś
homofaber1 Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 09.10.03, 23:27 Ooo! Drugi text i taki czad! Wyborcza wreszcie wchodzi na wlasciwe obroty! Przynajmniej w kwestii motoryzacyjnej. Na papierze wyglada to jeszcze lepiej - musicie Lemski i reszta - popedzic swpoich kumpli z portalu. Podoba mi sie ta uwaga o BMW 3 - " jeszcze nieskazone geniuszem Chrisa Bangle'a". 3majcie sie:-)) HB Link Zgłoś
Gość: Lemski Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.stacje.agora.pl 10.10.03, 12:16 Cholera nie wystarczy. Trzeba naciskac do imentu (1 iment=5) Pozdrawiam:-) L. Link Zgłoś
01boryna Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 10.10.03, 00:43 Trzeba przyznac ze bardzo zgrabny tekst. W koncu cos innego. A teraz moje spostrzezenia z jazdy erka. Na codzien jezdze "cywilna" wersja S60, wiec takie zastrzezenia jak zbyt wysoka pozycja na fotelu czy pieciokrotne naciskanie na przycisk DSTC nie robia na mnie wrazenia. Jestem wysoki, pomimo tego nie mam problemow z optymalna pozycja. Zeby wylaczyc DSTC trzeba ze wzgledow bezpieczenstwa trzymac przycisk przez dluzsza chwile wcisniety a nie dziobac w klawisz. Na temat gustu nie nalezy dyskutowac. Osobiscie uwazam ze lekkie zmiany zewnatrz i wewnatrz przydaja autu atrakcyjnosci, kolory mozna dobrac tak zeby np. czern konsoli zostala zrownowazona, przyciski na desce i kierownicy dla normalnych palcow sa wystarczajaco duze. Co mi sie najbardziej w tym aucie podoba? Ze jest takie "niezauwazalne". Jadac ma sie poczucie niebywalej mocy, Porsche na skrzyzowaniu nie jest juz nieosiagalny, a mimo to auto nie wybija sie z tlumu. Znakomite przyspieszenie wpychajace w fotel, przy pelnym hamowaniu auto sunie prosto jak po szynach, zadnych odskokow. Daje to poczucie bezpieczenstwa, nawet przy wysokich predkosciach. Jadac ma sie poczucie prowadzenia auta sportowego bez koniecznosci rezygnacji z wygody czy luksusu. Czy S60R jest drogie? Nalezaloby porownac ceny konkurencji. Zastanawia mnie kwestia dlugowiecznosci 2,5 litrowego silnika 300KM/400Nm. No i szans powtornego sprzedania. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Odin Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.telia.com 10.10.03, 09:00 ... w porownaniu z SC wszystko inne torpeda jest . Pzdr. Link Zgłoś
Gość: oczarowany Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.zemanhdf.pl / 192.168.1.* 10.10.03, 12:16 Coś pięknego. Prawdziwy samochód dla prawdziwego mężczyzny. Nie jakiś szpanerski BMW czy Mercedes tla tępego osiłka z krótkim karkiem ani czerwna Alfa dla faceta inaczej. To nie jest samochód dla tych, którzy muszą koniecznie coś innym udowodnić na swóje temat. To po prostu kwintesencja technologii, kofmortu i wrażeń estetycznych dla własnego, codziennego użytku. Link Zgłoś
Gość: Rafał R. Gostynin Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: hpcache:* 10.10.03, 21:51 Jeśli chodzi o samochód to nie ma się co spierać czy jest najlepszy czy nie. Jak każdy inny ma swoje zalety i wady. Ja na przykład jestem fanem Mercedesów AMG, więc wybrałbym C32 AMG. Najważniejsze jest samopoczucie właściciela, więc jeśli ktoś lepiej czuje się w Volvo to ja potrafię uszanować jego decyzję. wybierając Mercedesa nie staję się na pewno żadnym szpanerem. Jednak chciałbym skorzystać z możliwości wypowiedzenia się na temat Wysokich Obcasów. Wstrzymywałem się z tym do drugiego numeru. Dwa lata temu miałem okazję pisać pracę licencjacką na temat Polskie czasopisma motoryzacyjne po 89 roku. Gdybym pisał ją teraz z pewnością dodatek ten zasłużyłby na wysokie uznanie. Już wtedy zwracałem uwagę na brak czasopism w polskiej prasie motoryzacyjnej zwracającej uwagę na uczucia i przeżycia kierowcy i pasażerów. Myślę, że dotychczasowe tytuły trochę nas znudziły suchymi danymi i bezpłciowymi wrażeniami z jazd. Redaktorzy Wysokich Obrotów - TAK TRZYMAĆ! - To jest właściwy kierunek!!! Link Zgłoś
Gość: verte Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:11 Gość portalu: Rafał R. Gostynin napisał(a): > Jednak chciałbym skorzystać z możliwości wypowiedzenia się na > temat Wysokich Obcasów. Czytasz ten dodatek dla kobitek? Link Zgłoś
Gość: Rafał R. Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: hpcache:* 11.10.03, 03:27 Sorry, oczywiście chodziło mi o Wysokie Obroty, ale brawa za spostrzegawczość! Link Zgłoś
Gość: robert dla mnie jest to ciagle zwykłe Volvo IP: *.acn.pl 10.10.03, 22:08 to co mnie urzeka np. w M3 to fakt, ze żadna część karoserii (chyba poza dachem) nie jest z regularnej trójki coupe. I to widać w realu - auto jest piękne... i inne:-) A Volvo, cóż ..to Volvo:-) PS. Dlaczego taka marna elastyczność? Moja małżonka ma taką w Octavii - a nie ma 6 biegu:-) Pochowały sie gdzieś te konie? Link Zgłoś
arturx2 Czym tu się podniecacie? 10.10.03, 22:57 Co w tym aucie jest niby nadzwyczajnego? Wszystkie rozwiązania techniczne znane od wielu lat, stosowane zresztą również przez Volvo. Zeby wycisnąć więcej mocy z silnika i kasy od klientów maksymalnie doładowali - i tylko tyle. Silniki motocyklowe bez turbo uzyskują lepszą wydajność, (nie)trwałość bedzie podobna. Auto jest sztuczne w swojej na siłę realizowanej koncepcji. Sztucznie wyżyłowane 300 KM z pięciocylindrowego silnika (bo innego nie mają albo by się nie zmieścił) ustawionego z konieczności poprzecznie i ratujący trakcję Haldex (!) Dla mnie to jest taka sama żenada jak Mondeo przerobiony na Jaguara. Ten sam koncern zresztą. Link Zgłoś
greenblack Re: Czym tu się podniecacie? 10.10.03, 23:07 Jedyną rzeczą wartą uwagi w tym samochodzie jest to zawieszenie. Zresztą nic nowego, bo choćby w Lancii Thesis jest podobne. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Czym tu się podniecacie? IP: *.fastres.net 10.10.03, 23:25 .......No wlasnie guru.........jakie jest zawieszenie w Lancia Thesis..... Moze takie jak w Citroen C5?..........a moze inne?........ Pomysl troche........ Link Zgłoś
arturx2 Re: Czym tu się podniecacie? 10.10.03, 23:37 Ale co zawieszenie? Aktywne sterowanie tłumieniem amortyzatorów jest znane od wielu lat, dostępne w tańszych nawet samochodach. Link Zgłoś
lolo271 Re: Czym tu się podniecacie? 10.10.03, 23:44 arturx2 napisała: > Ale co zawieszenie? Aktywne sterowanie tłumieniem amortyzatorów jest znane od > wielu lat, dostępne w tańszych nawet samochodach. Problem w tym ze to zawieszenie nie jest takie jak bys myslal....... Kiedys pisalem ze FIAT oszczedza.... Link Zgłoś
01boryna O co tu chodzi 11.10.03, 14:20 Oczywiscie ze nie ma sie czym podniecac tylko... Sa Mercedesy AMG, BMW wersji M i Jaguar S Type R. Sa one mocniejsze, moze szybsze, moze i lepiej przyspieszaja. Szanuje Zdanie i opinie innych. Tylko zaden z tych aut nie jest Volvo, pierwszym Volvo z takim sportowym zacieciem. Ten sam silnik jest montowany rowniez w V70 ale zainteresowanie tym autem jest prawie zadne. Dlaczego? Bo wersja R jest jakby stworzona dla S60. A tak wogole to w tej calej sprawie najwieksza role graja emocje. Dla tych ktorym podoba sie Volvo, dla tych ktorzy nie chca widocznego z daleka poprzez swoje przerobki AMG ani zadnego rasowego auta sportowego. Trzeba pojezdzic S60R aby zrozumiec o co chodzi. Popzdrowienia Link Zgłoś
arturx2 Re: O co tu chodzi 11.10.03, 19:25 01boryna napisał: > Trzeba pojezdzic S60R aby zrozumiec o co chodzi. A o co chodzi? Link Zgłoś
01boryna Re: O co tu chodzi 11.10.03, 23:35 arturx2 napisała: > 01boryna napisał: > > Trzeba pojezdzic S60R aby zrozumiec o co chodzi. > A o co chodzi Pisano na tym forum o wielu autach. Przerabianych Mercach, podrabianych BMW. Probowalem wszystkich tych aut i (jest to oczywiscie moja prywatna opinia) zaden z nich nie zrobil na mnie takiego wrazenia jak S60. Moze dlatego ze zanim pojezdzilem S60R mialem juz "normalne" S60,a moze dlatego ze pamietalem opinie o Volvo z dawnych lat - auto dla wykladowcow wyzszych uczelni ze skorzanymi latami na rekawach marynarki. A moze prawda lezy gdzies po srodku. W kazdym razie przy wyborze takiego auta jak Volvo pierszoplanowa role graja emocje ( o finansach nie wspomne bo szystkie te Merce i BMW sa drozsze). A propos´wiesz jaka jest srednia wieku wlasciciela Mercedesa w Niemczech - 52 lata. Kupilbys auto dla emeryta? A jezeli masz do dyspozycji Volvo ktore ma osiagi Porsche i w dodatku tego nie widac to coz moze byc piekniejszego? Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: O co tu chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 09:41 "Pisano na tym forum o wielu autach. Przerabianych Mercach, podrabianych BMW. > Probowalem wszystkich tych aut i (jest to oczywiscie moja prywatna opinia) zade > n > z nich nie zrobil na mnie takiego wrazenia jak S60" buhahahah to jestes pewnie jedynym czlowiekiem na swiecie badz jednym z kilku ktorzy probowali wszystkich >A propos´wiesz jaka jest > srednia wieku wlasciciela Mercedesa w Niemczech - 52 lata. Kupilbys auto dla > emeryta kurde co za debilny argument, zal d... sciska, dla emeryta to jest coregatabs, schumacher jezdzi brabusem e klasa, co za duren z tego schumacher, kupil samochod dla emeryta >jezeli masz do dyspozycji Volvo ktore ma osiagi Porsche lekka przesada Link Zgłoś
Gość: Maryc Re: O co tu chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 17:17 Wiesz co Szymi możesz sobie gadac do woli ale Volvo robi wrażenie. Wlasciel nowego Mondeo przesiadl sie do mojego 4 letniego S40 i stwierdzil ze jego sie w ogole nie umywa. Jak by merce byly takie fajne to by je wszyscy kupowali... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: O co tu chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 18:17 tez uwazam ze volvo robi fajne wozki tylko po co od razu dorabiac ideologie ze volvo jest dla inteligentow a merc i bmw dla emerytow i durni. druga sprawa to taka ze volvo nie robi odpowiednikow dla s klasy czy nawet e z najwiekszymi silnikami. pewnie jakby volvo takie robilo to by byly niezle > Jak by merce byly takie fajne to by je wszyscy kupowali... nie bo kazdy ma inny gust a niektorzy ulega tez stereotypom Link Zgłoś
Gość: verte Re: O co tu chodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 19:18 Gość portalu: Maryc napisał(a): > Jak by merce byly takie fajne to by je wszyscy kupowali... No jeszcze musieli by mieć na to kase.Raczej o to chodzi.Takie s40 to do którego mercedesa chcesz porównać?Najbliżej mu chyba do klasy A. Link Zgłoś
lolo271 Re: O co tu chodzi 12.10.03, 19:24 Gość portalu: verte napisał(a): > Gość portalu: Maryc napisał(a): > > > Jak by merce byly takie fajne to by je wszyscy kupowali... > > > > No jeszcze musieli by mieć na to kase.Raczej o to chodzi.Takie s40 to do > którego mercedesa chcesz porównać?Najbliżej mu chyba do klasy A. .....Bez przesady.......Volvo zweryfikowalo swoje plany i nowa S40 zostanie zakwalifikowana do C-grupy........ Zetnie sie z VW Golf....... Link Zgłoś
lolo271 Re: O co tu chodzi 12.10.03, 19:31 lolo271 napisał: > Gość portalu: verte napisał(a): > > > Gość portalu: Maryc napisał(a): > > > > > Jak by merce byly takie fajne to by je wszyscy kupowali... > > > > > > > > No jeszcze musieli by mieć na to kase.Raczej o to chodzi.Takie s40 to do > > którego mercedesa chcesz porównać?Najbliżej mu chyba do klasy A. > > .....Bez przesady.......Volvo zweryfikowalo swoje plany i nowa S40 zostanie > zakwalifikowana do C-grupy........ > Zetnie sie z VW Golf....... ........Osobiscie licze na S40.........bo mi sie podoba.......i chce go kupic Link Zgłoś
01boryna Do Szymiego 12.10.03, 22:45 Szymi, jak widze nalezysz do tych ludzi ktorzy cos przeczytaja, odpowiedza a potem sie zastanowia. A na dodatek twoja pierwsza odpowiedz swiadczy ze lubisz niedopowiedzenia. Wystarczalo ze nie dodales mojego "tych aut" i wyszlo na twoje. A na dodatek wiesz jakim jestem czlowiekiem. Nic nie wiesz, ja natomiast, po tym co piszesz, wiem jakim czlowiekiem jestes ty. Mam taki zwyczaj ze przed kupnem auta ktore mnie interesuje robie jazdy probne wszystkimi innymi ktore wchodza w gre jako alternatywa. Ale nie jestem pewien czy potrafisz zrozumiec tego sens, ze o mozliwosciach wykonania nie wspomne. Czego argumentem jest wedlug ciebie srednia wieku kierowcy Merca? Pomysl, moze cos z tego bedzie. Skad masz informacje ze Schumacher (ktory?) jezdzi Brabusem??? Zanim napiszesz "lekka przesada" porownaj osiagi. Pomoge ci www.volvo.de I na koniec jeszcze jedna uwaga. Jak juz pisalem, S60R (jezdzles juz?) to jest pewna filozofia zyciowa, gdzie emocje graja wielka role. Na temat gustu nie dyskutuje, jak kogos stac i tego chce, niech jezdzi AMG czy tym podobnym. Kupujacy S60R jest w stanie kupic sobie np: BMW serie M. Decyduje sie jednak na to Volvo. Czy potrafisz zrozumiec dlaczego? Mam nadzieje ze nie wymagam zbyt wiele. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Do Szymiego IP: *.fastres.net 12.10.03, 22:51 Ja respektuje milosnikow Volvo.......ale nigdy bym sie nie zdecydowal na wydatek wiekszy niz 30-tys.€ na Volvo........ Pozdrowienia. Link Zgłoś
01boryna Re: Do Szymiego 12.10.03, 22:52 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > Ja respektuje milosnikow Volvo.......ale nigdy bym sie nie zdecydowal na > wydatek wiekszy niz 30-tys.€ na Volvo........ > Pozdrowienia. Witam, Konkretna opinia. Ciekaw jestem dlaczego? Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Do Szymiego IP: *.fastres.net 13.10.03, 02:07 Dlatego ze wszystkie disel sa produkcji BMW i VW.........(starszej generacji) Zmienil sie wlasciciel ale silniki rznie od Niemcow..... Rynek to nie durnie i obnizaja cene Volvo 5% wiecj rocznie niz Golfa..... Jednym slowem zabytek w fajnym ubranku....... Link Zgłoś
greenblack Re: Do Szymiego 14.10.03, 20:27 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > Dlatego ze wszystkie disel sa produkcji BMW i VW.........(starszej generacji) Obecnie produkowany D5 jest własną konstrukcją Volvo. W starym S40 były diesle Renault, a w nowym będą z PSA. Link Zgłoś
arturx2 Test 12.10.03, 23:35 01boryna napisał: > > Na temat gustu nie > dyskutuje, jak kogos stac i tego chce, niech jezdzi AMG czy tym podobnym. > Kupujacy S60R jest w stanie kupic sobie np: BMW serie M. Decyduje sie jednak na > to Volvo. 1. Boi się urzędu skarbowego. 2. Znajomy ksiądz ma Volvo, a BMW i Merc to wiadomo dresy, mafia i karczycha. 3. Boi się napędu na tył. 4. Chce uchodzić za intelektualistę. 5. Od czasu jak zaczął się golić ma zaufanie do szwedzkiej stali. 6. Wydaje mu się że jest mądrzejszy od większości. 7. Ma nadzieję że Volvo mniej kradną. 8. Jest antyfaszystą, pacyfistą, niestety (a chciałby) nie jest noblistą. Co wybierasz? Link Zgłoś
01boryna Re: Test 12.10.03, 23:57 Niczego, ale probuj podac jeszcze kilka innych powodow, moze cos z tego bedzie. Ja ze swojej strony zrewanzuje sie malym zestawieniem. Jest to podsumowanie wielu wypowiedzi z innych watkow (NIE sa to moje opinie) a dotyczacych kto czym jezdzi: 1. BMW - dresy 2. Mercedes - mafia (albo odwrotnie) 3. Alfa - mezczyzni inaczej 4. Saab - snobi 5. Volvo - niespelnieni intelektualisci 6. Skoda - buraki, kapelusznicy 7. Seat Leon - druid 8. Porsche - polswiatek (alfonsy, panienki itp) 9. - .... Pytanie: jakim autem jedzdza w takim razie normalni ludzie? Czy silenie sie na podobne opinie (patrz tez punkt 1-8 o Volvo) nie swiadczy przypadkiem o bezsilnej zawisci? Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Do Szymiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 20:41 Wystarczalo ze nie dodales mojego "tych aut" i wyszlo na > twoje. jak to nie dodalem? czytac nie umiesz? napisales ze "pisano tu o roznych mercedesach, bmw przerabiancyh itd" i ze "probowales wszystkich tych auto". po co klamiesz? wiadomo ze nie probowales roznych amg, barbusow, m5, m3 i innych. moze jeszcze napiszesz ze jestes kierowca testowym i wykrecasz nimi dobre przejazdy na nurburgenring?:)))) przestan sciemniac:) Mam taki zwyczaj ze przed kupnem auta ktore mnie interesuje robie jazdy probne > wszystkimi innymi ktore wchodza w gre jako alternatywa. Ale nie jestem pewien > czy potrafisz zrozumiec tego sens, ze o mozliwosciach wykonania nie wspomne o masz, jedyne czego nie umiem zrozumiec to po co klamiesz? pewnie jestes jan kulczyk i mercedes dla ciebie sprowadza topowe modele do testow:)))) i sie nie popisuj swoimi mozliwosciami bo ja raczej sadze ze masz duze kompleksy a nie "mozliwosci":))) na tym forum czesto zakompleksieni ludzie pisza bzdury, ostatnio ktos pisal ze nowe 911 mu nie pasuje na polskie drogi i niby zmienial na m3 albo impreze:))) >Czego argumentem jest wedlug ciebie srednia wieku kierowcy Merca? tego ze mercedes ma klase i styl ktorych potrzebuja powazni ludzie np prezesi wielkich korporacji a ktorych nie da im volvo. volvo to ma wielka renome w polsce. zreszta kurde ten argument o sredniej wieku jest tak debilny i powtarzany na okraglo przez ludzi ktorzy i tak moga o mercu pomarzyc ze nie chce mi sie go komentowac:))) kurcze, ktos nie lupi np. e55 AMG z super wygladem, wykonaniem i osiagami bo to samochod dla emeryta:)))) to niech sobie kupi megane w dieslu:))))) > Skad masz informacje ze Schumacher (ktory?) jezdzi Brabusem??? poczytaj troszke o michaelu schumacherze to na pewno znajdziesz ta informacje, zreszta jest chyba nawet na stronie brabusa, schumacher zamowil ktorys tam konkretny egzemplarz (brabusy sa robione w limitowanych seriach i kazdy ma numer oraz zlota tabliczke z wygrawerowanycm podpisem czlowieka ktory odpowiadal za zlozenie danego egzemplarza). schumacher podobno jest fanem poteznych silnikow a samochodem tym jezdzi po monaco:)) >Zanim napiszesz "lekka przesada" porownaj osiagi. Pomoge ci www.volvo.de porownuje i co? z ktorym to porsche chcesz sie scigac? chyba nie z 911? 911 turbo 4.1 s / 911 coupe 5.0s. porsche bije na glowe tego R w tescie przyspieszenia, zreszta naprawde miarodajny bylby dopiero np czas przejazdu na nurburgenring gdzie pewnie porsche by zgniotlo volvo (chyba ze miales namysli terenowe cayenne ktore w wersji turbo i tak jest szybsze o 0.1 s od twojego "supersportowego" volvo:))) (nawet nie-sportowy, dwa razy ciezszy samochod dla emerytow S600 jest szybszy od sportowego volvo o ponad 1 s) Jak juz pisalem, S60R (jezdzles juz?) to jest > pewna filozofia zyciowa hehe filozofia zycia ... chyba sie najadles grzybow psychotropow ja glupi samochod nawet niech to bedzie bugatti virion jest dla ciebie filozofia zycia:))))))))))))))))) (jak by to powiedzial niki lauda to bym sie zastanowil ze mowi prawde;))))))))))) Decyduje sie jednak na > to Volvo. Czy potrafisz zrozumiec dlaczego? Mam nadzieje ze nie wymagam zbyt > wiele. czlowiku piszesz takie teksty ze moglbys reklamy podpasek krecic dla tv:)) juz to widze - "anna patrycy uzywa tylko pampers ze skrzydelkami to jest jej filozofia zycia? czy potrafisz to zrozumiec?" :))))))))))))))))))))))) pzdr Link Zgłoś
01boryna Re: Do Szymiego 13.10.03, 23:07 A wiec po kolei: jak to nie dodalem? czytac nie umiesz? napisales ze "pisano tu o roznych > mercedesach, bmw przerabianych itd" i ze "probowales wszystkich tych auto". po > co klamiesz? wiadomo ze nie probowales roznych amg, barbusow, m5, m3 i innych. Wyciagasz zbyt daleko idace wnioski. Swiadomie napisalem "tych aut", to znaczy tych ktore wymienilem. Wystarczy odrobina dobrej woli zeby zrozumiec ze nie moglem jezdzic wszystkim. Po jezdzie S60R rozwazam taka mozliwosc i dlatego jak napisalem ponizej porownywalem Volvo z innymi nie tylko pod wzgledem osiagow ale i ceny. Dlatego C32AMG, M3 i Porsche Boxer (to sa te auta ktore wymienilem -zadne Masseratti-zeby nie bylo nieporozumien. Z toba trzeba ostroznie). M5 znam jako uzywane sprzed dwoch lat. Jak slusznie zauwazyles nie jestem kierowca rajdowym ani Kulczykiem (kto to?) dlatego obracalem sie we wlasnym kregu zainteresowan. Unosisz sie i tracisz panowanie nad soba. > tego ze mercedes ma klase i styl ktorych potrzebuja powazni ludzie np prezesi > wielkich korporacji a ktorych nie da im volvo. volvo to ma wielka renome w > polsce. zreszta kurde ten argument o sredniej wieku jest tak debilny i > powtarzany na okraglo przez ludzi ktorzy i tak moga o mercu pomarzyc ze nie > chce mi sie go komentowac:))) kurcze, ktos nie lupi np. e55 AMG z super > wygladem, wykonaniem i osiagami bo to samochod dla emeryta:)))) to niech sobie > kupi megane w dieslu:))))) Oczywiscie ze Merc ma klase i styl. Tego nigdy nie negowalem. I dlatego prezesi ale tez i wielu zwyklych ludzi lezdzi tym autem. Znakomitym autem. Nie wiem dokladnie jak jest w Polsce, ale sa srodowiska gdzie te auta wlasnie poüprzez to ze sa tak "prezesowskie" i reprezentacyjne nie sa chetnie kupowane. Moj szef jezdzi Jaguarem Cabrio, kolega kupil Crossfireá. Czy potrafisz zrozumiec ze obiegowe opinie nie zawsze sie sprawdzaja. Ale chyba staram sie nadarmo ci to wytlumaczyc. > poczytaj troszke o michaelu schumacherze to na pewno znajdziesz ta informacje, > zreszta jest chyba nawet na stronie brabusa, schumacher zamowil ktorys tam > konkretny egzemplarz (brabusy sa robione w limitowanych seriach i kazdy ma > numer oraz zlota tabliczke z wygrawerowanycm podpisem czlowieka ktory > odpowiadal za zlozenie danego egzemplarza). schumacher podobno jest fanem > poteznych silnikow a samochodem tym jezdzi po monaco:)) Nie przecze ze masz racje. Na wyszukanych przeze mnie stronach i z tego co czytalem tej informacji nie znalazlem. Stad moje pytanie. > > porownuje i co? z ktorym to porsche chcesz sie scigac? chyba nie z 911? 911 > turbo 4.1 s / 911 coupe 5.0s. porsche bije na glowe tego R w tescie > przyspieszenia, zreszta naprawde miarodajny bylby dopiero np czas przejazdu na > nurburgenring gdzie pewnie porsche by zgniotlo volvo (chyba ze miales namysli > terenowe cayenne ktore w wersji turbo i tak jest szybsze o 0.1 s od > twojego "supersportowego" volvo:))) (nawet nie-sportowy, dwa razy ciezszy > samochod dla emerytow S600 jest szybszy od sportowego volvo o ponad 1 s) Porsche robi nie tylko 911, wiesz? Piszac o porownaniu do Porsche mialem na mysli Boxer -6,4sec/253km/h niereglowane, Boxer S -5,7sec czyli tyle ile S60R. Na Ringu nie jezdzilem wiec nie wiem kto kogo gniecie. I nie osmieszaj sie porownujac 911 turbo albo S600 z wcale nie "supersportowym" S60R. > hehe filozofia zycia ... chyba sie najadles grzybow psychotropow ja glupi > samochod nawet niech to bedzie bugatti virion jest dla ciebie filozofia > zycia:))))))))))))))))) (jak by to powiedzial niki lauda to bym sie zastanowil > ze mowi prawde;))))))))))) Twoja kreatywnosc literacka nie zna granic. Jakie grzybki??? A tak na marginesie dlaczego uwierzysz akurat Laudzie? Ze byl kierowca zawodowym i nadal siedzi w tym interesie? Ja nazwalbym to kontynuacja tego co robil cale zycie. I w tym wypadku nie musi to byc wcale filozofia zyciowa. Mam wrazenie ze wogole nie wiesz czym moze byc filozofia zyciowa. Zeby uprzedzic: wcale nie szpanerstwem. Agresja jaka prezentujesz moze miec wiele zrodel. Ja stawialbym na niespelnione nadzieje pomieszane z zawiscia. Zycie jest pelne niespodzianek. Pzdr Link Zgłoś
lolo271 Re: Do Szymiego 14.10.03, 20:47 01boryna napisał: > > Agresja jaka prezentujesz moze miec wiele zrodel. Ja stawialbym na > niespelnione nadzieje pomieszane z zawiscia. Zycie jest pelne > niespodzianek. > .......A twoj belkot to po butelce wodki? Jezeli kochasz anonimowosc to polecam forum AA.......(anonimowy alkoholik)...... Link Zgłoś
Gość: peter Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 17:47 Czy aby na pewno S60 R ma biksenony ? Wystepuja one tylko w reflektorach projektorowych ( odbłyśnik elipsoidalny + soczewka + przesłona) a na zdjęciach widać reflektory z odbłyśnkiem typu FF. A może autorzy testowali zwyły S60, a tekst namachali po kilku kolejkach absyntu ? Link Zgłoś
Gość: Darek Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: 212.106.151.* 12.10.03, 09:50 Dodam że oprócz tych wątpliwych bixenonów pisali coś o audio za 5100zł.-a wiem że to jest tylko radioodtwarzacz w tej cenie[to o czym pisali kosztuje ok 11000zł i to bez zmieniarki a zmieniarka dodatkowo 2200 plus 1000zł okablowanie].Przyspieszenie-mierzone z trzema osobami-musi spaść,prędkość max- 250,ograniczona elektronicznie!Uważam że to nie tytułowy test tylko wrażenia z jazdy tym samochodem,pomimo że fachowców włożono do bryki.Co do ceny nie jest wygórowana bo materiały w volvo są jakościowo nie do pobicia[mechaniczne ]a tego nie widać tylko czuć po prtfelu. Link Zgłoś
Gość: Lemski Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.stacje.agora.pl 12.10.03, 14:48 Gość portalu: peter napisał(a): > Czy aby na pewno S60 R ma biksenony ? > A może autorzy testowali zwyły S60, a tekst namachali po > kilku kolejkach absyntu ? Zaraz tam S60! Tak naprawde testowalismy fabie mojego stryjka ze strony wujka mojego szwagra spod Kutna. A absynt pilismy przed a nie po tescie - o wiele lepiej pracuje wyobraznia:-) L. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: 212.106.151.* 13.10.03, 09:16 Bez uniesień!nikt nie zarzuca braku kompetencji.Ja zazdroszczę że pan jeździł nim a ja nie i jeżdżę T5 a chciałbym R-ką i to nie po to aby się ścigać.Zaletą tych samochodów jest niewątpliwie zużycie benzyny w moim 10-10,5l/100km normalnej jazdy w mieście ale przy większych prędkościach zrozumiałe co się dzieje,dalej wysoka niezawodność o którą trudno w dzisiejszych czasachPozdr Link Zgłoś
Gość: Lemski Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.stacje.agora.pl 13.10.03, 11:20 A tak juz na serio to rzeczywiscie bixenony obie erki maja w standarcie. Pozdrawiam:-) L. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: 212.106.151.* 13.10.03, 16:14 A tak swoją drogą moglibyście dopisać więcej niedogodności i uszczerbków w volvo przydałoby się to "zarozumialcom"z "domu volvo"[trzeba było obejrzeć dobrze bagażnik i nadkola].Dopiec za ceny usług i części czego nie ma np.w niemczech co doświadczyłem własnym portfelem.Pozdr. a'propos biksenonów wolę szklane klosze nie patrząc na oświetlenie. Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.stacje.agora.pl 14.10.03, 19:43 Gość portalu: Darek napisał(a): > A tak swoją drogą moglibyście dopisać więcej niedogodności i uszczerbków w > volvo przydałoby się to "zarozumialcom"z "domu volvo"[trzeba było obejrzeć > dobrze bagażnik i nadkola] A co takiego jest w nadkolach 60-tek? Ze wchodza do bagaznika? Zaciekawiony Link Zgłoś
Gość: Darek Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.ostropa.net / *.polsl.gliwice.pl 14.10.03, 22:27 Kup sobie a zobaczysz albo dokładnie się przyjżyj a w dodatku poproś o o twarcie bagażnika i wytęż wzrok a z pewnością zobaczysz czego nie powinno być. Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.stacje.agora.pl 14.10.03, 23:00 A, no to wszystko jasne! Zadowolony Link Zgłoś
greenblack Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R 14.10.03, 20:38 Gość portalu: peter napisał(a): > Czy aby na pewno S60 R ma biksenony ? Wystepuja one tylko w > reflektorach projektorowych ( odbłyśnik elipsoidalny + soczewka > + przesłona) a na zdjęciach widać reflektory z odbłyśnkiem typu > FF. Biksenony nie muszą być koniecznie soczewkowe. Poprzednie A8 też miało biksenony w technlogii FF. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: dixi Re: SZWEDZKA TORPEDA - MegaTEST: Volvo S60 R IP: *.kalisz.mm.pl 12.10.03, 16:44 otwiera wyobraznie... Link Zgłoś
Gość: Dr.Kilo Re: Volvo S60-zwykłe IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 14.10.03, 10:35 Nie jezdziłem S60R ale jezdziłem S60 T5 i innymi i wiem że to jest samochód dla mnie żaden inny podkreślam żaden nie ma takich foteli jak volvo poezja pozycja kierowcy jakby szyta na miarę. Mercedesy i BMW wysiadają pod względem wygody i ergonomii oczywiście dla mnie. Link Zgłoś
Gość: olo Re: Volvo S60-zwykłe IP: 193.235.68.* 14.10.03, 10:45 fotele volvo odpadaja przy fotelach Saaba. Link Zgłoś
Gość: Dr.Kilo Re: Volvo S60-zwykłe IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 14.10.03, 10:53 Nie prawda siedziałem w sabie i wole volvo ale to już kwestia budowy ciała wzrostu itd. Wole volvo i koniec poczekam i sobie kupie używane choćby 6 letnie S60-bo na nowe mnie nie stać i jeszcze studiuję. Link Zgłoś